SPEELCLUB

HOME

Mei - Juni

Joo Yellow Army,
Dag gele jongens,
Ik kan het bijna niet geloven maar met pijn in het hart moet ik jullie melden dat dit het laatste boekje van het jaar is…oooooooooooh!! Ik weet het, de verslagenheid is bij jullie ongetwijfeld enorm! Maar desalniettemin gaan we er deze maand nog eens een goeie lap op geven. Spijtig genoeg zullen jullie ons bijna een volledige maand moeten missen want de examens staan weer voor de deur. Om toch af te sluiten met een positieve noot: Na deze maand staat het megacoole kamp op het menu! Als dat geen goed nieuws is hé!!

Zondag 5 mei 2019: Capture the flag
We trekken weer eens naar het speelbos jongens! Jullie weten wat dat betekend? Vandaag gaan we aan de slag met blaaspijp en klei, zo nemen we het met 2 teams tegen elkaar op om elkaans kamp binnen te dringen. Welk team is strategisch het sterkst? Wie is de beste shooter? Op deze vragen krijgen jullie vandaag allemaal een antwoord!

Zondag 12 mei 2019: Schotse dag
Deze zondag gaan we als schot door het leven. Dit betekend, leven,eten,slapen en spelen zoals het echte schotste volk dat deed! Denk maar aan de befaamde sport firlejeppen. Voor diegene die dit niet kennen, dit houdt in dat je met hulp van een lange stok over een beek moet geraken. Dit is slechts één voorbeeld, wie weten leren jullie vandaag wel doedelzak spelen?? Kom het allemaal ontdekken deze zondag!!! Tot dan!

Zondag 19 mei 2019: boenkentocht
We moeten, rennen, springen, vallen, opstaan en weer doorgaan!!!!! Dat zullen wij vandaag ook moeten doen. We gaan we alleen maar rechtendoor er zal echter niets ons tegenhouden. We zullen waarschijnlijk grote obstakels tegenkomen, Maar wij zullen laten zien dat die gevreesde speelclubs van Kalfort niet tegenhoud!!!! We gaan laten zien dat we ons geen zorgen maken om ons vuil te maken. Niet te vergeten kom naar de chiro met slechte kledij dat vuil mag worden en natuurlijk ook douchegerief, propere kleren (chiro kledij).

Zondag 26 mei 2019: Waterspelletjes
Op deze dag komt er 1 van jullie coolste leiders terug, maar wie is het???? Vandaag gaan jullie geen seconde droog zijn. Jullie mogen je coolste zwembroek aandoen, want we gaan water ballonnen gooien, buikschuiven, diepzeeduiken enzoverder. Als jullie deze spectaculaire zondag niet willen missen moet je zeker komen. Tot dan!!!!

Zondag 2 juni 2019: Binnen de minuut
Vandaag een heel simpel concept, namelijk zoveel mogelijk dingen/weetjes/raadsels/truckjes op te lossen in één minuut tijd. De leiders hebben al tal van opdrachten getest en goedgekeurd. Diegene die vandaag het meeste van deze opdrachten kan voltooien, is de grote winnaar van deze dag. Zijn jullie klaar om de test te ondergaan? Wij alvast wel!!

Zondag 9 juni 2019: Het grote voetbalspel
Omdat de meesten onder jullie allemaal zo’n grote voetbalfanaten zijn, kunnen wij eigenlijk niet anders dan een groot voetbalspel in elkaar te steken, toch? Vandaag gaan we bekijken en belissen wie er nu de beste voetballer is. Ik heb eens gebeld met Eden Hazard en die heeft mij het één en ander uitgelegd over het voetbal. Samen hebben we dan de zotste proeven samengesteld. Diegene die deze proeven makkelijk kan doorstaan, mag zich tot de voetbalgod van de speelclubs kronen.

Zondag 16 juni 2019: hawai dag
We gaan vandaag met een kokosnoot aan het meeste chille zwembad van de Chiro liggen (namelijk ons eigen zwembad) 😉 . Er staat veel op het programma vandaag! Denk maar aan cocktails maken voor de knappe strandmeisjes, de zotste beachvolleybal match spelen, een lekker kleurtje op doen en nog zoveel meer! Wij verwachten dat jullie deze dag als een echte hawaiiaan verkleed komen.

Zondag 23 juni 2019: Dag door aspiranten
Spijtig genoeg kunnen wij er vandaag niet bij zijn, omdat wij beginnen met onze examens, maar wij hebben voor zeer goede vervanging gezorgd. Vandaag gaan de aspiranten proberen te laten zien dat zij even leuke leiders zijn als ons. Jullie mogen je zoveel uitleven op hun, wij gaan jullie pas terug zien eind juni.

Zondag 30 juni 2019: Barbecue
Omdat dit de laatste chiro zondag is gaan we er een speciale dag van maken. Vandaag gaan we lekker gezellig met zen allen genieten van een overheerlijke barbecue! Deze dag staat volledig in het teken van vriendschap, samen leuke herinneringen boven halen van doorheen het jaar. Want gezellig samen zijn met goede vrienden, daar draait het leven toch om, niet? GELIEVE VANDAAG ALLEMAAL 6 EURO MEE TE NEMEN VOOR HET ETEN!!

Jullie 3 kapoenen
Moefie aka Mathias Milans
BOEF aka Dries Servaes
Piet aka Pieter Florus

Maart - April

Joo Yellow Army, Alweer een nieuwe maand alweer een maand vol nieuwe spelletjes! Maar dit betekent ook dat het kamp weer dichterbij komt. Komende maanden zullen we jullie weer verrassen met nieuwe speletjes die jullie nog nooit gespeeld hebben. Jammer genoeg zullen er ook een paar zondagen zijn dat er geen chiro is. Dit komt omdat de leiding nog druk aan het werken is aan het pekeswekend dat plaats vind op 12 en 13 april Het beste wekend van heel het jaar! (buiten het kamp natuurlijk 😉 maar dat is meer dan alleen maar een wekend)

Zonag 3 maart 2019: Cluedo int groot
Waar is moefie? Hij is verdwenen! Er is ingebroken op de chiro en er hangt een papiertje aan de deur! Ik heb dit papiertje laten vertalen en er staat op:
IK HEB MOEFIE, ALS JE HEM TERUG WILT ZIEN LOS DAN MAAR SNEL MIJN PUZZEL OP! JE KRIJGT 3 UUR DE TIJD OM DIT OP TE LOSSEN! WEES ER BIJ MET IEDEREEN WANT JULLIE ZULLEN IEDEREEN NODIG HEBBEN
Hierbij hebben we ook een doos gekregen met allemaal gekke kaartjes en voorwerpen! Pieter en Dries zullen ondertussen uitzoeken wat dit betekent zodat we vandaag samen moefie kunnen bevrijden!

Zondag 10 maart 2019: gotcha
Man man man vandaag wordt een spannende dag!! Het gevaar ligt steeds op de loer, dus je zal vandaag ogen op je rug moeten hebben. Je zal niet weten wie je kan vertrouwen en wie je niet kan vertrouwen. Jullie zullen te weten zien te komen wie jou wilt vermoorden en wie jij moet vermoorden. Er is maar 1 ding zeker en dat is dat er maar 1 iemand in leven zal blijven. Misschien is iemand van jullie wel de nieuwe Jack the Ripper.

Zondag 17 maart 2019: De Schat van Petrus MatheusMileas.
Trek je stoerste piraten kledij maar aan! Want wij gaan op schatten jacht! Wij hebben te horen gekregen dat ergens in kalfort een schat begraven ligt! Een schat met tienduizenmiljoenmiljard-en1 gouden muntstukken! Nee zoveel zijn het er niet nu zijn we aan het overdrijven! Maar toch een schat met heel veel sieraden en munten om alles wat je maar wil te kopen! Zie maar zeker dat je hier bij bent want deze schat wilt je niet missen!

Zondag 24 maart 2019: stratego2.0
Wie is hier de beste verkenner? Of de beste bom? Misschien een kaptein of een generaal? Vandaag spelen we opnieuw stratego! Maar niet zomaar stratego deze keer hebben we een paar aanpassingen gemaakt! Waardoor het net een beetje anders zal zijn! Benieuwd wat we voor jullie in petto hebben? Of gewoon heel grote fan van statego? Dan kan je deze dag niet missen!

Zondag 31 maart 2019: Velodag
Jaja je hoort het goed vandaag mogen jullie de Tom Boonen in jullie naar boven halen, want we gaan een hele dag fietsen. Vandaag gaat de velodag wel door, want vorige keer waren we op weekend. We gaan vandaag de Mont Ventoux beklimmen en den tour de France op een dag uitrijden. Zorg maar dat jullie benen ingesmeerd zijn, want wij gaan niet aan de kant voor regen, wind en valpartijen. Mogen wij vragen voor de veiligheid om een helm mee te brengen en vergeet zeker je fiets niet.

Zondag 7 april 2019: volksdans
Zoals de jakke zou zeggen gaan we vandaag boiten met de poulekes. Vandaag moeten jullie je beste dansmoves boven halen, want we gaan volksdansen op de chiro. De volksdans wordt georganiseerd door onze eigen aspiranten. We gaan vandaag dansen en zingen zoals we in het sportpaleis zouden staan. Er moeten voor deze dag geen extra centjes worden meegebracht.

Zondag 14 april 2019: geen chiro (pekesweekend)
Zoals in de inleiding vertelt is zal er dit weekend geen leiding geven worden! Want jullie leiders zijn vandaag druk bezig met het opruimen van het beste feestje van de wereld de peksefuif! Dat betekent dus dat we geen tijd zullen hebben voor jullie jammer genoeg! Maar dit is geen ramp! Want binnenkort zullen wij terug tot jullie beschikking staan.

Zondag 21 april 2019: geen chiro (pasen)
Nu iedereen druk bezig is met het zoeken van Paaseieren, wordt er vandaag geen Chiro gegeven. Aangezien er op de Chiro altijd gelachen wordt, een mopje opdat de chocolade jullie humor niet zou aantasten: De juf vraagt aan Jantje:; Jantje, als ik 2 eieren op tafel leg, en jij legt er 3 bij, hoeveel eieren hebben we dan samen? Waarop Jantje antwoordt: Maar juf, ik kan helemaal geen eieren leggen! En voor wanneer jullie ouders zeggen dat chocolade ongezond is, enkele weetjes om hen te overtuigen van het tegendeel: chocolade is goed voor je hersens en het helpt tegen puistjes. Rede te meer om op deze zondag eens goed te snoepen eh manne. Veel succes met het zoeken! P.S.: jullie leiders lusten ook graag chocolade maar de paasklokken vergeten ons blijkbaar elk jaar… kunnen jullie een goed woordje doen voor ons?

Zondag 28 april 2019: boenkentocht
We moeten, rennen, springen, vallen, opstaan en weer doorgaan!!!!! Dat zullen wij vandaag ook moeten doen. We gaan we alleen maar rechtendoor er zal echter niets ons tegenhouden. We zullen waarschijnlijk grote obstakels tegenkomen, Maar wij zullen laten zien dat die gevreesde speelclubs van Kalfort niet tegenhoud!!!! We gaan laten zien dat we ons geen zorgen maken om ons vuil te maken. Niet te vergeten kom naar de chiro met slechte kledij dat vuil mag worden en natuurlijk ook douchegerief, propere kleren (chiro kledij).

Februari

Hey clubbies! Na een langdurendere donkere periode (examens) zijn alle leiders weer terug op post. Na al dat studeren zijn we die boeken wel stevig beu gezien, tijd om er weer eens stevig in te vliegen deze maand! Wij zijn volledig klaar om jullie weer met grote aantallen te ontvangen, om er zo weer een spetterende maand van te maken!!

Zondag 3 februari 2019: Roage spelen
Vandaag gaan we nekeer nagaan wie de zotsten beir is van de speelclubs. We gaan ons helemaal onderdompelen in allemaal ruige spelen zoals touw trekken, banden verslepen , rugby, palen wegsmijten, om ter langst aan nen boom hangen, vleeshoop,… Kortom: een geweldige zondag!

Zondag 10 februari 2019: Laddercompetitie
Het is weer tijd voor de grootste competitie van de speelclubs! Zien wie hier het snelste sterkste slimste of sluuwste lid wel is! Deze competitie zit vol met verschillende spelletjes die jullie tegen elkaar zullen spelen! Ben je niet zeker of je wel de snelste bent? Geen probleem de spelletjes kunnen jullie zelf bepalen! Voor de mensen die nog niet weten wat ladder competitie is! Kom maar af zowizo Da het fantastisch wordt!

Zondag 17 februari 2019:Fietsdag
Smeert ulle benen maar al in!! Vandaag gaan we nekeer zien of er zich echte coureurs in ons midden bevinden. Begin dus allemaal maar al met oefenen van allerlei coole “tricks” die ge deze zondag gaat kunnen showen. VERGEET DUS ZEKER NIET OM JULLE FIETS MEE TE PAKKEN.

Zondag 24 februari 2019: De mol
Deze zondag en enkel deze zondag zal er een verrader in ons midden zitten. Deze zondag zal één iemand van de groep er alles aan proberen doen om elke opdracht te saboteren. De bedoeling is dus dat de rest van de groep deze mol zal moeten proberen ontmaskeren. Pakt vandaag dus allemaal maar zeker een loep of een vergrootglas mee, dat zal zeker nog van pas komen 😉

Groetjes boef, smoefi en Spiet

December - Januari

Joo Yellow Army, Nu het volgende boekje hier dan eindelijk is duiken we de winter in! December en januari de meest koude maanden van het jaar! Maar dit betekent natuurlijk niet de stomste! Eerst komt sinterklaas en nog niet lang hierna zitten we al bij de oma onder de kerstboom pakjes open te doen! En dan is nieuwjaar nog niet eens begonnen met al jullie Nieuwjaarsbrieven. Natuurlijk zullen er ook zondagen zijn dat jullie bij ons leuke spelletjes kunnen komen spelen! Hier onder staat er wat we allemaal voor jullie in peto hebben deze 2 maanden! Plezier gegarandeerd!

Zondag 2 december 2018: Boefdag
BOEFDAG, Misschien zijn er wel enkele onder jullie die deze dag al zeker in hun agenda hebben aangeduid. Vandaag gaan we namelijk koken, maar niet zomaar koken! Wij gaan jullie eens goed verwennen! Alles wordt voorzien: voorgerechten, hoofdgerechten, desserts,... Den Butcher aka Dries Servaes zal vandaag is laten zien hoe ge een goei stukske vlees klaarmaakt! PS: Gelieve 5 euro mee te nemen. Kans is klein dat ze honger zullen hebben na de Chiro.

Zondag 9 december 2018: Sinterklaas
Hij komt, hij komt, de lieve goede sint! Het is weer 6 december gepasseerd, dus dat wilt zeggen dat de sint nog eens nen tussenstop komt maken op de Chiro alvorens hij terug richting Spanje gaat. Dit is ook de perfecte moment om eens te kijken of de speelclubs zich tot nu toe al hebben gedragen en of dit wel echt brave Chiro mannen zijn! Ziezo het beloofd weer een spetterende zondag te worden! Tot dan!

Zondag 16 december 2018: Game namiddag
Vandaag gaan we is zien wie van jullie den beste gamer is. Het is dus de bedoeling om zoveel mogelijk van jullie Playstations, gameboys, Nintendo 's, laptops, iPad en dergelijke mee te nemen naar de Chiro (moesten jullie dit niet hebben is het geen probleem maar het zou zeer handig zijn! ) . Zo kan iedereen zijn skills laten zien in verschillende games! Ik ben eens benieuwd wie leider Pieter kan verslagen in Fornite ;)

Zondag 23 december 2018: Geen Chiro
Omdat Kerstmis al heel dicht in de buurt komt zal het vandaag geen Chiro zijn... dit omdat jullie leiding naar familie zal gaan en zelf heel veel moeten doen net zoals jullie Maar wees niet getreurd spoedig zullen wij terug zijn met de beste spelletjes

Zondag 30 december 2018: Geen Chiro
Met pijn in het hart moeten wij jullie zeggen dat het vandaag geen Chiro is. Maar niet getreurd want volgend jaar zijn we er al terug! Volgende week dus ;) Wij wensen jullie alvast een spetterend jaar toe!

Zondag 6 januari 2019: Vervang leiding Deel1:
Ja jongens het is Januari en dit betekent dat jullie leiders eens de boeken boven moeten halen en moeten studeren voor school! Maar niet getreurd wij hebben de prefecte vervangleiding voor jullie gevonden die in onze plaats met jullie spelletjes willen spelen! Wat zij van plan zijn weten we niet maar ben zeker dat dit iets speciaal zal zijn!

Zondag 13 januari 2019: Vervang leiding Deel2:
Jullie leiders zitten volop in de examens! Studeren is gedaan en enkel nog examens af te leggen! Maar opdat we het zo druk hebben kunnen we er vandaag ook niet bij zijn en zal er terug vervangleiding voor jullie klaar staan deze zondag! En wat ik te horen heb gekregen is dat dit een dag wordt zoals geen ander! Hopelijk zijn jullie ook van de partij

Zondag 20 januari 2019: Vervang leiding Deel3:
weeral vervangleiding?!?!? Ja jongens nog eventjes en jullie leiders zijn er vanaf! Wij vinden het ook jammer dat we er niet bij kunnen zijn! Wij zouden ook liever op de Chiro staan dan achter onze bureau maar dat betekent niet dat jullie moeten thuis blijven! De leiders die voor jullie zullen klaar staan zijn wel op de chiro! En zijn aan het wachten op jullie! Veel plezier he yellow army!

Zondag 27 januari 2019: Vervang leiding Deel4:
Boys!!! Jullie leiders hebben bijna gedaan met het studeren!! Hopelijk zijn onze punten allemaal zo goed als die van jullie! En wij staan te popelen om terug op zondag met jullie te ravotten! Vandaag zal het de laatste dag vervangleiding zijn! Dus dat wil zeggen dat wij volgende week terug zijn! JOEPIE!!! Natuurlijk net zoals de vorige weken zijn er weer super toffe leiders die met jullie spelletjes willen spelen!

Veel groetjes jullie toffe leiders
Piet aka Pieter Florus
Butcher aka Dries Servaes

November

Joo speelclubbers,

Weer een nieuwe maand dit betekent dat het kamp al een heel klein beetje dichter bij komt!  Nadat jullie vorige maand gedoopt werden tot echte speelclubs Zijn wij klaar om met een voltallige groep echte Speelclubs weer spetterende activiteiten te kunnen doen. Wij hopen dat jullie even veel goesting hebben in deze maand als wij!!!

Zondag 4 november 2018: geen Chiro wegens Halloweentocht
Aangezien we deze zaterdag een ongelofelijk super mega grave Halloweentocht hebben gehad, geven wij deze zondag geen Chiro. Alle info over deze Halloweentocht kunnen jullie vinden in de brief dat uw zoon normaal gekregen heeft en zo niet, laat dan alstublieft zo snel mogelijk iets weten, zodat wij u kunnen helpen.

Zondag 11 november 2018: geen Chiro wegens wapenstilstand
Vandaag leggen we allemaal onze wapens neer dus hierdoor kunnen we vandaag spijtig genoeg geen leiding geven. Maar niet getreurd wij zien jullie graag volgende week terug!

Zondag 18 november 2018: levende stratego
Na twee weken geen Chiro gehad te hebben op zondag kunnen jullie je vandaag weer volledig uitleven! Vandaag gaan wij levende stratego spelen. Dit gaan wij niet gewoon op de Chiro doen, maar op een super geheime locatie. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig zodat we er alweer een spetterende zondag van kunnen maken.

Zondag 25 november 2018: Christus Koning
Iedereen weet wat er ons vandaag te wachten staat. We beginnen zoals gewoonlijk met naar de kerk te gaan om daarna heerlijke kriekskes met ballekes te gaan eten op de chiro. Na deze heerlijke maaltijd doen we nog een gezamelijke activiteit met heel de chiro. Deze zondag begint niet om 14h00 maar wel een beetje vroeger. Het exacte uur en wat we gaan doen krijgen jullie nog via een brief. We zullen normaal gezien tegen 17 uur terug zijn in Kalfort.

Zo gele bende Dit zijn de programma’s voor November. Dit mede mogelijk gemaakt door:
Dries aka Butcher, BOEF
Pieter aka Piet
Mathias aka Moefie

September - oktober

EINDELIJK!!!!!!! Na het kamp hebben wij zo lang moeten wachten om jullie terug te zien! Na het kamp konden we al niet wachten om terug Chiro te geven op zondag en zeker na zo een leuke kermis! Natuurlijk zijn wij niet jullie leiders van vorig jaar! Vandaag zijn jullie te weten gekomen wie we zijn! Wij hebben natuurlijk heel wat leuke spelletjes voor jullie in petto! Ik weet niet hoe het is met jullie maar wij hebben er al goesting in!

Zondag 9 september 2018: Overgang
Vandaag is het weer zover, den overgang! Dit wil zeggen dat we afscheid zullen moeten nemen van bepaalde leiders maar niet getreurd, er komen natuurlijk ook nieuwe leidertjes bij. Tevens zullen jullie vandaag ontdekken wie jullie nieuwe leiders zullen zijn voor dit jaar! Wij hebben er alvast ongelofelijk veel zin in!

Zondag 16 september: Startdag
Het Chirojaar is vanaf nu officieel gestart! Deze zondag is het de bedoeling dat jullie zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes meebrengen naar de Chiro! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd natuurlijk 😉 Vandaag zullen er allerlei postjes zijn zoals: Springkasteel, deadride, paardrijden, …Heel veel redenen om dus zeker te komen!!

Zondag 23 september 2018: Leden Verus Leiding
Vandaag mogen jullie laten zien dat jullie beter, sterker en slimmer zijn als de leiding. Jullie zullen je leiding het vuur aan de schenen moeten leggen tijdens aartsmoeilijke opdrachten. Het zal zeer moeilijk worden om ons te verslagen jullie hebben sterke en slimme leiding.

Zondag 30 september 2018: doop
Vandaag gaan we jullie testen of jullie het wel waard zijn om speelclub te zijn. Jullie gaan moeten laten zien dat jullie voor niks aan de kant gaan. Als jullie vandaag kunnen laten zien dat jullie het waard, dan mogen jullie je vanaf dan een echte speelclub noemen. Breng zeker propere kledij mee, want ze gaan vuil worden.

Zondag 7 oktober 2018: chinesen tienkamp
Neen, vandaag moeten jullie je niet verkleden als chinezen, maar jullie gaan wel moeten laten zien dat je de tienkamp beter kan als hun. Jullie gaan opdrachten doen om punten te verdienen en dan deze tienkamp te winnen.

Zondag 14 oktober 2018: boerenspel
Jowww boys, vandaag mogen jullie je tractor-rijskillsss boven halen. Jullie gaan je moeten inleven als echte boeren. Jullie gaan de velden moeten omploegen, de koeien eten geven en de groenten en fruit telen. We gaan aan de hand van opdrachten bekijken wie de grootste boeren zijn van kalfort.

Zondag 21 oktober 2018: siamese tweeling
Siamese tweeling? Wat is dat nu weer? Awel wij zullen het kort voor jullie uitleggen! Siamese tweelingen zijn 2 personen die aan elkaars lichaam vastgebonden zitten. En hierbij opdrachten moeten vervullen. Willen jullie meer informatie over deze activiteit? Zorg dan dat je zeker komt! Want dit is een activiteit die je zeker niet wilt missen!

Zondag 28 oktober 2018: Verovering van het speelbos
Hey Speelbos, Het grootte speelbos, Het bos waar we allemaal zo graag naartoe gaan! Om met zijn allen door de bomen en de bossen te sluipen en kruipen maar dat is nu toch niet alles! De leiding heeft vernomen dat het bos is overgenomen door gemene schurken. En dat we niet meer in het bos mogen ☹. Maar de leiding heeft hier een plannetje voor! Wij gaan gewoon het bos terug veroveren! Wij gaan die slechteriken laten zien dat met chiro kalfort niet te spotten is! Maar natuurlijk hebben wij iedereen nodig van jullie want dit kunnen wij natuurlijk niet alleen!

Zo gele bende Dit zijn de programma’s voor September – Oktober Dit mede mogelijk gemaakt door:
Dries aka Butcher
Mathias aka Moefie
Pieter aka Piet