Kamp 2020

Na een lange periode van onwetendheid, hebben we eindelijk nieuws gekregen: we gaan op kamp! Ook al gaan we op kamp, er zullen een aantal zaken anders verlopen dan normaal. Maar dat belet ons niet om er samen met uw zoon een spetterende periode van te maken. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent het kamp.

We willen er op wijzen dat deze week het kampboekje wordt gepubliceerd waarin alle informatie en de bijkomende maatregelen uitgeschreven staan. Hier vindt u wel informatie in grote lijnen.

Wegwijzer


Omdat de periode van nu tot aan het kamp heel kort is, begrijpen wij natuurlijk dat het voor u ook allemaal niet gemakkelijk is. Hieronder vindt u een wegwijzer doorheen deze pagina en welke stappen u kan volgen om uw zoon in te schrijven.

  1. Informatie over het kamp
  2. Informatie over vertrek en aankomst
  3. Uw zoon inschrijven
  4. Kampboekje en of fiscaalattest
  5. Telefoonnummers van de verantwoordelijken
  6. Maatregelen omtrent COVID-19
  7. Dagverslagen

Inschrijven


!!!! U KAN INSCHRIJVEN TOT EN MET 8 JUNI !!!!

Door de situatie is het erg moeilijk om de inschrijvingen op een normale gang van zaken te organiseren. Om dit zo efficiënt mogelijk aan te pakken, zijn er twee manieren om uw zoon te kunnen inschrijven.

  1. U kan online-inschrijven. Dit gebeurt door het invullen van een online-fomulier. Door op de onderstaande link te klikken, komt u terecht op het inschrijvingsformulier: http://chirokalfort.be/inschrijving-bivak-2019-2020/

  2. Indien u liever het formulier invult op papier, kan u het hier downloaden. Nadat u het formulier heeft ingevuld, kan u het ons terug bezorgen door het te mailen naar kamp@chirokalfort.be.

De kampprijs bedraagt net zoals vorig jaar 150 euro. Aangezien de kampplaatsen, het vervoer en de prijzen van het eten de laatste jaren stevig zijn gestegen, kunnen wij niet anders dan een prijs van 150 euro vragen. Wij kunnen u wel verzekeren dat deze kampprijs voor vele jaren NIET zal wijzigen. De kampprijs van 150 euro mag je overschrijven op rekeningnummer van Chirojongens Kalfort: BE16 7332 3230 0074. Gelieve dit te doen vóór 8 juni 2020.

OPGELET: De inschrijving is pas compleet na het betalen van het kamp!

Omwille door de maatregelen zijn onze grote activiteiten zoals het pekesweekend en de quiz niet kunnen doorgaan waardoor wij helaas zoals vele andere, geld mislopen. U mag ons altijd een vrije bijdrage schenken 🙂 . Dit is uiteraard niet verplicht!

Belangrijk! Volgens de richtlijnen van de overheid mag je niet mee op kamp als je ziek was vóór de start (minimaal 5 dagen terugtellen) van het kamp. Je inschrijving wordt dan geannuleerd en het bedrag van 150 euro wordt terug overgeschreven.

Kampplaats


Na ons avontuur in het verre Luik van vorig jaar, trekken we dit jaar iets minder ver van huis. Namelijk het prachtige Lommel te Limburg. Na onze eerdere passages in 2005 en 2017, trekken we dit jaar terug naar deze prachtige streek.

Adres: Nieuwekopen 14, 3920 Lommel

Lommel is een stad in de Belgische provincie Limburg, tegen de Nederlandse grens aan. De Kempense stad behoort tot het kieskanton en het gerechtelijk kanton Lommel-Pelt. Velen van jullie zullen Lommel ook associëren met de Sahara (zie foto).

Vertrek en aankomst


Door de maatregelen zullen we dit jaar uitzonderlijk niet als groep samen vertrekken vanop de Chiro. We vragen dan ook om uw zoon af te zetten op 11 juli en terug te komen halen op 21 juli op de kampplaats.

Dit geld voor de Sloebers, Speelclubs, Rakkers en Toppers. Een tip hierbij is carpooling (uiteraard wel binnen dezelfde bubbel). De Kerels en de Aspiranten zullen op 11 juli fietsen naar de kampplaats.

De toppers worden verwacht op 11 juli tussen 16u-17u

De sloebers, speelclubs en de rakkers worden verwacht op 11 juli tussen 17u-18u.

De kerels en aspiranten kunnen op 8 juli hun valiezen binnenbrengen op de chiro. Jullie bagage gaat wel mee in de camion omdat materiaal uit dezelfde bubbel wel in contact mag komen met elkaar. Meer concrete info hieromtrent zal later ook nog volgen.

Op 21 juli mag u uw zoon komen ophalen. De sloebers, speelclubs en rakkers mogen opgehaald worden tussen 8u45 en 9u30. De toppers, kerels en aspiranten tussen 9u30 en 10u00.

De toppers zullen ook een fiets moeten meenemen. Als u over een fietsenrek beschikt, mag u deze meebrengen bij het afzetten van uw zoon. Als dit niet mogelijk is, kan u de fiets op 8 juli binnenbrengen en zal deze meegaan met de camion. Dit geldt ook voor het ophalen.

Maatregelen


De uitgebreide maatregelen zullen worden meegedeeld wanneer het kampboekje beschikbaar is, maar we geven u graag in grote lijnen mee hoe we het zullen aanpakken.

We kregen het verlossende bericht dat het chirokamp mag doorgaan, maar er gelden wel strikte regels. We kunnen dit jaar niet zomaar met z’n allen door elkaar spelen, eten en slapen. We maken daarom bubbels van maximum 50 deelnemers. Binnen deze bubbels is contact met elkaar mogelijk, moet je geen afstand houden en geen mondmasker gebruiken. Het kamp kan ook uit meerdere bubbels van maximum 50 personen bestaan. Dit zal bij ons het geval zijn. De drie jongste groepen (Sloebers, speelclubs en Rakkers) zullen een bubbel vormen en de drie oudste groepen (Toppers, Kerels en Aspiranten) zullen een andere bubbel vormen. De kokers vormen een derde bubbel of sluiten aan bij een andere bubbel afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Elke bubbel zal gesplitst het kamp doorbrengen. Hiermee wordt bedoeld dat ze allebei apart eten, slapen en spelletjes zullen spelen. De bubbels zullen ook eigen voorzieningen toegewezen krijgen zoals eigen toiletten, douches en speelmateriaal.

Telefoonnummers


Algemene vragen0498/97.59.55 (Robbe Danckaers)
0474/45.51.82 (Willem Vansteyvoort)
Jongste groepen (bubbel 1)0474/45.51.82 (Willem Vansteyvoort)
Oudste groepen (bubbel 2)0498/97.59.55 (Robbe Danckaers)
Kookploeg0472/34.76.47 (Joop Wauters – Volwassen begeleider)

Documenten


*Het boekje zal nog worden bijgewerkt omtrent de maatregelen die we treffen.

Dagverslagen


De meisjes
Door op onderstaande link te klikken, komt u automatisch op de site van onze allerleukste buren terecht: de Chiromeisjes van Kalfort.