Toppers

Mei – Juni


Juuu de toppers,

Dit is alweer het laatste programmaboekje van het jaar. Steekt die zakdoeken maar al terug weg want we gaan der nog een plezante twee maanden van maken. Jammer maar helaas staan voor ons ook de examens weer voor de deur, jullie gaan ons dus weer voor enkele zondagen moeten missen. Maar niet getreurd want wanneer dit alles voorbij zijn wij er weer om het jaar in schoonheid af te sluiten. En dan moet het beste nog komen: het kamp komt er ook weer aan!!!! Hou jullie maar al vast want we gaan er nog een lap op geven!

Zondag 8 mei: vlotten bouwen

Nu de weergoden weer wat beter gezind zijn en we van het zonnetje kunnen genieten, gaan we ne keer de wilde wateren trotseren van de Kalfortse Vortebeek. Dit gaan we doen aan de hand van een vlot dat met echt vakmanschap ineen gestoken is. Tis op deze moment da we de ingenieurs gaan kunnen onderscheiden van de kassamedewerkers. Neem dus allemaal zeker een zwemvest mee en ook een baard voor die willen te kaap’ren varen.

Zondag 15 mei: jachtseizoen

Deze week gaan we is zien wie de beste crimineel is. Daarbij hoort natuurlijk ontsnappen. Enkel de besten kunnen zo lang mogelijk een achtervolging overleven en uit de handen van de zwaantjes blijven. Zie dus da ge deze allemaal uw strafblad meeneemt en de beste ontsnappingsroute uitgetekend hebt want het zal nodig zijn. Groeten van het Kalforts politiekorps, afdeling jeugddelinquentie.

Zondag 22 mei: BBQ

Om er nog ene keer een lap op te geven alvorens wij een poging gaan doen om onze zomer een beetje redden, gaan we vandaag nen oervlaamse bbq doen. We gaan een beetje van het zonnetje genieten en een paar spelletjes met water doen. Een zomerdag ten top. Omdat een lekker vlezeke op den bbq natuurlijk niet gratis is, vragen wij graag om 5 euro mee te brengen vandaag.

Zondag 29 mei: Examenchiro deel 1: de wanhoop slaat toe

Jaja den tijd is weer daar. Jullie leidertjes kruipen weer voor een hele maand hun donker kot in om de weinige hersencellen die ze nog hebben aan het werk te zetten in de hoop ne ganse kermis te hebben (ha sike voor sommigen is da al te laat). Jullie zullen ons dus voor een tijd moeten missen. Er zal uiteraard voor vervanging gezorgd worden.

Zondag 5 juni: Examenchiro deel 2: de wanhoop is nog niet voorbij

We zijn nog altijd aan het afzien. Voor jullie zullen de “examens” (kuch kuch toetsen) ook wel bijna voor de deur staan. Veel succes en een gouden raad: hoe langer ge int middelbaar blijft zitten, hoe minder lang da ge moet werken. Denk daar maar is over na.

Zondag 12 juni: Examenchiro deel 3: the final loodjes wegen the most

De laatste (voor mij toch) examenchiro van het jaar. Nog even op de tandjes bijten en we zijn er. Jullie moeten ons niet lang meer missen.

Zondag 19 juni: het grote EI-spel

EINDELIJK!! Na lang zweten en veel wenen zijn we ervan af (allee ik en de Gizzo toch, de Genijn peis ik ook ma da weet ik ni zeker want ik heb gene glazen bol eeeh). Vandaag staat volledig in het teken van het ei. Zie dus maar da ge het antwoord kent op de vraag: wie was er eerst, de kip of het ei? Welke vogel legt het grootste ei? Voor een antwoord op deze vragen moet je zeker komen vandaag. Bonuspunten als ge het ei van een schoenbekooievaar meeneemt.

.Zondag 26 juni: pimp my ride ft. den blauwe polo

Voor de toekomstige automechaniekers onder jullie is dit de uitgelezen kans om jullie skills ne keer te oefenen. Mijnen blauwe polo wordt wel al ne keer omschreven als de pussywagon, maar ik vind da het toch nog beter kan. Daarom schakel ik jullie hulp in om er echt een poezenmagneet van te maken. Daarvoor heb ik enkel nog ne goeie spoiler nodig. Na deze zondag hoop ik dat mijn automobiel dan menig vrouwen in zwijm zal doen vallen

Zondag 3 juli: ontknoping grote Gizzo-spel

Hij is aangebroken, de laatste zondag van het jaar. Maar niet getreurd, nog een dikke week wachten en dan zijn het weer de bangelijkste tien dagen van het jaar, het hoogtepunt, het enige echte KAMP!!! Maar eerst nog deze zondag. Na enkele zondagen het grote Gizzo-spel te hebben gespeeld, komt nu de grote ontknoping. Hopelijk hebben jullie doorheen dit jaar goed opgelet en genoeg punten verzameld want het gaat een spektakel worden. We zien jullie graag voor een laatste keer op deze chirozondag dus zeker massaal aanwezig zijn.

Veel liefs van jullie kapoenen

De Zwaarste

Spaceboi

Dicktator

Wielertoerist

Maart – April


Dag beste floppertjes, jullie zullen nu wel aan het genieten zijn van de krokusvakantie. Wij moeten jammer genoeg wel nog naar school (behalve de Genijn dan maar das ne mango). Deze twee maanden wordt het iedere week weer een spetterende en in april staat de paasvakantie al te wachten. Dan zullen jullie je dansbenen nog eens van onder het stof mogen halen tijdens onze enige echte volksdans (terug van weggeweest).

Zondag 6 maart: escape room (derde poging)

Jaja, het is deze week eindelijk zover. Na twee weken een tevergeefse poging te hebben gedaan zal de Genijn ne keer een uitdaging van formaat ineensteken. Neem dus al jullie hersencellen mee en laat je extra chromosomen thuis. Het zal een dag vol intense raadsels worden, wie er niet (levend) uitgeraakt zal nooit meer het licht zien. (wegens legale redenen is bovenstaande niet reëel, of toch wel? Wie weet? Kom deze zondag en ge zult het weten).

Zondag 13 maart: maffiaspel

Ja jongens, begin maar al te leren hoe ge om uw leven smeekt in het Italiaans want deze mannen lachen er ni mee zenne. Onder leiding van den Don Gizzo Servazzo, aka ‘De Zwaarste van de Servazzo’s, zullen jullie de andere families te slim af moeten zijn en geld verdienen door de verkoop van illegale drugs, wapens en prostituees. Alleen de ruige jongens zullen vandaag overleven. Opgepast ook want de wereldberoemde Snuskesman zal ook op de loer liggen.

Zondag 20 maart: koersdag

Deze zondag staat helemaal in het teken van de mooiste sport die Vlaanderen te bieden heeft. En nee het gaat niet over de Jupiler Pro League dus al de mannen die al dachten da ze hun mottige sjaals van den Anderlecht gingen meenemen mogen gewoon thuisblijven. Ik heb het natuurlijk over de prachtige wielersport. Zet dus uw wielerklakse maar al op en smeer uw benen in want ge gaat het nodig. Zie dat ge tegen vandaag alle klassiekers uit uw hoofd kent zoals KBK, LBL en OhN (bonuspunten voor wie deze afkortingen kent). Fiets en helm meenemen!!!

Zondag 27 maart: bouwspel

Vandaag gaan we nog eens een goe bouwspel spelen. Creativiteit is vandaag dus zeker nodig om de rest te slim af te zijn. Wat het thema is zullen jullie nog wel te weten komen, hier is een tip: ge komt het veel tegen in West-Vlaanderen.

Zondag 3 april: volksdans

Het is eindelijk weer zover, den enige echte volksdans van Chiro Kalfort!!! En dan nog wel jullie eerste. Na twee jaar lang wachten kunnen we eindelijk weer dansen op de beste schijven die Klein-Brabant ooit gehoord heeft. Dit is dan toch ook wel een Pekesfuif in’t klein en al een generale repetitie voor volgende week.

Zondag 10 april: geen chiro vanwege Pekesweekend

Jammer genoeg is het deze zondag geen chiro omdat alle leidertjes moe zijn van een heel weekend hard te werken. C U next week.

Zondag 17 april: vlottentocht

Vandaag gaan we de woeste golven van de Molenbeek trotseren. Dat doen we met een zelfgemaakt vlot. Ziet dus da ge tegen vandaag nen driedubbele zeemansknoop kunt leggen want anders gade ni ver geraken. Neem dus ook zeker reservekleren mee voor als er iemand overboord valt of als het schip kapseisd. Pas ook zeker op voor krokodillen.

Zondag 24 april: volleybaltoernooi @Vijverbos

Jongens begin maar alvast te trainen zodat iedereen een bovenhandse opslag kan doen. Hier zullen we voor eens en voor altijd bewijzen dat de toppers de beste volleyballers van Puurs en omstreken zijn. Al een geluk hebben jullie één van de beste Volleyballers als leider, en den Gizzo. Wij zullen ne keer laten zien hoe da ze volleybalden in den tijd da het nog VC Argex Duvel Puurs was.

Criminele groeten van de Kalfort Maffia

Gizzo ‘De Zwaarste’ Servazzo

Don Forleone

Milano Eggermonte

Sennino Genino

Februari


Beste doppertjeeeeess

Nu de leiding hun examens gedaan zijn, zullen wij terug talrijk aanwezig zijn om jullie terug onvergetelijke zondagen voor te schotelen. In deze maand zullen we terug beginnen met zelf te koken om de twee weken. @Louis soep me brood is geen volwaardige maaltijd!!!

Zondag 6 februari 2022: Het grote GIZZO-spel

WOWOOWOWOWOW! Wat een geheimzinnig spel. Vandaag zal een van de slimste leiders in Chiro Kalfort zijn eigen gemaakt spel aan jullie voorschotelen. Omdat dit spel nog niet op de markt is, zullen we nog niet te veel verklappen. Ik geef jullie al 1 tip mee: Jullie zullen veel moeten springen vandaag :p

Zondag 13 februari 2022: Masterchef

We hebben al gezien dat jullie ouders heel goed kunnen koken! Overheerlijke hot-dogs, spaghetti, macaroni, … hebben onze magen al goed gevuld! Maar nu is het aan jullie. Deze zondag zullen jullie een 3 gangen menu maken die de 4-koppige strenge jury moeten overtuigen. Hier zal dus geen soep me brood aan te pas komen, maar misschien wel wat kaviaar!  We zullen deze zondag al genoeg hebben gegeten, dus bestellen we vandaag GEEN friet of pizza! Wel vragen we dat elk lid €5 meebrengt voor de inkopen. We zullen in onze whatsappgroep hierover verder communiceren, hou dus deze groep goed in het oog.

Zondag 20 februari 2022: Escaperoom

Na ruim 4 maand aan jullie leiding te geven, zijn wij er bijna van overtuigd dat er slimme koppen in deze groep zitten. Vandaag mogen jullie dat bewijzen in een zelfgemaakte escaperoom. Jullie zullen om 14h worden opgesloten in een onbekende kamer waarin jullie zo snel mogelijk moeten bevrijden.

Zondag 27 februari 2022: Afvaart van de molenbeek

Vandaag zullen we een soort van teambuildingske doen en proberen iedereen aan boort te houden. Dit gaan we doen door een vlot te maken zodat iedereen droog blijft! Na onze prachtige ark van Kallevoorde te maken zullen we deze testen opt kanaal van Kallevoorde, de molenbeek!

Zondag 27 februari 2022: Afvaart van de molenbeek

Vandaag zullen we een soort van teambuildingske doen en proberen iedereen aan boort te houden. Dit gaan we doen door een vlot te maken zodat iedereen droog blijft! Na onze prachtige ark van Kallevoorde te maken zullen we deze testen opt kanaal van Kallevoorde, de molenbeek!

Groetjes van jullie leidertjes die juist gedaan hebben me den blok en twee weken thuis zit om jullie onvergetelijke zondagen te laten beleven!  YEEEEEEEEEET!

GizzzOOO

MiLLIEEEEE

FORELLLIEEEEE

GENIJNOOOOOOO

December – januari


Juuuuuuu mannen, het wordt weer kouder buiten en alle stoute kindjes worden binnenkort meegenomen door Zwarte Piet of Roetpiet of hoe de fak de ge hem tegenwoordig nog moogt noemen. Helaas betekend dat ook dat jullie leidertjes examens hebben en dat we er even niet zijn, maar niet getreurd er zal voor vervanging gezorgd worden.

Zondag 5 december: gehandicaptendag

Voor de meesten onder jullie zal deze dag geen enkel probleem zijn aangezien jullie het gezamenlijk IQ hebben van een halve baksteen. Aan de hand van een aantal plezante spelletjes zullen we vandaag ondervinden hoe moeilijk het is om te leven met een handicap. Jullie hebben natuurlijk wel al mogen meemaken hoe het is om met een minderbedeelde in de groep te zitten aangezien den Gizzo leiding geeft aan jullie. Vergeet ook jullie schoentje niet klaar te zetten deze avond want de goedheilige man komt weer langs met zijn trouwe knecht.

Zondag 12 december: examenchiro

De plezantste periode van het jaar is weer aangebroken: examens!!! Voor sommigen onder jullie is het reeds de tweede keer dat ze dit gruwelijk fenomeen moeten overleven, voor de rest is het de eerste keer. Spannend. Omdat jullie waarschijnlijk al hard aan het studeren zijn (SIKE) zal het deze zondag ook minder lang zijn, zo kunnen jullie extra grondig de boeken bekijken. Het is tevens ook de laatste zondag van het gezegende jaar 2021, we zien elkaar pas terug volgend jaar. En nog slechter nieuws: jullie allerliefste leidertjes zullen zich bijna twee maanden lang moeten verstoppen in hun donkere kamers om ervoor te zorgen dat ze in augustus niet nog eens terug moeten. Ja ook voor ons zijn het jammer genoeg examens. Dus amuseer jullie nog eens extra hard en neem jullie zakdoeken maar al mee want jullie gaan ons moeten missen. Het is deze zondag dan ook uitzonderlijk van 17u tot 19u chiro!

Zondag 9 januari: begin vervangleiding

Voor jullie zitten de examens en zelfs de kerstvakantie er al op, maar voor ons moeten de examens nog beginnen ☹. Jullie zullen dus de komende maand ons nog moeten missen. Probeer niet te hard te wenen, want er wordt voor schitterende vervanging gezorgd. Wat jullie allemaal gaan doen zal dus aan de vervangleiding liggen. Brand een kaarsje voor de leiding, dat we weldra weder mogen keren en die fakking examens achter ons mogen laten. Hoelang het vervangleiding is zal van onze examenroosters afhangen, sommige leiders zullen sneller terug zijn dan andere.

dikke kussen van jullie favoriete leiders

 • Sijs Gervaes
 • Fiebe Soret
 • Genne Senijn
 • Eilan Mggermont

November


Juuuuuuu mannen, we zijn al twee maanden verder en hopelijk hebben jullie er nog steeds zin. Deze maand hebben we weer enkele geweldige programma’s in elkaar gestoken voor jullie. Maar er is nog beter nieuws (nee de Gizzo gaat zijn mottig kapsel ni afdoen) we gaan op weekend!!!!

Zondag 7 november: Squid Game spel

Voor diegenen die de laatste maand onder een steen hebben geleefd: Squid Game is een populaire serie op Netflix over een dodelijk spel waarbij de winnaar miljoenen kan verdienen. Wij gaan natuurlijk onze eigen versie van het spel spelen en geen nood, want volgens artikel 289 van het Wetboek Strafrecht staan er zware straffen op moord dus de verliezers van het spel zullen gewoon blijven leven.

Zondag 14 november: weekend!!!!

Het is eindelijk zover!! Ons ledenweekend zal dit weekend doorgaan, wat natuurlijk ook betekend dat het zondag jammer genoeg geen Chiro is aangezien jullie waarschijnlijk doodmoe zullen zijn. Verdere informatie volgt nog en aangezien we nog niets willen verklappen zullen jullie mee moeten gaan om te weten wat we allemaal gaan doen.

Zondag 21 november: Chriko

Vandaag vieren we onze Heer en verlosser Jezus Christus. Dit doen zoals ieder jaar door naar de kerk te gaan om daar prachtig te gaan zingen. ’s Middag zullen we genieten van een drie sterren maaltijd: ballekes met kriekskes. In de namiddag gaan we dan een leuke activiteit doen. Dit jaar doen eens iets anders en gaan we met de oudste groepen naar een trampolinepark, dus voor diegenen onder jullie die al eens graag een salto placeren is dit een droomzondag.

Zondag 28 november: laddercompetitie

Vandaag gaan we te weten komen wie de sterkste, slimste, … kortom: wie de beste topper is. Dit doen we natuurlijk door gebruik te maken twee allesbepalende voorwerpen, een ladder en bierkaartjes met jullie naam op. Begin maar al na te denken over originele opdrachten om de rest van de groep te verslaan zoals hoogspringen, laagspringen, verspringen, kortspringen, driedubbele salto’s, diepzeeduiken, parachutespringen, koeien melken, fierljeppen, kleiduif schieten, bergbeklimmen, putten graven, putten vullen en blad, steen, schaar. Om de rangorde bij het begin van het spel eerlijk te verdelen zullen we meteen een opdracht meegeven, wie de grootste aardappel meebrengt zal vanboven beginnen.

dikke kussen van jullie favoriete leiders

 • Gizzo aka die met vaticaans blond haar
 • Foret aka die hele brede keirel
 • Spoetnik aka die astronaut dat dagelijks ver in de ruimte zit
 • Rikske aka die waarvoor ik geen inspiratie meer heb

September – Oktober


Salam aleikum

Nu jullie de nieuwe leidertjes te weten zijn gekomen, kan het jaar eindelijk van start gaan. We hopen dat jullie content zijn en dat jullie elke zondag talrijk zullen opkomen. Omdat jullie vorig jaar het grote halvespel niet gehaald doen we dat dit jaar opnieuw.

Zondag 12 september 2021: Overgang

Vandaag worden de kleine jongens groot. De eerste keer frietjes eten op de chiro. De eerste keer volksdans. Het eerste jaar met (hopelijk) een beetje meer verantwoordelijkheid. En voor de tweede jaars, welkom terug. Vandaag zullen jullie te weten komen wie jullie leiders zijn. Hier zijn enkele tips

1) Hij wast meerdere dames op een dag
2) Hij fietst liever dan naar de chiro te komen
3) Hij is nationaal kampioen spacen
4) Hij is de nieuwe dicktator

Zondag 19 september 2021: Startdag + pukema

Vandaag is het dag van de start, startdag. Na een heel leuk spel om nieuwe leden aan te werven kunnen we een lekker hapje eten. Jammer genoeg zijn de smoutebollen dit jaar vervangen door spruiten. Goed nieuws voor de vegetariërs onder ons. Daarna gaan we ons verplaatsen naar de zone over de Molenbeek: Puurs City. Daar gaan we de plaatselijke kermis onveilig maken en zullen we ook iets degusteren, VERGEET GEEN GELD MEE TE NEMEN MANGOS (minstens 15 euro) xoxo

Zondag 26 september 2021: Lokaal pimpen

Jullie hebben lang genoeg op jullie kamer gezeten en hebben nu wel al goede ideeën voor jullie kamer te tunen. Als jullie je inspiratie niet mogen uiten van jullie ouders dan mogen jullie je helemaal los laten gaan in ons (nu toch nog) lelijk lokaal. Wat moeten jullie meenemen? Posters (@lingerie ann), stickers, en ander pimpmateriaal! TIP: Denk aan het thema voor extra puntjes! Om van deze dag een nuttige dag te maken, ligt de bal in jullie kamp! Geen voorwerpen meebrengen = geen graaf lokaal voor het hele jaar! Dus probeer bij vrienden te polsen of ze iets wegdoen. (= Koop zelf niets aan!)

Zondag 3 oktober 2021: Volksdans Liezele (onder voorbehoud)

Neem vandaag jullie beste dansbenen maar mee. Want we gaan weer naar de volksdans: YEEEEY! Niet alleen de dansbenen, maar ook de openingszinnen en een fles cava mee te nemen om wat grietjes te fixen. Die fles cava is maar een mop want wij weten dat jullie dit toch meenemen en dit mag niet van de dicktator. Het voorwerp dat jullie moeten meenemen is … !!!!!LIPPENSTIFT!!!! ook hier vragen we om een extra centje mee te nemen voor iets te drinken en te eten.

Zondag 10 oktober 2021: Doop

Waardige strijders, vandaag moeten jullie allemaal aanwezig zijn om te bewijzen wie de echte toppers zijn. Vandaag kan je laten zien aan andere groepen en leiders dat jullie echte varkens zijn die graag door een beetje modder rollen. Onze leider Genijn zal zijn culinaire kunsten laten zien. Hij zal namelijk een heerlijk gefabriceerde eigen drank op de markt brengen die jullie moeten proeven. Voor diegene die het verschil niet kennen tussen een hardgekookt en een rauw ei, zal dit een moeilijke dag worden. Vergeet me nietje: (hahaaha, basic woordgrapje)

 • Reservekledij (hierbij horen ook schoenen!!!!)
 • Douchegerief (Zeep en handdoek, tip laat geen zeep vallen in de douche!)
 • Een ajuin, zodat we kunnen zien dat Aalst niet de enige zijn dat ajuinen eten!

Na deze doop zullen de leidertjes jullie flink voorzien van een heerlijke maaltijd (a.k.a. 0388999000)

Zondag 17 oktober 2021: Het grote Kalfortspel + Puurs omdat den Wim&Chris in Puurs ligt

Zoals jullie allemaal weten leiden alle wegen niet naar Rome, maar naar Kalfort. Bezoek van presidenten, premiers, … is hier niet meer speciaal. Omdat de meeste Kalfort nog niet genoeg kennen, gaan we de wereldstad verkennen door middel van opdrachten! Vergeet vandaag jullie fiets zeker niet, anders wordt het lopen! Het mee te nemen voorwerp is vandaag een fluo-hesje

Zondag 24 oktober 2021: Leden versus leiding

Hou jullie maar vast aan de takken van de bomen want op deze dag gaan we jullie volledig afdrogen. Gelieve dus allemaal een handdoek mee te nemen. We zullen zien of jullie ons aankunnen of niet. Begin dus al maar te bodybuilden en anabolen te nemen.

Zondag 31 oktober 2021: Quiz zonder antwoorden

Het OG-spel wordt vandaag weer gespeeld. Het concept kennen jullie allemaal, wij zeggen een stelling en jullie moeten stemmen op de persoon wie er gaat winnen. We willen nog niet te veel van de sluier oplichten, dus daarmee is het tekstje zo kort.

Groetjes van de halve leidertjes:

Senne a.k.a. spoetnik – Jesus on Crack – Genijn

Siebe a.k.a. dicktator – forel – vis

Gijs a.k.a. Gizo – foefenwasser

Milan a.k.a. Rik Oefs – wielertoerist -eggerstront

De meisjes
Door op onderstaande link te klikken, komt u automatisch op de site van onze allerleukste buren terecht: de Chiromeisjes van Kalfort.