">

Wijziging van onze werking

Beste leden en ouders,

Zoals beloofd geven we vandaag wat informatie over het verdere verloop van de chirozondagen met de nieuwe maatregelen. We moeten ons organiseren in bubbels van 10 leden en elk lid mag één hobby per week uitoefenen. Ouders en leden zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van deze laatste regel. De Chiro zal/kan niet controleren of uw zoon slechts één hobby per week heeft gekozen.

Goed nieuws voor de leden +12 jaar, want zij mogen weer naar de Chiro komen. Dit betekent echter ook dat er meer leden dan normaal zullen zijn. Om de chiroterreinen coronaproof te kunnen inrichten hebben we besloten om op zondag twee verschillende tijdssloten te hanteren.

De jongste leden (sloebers, speelclubs en rakkers) :

in de voormiddag van 10u tot 13u (vanaf zondag 7 februari 2021).

De oudste leden (toppers, kerels en aspiranten):

In de namiddag van 14u tot 17u (vanaf zondag 7 februari 2021)   

De leiding van uw zoon zal steeds in het begin van de week via Whatsapp bevragen welke leden naar de Chiro komen. Dit geeft u tot vrijdag de tijd om aan te geven of uw zoon die week voor de Chiro gekozen heeft. Zo kunnen wij op voorhand de bubbels organiseren, onze spelen aanpassen en de terreinen verdelen. De oudere leden kunnen zelf via Messenger/Whatsapp aangeven aan hun leiding of ze aanwezig zullen zijn op zondag.

Vanaf zondag 7 februari zijn we verplicht alle activiteiten buiten te laten plaatsvinden. Ook de jongste leden zullen dus gedurende de hele Chirozondag buiten spelen. Hierbij dus een warme oproep om aangepaste kledij te voorzien voor zowel jong als oud: dikke jas, sjaal, muts, handschoenen, kousenbroek, …

Wij zullen er alles aan doen om de zondagen zo coronaproof mogelijk in te richten. We besteden veel aandacht aan het ontsmetten van de handen, maar zullen ook klinken en WC’s ontsmetten tussen de twee tijdssloten door. De terreinverdeling wordt streng toegepast zodat bubbels elkaar zo weinig mogelijk moeten kruisen. Zoals ook de voorbije weken het geval was gebruiken de meisjes nog steeds de ingang langs de voetbal en de jongens langs het weggetje.

BELANGRIJK: deze nieuwe regeling gaat pas in vanaf zondag 7 februari 2021. Morgen 31 januari mogen dus alleen sloebers, speelclubs en rakkers naar de Chiro komen vanaf 14u tot 17u. Bij wijze van oefening voor de komende weken zullen we ook morgen al werken in bubbels van 10. Op die manier zijn we tegen volgende week helemaal voorbereid om elk lid een schitterende zondag te laten beleven. Morgen dus nog geenChiro voor toppers, kerels en aspiranten!

Hopelijk zien we onze leden elke zondag massaal verschijnen!

Warme groeten,

De leiding

De meisjes
Door op onderstaande link te klikken, komt u automatisch op de site van onze allerleukste buren terecht: de Chiromeisjes van Kalfort.