SPEELCLUB

HOME

Maart - April

We beginnen nu aan onze 6de maand van het chirojaar en hopelijk zijn jullie nog altijd even gelukkig als in het begin, toen de oogjes fonkelden en de glimlach breed op het mondje tevoorschijn kwam. Deze 2 maanden hebben we weer eens ons best gedaan om telkens een spetterend programma klaar te maken zodat jullie telkens tevreden naar huis kunnen gaan.

Zondag 4 Maart 2018: legerdag
Lerenlegerregenjas, vandaag gaan we eens zien wie er allemaal klaar is voor het leger van Kalfort dus trek allemaal jullie leger outfit aan en kom solliciteren voor ons leger en toon dat je het waard bent om ons te versterken voor als de scouts ons zouden aanvallen.

Zondag 11 Maart 2018: De kalfortse Spelen
Zijn het de olympische spelen, zijn het de winterspelen, nee dat is het niet, het zijn de Kalfortse Spelen. Vandaag gaan jullie het opnemen tegen elkaar om zo veel mogelijk medailles binnen te halen voor je ploeg zodat jullie op het einde met trots kunnen zeggen: “Wij zijn kampioen”

Zondag 18 Maart 2018: Leiders vs Leden
Vandaag gaan we eens kijken wie het sterkst is, de leiders of de leden? Aangezien er meer uitleg voor deze wonderbaarlijke dag niet nodig is kan ik alleen nog maar de goede raad meegeven om met zoveel mogelijk te komen zodat deze meter helemaal naar rechts gaat staan.

Zondag 25 Maart 2018: Maffia spel
Welke maffia is het sterkst? Of toch de politie? Daar kunnen we maar op 1 manier achter komen en dat is door te wachten tot deze bangelijke zondag gedaan is en iedereen zijn kaarten op tafel liggen en te kijken wie er in de gevangenis zit en wie er de meeste macht heeft.

Zondag 1 April 2018: Geen chiro (Pasen)
Aangezien jullie het te druk zullen hebben om al jullie paaseieren op te eten zullen we vandaag maar geen chiro geven en misschien omdat het de herrijzenis van Jezus is. Wat jullie zeker niet mogen vergeten is om vandaag grappen uit te halen met jullie ouders, zus(sen) en/of broer(s).
Mopje van de dag:
Nio vraagt aan Wout: “Als ik 2 paaseieren op tafel leg en jij legt er 3 bij, hoeveel paaseieren hebben we dan samen?”. Waarop Wout antwoordt: “Maar Nio, ik kan helemaal geen eieren leggen, laat staan paaseieren!”

Zondag: 8 April 2018: Geen chiro (Pekesweekend)
Doordat we juist ons bekende Pekesweekend hebben gegeven is het nu tijd om alles op te ruimen, hierdoor zouden we jullie niet in het oog kunnen houden en geven we dus geen chiro vandaag.

Zondag 15 April 2018: Jurassic world
Iedereen kent wel de befaamde dino films: Jurassic Park 1, 2, 3 en Jurassic world. Het zijn goede films alleen hebben ze allemaal 1 probleem, op het einde breken de dinosaurussen uit en moeten de mensen gaan vluchten. Nu mogen jullie het eens proberen, zodat jullie wat tips kunnen geven als ze het nog eens willen proberen.
Alvast een paar tips:
1) Als je de films nog niet gezien hebt zou ik ze alvast eens bekijken om te zien hoe het niet moet.
2) Denk al eens na welke dinosauriërs je allemaal wilt kweken.
3) Om te weten te komen hoe dino’s denken is er niets beter dan verkleed te komen als onderzoeker of ranger (zie Roland Tembo bij JP2), zij kunnen zo hun voordelen hebben

Zondag 22 April 2018: Feestweekend (Geen Chiro)
Aangezien jullie van 21 op 22 april op onze super camping kunnen verblijven mogen jullie vandaag rustig naar huis gaan en jullie je nog eens goed ontspannen zodat jullie klaar zijn voor volgende week. Meer informatie komt nog!

Zondag 29 April 2018: Mastermind in’t groot
Wie gaat er het eerst de code kunnen kraken van de anderen en zich zo kunnen benoemen tot mastermind van de groep. Dat alles ziet u deze zondag na 14h 😉 Bedenk alvast een kleurencombinatie die volgens jou niet te kraken valt en je zo in alle rust zelf achter de code kunt aangaan van de anderen.

Groetjes van
Chimme aka de dino temmer Jonas aka Generaal James

Februari

Hey Clubbers,
Na de grote gijzeling van de examens zijn de leiders weer terug voor een maand vol zotte spelen en plezier. Probeer wel niet te hard te zijn voor ons want we zijn waarschijnlijk mentaal nog heel moe. Dit heeft ons natuurlijk wel niet tegen gehouden om met super grave spelletjes en bezigheden op te komen. Zoals velen al zou opgevallen zijn is het deze maand ook boefdag! Dus deze maand ook weer massaal komen en genieten van het plezier maken. Tot dan!

Zondag 4 februari 2018: ??????
Wie, o wie, kan er al raden wat we vandaag gaan doen? Jullie krijgen 4 tips. Tip 1: vandaag gaan jullie heel hard jullie best mogen doen want anders gaat het niet lukken. Tip 2: als jullie niet met 15 zijn, zijn jullie al verloren. Tip 3: iedereen die denkt dat ze weten wat we vandaag gaan doen heeft het fout. Tip 4: wie vandaag de beste mop kan vertellen heeft al een voordeel tegenover de rest. Spannend hé?? Zeker komen dus!!

Zondag 11 februari 2018: boefdag!!!!!!
De dag waar elk lid op de Chiro naar uitkijkt is hier eindelijk! De dag die bekent is tot voorbij Brussel en Antwerpen, de dag waarbij kinderen spontaan beginnen watertanden bij alleen nog maar het horen van de naam. Zoals iedereen waarschijnlijk al heeft gelezen is het vandaag boefdag! ik ga er van uit dat hier gijn uitleg bij nodig is buiten volgende aandachtpuntjes: 1) eet niet te veel voor je naar de Chiro komt. 2) ouders vergeet je kinderen geen 5 euro mee te geven. En ten slotte 3) zorg wel nog voor eten na de Chiro maar niet te veel meer. 😊

Zondag 18 februari 2018: mega zot inleefspel!!!
De krijgers van koning James en magiër Janssens worden verzocht om vandaag richting het koninkrijk “Chiro Kalfort” af te zakken. Er is een donkere aanwezigheid aan de rand van ons koninkrijk en vandaag gaan we treinen om ze te kunnen verslagen. Het duurde wel een tijdje voor we wisten dat ze aanwezig waren want we dachten eerst dat het de scouts was. Maar nu dat ze ontmaskerd zijn, grijpen we ze met de sterkste krijgers van Chiro Kalfort! Dus kom vandaag massaal naar de Chiro om het kwaad eens en voor altijd te verslaan!

Zondag 25 februari 2018: oldschool
Vandaag doen we even lekker oldschool pijltje trek, touwtje springen, … we doen spelletjes die wij vroeger bij elke week deden tijdens de Chiro en hopen dat jullie hier ook nog plezier aan hebben. Gewoon allemaal komen om te leren spelen met elkaar zonder een iPad of gsm tussen jullie, maar gewoon zoals vroeger afspreken om 2u op de Chiro om samen at zotte dingen te doen.

Veel groetjes van jullie leiding,
Jonas aka koning James
Chimme aka Magiër Janssens

December - Januari

Hey mannen van het gele leger,

Het is weer zover, 2017 is bijna gedaan en iedereen weet wat dat wilt zeggen? 2018 komt eraan!! Maar voor we dit kunnen vieren gaan we eerst nog wat zondagen plezier maken en kunnen jullie jullie nog eens helemaal uitleven om daarna het nieuwe jaar goed in te zetten. Zouden jullie ook eens aan Sinterklaas willen vragen of hij voor leider Chimme geen leuke bijnaam weet?

Zondag 3 december 2017: gezelschapspelletjes
Vandaag gaan we het nog even rustig aandoen en wat gezelschapspelletjes spelen. Het moet ten slotte niet altijd actief zijn hé 😉. Voor zij die thuis zelf nog een heel leuk spelletje hebben liggen, pak maar mee.

Zondag 10 december 2017: Sinterklaas komt op bezoek.
Iedereen kent hem wel, de goedheilig man met zijn pieten en zijn zak vol cadeaus. We hebben te horen gekregen dat hij vandaag naar de enige echte Chiro Kalfort wilt komen dus ik zou zeggen, help allemaal de mama of de papa nog eens zodat jullie zeker niet in de zak van Sinterklaas gaan belanden. Voor diegene dat nog niet zoveel liedjes kennen, zou ik er zoveel mogelijk leren zodat we zeker niet stilvallen!

Zondag 17 december 2017: COC, the ultimate game
Jaja, het is zover. Aangezien jullie allemaal zo graag Clash of Clans spelen gaan we eens kijken wie er nu eigenlijk het beste in is. Natuurlijk gaan jullie geen multimedia moeten meenemen want we gaan het voor iedereen gelijk maken en allemaal een begindorpje geven dat je dan kan uitbreiden tot een enorm groot dorp. Dus bedenk allemaal al maar een plan voor hoe je het gaat aanpakken. Voor moest je het spel niet kennen kan je altijd in de leer gaan bij de enige echte CoC master, Pieter Florus

Zondag 24 december 2017: Geen Chiro
Aangezien het de tijd van het jaar is om gezellig met jullie ouders/familie aan tafel te zitten en de geboorte van Jezus te vieren geven we vandaag geen Chiro :/

Zondag 31 december 2017: Geen Chiro
Nu Kerstmis gepasseerd is, is het weeral tijd voor het nieuwe jaar. Hierbij gaan jullie wederom terug gezellig bij jullie familie zijn om pakjes te openen waardoor jullie geen tijd zullen hebben om naar de Chiro te komen. Tot snel!

Zondag 7 januari 2018: Vervangleiding
Het is zover, de nachtmerrie van de leiders. Het is tijd voor ons om ons even op te sluiten en te studeren. Maar niet getreurd, er zijn andere leiders die jullie komen entertainen. Wat jullie vooral niet mogen vergeten: We komen nog terug

Zondag 14 januari 2018: Vervangleiding
Ook deze zondag is staan er weer andere leiders klaar om jullie op te vangen zodat wij nog rustig kunnen studeren.

Zondag 21 januari 2018: Vervangleiding
Het is bijna zover de examens zijn bijna gedaan en jullie kunnen ons terug bijna zien op zondag.

Zondag 28 januari 2018: Vervangleiding
Dit is het dan, de laatste vervangleiding. Hierna kunnen we elkaar weer terug zien en verhalen uitwisselen over de voorbije zondagen zodat de leiders kunnen volgen in al jullie avonturen.

Vele groeten en vooral fijne feestdagen,
Jonas aka james aka master of clash of clans
Chimme aka chimme

November

Joo speelclubbers

Deze maand wordt zelfs zotter dan de twee vorige! :O We hebben doop, gaan op weekendje, spelen weer zotte spelletjes en luisteren allemaal naar de leiders 😉 Natuurlijk komt de herfstvakantie er ook aan waardoor er veel man op weekend gaat met de familie en vrienden en toch zullen wij er elke dag staan om jullie te kunnen entertainen. 😉 Wij hopen daardoor dus ook weer deze maand op een massale opkomst deze zondagen! Tot dan!!!!

Zondag 5 november 2017: DOOP! :-O
Tijdens het leden inschrijven hebben we al van veel papa’s en mama’s gehoord dat er een paar mannen zijn die zich héél graag laten dopen en anderen die weer liever niet gedoopt zouden willen worden. Vandaar dat we het wat gaan proberen te variëren met de vuile spelletjes. Iedereen kan dus mee doen en zal niet vuiler worden dan hij zelf wil. Kom zeker allemaal vandaag naar de Chiro want wie kan er zichzelf nu een echte speelclubber noemen zonder mee gedaan te hebben met de DOOP?!? (ps: pak zeker propere kleren mee 😊 )

Zondag 12 november 2017: Geen Chiro wegens weekendje
Omdat we dit weekend al een keigraaf weekendje hebben, geven we deze zondag geen Chiro. Alle info over dit weekend kunnen jullie vinden in het weekendboekje dat uw zoon normaal gekregen heeft en zo niet, laat dan alstublieft zo snel mogelijk iets weten, zodat wij u kunnen helpen.

Zondag 19 november 2017: Zoek Samson part 2???
Vorige maand is er zo slecht gezocht naar Samson, dat hij dus nog altijd vermist is. Vandaag gaan we dus opnieuw proberen om de dader te zoeken en Samson te bevrijden. Pak deze keer maar je speurneus mee en je detectivejas want als we deze keer Samson niet vinden, zijn we hem misschien voor altijd kwijt! :O

Zondag 26 november 2017: Christus Koning
Bijna iedereen weet wat we vandaag gaan doen of je moet een nieuwtje zijn 😉. Het is de vaste traditie om naar de kerk te gaan om daarna wat te eten en een toffe activiteit te doen! Natuurlijk zijn jullie twee mega coole leiders er vandaag ook dus geen stress. Voor de ouders die niet gelovig zijn, we proberen u kind niet te overtuigen om pastoor te worden. 😊 Meer info volgt later via een brief. 😉

Veel groetjes van het zotte duo,

Jonas aka James
Chimme aka De Janssens

September - oktober

Hey speelclubs!

Als jullie dit boekje lezen weten jullie waarschijnlijk al dat “Jonas” aka “James” en “Chimme” aka “de Janssens” jullie leiders zijn. Volgens de rest van de leiding waren wij het perfecte duo om leiding te geven aan de actieve Speelclubs dus hebben we met veel overtuiging ingestemd. Hopelijk vinden jullie dit niet erg want jullie zullen een heel jaar met ons opgescheept moeten zitten. Wij zien het alleszins al heel erg zitten en wij hopen jullie elke zondag te zien! :)

Zondag 10 september 2017: Overgang
Zoals elk jaar krijgen jullie ook dit jaar een setje nieuwe leiders. Een setje dat hun best zal doen om jullie een zo tof mogelijk jaar te geven. En dit jaar zijn Jonas en Chimme dat. :) Wij zijn een leider paar vol met goede ideeën en hopen die dit jaar samen met jullie te spelen en te beleven. Dus elke zondag komen zou ik zeggen!

Zondag 17 september 2017: Startdag
Vandaag is het de bedoeling dat jullie zo veel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes meepakken naar de Chiro. Er zullen gevaarlijke en gedurfde uitdagingen zijn om jullie een onvergetelijke dag te geven. Zoals jullie al weten heeft Bob de Bouwer weeral veel problemen dus hoe meer kinderen kunnen komen, hoe beter we kunnen helpen! :) En op het einde van de dag zullen er zo als altijd smoutebollen zijn, dus zeg maar tegen de mama en de papa dat ze niet te veel eten moeten voorzien. :)

Zondag 24 september 2017: “Wie is het?” int GROOT (leidingseditie)
Iedereen kent “Stratego” int groot of “Risk” int groot. Maar wie heeft er ooit al “Wie is het?” int groot gespeeld??? :O Als je wilt weten hoe we dat gedaan hebben zal ik als ik u was maar komen. ;) Natuurlijk zullen jullie je hersenen goed moeten gebruiken, anders zullen jullie op het verkeerde spoor komen te staan.

Zondag 1 oktober 2017: Waar? Daar! (van plek tot plek)
De Chiro bestaat uit allemaal mooie velden en terreinen, maar vandaag gaan we die wat beter leren kennen door een zoektocht te doen. Natuurlijk zullen er ook opdrachten aan vast hangen want wij geven niets voor niets. ;) als jullie alle opdrachten hebben voltooid en raadselsels hebben opgelost dan zal er misschien een verrassing zijn op het einde van de dag. Zoals ze ook wel is durven zeggen: “er is een pot goud aan het einde van de regenboog”.

Zondag 8 oktober 2017: Wat maakt ons sterk? TEAM WERK! #wonderteam
Er waren eens veel kleine kindjes die op zondag naar de Chiro kwamen en nu gaan we van die kindjes een echte groep speelclubs maken! We gaan jullie leren samenwerken en vertrouwen om zo jullie band nog sterker en steviger te maken. Natuurlijk buiten het “TEAM” gedeelte gaan jullie ook hard moeten werken als groep om het te kunnen doen slagen.

Zondag 15 oktober 2017: Waar is Samson?
Ai, ai, ai,... Onze beste vriend Samson is ontvoerd! :O nu is het aan jullie speelclubs om er achter te komen wie de dader is, waar Samson is en hoe hij ontvoerd is. Haal jullie beste speurneus maar al boven want dit mysterie zal niet zomaar opgelost geraken. Hopelijk vinden we hem op tijd zodat Samson weer bij Bobientje kan zijn. Natuurlijk zal de leiding helpen want zij hebben al jaren ervaring op het vlak van detective spelen. Maar hoe meer (speur)neuzen, hoe groter jullie kans. :)

Zondag 22 oktober 2017: Laddercompetitie
Wie is de snelste? Wie is de sterkste? Maar vooral... wie is de slimste en weet op het einde van de dag aan de top van de ladder te staan? Die vragen gaan we vandaag testen tijdens de laddercompetitie! Een programma dat niet zo origineel is maar wel nodig tijdens een Chiro jaar. :) De leiding zal proberen om met moeilijke en makkelijke opdrachten af te komen zodat iedereen een kans heeft om te winnen. Dus pak je sjaaltje en trek je Chiro broek aan want het wordt een echte Chirodag!

Zondag 29 oktober 2017: ri, ra, rond... vandaag doen we gezond!
Een vogeltje is mij komen vertellen dat er tegenwoordig nog al veel kinderen op hun computer of gsm zitten. Hierdoor krijgen ze minder beweging dus gaan we daar vandaag verandering in brengen. Doe een paar loopschoenen aan en een hoofdband want de gespaarde calorieën gaan er vandaag allemaal af! Vandaag zal er ook genoeg drinken voorzien worden dus geen stress. :) Hopelijk heeft iedereen frisse benen en tot dan!

Veel groetjes van jullie frisse leiding,

Jonas aka James
Chimme aka Chimme