TOPPERS

HOME

Mei - Juni

Zondag 5 mei GEEN chiro
juu zoals jullie weten zijn we op weekend geweest en gaat deze zondag geen chiro meer zijn want de leiders hebben jullie al 3 dagen moeten bezig houden ik vind dat de leiders ook eens rust verdienen ;) daardoor GEEN chiro ik herhaal GEEN chiro tot volgende week.

Zondag 12 mei dansvolk chiro branst
juu de menne nu we uitgerust zijn van ons super ledeweekend (klein kamp) is het weer tijd voor de polonaise want we gaan namelijk jaja je hebt het goed gelezen volksdansen in branst we gaan die beentjes eens lekker los schudden en slowen met de maskes en natuurlijk conecties leggen met iedereen dus kom zeker want het wordt een dag om niet te vergeten (PS breng een extra centje mee voor eventueel iet te eten of drinken) tot dan.

Zondag 19 mei legerdag
mannen vandaag gaan we echt trainen zoals onze redders van ons heilig landje dat vroeger gedaan hebben dat wil zeggen deftig marcheren omdat er nu niet veel ritme inzit als we opstap gaan zwaargewichten kunnen tillen om die spieren te trainen en de moeilijkste stormbanen af te leggen maar ook de nieuwste technieken oefenen en zware schietoefeningen dus kom zeker. verkleed is zeker een pluspunt anders ga je te snel opvallen in de zware strijd.

Zondag 26 mei het wimmeke spel
deze dag is nog een groot verassing moment aar ben je nieuwsgierig dan heb je geen keuze en moet je afkomen of je nu wilt of niet zie dat je er bent en u dag zal goed gevuld zijn en we gaan ook nog eens zelf koken wat da zullen we de week ervoor bespreken maar breng dus zeker een extra centje mee de firma dankt u.

Zondag 2 juni: het grote jeanke’s inleefspel
juu omdat het de eerste zondag van de laatstemaand van het chirojaar. is gaan we nog is iets doen dat we nog niet veel gedaan hebben namelijk...(je kan zelf ook de titel lezen he ;) ). Dus veel ga ik nog niet uiteggen maar als je deze dag komt ga je het hoogst waarschijnlijk weten tegen 14:30 wat deze dag zal inhouden. Ben je nieuwsgierig en wil je weten waar dit over gaat dan moet je zeker komen. mss al en klein tipje het wordt een vet spel dus wat we gaan doen nene jullie gaan gewoon komen voor een onvergetelijke dag. (editor’s note: ik sta in voor de kwaliteitscontrole van deze maandboekjes, maar de vorige zin valt helaas niet te redden zonder de inhoud ervan drastisch te veranderen. Mijn excuses daarvoor.)

Zondag 9 juni: Meme Games
De grote meme-games gaan beginnen, vandaag gaan er memes gecreëerd worden en gesloopt. We hadden al vernomen dat vele van jullie wel een portie goede memes kennen. Dat zal jullie een groot voordeel opleveren. Voor diegene die nog niet de nodige voorkennis hebben dit is geen probleem. Zolang jullie een creatieve geest hebben kunnen jullie misschien ook nog winnen. Moesten jullie een extra inspanning willen doen om jullie kennis op te krikken, dan kunnen jullie altijd volgende pagina’s op reddit is afgaan : /r/dankmemes , /r/memes ,/r/funny ,/r/gifs , /r/watchpeopledieinside , r/me_irl en /r/pewdiepiesubmissions .

Zondag 16 juni: World creators
Vandaag mogen jullie afkomen met jullie meest verwoestende gedachten en loslaten op dit spel. Jullie zijn namelijk vandaag de dictators van jullie eigen imperium. Met dit imperium zullen jullie de andere proberen te verwoesten en of als slaven op hun knieën te brengen. Alles waar je kan aan denken, is vandaag immers toegelaten (buiten enkele grondregels waar jullie je weg wel omheen vinden😉 ).

Zondag 23 juni: hawaidag
Vandaag gaan we eens goed actief zijn en voetballen, baseballen, klimmen, diepzeeduiken, enzovoort zodat we onze conditie in topvorm houden. Nee just a joke we gaan chillen in een zwembad met een cocktail en lekkere hapkes want het is namelijk hawaiidag. VERKLEEDKLEREN IN THEMA IS VERPLICHT!

Zondag 30 juni: BBQ
Om dit chirojaar in schoonheid te eindigen hadden wij het fantastische plan om eens lekker te dineren. We gaan namelijk barbecueën, dit gaat een dag worden om nooit te vergeten voor de rest van je leven. We gaan ons vlees den beste cuisson geven waarvan Peter Goossens zelfs verbaasd zal van zijn. Dit wordt dus duidelijk een dag dat we het redelijk passief gaan houden, dus niet veel voetbal ! Wij zullen voor den bbq, het vlees, de kolen en heel den santenboetiek. ;) Wij vragen voor deze dag een vergoeding van ongeveer €7 per persoon. Hopelijk tot dan met zeer veel honger ;).

ulle top trio
jef AKA den Automan
daan AKA en IT'er
yens AKA den electricien

Maart - April

OEEEF t zullen weer 2 serieuze maanden worden maart en april. Niet enkel gaan we het graafste weekend van het jaar beleven in Reet maar we gaan ook na een grote mop een echte kleine dropping doen. Jammer genoeg vallen er wel wat zondagen weg door feestdagen en het pekesweekend maar dat word zeker goed gemaakt door de volksdans en onze extra dagen vant weekend zodat je toch je maandelijkse portie wilde chiro dagen krijgt.

Zondag 3 Maart 2019: zeepkistenrace
Jowkens mijn floppertjes! Vandaag gaan we eens zien naar een andere groep. Het is namelijk zeepkistenrace is liezele, onze aspiranten doen hieraan mee dus moeten we zeker wat gaat supporteren. Ze hebben hun sportkarreke al lang gemaakt maar of ze ook airodynamisch genoeg is zullen we vandaag zijn. BE THERE!!!!!

Zondag 10 Maart 2019: Binnen de minuut.
elabakes oe is het met jullie (lieve toppertjes rarara wat schaft de pot vandaag we zullen het is nekeer snel uitleggen ge krijgt een opdracht en je moet deze opdracht proberen te voltooien binnen de minuut lukt dit niet val je uit het spel heel snel uitgelegd en aansluitend gaan we nog is nekeer zelf koken want dde pizza,s en frietjes zijn we natuurlijk al een beetje (veel) beu gegeten wil je weten wat we gaan eten kom dan zeker lang hoe meer zielen hoe meer vreugde

Zondag 17 Maart 2019: kleine dropping
zoals jullie kunnen lezen gaan we op dropping AH nee wacht jullie gaan op dropping de leiding doet jullie weg en dan moeten jullie zo snel mogelijk terug op de chiro zien te geraken. We beloven dat het deze keer geen gemengde is aangezien julie dit zeer leuk vonden vooral den thijs kan het wel eens gebeuren dat we dit nogmaals doen maar deze dag is zeer een dropping dus trek ulle wandelschoenen maar aan want het zal nodig zijn voor al die duizenden kilometers dat jullie gaan afleggen tot zo.

Zondag 24 Maart 2019 Weekend rust momentje:
Omdat we ons juist 2 dagen platgelachen hebben en onze musculus risorius (“lach spier” voor de minder intellectuelen) ook wat rust moet hebben voor we weer een zotte zondag beleven is het deze zondag geen chiro. Als jullie echt vinden dat jullie dit weekend ons te weinig hebben gezien dan is er volgende week weer een toffe zondag te beleven 😉

Zondag 31 Maart 2019 Balsporten XXL:
Racquetball, polo, petanque, golf, minigolf, lacrosse, korfbal, basketbal, Klootschieten, hockey, baseball, (toppen)biljart, volleybal, cricket, Dreuzelzwerkbal, bossabal, trefbal, ketsen, jachtbal, cyclobal, rollball, sepak takraw, tennis, tafeltennis. Dit is een hele lijst met balsporten (voetbal staat er duidelijk niet bij) die je allemaal kan doen. Misschien kennen jullie ze nog niet allemaal en daarvoor dient deze zondag ook. Zodat we niet altijd de cliché balsporten doen die iedereen beu is en eens wat nieuws leren kennen

Zondag 7 April 2019: volksdans @chiro kalfort
De herenboer vindt alles best Een koel glas bier dat zijn dorst lest Maar de regen voor boer Jan Die blijft uit en baalt ervan Hij is afhankelijk van het weer Het land is droog, er valt geen eer Meer te behalen voor boer Jan Drinkt het laatste beetje uit de melkkan Het is zomer nu, terwijl het lente is Weilanden kurkdroog, er is iets grondig mis Jan smeekt de hemel voor meer nat Hij is de droogte meer dan zat Eind’lijk wordt het gebed verhoord Nu kan Jan slapen ongestoord De regen doet zijn werk wel Het verkwikt de wei en Jan’ s gestel dit was een zeer mooi gedicht in het thema boeren we gaan vandaag niet gaan om wortel te schieten maar om alles van onszelf te geven en die bene te laten gaan

Zondag 14 April 2019: GEEN CHIRO pekesweekend
dit weekend is het het tomorowland weekend van kalfort met vrijdag avond een beetje muziek samengaand met een drankje en zaterdag is het de fuif van het jaar aangezien dit altijd tot in de vroege uurtjes duurt gaan we zondags kapot zijn van al het harde werken en gaan we jammer genoeg geen leiding kunnen geven wij zien jullie dan zeer graag volgende week terug AH nee mopje binnen 2 weken tot dan boyzz

Zondag 21 April 2019: GEEN CHIRO Pasen
Joo manne omdat jullie leiders nog altijd doodop zijn van de megafeest van vorige week is het deze week ook geen chiro. We verwachten jullie volgende week terug voor weer ne leuke zondag!

Zondag 28 April 2019: Het grootste licht.
juu de mene oe is het me ale. de leiders weten niet of jullie het vtm programma Het Grootse Licht kennen. in dit geval zal ik het even uitleggen het is namelijk de bedoeling om een opdracht zo snel mogelijk uit te voeren tegen de andere tegespelers maar de opdrachten kunnen simpel zijn maar ook moeilijk ik zal 1 opdracht al verklappen dan kunnen jullie al nadenken over een tactiek de opdracht is namelijk ledig een volle kom met water zonder de kom aan te raken denk er maar al eens stevig overna want dit is niet simpel tot dan heee manne

Jooooooooooooooooo
Wimmeke
Danio
coiske

Februari

Jooo boys , de koudere maanden zijn in het land maar dat is geen reden om de chiro te skippen! Vorige maand hebben we het wat rustiger aan gedaan maar dat zullen we nu compenseren mee de leukste, ruigste, grootste, fantastische programma’s die jullie leiders weer gemaakt hebben!

Zondag 3 februari: creëer je eigen wereld
het is zover wa gaan nekeer het zotste inleefspel van jullie leven spelen aande hand van een monopolybord kan je opdrachten of geld verdienen met dat geld kan je een stukje land kopen volbouwen en de rijkste,grootste man van de dag worden maar het kan ook heel zwaar tegenvallen en je hebt niets of weinig en je moet de overheerlijke fritjes in het frituur gaan halen dus hoemeer goeie ideen je hebt hoe minder je moet doen.

Zondag 10 februari: Highland games
Vandaag gaat er flink geshowd worden met jullie patserkrachten want we gaan echte Highland games Chiro kalfort edition doen. Paalwerpen , steenwerpen , gewichtwerpen , schoofwerpen en nog andere voorwerpen smijten zijn normaal de gewone sport onderdelen op de befaamde games. Maar wij gaan natuurlijk ook wat Chiro klassiekers doen zo als touwtrekken / nagel klop en vagina glijden zodat we toch niet vandaag wat enkel met wat licht gewichtjes gaan werpen maar echte mannen worden . ( In kilt komen mag maar dan wel zoals echte mannen zonder onderbroek )

zondag 17 februari: kleine dropping
Iedereen kent wel dropping zoniet ik zal het even uitleggen. jullie worden allemaal geblindoekt met een fluovestje (veiligheid boven alles) dan brengt de leiding jullie naar een door hun gekozen positie in de omstreken van puurs dat kan breendonk zijn maar ook ruisbroek dat is voor de leiding een weet voor jullie een vraag zodra je gedropt bent moet je de weg om ter snelst terugvinden naar de kampplaats zonder te liften of gogle maps (GSM LAAT JE THUIS OF WORD AFGEPAKT) de eerste die aankomt krijgt een kleine beloning.

zondag 24 februari: tour de France
Welle gaan vandaag eens laten zien aan Geraint Thomas hoe het eigenlijk wel moet he. We gaan een fietstocht doen (waar de stan vorig jaar kapot van was ☺). We gaan zingen, springen, trappen, lachen enzovoort tot we erbij neervallen. Zorg zeker dat ge ne fiets meepakt da in orde is en dat een bekke vuil mag worden. BE THERE OR BE A WEUTTEL.

Jullie leiders:
Jef aka brede
Daan aka jerommeke
Yens ake platte

December - Januari

Jooo boys , de koudere maanden zijn in het land maar dat is geen reden om de chiro te skippen welle gaan gewoon wa chille indoor programma’s doen. En met dat de examens voor de deur staan gaan we 2 dagen examen chiro doen see you there!!!

Zondag 2 december 2018: gamenamiddag:
Jo mannen welle hebbe al veel van elle mooi fortnite dansjes gezien , maar nu moet gelle ni enkel elle kennis toonen maar ook elle lang getrainde skills. Vergeet zeker dus niet jullie hipste consoles mee te neemen . Want anders gaan de Jeanque en den Danio u gewoon kapotmaken in FIFA en Call of Duty;

Zondag 9 december 2018 examenchiro:
Welle hadden vernomen dat jullie (buiten jij Stan) kleine toetsjes moesten maken en dat jullie hierdoor niet een volledige dag konden komen naar de Chiro. Daarom begint de Chiro vandaag pas om 17:00 uur zodat jullie ijverig kunnen verder studeren.

Zondag 16 december 2018: examenchiro:
Jullie zijn waarschijnlijk nog steeds ijverig aan het leren en daarom gaan we nog eens een kortere zondagje doen. Een goed excuus om nog eens van achter jullie boeken te komen en gewoon effe alle energie van een week er uit te schreeuwen op de Chiro.

Zondag 23 december 2018: geen chiro:
Joepie!!! Eindelijk het is vakantie, dat werd ook wel tijd he (: nu kunnen jullie 2 weken uitrusten van al dat studeren en van de examens. Dit wil wel zeggen dat het deze zondag geen Chiro is. Niet getreurd, jullie superleiders zijn er na de vakantie terug. uitgerust en klaar om er terug een lap op te geven!!!!!! Zondag 30 december 2018: geen chiro:

Zondag 6 januari 2019 pijltje trek :
In dit leuk wel bekende spelletje worden jullie opgesplitst in 2 groepen en mogen jullie om de beurt elkaar rondleiden in Kalfort. De eerste groep trekt simpelweg pijltjes die de 2 zal moeten volgen in combinatie met opdrachten onderweg , maar kloot elkaar niet te neig want nadien wisselen de rollen.

Zondag 13 januari 2019 boefdag:
Eet maar zeker geen middageten want we gaan een gezellig en goed winter buffetje maken vandaag. We zullen geen frieten of pizza bestellen dus extra centjes hoeft niet (: een snijplank en een mes kan wel handig zijn.

Zondag 20 januari 2019: inleefspel
jowkensss we gaan vandaag het grote fc de kampioenen spel spelen. Vergeet geen verkleedgerief mee te brengen in het thema van de kampioenen. Komen is de boodschap!

Zondag 27 januari 2019: actieve spelen:
Juu de menne, Nu dat het winter is geworden gaan we niet zoals de aspiranten in ons lokaal een film gaan zien😉 maar we gaan uitmaken wie van de topper's een echte voetbal ster is hoe dat we dit gaan doen blijft een verassing maar ik weet nu al zeker dat er veel jong talent tussen zit vergeet jullie dus niet op te warmen voor deze zondag (gaan lopen en sporten) want het word een zeer sportieve dag.

greetz van ulle top trio van trainers
Jeanke aka pep Guardiola
Danio aka jose Mourinho
Wimmeke

November

Dag TOPPERS!!!!!

Het is alweer een nieuwe maand waar we ons weer vuil gaan maken en goe gaan ravotten, zullen we WEERAL laten zien dat de toppers de roagste mannen zijn van Chiro Kalfort. maar hoe gaan we dat dan doen leider??????? Awel jullie leiders hebben weer een aantal topprogramma’s voorzien. Voor meer uitleg ↓↓↓↓↓ (:

zondag 4 november 2018: luien dag
Joo te actieve manne, vandaag gaan we nen helen dag niet actief zijn! Welke opdrachten da we gaan doen, das nog de verassing van de dag. Ik vraag het heel lief: ga de zaterdag maar heel laat slapen dat jullie niet te actief zijn deze zondag. Voor de rest zou ik zeggen, bereid jullie voor op de non-actiefsten dag (stan deze dag is speciaal voor u ).

Zondag 11 november 2018: Geen Chiro
Vandaag zal het weer vervelendag zijn want we geven geen Chiro omdat het wapenstilstand is. Wij verwachten de voltallige groep volgende week voor weer een bangelijk programma. See you!

Zondag 18 november 2018: boenkentocht
Ooooh we gaan ons toch niet weer vuil maken he? Het antwoord is JA WE GAAN ONS HEEL VUIL MAKEN! We gaan de fauna en flora van Kalfort en omstreken verkennen en gaan gewoon recht door alles wat we tegen komen, ook al moeten we door een huis bunkeren. Neem reservekleren mee!

Zondag 25 november 2018: Christus koning
Juu tis terug die dag van het jaar he boyyyyzzz, naar de kerk gaan, krieken me ballen fretten, zwemmen in Beveren en afsluiten met ne bangelijke film gelijk elk jaar. Inderdaad het is weer Christus koning, vergeet dus zeker geen ZWEMKLEDIJ MEE TE NEMEN! Vandaag zullen we ook vroeger afgesproken op de Chiro maar het uur zal nog gecommuniceerd worden.

Groetjes en likjes,
Servaes AKA Serveus
Danio AKA Stanio
Jeanke AKA kabeltrekker van den alpha TI

September - oktober

Joooo brakkaboooooyzzzz

Allemaal bekomen van het geweldig kamp? Het is te hopen van wel want we vliegen er weer in (patat). Zeg jullie vakantiechicks maar gedag want welle zulle daar van het jaar geen tijd meer voor hebben want we gaan weer zotte streken uithalen! welle kijken alvast uit naar de zondagen en dat zal uiteraard ook wederzijds zijn mag ik hopen.

zondag 9 september 2018 Overgang
Rarara wie zedde goa! Da is de vraag voor vandaag. Jullie zullen vandaag te weten komen met welk team ge een gans jaar ongetwijfeld veel plezier zult beleven. Welle gaan een graaf jaar te gemoe da gaan we vandaag is tonen en er al direct en dikken lap opgeven om het jaar in te zetten.

Zondag 16 September 2018: Startdag
Heeeey daar toppertjes jullie nieuwe leiding heeft al de eerste opdracht voor jullie, Pakt heel jullie hardcorecrew mee naar de coolste chiro van heel klein brabant en omstreken ( hoe meer zielen hoe meer vreugde ) waar we goe smoutenbollen gaan vreten en het moelijkste doolhof van België gaan oplossen.

Zondag 23 September 2018: Weirkendag
Jooo mannen welle zijn echte werkmannen en (teamleider van de BVBA chiro Kalfort en hardste werkmens van heel de chiro jeanke) gaan elle is tonen hoe gelle echt moet werken dus haalt allemaal elle helm van de zolder en elle werkgrief want Welle gaan ons lokaal ne keer serieus tunen. Vergeet zeker geen supercoole highteck spullen mee te nemen. SEEEEEEEE YYYYYOOOOOUUUU TTTTHHHEEEERRRRREEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Zondag 30 September 2018 agrarisch voertuig trekken:
VROEM VROEM VROEM RONK RONK RONK Jaja vandaag gaan we eens gelek echte boeren zien naar het toppunt van mannelijkheid. We gaan naar het BK trekkertrek te melselebeveren. Gelieve jullie traktor van onders het stof te halen zodat we niet uit de traktor vallen. Vergeet dus zeker geen EXTRA GELD EN BOERENKLEDIJ mee te nemen.

Zondag 7 Oktober 2018: escale sur l’escalade
Manne ons frans is misschien ni zo goed maar we gaan vandaag dus ladder competitie doen en ge moet geen schrik hebben want ge ga u franse skills gade ni moeten bovenhalen maar wel wa ander schoon kunsjes gade goe mogen afshowen in battels tegen mekaar om omter hoogst te geraken op den befaamde ladder.

Zondag 14 oktober 2018: Big fortnite spel
Ja ja ja mannen welle gaan vandaag elle lang getrainde skills is testen van de meestergame fortnite maar welle gaan da natuurlijk ni spelen als jeanetten op ne ps4 of pc maar gellek echte mannen gaan we daar wel een beetje vuil bij worden dus breng zeker slechte kleren mee die weg mogen want er gaat veel gekild worden in real life me alle gevolgen voor dien.

Zondag 21 oktober 2018: Dorpspel
Welle gaan vandaag de hoods van kalfort is goe onveilig maken en goe rond cruizen met de vloke’s en zien hoe goed elle basis kennis is van het wel befaamde gehucht kalfort waar welle allemaal trots op zijn. Wel opgepast want in de songs van de kalfort massiv waarschuwt men wel voor drive-by en da ge ne keer kunt worden neergestoken in die gevaarlijke hoods. Dus mannen vergeet zeker elle fiets niet want tevoet gaade da hier sowieso verliezen.

Zondag 28 oktober 2018: De mol
Waarschijnlijk hebt gelle wel al is gekeken naar één van de meest bekeken programma’s van Vlaanderen op vier de mol. Omdat da zo een graaf programma was dachten wij da natuurlijk ook is na te spelen . Dus kunt gelle vanaf dan niemand van elle groep vertrouwen en niemand u want vanaf 2 uur op zondag 28 Oktober kan iedereen de mol zijn en u proberen nekken of heb jij misschien het geluk en nek jij gewoon iedereen omda ge zelf de mol bent.