Speelclubs

Mei – Juni


Nu we ons midden in de lente bevinden en het toch al wel stil aan tijd is om van de zon te genieten heeft jullie leiding weeral fantastische spellen klaarstaan voor jullie. Dus om al maar met u speelclubpoep uit de zetel om direct naar de Chiro te vertrekken.

Zondag 8 mei 2022: Gemengde activiteit
Dit weekend is het al gemengde activiteit, waardoor het op zondag geen Chiro meer is. Logisch aangezien jullie ouders ook eens was tijd met jullie willen doorbrengen hé.

Zondag 15 mei 2022: Gotcha

Deze week gaan we eens testen wie er de subtielste en meest stiekeme is van al de speelclubs. Wie zal er het meeste speelclubs uitschakelen en zal de overwinning binnenslepen? Kom zeker om het te weten te komen!!!

Zondag 22 mei 2022: Vervangleiding

Ooooooh nee! Het is er al! De periode van het jaar waarin elke student zijn boeken zal opeten in de hoop om te slagen. Gelukkig voor jullie heeft den James al werk en zal dus samen met enkele andere bekende gezichten jullie elke zondag kunnen opvangen.

Zondag 29 mei 2022: Vervangleiding

Weer een zondag zonder enkele speelclubleiders …

Zondag 5 juni 2022: Vervangleiding

En jaja je raad het al. Nog een weekje zonder alle leiding door de wrede examenperiode die in aantocht komt.

Zondag 12 juni 2022: Vervangleiding

En nog een week waarin de leiding achter hun boeken moet zitten. De vervangleiding zorgt ervoor dat het gemis niet te groot wordt door er een schitterende zondag van te maken.

Zondag 19 juni 2022: Vervangleiding

De week waarin de sterke James toch ook wel een traantje moet wegpinken door het gemis van zijn medeleiding is ook aangebroken. Laat dit niet zijn zondag verpesten en kom hem massaal troosten!

Zondag 26 juni 2022: De man met het dubbelle gezicht

Jaja, deze zondag wordt er eentje vol teamspellen en chaos. Dit komt omdat er één lid is met twee gezichten en dus voor beide teams zal spelen. Als dit maar goed komt …

Zondag 3 juli 2022: waterspelletjes

Hopla!! De scholen zijn dicht en het zonnetje komt iets te dicht. Er is natuurlijk niets dat meer aantoont dat het zomer is dan waterspelletjes. Kom dus zeker om iedereen nat te maken!!

Groetjes van u leidertjes
Pierreeuuhh, khennie, jaems en waaardt

Maart – April


Yuuuuu de manne!! Deze maand hebben jullie favoriete leidertjes weer een hele maand vol verrassingen klaar staan en omdat het stilaan terug mooi weer begint te worden, is er dus niets dat ons kan tegenhouden om een fantastische zondag te beleven. Laat uw gezichtje dus zeker eens zien op onze Chiro!!!

Zondag 6 maart 2022: Siamese tweeling

Vandaag gaan we bekijken wie zijn duo het beste kan omtoveren tot een echt monster! Krijg je één staart, drie ogen of misschien wel drie benen? We komen er vandaag achter welk monster het beste kan samenwerken om de opdrachten tot een goed einde te brengen!

Zondag 13 maart 2022: Bosspel

We gaan op tocht richting het speelbos, vandaag! Daar nemen we het tegen elkaar op in een fameuze vlaggenwacht. Vrienden worden klanten, en klanten worden vreemden. Sta je er alleen voor of vorm je een groep om de macht te grijpen? Vandaag zal je je tactische beentje moeten voor zetten om dit spel tot een goed einde te brengen. Denk al maar goed na over de beste tactiek!

Zondag 20 maart 2022: Eén tegen allen

Oei oei oei, het ziet er naar uit dat jullie vandaag worden uitgedaagd door de leiding. Gaan jullie de opdrachten van de leiding realiseren of ons toch een heel klein beetje teleurstellen? Als wij in jullie schoenen stonden, zouden we toch voor de eerste optie gaan, of den James laat misschien wel een traantje rollen. 😉

Zondag 27 maart 2022: Cluedo ‘Chiro edition’

Heb je al eens gehoord van het gezelschapsspel Cluedo? Dan ben je al een stap voor op de rest in de zoektocht naar de moordenaar. Was het den Boef met de loden pijp in het rakkerslokaal? Of was het Wimmeke met de schroevendraaier onder de hangaar? Dat zoeken we deze zondag samen uit!

Zondag 3 april 2022: Geen chiro.

Dit is jullie laatste dag van het mini chirokamp a.k.a. chiroweekend. Jullie zullen vast vermoed en uitgeput zijn door al die amusante spelletjes van de voorbije dagen en gunnen we jullie deze zondag een beetje rust.

Zondag 10 april 2022: Geen chiro -> pekesweekend

Sorry lieve leden! Vandaag hebben jullie leiders een loodzwaar (maar hopelijk winstgevend) weekend achter de rug dat we op deze eigenste moment nog aan het opruimen zijn! Wij zien jullie graag volgende week terug! Dan zijn we er weer met meer weer euh spelletjes bedoel ik!

Zondag 17 april 2022: Kampen bouwen

Vandaag gaan we het coolste, ruigste, vetste, stoerste, meest indrukwekkendste kamp bouwen ooit! Om te beginnen met zo’n kamp hebde natuurlijk goei werkmannen nodig. De leiding ziet in jullie al toekomstige architecten, ingenieurs, bouwheren en noem maar op! Dit is jullie kans om het deze zondag te bewijzen.

Zondag 24 april 2022: Zeeslag in’t groot

Duizend bommen en granaten! We spelen zeeslagen in levende lijven en dit mag je deze keer ook letterlijk nemen. We droppen onze bommen tot er geen schip meer overblijft van onze vijand. Ben jij de kapitein die als laatst overeind blijft? Hijs die zeilen dan en we trekken er op uit!

Jullie drie musketiers, (en de Pirre xxx)

Pirre                       Kenny
James                     Bart

Februari

Dag clubbers! Klaar voor weer een spetterende maand vol zondagen plezier?
De leidertjes zijn nu klaar met toetsjes maken en bereid om jullie te entertainen. Wil je weten wat we voor jullie in petto hebben? Dan moet je zeker komen!!! 😉

Zondag 6 februari 2021: machiavelli in ‘t groot

Ik weet, ik weet. Machiavelli wat is dat nu weer? Hier zijn wij dus mee groot gebracht. Het is een bekend spel binnen de oudste groepen. We leren jullie de kunsten van dit magische inleefspel. En je weet wat ze zeggen: vroeg begonnen is half gewonnen.

Zondag 13 februari 2021: bijna-valentijnsdag

Morgen is het Valentijn. De dag in het leven geroepen door cupido. Wij gaan vandaag deze rol op ons pakken en jullie met elkaar koppelen. Wie weet wat voor rare opdrachten hebben de leiders nu bedacht? Schrijf maar alvast een liefdesbrief want die ga je vandaag nodig hebben hehe

Zondag 20 februari 2021: bosspel

Als het weer even mee zit in deze koude maand, gaan we optocht richting het speelbos. Daar nemen we het tegen elkaar op in een fameuze vlaggenwacht. Vrienden worden klanten, en klanten worden vreemden. Sta je er alleen voor of vorm je een groep om de macht te grijpen. Vandaag zal je je tactische beentje moeten voor zetten om dit spel tot een goed einde te brengen.

Zondag 27 februari 2021: Cluedo ‘chiro edition’

Heb je al eens gehoord van het gezelschapsspel Cluedo? Dan ben je al een stap voor op de rest in de zoektocht naar de moordenaar. Was het den Boef met de loden pijp in het rakkerslokaal? Of was het Wimmeke met de schroevendraaier onder de hangaar? Dat zoeken we deze zondag samen uit!

Ciaokes miauwkes,

Pirre
James
Bart
Kenneth

December – Januari


Het einde van het jaar is in zicht en daar horen natuurlijk veel leuke momenten bij, lekker eten en vooral veel liefde en goed gezelschap! We wensen aan ieder lid, ouder, chirosympathisant… de beste wensen voor het nieuwe jaar en een gelukkige kerst. Dit gezegd te hebben, mogen wij jullie met trots de laatste EN eerste zondagen van dit jaar en volgend jaar graag ontvangen op onze chiro!

Zondag 5 December 2021: De goed heilig man komt langs

Hij komt, hij komt.. Jawel, je kan het al raden de Sint komt op bezoek! De sint heeft laten weten aan onze chiro dat hij zeker op bezoek komt met al zijn pieten aangezien hier heel veel brave kindjes rondlopen, of toch misschien minder brave kindjes… Wil jij weten wat de sint in zijn grote rode boek heeft staan over jou en al je kameraden? Kom dan zeker de Sint verwelkomen!

Zondag 12 December 2021: Gezelschapsspellekes

Ne keer samen gezapig binnen zitten en gezelschapspelletjes is op deze tijd van het jaar wel op zijn plaats. Daarom halen we onze kist vol amusante spelletjes maar naar boven en spelen we samen Uno, lach je rijk, zeeslag, monopoly, risk of gewoon simpelweg Machiavelli? Natuuuuuuurrlijk hebben we nog zoveel andere spelen die jullie eindeloos lang kan vermaken. Is het vandaag je geluksdag of ben je gewoon weg een GOAT in gezelschapspelletjes, dan is dit jouw dag!

Zondag 19 December 2021: Geen chiro

OOHHHHH!… Vandaag geen chiro? We zien jullie graag volgend jaar terug.

Zondag 26 December 2021: Geen chiro

Wederom geen chiro. Nog even geduld en dan kunnen jullie je weer volledig uitleven op de chiro.

Zondag 2 Januari 2022: Geen chiro

Om iedereen toch nog een beetje te laten bekomen van de feestdagen, wordt er ook vandaag geen leiding gegeven. Niet getreurd! We zien jullie allemaal graag terug verschijnen volgende week met alle leuke verhalen die jullie hebben meegemaakt met het nieuwe speelgoed en cadeautjes. 😉

Zondag 9 Januari 2022: 3 koningen

Er waren eens 3 wijzen die een opgaande ster zagen. Door deze ster gezien te hebben, besloten ze om de koning te gaan zoeken. Hierbij kwamen ze uit op kinneke Jezus. En zo werd 3 koningen ontstaan. Op deze zondag gaan we, net zoals de 3 wijzen deden, langs de straten gaan 3 koningen zingen. Natuurlijk kan dit enkel maar als er aan 3 vereisten word voldaan:

 • Vereiste 1: Zoek de gepaste verkleedkledij om mee op pad te gaan. ( een koning/ ezelke/ lammeke/ engel/…
 • Vereiste 2: leer onderstaand tekstje van buiten zodat we allemaal in koor kunnen zingen.
 • Vereiste nummer 3: Kom naar de chiro want anders is het te zot om aan de vorige vereisten te voldoen.

Drie koooningen, drie koooningen,
geef mij nen nieuwen oed.
Mijnen ouwen is verslee-eeten,
mijn moeder mag ’t nie wee-eeten.
Mijn vader heeft het geld Op de rooster geteld

Zondag 16 Januari 2022: Chirolympische winterspelen

Beter op het ijs? Creatiever met de sneeuw? Wie gaat er dit jaar de winterspelen van Kalfort winnen? Smeer jullie benen maar goed in want het zal een strijd worden als nooit te voren. Want ja, wie gaat er nu voor de 2de plaats als je 1ste kan worden. Zorg dus dat je je vaardigheden hebt verbetert en kom met volle overtuiging naar de chiro om de trofee van deze spelen mee naar huis te nemen.

Zondag 23 Januari 2022: Zeeslag

B4? Mis. A7? Raak, boot gezonken. Wie is er hier de beste onderzee kapitein en kan de boten van de tegenpartij allemaal naar de bodem laten zinken? Natuurlijk zal dit geen gewone zeeslag zijn dus zet die badmuts maar al op als jouw boot op de bodem van de Reut ligt en je van miserie eruit moet springen om naar de kant te zwemmen :p (Dit is een grapje hé. Er zal natuurlijk niemand letterlijk moeten zwemmen) het zal in ieder geval weeral een schitterende zondag worden.

Zondag 30 Januari 2022: Problemen op de Shell

Aiai mannen… De Shell heeft gebeld en zitten met problemen. Ze hebben zo snel mogelijk jullie kennis nodig om te zorgen dat ze terug olie en waterstof kunnen leveren aan hun klanten. Aangezien het zo snel mogelijk opgelost moet worden hebben ze het ook aan anderen gevraagd en zal het dus een race tegen de klok zijn om daar als eerst aan te komen en te zorgen dat er geen explosies zijn omdat anders het bedrijf misschien volledig is weggevaagd. Zien jullie deze grote taak zitten? Wij in ieder geval wel!!

Groetjes van uwen heiligen leiding,

 • Pirre A.K.A. Keuning Caspar
 • Wardo A.K.A. Keuning Melchior
 • James A.K.A. Keuning Balthasar
 • Kenny A.K.A. kinneke Jezus

November


Geachte leden van de Speelclubs,

Er is een nieuwe maand aangebroken, wat betekent dat er weer leuke zondagen worden voorzien door team leiding.

 • Tip 1: zie dat je warm aangekleed bent.
 • Tip 2: een goed humeur komt altijd van pas.
 • Tip 3: stay hydrated

Gegroet,

Team geel

Zondag 7 november 2021: leden vs leiding

De kans om jullie te bewijzen dat jullie sterker, slimmer en knapper zijn dan de leiding is eindelijk er gekomen. Wij zijn net uitgeput geweest door ons weekend, wat betekent dat jullie kansen om van ons te winnen nog hoger liggen dan je al dacht. We elkaar meten op alle vlakken: kennis, vaardigheden en nog andere zaken. Durf jij de uitdaging aan?!

Zondag 14 november 2020: Boefdag

De titel verraadt deze dag al. We gaan namelijk boefen, maar er is geen beter eten dan eten dat je zelf maakt. Dus haal je kookkunsten alvast maar boven. We zullen ook wel reserve dingen voorzien voor moest de leiding het eten in de soep laten draaien . Hopelijk kreeg je van dit tekstje al even veel honger als wij, tot zondag!

Zondag 21 november 2020: Christus Koning

Vandaag is het onze feestdag. De dag waar wij ons Chiro bestaan op vieren. We starten onze zondag al vroeg door in de ochtend naar de kerk te gaan. Daarna smullen we met z’n allen balletjes met kriekjes op de Chiro. Nu komt het leukste deel van de dag eraan: we gaan naar een trampolinepark. Voila, zo gaat ons programma eruit zien voor deze dag. We hopen dat jullie er allen bij zullen zijn, want Chriko wil je niet missen!

Zondag 28 november 2020: Gemengde

We weten niet of jullie al gehoord hebben van deze activiteit, dus gaan we nog niet helemaal verklappen wat de bedoeling is. Wat we wel al kunnen prijsgeven is het feit dat we deze zondag niet enkel met de speelclubgroep gaan spelen. Wil je weten met wie we dan wel gaan ravotten?! Dan moet je zeker komen!!!

Jullie zondagse helden,

 • Wannes AKA Pirre
 • Ward AKA broer van Lize
 • Jonas AKA James
 • Dentel AKA Kenny

September – Oktober


Alle remmen los en gaan met die banaan!!!

Het is weer zover speelclubbers. Het nieuwe chirojaar is aangebroken en dat wil zeggen dat het weer een jaar vol plezier gaat zijn. Nieuwe herinneringen worden gemaakt waar iedereen jaren later nog steeds kan aan terugdenken. Dus hopelijk hebben jullie er allemaal veel zin in en kunnen we er een super-mega-bangelijk-onwijs graaf jaar van maken

Zondag 12 september 2021: Overgang

Vandaag is de dag dat jullie te weten komen welke leiding de oo zo zware taak gaat krijgen om jullie te amuseren. Helaas kan er nog niets verklapt worden maar geloof ons… jullie gaan enorm blij zijn.

Zondag 19 september 2021: Startdag

Iedereen klaar voor de start? 3 … 2 … 1 … let’s go!!! Vandaag is de dag dat we ook daadwerkelijk het nieuwe chirojaar starten. Roep al jullie vriendjes op zodat ook zij een voorproefje kunnen krijgen van de chiro en dan zetten we samen met jullie het jaar goed in.

Zondag 26 september 2021: Boeven spel

Ben jij rechtvaardig? Of hou je liever van stelen? Ontdek het op deze zondag! We spelen een inleefspel waarbij je je moet gedragen als een echte Boef, niet de leider natuurlijk . De wetten overtreden is toegelaten voor deze ene keer, MAAR zie wel dat de politie je niet te pakken krijgt. Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!

Zondag 3 oktober 2021: Duo-laddercompetie

Ola pola lees ik dat nu goed?! Duo-laddercompetitie wat is dat? Het is dus de bedoeling dat we teams gaan vormen en onze weg omhoog klimmen op de ladder. Leider Ward heeft al vast keiveel leuke spelletjes bedacht. Wil je weten wat deze zondag in petto heeft, kom dan zeker!!!!!

Zondag 10 oktober 2021: Boerderie

Ik haat boeren laten, zeit den boer, en hij liet een scheet. Dat gezegd zijnde…

Pak allemaal jullie klompen van onder het stof, zoekt die boerenklak en trekt den overall maar aan want vandaag gaan jullie allemaal zelf een boerderij (of meerdere?) moeten opstarten en laten zien dat jullie geboren boeren zijn die kunnen dieren kunnen kweken, planten planten en het belangrijkste van al… met nen tractor kunnen rijden. Dus hopelijk komen jullie wederom massaal af om te laten zien wat jullie de voorbije jaren al geleerd hebben.

Zondag 17 oktober 2021: Pijltje trek

Pijtje hier, pijltje daar, pijtje overal… Jawel! Vandaag gaan we ‘pijltje trek’ spelen en trekken we met zen alle de wijde wereld in. Onderweg krijgen we tal van opdrachten die we samen met de leiders tot een goed eind moeten brengen en wie weet staat er dan op het einde van ons pad wel een beloning op ons te wachten. Wil jij weten deze mysterieuze pijlen ons heen sturen? Mis het niet en vergeet je speurneus niet mee te nemen. 😉

Zondag 24 oktober 2021: Middeleeuwse dag

Hier spreekt Keizer Mario: Gegroet jonge knapen, vandaag dompel ik jullie onder in de wereld van het oude Rome. Ik heb jullie hulp nodig bij een belangrijke queeste/opdracht, mijn aartsrivaal Bowser heeft mijn vrouw ontvoerd. Je kunt het al raden, er zit een draak in het kasteel en jullie moeten samen met donkey haar bevrijden. Tip: deze zondag is een mix van een nintendospel en een vorig kampthema. Weet je het of weet je het nog niet, kom dan zeker deze naar de chiro yeeeh!!!!

Zondag 31 oktober 2021: Halloween (Machiavelli)

Vandaag is het Halloween, dus gaan we alles doen in thema van pompoenen en griezelen. Dit doen we door middel van een aangepaste versie van Machiavelli. Het wordt een zondag vol rillingen en zweetplekken. Be thereeeeee!!!!!!

Alvast een vroege gelukkig nieuwjaar gewenst,

Jonas AKA James

Wannes AKA Pirre

Ward AKA Wardow

Lennert AKA Lenny

Dentel AKA Kenny

De meisjes
Door op onderstaande link te klikken, komt u automatisch op de site van onze allerleukste buren terecht: de Chiromeisjes van Kalfort.