">

Maandboekje September – Oktober

Beste ouders en Chirojongens,

September betekent niet alleen dat het schooljaar terug begint, maar het is bovenal ook de start van het nieuwe Chirojaar! We hopen dat we dit jaar wat vaker naar de Chiro mogen gaan, allemaal wat vaker samen kunnen zijn en we al onze evenementen terug kunnen organiseren zoals vroeger. Maar eerst even terugblikken op de voorbije maanden.

In juni hebben jullie de leiders niet veel kunnen zien omdat de meesten examens hadden. Hiervoor hebben we gelukkig oud-leiding kunnen optrommelen waarvoor nog eens dikke merci. Hierdoor konden wij als flinke studenten achter onze boeken kruipen.

Gelukkig maakten we deze verloren tijd meer dan goed in de julimaand, waarin we het hoogtepunt van het jaar beleefden, namelijk het kamp. Dit jaar deden we ons iedere ochtend en avond te goed aan de geweldige toneeltjes in het thema ‘Kung Fu Panda’. Ik denk dat we mogen zeggen dat dit weer een kamp was om diep in je geheugen te bewaren. Nadat we de eerste dagen soms wat regen gehad hebben -gelukkig hield dit zelfs dit ons niet tegen- konden we tijdens de tweede helft van het kamp genieten van zalig weer en de bijhorende waterspelletjes. En op de laatste dag natuurlijk nog een vuur om te bezinnen over dit onvergetelijke kamp.

Een goede maand later was het de beurt aan onze volgende grote activiteit, Bij Mie Kalfut op de kermis. Na een week voorbereiden konden we op vrijdag 27 augustus van start gaan met de kaartavond. Zaterdag openden we het restaurant weer, na een jaar sluiting. Gelukkig maakten we dit verloren jaar goed met onze overheerlijke mossels, sublieme spaghetti, verfrissende koude schotels of onze paling in ’t groen. Eindelijk terug genieten van deze culinaire hoogstandjes! Naast het restaurant waar het rustig vertoeven was, konden we de laatste avond onze armen losgooien bij het Kubbtornooi. Samengevat, het was een vermoeiende, maar super leuke week waarin we weer eens een geslaagde editie van ons jaarlijks restaurant.

Het was wederom onmogelijk geweest om deze editie tot zulke hoogten te verheffen zonder de hulp van onze leiders, leden, ouders en andere chirosympathisanten. Daarom zouden we hun allemaal uit de grond van ons hart nog eens extra willen bedanken.

Tot zover de terugblik op het voorbije Chirojaar.

Dit jaar zullen we weer elke zondag zotte programma’s kunnen aanbieden met dank aan onze leidingsploeg. We zijn verheugd om u dit jaar weer vier jonge veulens voor te stellen die deel zullen uitmaken van de leidingsploeg 2021-2022: Brent Hellemans, Ward Vermeiren, Lennert Peleman en Wannes Suys. We zijn er zeker van dat deze jeugdige leiders net zoals alle andere leiders de leden van iedere zondagnammidag een onvergetelijke zondagnammidag zullen maken. Tot onze grote blijdschap hoeven we dit jaar van niemand afscheid te nemen.

Naast de voorstelling van deze leiders mogen wij u ook twee nieuwe hoofdleiders voorstellen die het vanaf heden gaan overnemen van Jan en Robbe. (noot van de redactie: merci mannen voor alles, we zullen jullie niet teleurstellen) De nieuwe hoofdleiding is niemand minder dan Jelle Fostier en Siebe Foret. Met prangende en uiteraard ook minder prangende vragen kan u steeds bij ons terecht.

Van de Chirowerking uit, beloven wij dit jaar opnieuw een vlotte werking. U kunt ons ook online terugvinden op onze website, www.chirokalfort.be en onze faceboekpagina ‘Chirojongens Kalfort’. Neem zeker regelmatig een kijkje want hier verschijnen onze laatste nieuwtjes en de aankondigingen van onze evenementen en andere activiteiten.

Dit gezegd zijnde, zijn we klaar om er ook dit jaar weer een spetterend, fantastisch, onvergetelijk, zalig Chirojaar van te maken!

Greets,

Leiding Chiro Kalfort!

Jelle Fostier (aka de Fosti) en Siebe Foret (aka de Vis)

Klik hier om naar het maandboekje te gaan!

De meisjes
Door op onderstaande link te klikken, komt u automatisch op de site van onze allerleukste buren terecht: de Chiromeisjes van Kalfort.