">

Chiromanneke September – Oktober

Beste ouders en Chirojongens,

Net zoals elk jaar hebben wij de eer u een fantastische leidingsploeg te mogen voorstellen. Maar laten we eerst even terugblikken op een toch wel bewogen maar zeker niet minder geslaagd Chirojaar. Dat Corona sinds half maart roet in het eten kwam gooien hebben we zeker ook gemerkt in onze Chirowerking. We zagen onze winstgevende activiteiten zoals de quiz, volksdans en het fameuze pekesweekend verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook de Chirozondagen werden ons afgenomen. Alle geluk keerde het tij voor de zomervakantie en kregen we het groene licht om toch op kamp te gaan. Onze leidingsploeg slaakte een gezamenlijke grote zucht. Uiteraard waren er aan dit kamp maatregelen verbonden, maar die namen we er met plezier bij. We mochten op kamp, en wat voor een kamp. Een fan-tas-tisch kamp! We zouden graag alle leiders, de VB, kookouders en leden bedanken voor deze 10 dagen die ons waarschijnlijk de rest van ons leven zullen bijblijven als het lichtpuntje in de turbulent corona-pandemie van 2020.

Dat onze leidingsploeg van vorig jaar een beetje wordt aangepast, is een klein understatement: We nemen helaas afscheid van 4 fantastische leiders, die onze Chiro naar een hoger niveau hebben getild. Jarenlang konden we op hen rekenen en sommigen onder hen groeiden uit tot een monument voor ons Chiroheem. We hebben het over: Toon Cools (5 jaar leiding en 3 jaar hoofdleiding), Thomas Delrue (5 jaar leiding), Jef Schelfhout (4 jaar leiding) en Yens Leroy (3 jaar leiding). We willen hen dan ook ontzettend hard bedanken voor hun jarenlange engagement en enthousiasme!

Het goede nieuws is dat er zich ook niet minder dan 10(!!) nieuwe leiders aansluiten bij de leiding en ons team zullen versterken. Het gaat hier om zeer capabele gasten met toch reeds de nodige jaren Chiro-ervaring om zich over uw kind te ontfermen, dus deze overstap van aspirant naar leider zal zeker geen probleem vormen. Jan-Maarten Van Damme, Maarten de Gruyter, Senne Genijn, Gerben Dehertogh, Milan Eggermont, Jelle Mertens, Siebe Foret, Jelle Fostier, Gijs Servaes en Kristof de Schrijver hebben er hoe dan ook heel veel zin in en kijken er naar uit om uw zoon met open armen te ontvangen.

Dit jaar starten we dus met maar liefst 23 leiders die hun uiterste best gaan doen om uw kind elke zondag weer een onvergetelijke namiddag te bezorgen. Telkens weer zullen zij klaarstaan met de meest leuke activiteiten en met een schitterend kamp als hoogtepunt.

Bij deze leidingsploeg hoort natuurlijk ook altijd iemand die ons begeleidt als een volwassene, die ons bijstaat in raad en daad en bijstuurt waar het moet. Inderdaad, we hebben het over onze volwassen begeleider, beter bekend als onze VB. Joop Wauters geeft dit jaar de fakkel door aan Yoni de smet, die bij sommigen van u beter bekend zal staan als ‘de man van Tinneke’. Voor meer informatie over deze man die gaat proberen om onze 23-koppige leidingsploeg vol met jong geweld de baas te zijn, willen wij u graag doorverwijzen naar “het woordje van de VB” en zijn persoonlijk artikel. Wij, als leidingsploeg, kijken al zeker uit om er met de Yoni een topjaar van te maken!

Daarnaast moet ons ook nog een klein dankwoordje van het hart over de uitzwaaiende VB, namelijk de Jopie. Dat ook hij in de voorbije 3 jaren deze chiro naar een hoger niveau heeft getild is nogal zwak uitgedrukt: wij als leidingsploeg vonden in Jopie niet 1 maar 2 sterke schouders om tegen aan te leunen, ook als aanspreekpunt voor de ouders heeft hij zijn taak meer dan perfect uitgevoerd. Zijn interesse in de VZW en de toekomstige bouwplannen van Chiro Kalfort hopen we ook terug te vinden bij de VB’s die in zijn voetsporen treden. Kortom Joop was zeker een meerwaarde voor onze chirowerking. Daarom zeggen wij ook uit het diepst van ons hart: mercikes Jopie!

Moesten er vragen en/of opmerkingen zijn, twijfel dan niet om ons te contacteren. Wij zullen steeds klaarstaan met een luisterend oor en ons uiterste best doen om jullie vragen te beantwoorden en/of problemen op te lossen. Jullie kunnen natuurlijk ook altijd terecht bij onze VB.

Bij deze is het startsein gegeven voor een uitdagend maar zeker niet minder plezant Chirojaar!

https://chirokalfort.be/chiromanneke

Groetjes,
Robbe en Jan
aka
Burak en Jakke

De meisjes
Door op onderstaande link te klikken, komt u automatisch op de site van onze allerleukste buren terecht: de Chiromeisjes van Kalfort.