Aspiranten

Mei – Juni


De maand mei is aangebroken. Dat wil maar 1 ding zeggen en dat is natuurlijk dat het kamp dichterbij komt. Niet getreurd, want wij hebben nog 2 spetterende maanden voor jullie in petto.  

Zondag 1 mei 2022 Dag van Arbeid:  

Arbeit macht frei. Goed op tijd maar als jullie het al vergeten waren, het is dus geen chiro deze zondag. Zo hebben jullie tijd om met rode vlaggen te zwaaien en te vragen voor meer loon.  

Zondag 8 mei 2022 Gemengde activiteit/ geen Chiro: 

Juuu boys aangezien we op zaterdag gemengde activiteit doen is het vandaag geen Chiro. We kunnen allen wat rusten van de zware dag en bekomen van het gezaag van de meisjes. Na het wakker worden op de Chiro kunnen we nog altijd wat chillen int zonneke of een Coolhem bezoekje plannen eh x.  

Zondag 15 mei 2022 Weekend.: 

Geen Chiro. Net zoals vorige week is het geen Chiro boys want welle hebben geen goesting meer… sikeeeee. Nee zoals we allemaal weten wordt het nu bekomen van ons epic aspi-kerel weekend. We hebben vorige keer al gemerkt da jullie zeker veel rust nodig hebben na een weekendje op stap me ons dus benut deze zondag heel goe. Zeker uitrusten zodat ge een hele week kunt trainen vo de gewestvoetbal die de week erop volgt. Zonder winst gaan welle daar ni weg en GEEN bier op kamp (coach Kef heeft gesproken).  

Zondag 22 mei 2022 gewest voetbal: 

We zullen eens laten zien in breeven dat we de beste ploeg van België hebben. Voor sommige onder ons zal dit wel wat moeilijker zijn dan andere. LDK en stan als ik jullie was zou ik al eens opzoeken wat voetbal is. Vandaag zullen we meedoen met het tornooi van het gewest. Het begint om 12u, dus wij zullen wss afspreken om 11:30 op de chiro. Zie dat ge zeker met de fiets bent.  

Zondag 29 mei 2022 Boenkentocht : 

Vandaag gaan we het gemakkelijk houden, jullie moeten alleen rechtdoor stappen. Maar na zoveel chiro jaren zullen jullie hier al goed in getraind zijn en mag dit geen probleem zijn. We kunnen zoals gewoonlijk de molenbeek onderzoeken, maar omdat we dit al zo lang doen gaan we nu is richting Ruisbroek. Vergeet zeker geen slechte kleren mee te nemen voor deze zondag en douche grief

Zondag 5 juni 2022 leiding vs leden :  

Ik hoop dat jullie er klaar voor zijn, want jullie zullen het opnemen tegen ons. Jullie mogen eens proberen om de leiding te verslagen in iets, maar dat zal niet makkelijk zijn. Wij zijn natuurlijk de beste van het beste. De Danio heeft in de tijd Usain Bolt leren lopen en de Popol heeft er nog voor gezorgd dat Arnold Schwarzenegger zo´n kast is geworden.

Zondag 12 juni 2022 fietstocht:  

Omdat we zoals elk jaar met de fiets op kamp gaan, zullen we onze conditie nog een testen. Vandaag gaan we een klein fietstochtje maken naar de schoonste stad van België. Deze stad zal nog een verrassing blijven tot we er zijn, maar ik verzeker jullie dat we verder gaan fietsen dan 20 km. Dat betekent natuurlijk dat jullie allemaal naar de chiro komen met ne velo dat volledig in orde is. Seee yaa x 

Zondag 19 juni 2022 Beachday : 

Aaaaaa het zalige zonnetje staat weer hoog aan de hemel. Haal de skert hemptjes en Kroks maar al buiten want vandaag gaan we eassyyyy stalings doen. De strandstoeltjes en virgin cocktails zullen allemaal aanwezig zijn dus kunnen jullie gewoon (weeral) brijn even uitzetten. Deze dag wordt natuurlijk afgesloten met een zalige bbq dus neem ook wat extra geld mee. 

Zondag 26 juni 2022 WK XtremeBuikschuiven : 

Om ons voor te bereiden op het kamp dachten we al één van de OG kampactiviteiten te doen, namelijk buikschuiven. Gewoon gaan we dit niet doen, maar wel een megabangelijke versie met nen toren van zeker 10 meter hoog. Vergeet zeker geen zwembroek en handdoek mee te nemen.  

Zondag 3 juli 2022 Grote popol spel en boefs ultieme uitboldag: 

Omdat het de laatste zondag van het jaar zal zijn gaan we gewoon wat chillen en een    bbq´ke leggen. We zullen wss nog een oldskool paalvoetballen enzo. Ik zou gewoon zeggen dat ge zeker moet afkomen, want het is wss de laaste keer dat jullie den Boef en den Danio zullen zien op zondag @chiro Kalfort.  

Dit zal dan het laatste boekje van het Chirojaar worden boys… Ma ni getreurd het kamp moet nog komen en de voorbereidingen en de kermis enzovoort. The best is yet to cum x 😉 

Grtzzzzz van je boys.  

Danio aka Usain Bolt van den Aldi  

Popol aka platte van den Hoop  

Kef aka voetballerke vant zevende knoopsgat 

Boef aka mountain van Kalfort 

Maart – April


Zondag 6 maart 2022: Jachtseizoen

Juuu, vandaag gaan we ulle sneaky verstopskills testen op grote schaal. Het doel is simpel: ni gevonden worden door de leiders. Gulle ga via extreme vluchtroutes moeten vluchten terwijl wij jullie op de hielen zitten. Aangezien gulle uilefakjes zijn gaat da een serieuze uitdaging worden, ma we kunnen proberen eh. We zien het deze zondag.

Zondag 13 maart 2022: Zwemmen

Vandaag gaan we is op verplaatsing naar het zwembad. Aangezien sommige mensen niet meer willen gaan zwemmen bij Christus koning, organiseren we het maar zelf. Kom vandaag zeker met de fiets en breng zwemgerief mee. Sommige (Danio stink beir) brengen best ook zeep mee zodat ze zich eens kunnen wassen. Om er zo goed uit te zien in een zwembroek als jullie leider, kunnen jullie alvast beginnen om thuis als wat te fitnessen.

Zondag 20 maart 2022: Weekend met de kerels

Vandaag zal het geen chiro zijn, aangezien wij op weekend zijn gegaan met de kerels.

Waar we naartoe gaan is voor jullie een groot mysterie.

Zondag 27 maart 2022: Klakkebuise (nu echt)

Vandaag zullen jullie moeten laten zien dat je genoeg longinhoud hebt, want wij gaan nog eens oldskool gaan. Wij gaan klakkebuizen!!!!! Ik hoop dat al jullie training op de ps4/ pc zijn vruchten zal afwerpen.

Zondag 3 april 2022: Volksdans

Deze zondag gaan we de beste volksdans van Puurs organiseren. We zullen Chiro Liezele eens laten zien hoe dat in zijn werk gaat. Vervang dus maar al zeker jullie kartonnen bennen met die geweldige (not) dansbenen van jullie. Om nog het een en ander op te zetten spreken we vandaag al om 12:30 af op de Chiro!

Zondag 10 april 2022: Pekesweekend

Juuu Boys, vandaag geven we spijtig genoeg geen chiro. Wij en jullie natuurlijk ook zullen vandaag de tijd nemen om te bekomen van een spetterend pekesweekend. Deze zondag zullen we nodig hebben om het chiroterrein terug op te kuisen. Ik hoop jullie te zien vandaag.

Zondag 17 april 2022: Geen chiro pasen

Jow mannen, deze zondag geen Chiro. Een spijtige zaak maar ja, een kleine tweeduizend jaar geleden besloot de Jezus om uit zene put te kruipen dus doen we vandaag niks (toch een goei excuus he). Zo hebben jullie tijd om met de familie naar de kerk te gaan en paaseieren te rapen.

Zondag 24 april 2022: Volleybal toernooi

Na een week vakantie zijn jullie hopelijk uitgerust om vandaag intensief te sporten. Dit hebben we nog niet gedaan en moet dus toch wel ene keer lukken. We gaan namelijk (hopelijk) het volleybal toernooi van het Vijverbos winnen. En als dat niet lukt kunnen we toch eens een sportwedstrijd bekijken van manne die er wel iets van kunnen.

Greeeetzzzzz

Je Boy BOEF

Je boy popol

Je boy el romania

Je boy Danio

Februari


Sheeeesh tis al februari boyyyzzz!!! Misschien is het nu toch tijd geworden om onze feestdag katers eindelijk achterwegen te laten en terug me de actieve programma’s te beginnee eeeh dreiries.

Zondag 6 februari 2022  : levensweg int groot

Wie er nog in zijn broekske kakt zal vandaag snel moeten opgroeien, en kan tegen de avond al kinderen hebben. Gade snel poen scheppen zoals papi boef of jarenlang studeren zoals Dr. Pol en long term spelen (beetje als zijn liefdesplan)? Moest u echt leven vandaag maar ½ zijn van wat ge echt wou, krijgt ge vandaag de keuze om alle keuzes is opnieuw te maken. Zo kan je ipv. Humane wetenschappen of handel ook eens een slimme keuze maken en een mooi leven te gemoed gaan. Uiteraard krijgen jullie op deze dag hulp van meester leveR genieter, profiteur, econoom, business manager, internationaal toptalent Kef.

Zondag 13 februari 2022 : Highland games

Paalgooien, hamerslingeren, biervaten over balken zwieren, touwtrekken en natuurlijk doedelzakspelen. Allemaal top activiteiten waarmee we deze zondag gaan bepalen wie er van ons het meeste schotse bloed door zijn aderen heeft stromen. Aangezien er gene rosse met een spraakgebrek in onze groep zit wordt dit nog spannend. Moest dit te moeilijk zijn voor jullie kunnen we nog altijd verder doen met het grote put graaf spel, want aan jullie put-graaf-skills is wel nog wat werk.

Zondag 20 februari 2022 : Bruiswater zuipspelen

Vandaag gaan we caféspelen spelen op onze geliefde boven. Wie van ons is de grootste bierpong keuning? Of wie kan er het beste dartsen (bord ligt easy vo te stelen in het kerelslokaal). Mss zelf pooltafel maken? We gaan het allemaal vandaag zien. Natuurlijk alles me water aangezien er ten allen tijden niet op de chiro wordt gedronken. PS: hiervoor gaan we best ons lokaal nog eens keusen en de resterende borden omhoog hangen want tis echt een stort.

Zondag 27 februari 2022 : Ken je dorpspel

We zullen vandaag eens zien hoe goed jullie Kalfort kennen. Mortie het lijkt me geen slecht plan als ge de dorpsgeschiedenis eens leest copain. Jullie zullen vandaag vragen moeten oplossen doormiddel van het antwoord te gaan opzoeken in Kalfort of omstreken. NEEM ZEKER JULLIE FIETS MEE.

Greetz ulle leiders

Popol aka 69slayer

Boefje aka papi chulo

Danio aka smeirige beir

Kef aka no life boy

December – Januari


Jow boooyyysss,

Zondag 5 December 2021: Examen Chiro

Vandaag is het de eerste examen chiro. We zullen ons weer een cosy installeren in ons lokaal om een skeftig komedie filmpke te zien. Zie da ge op voorhand laat weten wat ge wil eten dat dit direct besteld kan worden. We kunnen van deze zondag ook gebruik maken om onze 2 nieuwe borden omhoog te hangen in het lokaal om de verzameling groter te maken.

Zondag 12 December 2021: Examen Chiro

Week 2 van jullie examens. Spannend! We hopen dat jullie allemaal met onderscheiding aan het slagen zijn dan met de examens zoals jullie leiders vroeger deden in de tijd. Ma het belangrijkste van de examens is natuurlijk een pauze pakken. Allemaal weer welkom op de chiro om 3 uurtjes rond te zwerven en skerto skano dingen te doen. Tot dan!

Zondag 19 December 2021: Geen Chiro

Met spijt in ons hart moeten we jullie meedelen dat het vandaag geen chiro is. Voor een deel van de leiding is het blok en het is natuurlijk ook kerstvakantie voor de anderen. Moesten jullie niks te doen hebben dan kunnen jullie om ter leukste verjaardag wensen sturen naar Kefke aangezien vandaag zijne B-day is. Tschuuus! Tot met nieuwjaar!

Zondag 26 December 2021: Geen Chiro

Ter voorbereiding op Nieuwjaar zullen we vandaag ook geen leidinggeven. We moeten allemaal uitgerust zijn voor de 31ste of nog kateren van kerstmis. Geniet maar van wat quality time met jullie familie nu we weer eens een zondag geen leiding geven.

Zondag 2 Januari 2022: Nieuwjaars briefjes voorlezen aka geen chiro

Zo fier als een gieter

en trots als een bart de pauw

kom ik met nieuwjaar weer niet naar jou.


Ik wil je wensen

een zee van bier

voor rust en ontspanning

en drink plezier!

Een goede gezondheid

succes bij je werk

vrienden die om je geven,

dus:… alles wat plezier geeft in ’t leven !


Dan blijft de vreugde altijd troef

en iedereen vind het tof

voor mij blijf jij zeker de nummer één

die peter waarmee ik graag bof

je Liefste Leiding

Boefje, Danio, Pol, Kef

Muzzeland, 1 januari 2021
Voila, hier is onze nieuwjaarsbrief voor jullie al dus zo moeten jullie deze zondag niet meer komen.         

Zondag 9 Januari 2022: Gamedag afk edition

Jullie hebben duidelijk al getoond dat games geen probleem zijn voor jullie maar vandaag gaan we de echte klassiekers nog eens bezoeken. Haalt jullie nog niet verdronken brijncellen maar boven want je zult ze nodig hebben. Perudo, kolonisten van catan en risken zullen ettelijke uren aan één stuk gespeeld worden en moest je zelf nog een klassieker of nieuw spel hebben liggen dat we zeker moeten spelen is dat ook altijd welkom.

Zondag 16 Januari 2022: Dag der aspiranten

Voor vele van jullie zal deze dag een revelatie worden, jullie worden namelijk in de schoenen gezet van de meest verantwoordelijk persoon van België, Neeeeee we hebben het niet over Mark Van Rans maar over Leiding ploeg Chiro Kalfort. We weten wel dat dit een serieuze zware verantwoordelijkheid is om op jullie tedere schoudertjes te dragen maar we hebben al lang gezien dat jullie goed kunnen lijden x. Boys dit betekent ook half uurtje eerder op de Chiro om jullie mega originele spelen klaar te zetten.

Zondag 23 Januari 2022: rioleringbuis schieten in het klein

Vandaag gaan we een herbeleving naspelen van de oudste bekende oorlog namelijk de Messenische Oorlog. Hier schoten de Spartanen de Messeniërs volledig overhoop met rioleringsbuizen en veroverde zo het Messeniërse grondgebied. Omdat wij niet het budget en de longcapaciteit hebben om dit grootschaals na te spelen zullen we het vandaag houden bij ons best bekende wapen van Chiro kalfort nmlk. De klakkebuis. Mensen snippen van 100 meter afstand mag geen probleem zijn voor jullie ervaren krijgers van deze oude kunst. 

Zondag 30 Januari 2022: De Mol

Vandaag zullen de klunzen hun klunzigheid extra boven halen en zij die goed zijn in echt alles (ja LDK we kijken naar u) zullen moeten proberen om toch af en toe een steek te laten vallen. We gaan namelijk de tv-sensatie de mol naspelen. Hou je zeker heel de zondag op scherp en misschien vind je zelfs al een tip naar de mol in dit boekje?   

Slot

Leiding Boefje, Danio, Kef, Pol

November


Jow boooyyysss, het begin van de maand november betekent dat we weer wat dichter komen bij het kamp. Deze maand is er een vol met uitstapjes met jullie tofste leiding. Dit zal een van de bangelijkste maanden worden van het jaar. We gaan op een weekend en natuurlijk gaan we die van chiro puus volledig kapot maken op de gemengde. Laat ons hopen dat jullie talrijk aanwezig zullen zijn.

Zondag 7 november 2021: Gemengde Puuuuus

Nu zondag gaan we dus effectief echt gemengde doen me de manne van chiro shuus. We hopen dat jullie, de leden, gaan bewijzen da wij een sterkere, knappere en vooral leukere chiro zijn zonder die van Puus te kwetsen. Het is ne gemengde chiro dus buiten een nieuwe vriendin kan je er mss een nieuwe vriend vinden tijdens de o zo leuke cringe gemengde spelletjes. Stay open minded!

Zondag 14 november 2021 Kater dag

Deze zondag komen we terug van ons geweldige weekend in Lebbeke. Omdat we van vrijdag avond tot deze ochtend alles hebben gegeven, is het deze zondagmiddag geen Chiro. Dan kunnen jullie wat uitrusten en voor school werken zoal een goede student dat zou doen :-).

Zondag 21 november 2021 Chriko

Het feest van Christus, Koning van het Heelal (Dominus Noster Iesus Christus Universorum Rex in het Latijn) of kortweg Christus Koning is een hoogfeest binnen de Katholieke Kerk dat eind november gevierd wordt. Dit jaar zullen we terug naar de kerk gaan met zijn allen om dit feest nog eens goed te vieren. Zoals gewoonlijk spreken we dan af om 11u op de chiro. In de middag wordt er natuurlijk de beste maaltijd ooit voorzien. Wat we vandaag gaan doen zullen jullie zelf moeten ontdekken. Hopelijk tot dan….

Zondag 28 november 2021 Gamenamiddag/ BOEFdag

“Boef” kan vele betekenissen hebben: eten, dief, vreten, Belhamel, Deugeniet, Crimineel, …. Maar vandaag gaat de enige echte boefje is tonen voor wat dat woord echt staat. Wakker jullie eetlust maar aan en bekijk effe goed naar de master chef gordon ramsay zijn kleine zoon aka ½ om te zien hoe het echt moet. Frituur happjes eet je best nooit zonder en reden of je wordt er dik van, daarom zullen we die kilotjes er ook snel afzweten met potjes FIFA 2021 tegen boefje of 1vs1 tegen de kef op COD. Vergeet dus zeker niet jullie consoles als Nintendo mee te nemen voor Mario kart.

Jullie uber duper coole mooie, beste, slime, aangenaam, aanzienlijke, attente, aardige, bekwame, belangrijke, boeiende, behulpzame, beschermende, bevredigende, broederlijke, bloemrijke, briljante, blije, betrouwbare, charmante, competente, cultiverende, compilerende, complete, creatieve, dankbare, dappere, deskundige, deugdzame, doeltreffende, delende, eerbiedwaardige, empathische, eerlijke, ervarene, fantastische, geërde, goedhartige, grondige, haarscherpe, handige, heerlijke, hoopvolle, hemelse, hilarische, ideale, intelligente, ijverige, interessante, indrukwekkende, kalmerende, knuffelbare, koesterende, letterlijke, lovende, leuke, meesterlijke, moedige, meedogenloze, nauwkeurige, nuttige, objectieve, ondernemende, ontspannen, orginele, optimistse, postiieve, prettige, populaire, poëtische, perfecte, rechtvaardige, romantische, ruimdekende, snelle, stoere, sympathieke, schattige, sensuele, trotse, tevredene, tedere, tactvol, talentvole, tolerante, uitmuntende, uistekende, uitbundige, uitmundige, ultieme, verassende, verstandige, vriendelijke, vakkundige, vurgie, verlichte, waardevolle, waarheidsgetrouwe, warme, welbespraakte, wetende, zelfstandige, zorgzame, enz….. Leiding Boefje, Danio, Kef, Pol

September – Oktober


Jow Jow Jow,

Het nieuwe jaar kan weer beginneeeeuuu! Voor een paar is dit hun laatste jaar als lid, en voor anderen eerste jaar aspi. Dit betekent meer verantwoordelijkheid maar ook veul meer plezier. Nu da diene voale coroon weer weg is kunne we weer vollenbak gaan eh boys!!!!

Zondag 12 september 2021: Overgang

Zoals altijd weten jullie vandaag weer wie jullie nieuwe leidertjes zijn. Spannend, ahnee wacht gulle weet da toch allemaal. Dit jaar zijn we geen trio van leiders ma ne quatro. Dit aangezien gulle precies wa meer mentale en fysieke steun nodig hebben. Dus vandaag officieel voor het eerst samen om ons jaar goed in te zetten. Tot dan!

Zondag 19 september 2021: Startdag + Pukema

Jow boys. Hebben jullie eigenlijk nog vrienden buiten de chiro? Als da zo is pakt ze maar is gerust mee vandaag eh voor onze startdag. Zo kunnen jullie samen gaan spelen in onze doolhof of springen op het springkasteel. En zoals gewoonlijk kunnen we erna nog is gaan nagenieten op Pukema na dat we er al een heel weekend hebben doorgebracht. Dit allemaal af te sluiten met wat carla kaka of smerige perron friet.

Zondag 26 september 2021: Lokaalinrichting + kennismaking

Het boit lokaal “Den Boven” heeft nog wat opfrissing nodig om er weer een nieuw fantastisch feest jaar van de maken. Pakt jullie mooiste posters en eventuele tap installatie mee zodat we die party tent nieuw leven in blazen. We zullen afsluitend ook nog wat kennismaking spelletjes spelen om al jullie nieuwe vriendjes die jullie hebben meegenomen op de startdag te leren kennen (probably NOTTTTTT beacous jullie hebben geen andere vriendjes als de Chiro xoxo)

Zondag 3 oktober 2021: Het doopsel

Door het doopsel word je opgenomen in de christelijke kerkgemeenschap AA, je word ondergedompeld in de gemeenschap van de AA. Je laten dopen is met andere woorden een keuze om als AA door het leven te gaan. Bij zo’n stap staat je leve(r)n en hard even stil, daarom hoort er een serieuze overgang en ritueel bij. Zorg dat je er zeker staat want anders word je omgedoopt door het echte trechter spel.

Zondag 10 oktober 2021: Sporten met een 3D Cirkel

Jaja Stan u lieveling dag der dagen is het vandaag. Paalvoetballen, Volleyballen, Rugby, Petanque en vele andere balsporten zullen vandaag worden uitgeoefend. We weten dat jullie niet allemaal hier even goed in zijn maar geen probleem wij als professionals zullen wat trainen en delegeren. Zorg er dus voor dat jullie scherp staan want deze dag zal een serieuze reflectie zijn van hoe we in het Chiro jaar de teams zullen verdelen voor het verplichte half uurtje bal training per zondag.

Zondag 17 oktober 2021: Fietstocht (volkdans Liezele?)

De boits komen stilletjes terug het land in gedoken, en wij gaan daarom ook terug duiken cHiRo LiEZele HERE WE COME !!!!!!!. Moest dat boitje jammer genoeg toch niet doorgaan door de biggest cock blocker van vorig jaar, zullen we een gezapig fiets tochtje doen door de Vlaamse landen. Dus zeker fiets meenemen en stevige benen om te zwalgen.

Zondag 24 oktober 2021: Hunger games

Neeeeee manne het zijn geen honger spelen zoals in Afrika, het is die andere variant. Ge kent ze wel, de films reeks waar al die Battle Royals van zijn afgekeken. We weten dat jullie allemaal goed geoefend zijn in fortnicht en varianten van die rare online games. Dus hier word niet alleen jullie mentale tactische kennis getest van de games maar ook jullie fysieke kennis van schieten en lopen. Pakt voor vandaag ook allemaal een rugzak mee aub x.

Zondag 31 oktober 2021: Masterchef

Lieve kokskes, lieve kokskes geef ons brood, geef ons brood, frit met mayonaise, frit met mayonaise anders gaan we dood. Hopelijk gaan we dit vandaag kunnen zingen voor jullie. Jorben vandaag zal dus den dag zijn waar gij kunt laten zien wat ge waard bent. We verwachten minstens drie gangen en liefst ook een paar aperitiefjes. En frituurhappen zijn geen volwaardige maaltijd hèèèèèè. Voor de ingrediënten hoeven jullie je geen zorgen te maken, wij zullen deze wel voorzien.

Jullie Liefst Papi’s,

Boef, CEO van Maniflex (backup plan Chris & Wim)

Popol, CEO van kalfortste worsten fabriek

Kef ,CEO Pooier van alle Only fans girls

Danio, CEO Silicon vally (Bringing it to Kalfort)

De meisjes
Door op onderstaande link te klikken, komt u automatisch op de site van onze allerleukste buren terecht: de Chiromeisjes van Kalfort.