Sloebers

Mei – Juni

Jaja boys, helaas is bijna zover. De laatste zondagen van ons magnifieke chirojaar. We hopen dat jullie er allemaal van hebben genoten en dat jullie vriendschappen zijn gesmeed voor 100 jaar. 😊 Niet getreurd, het zijn misschien wel de laatste 2 maanden maar we gaan er nog een lap op geven hé. Dit zodat iedereen voldoende chiro-vreugde heeft om tot het grote chiro kamp te overleven hé. Nu gaan we met zen allen nog met volle teugen genieten van de (helaas) laatste maanden maar “nog betere”? programma’s.

Zondag 5 mei 2019: laddercompetitie
Ik hoor het jullie al roepen: “Yes, eindelijk!!” Vandaag gaan we dus laddercompetitie spelen. Stiekem is dit ook wel het favoriete spelletje van den Tonnie aangezien hij een echt competitiebeest is. Wie eindigt er deze zondag helemaal vanboven op de ladder en mag zich dus de winnaar van de dag noemen? En wie zal helaas helemaal vanonder terecht komen? We zullen het vandaag te weten komen!

Zondag 12 mei 2019: binnen de minuut
Wie kan er binnen de minuut om ter meest touwtje springen? Of wie kan er het langst op twee handen staan? Vandaag staan er allerlei opdrachten op het menu die jullie moeten proberen afronden in een minuut. Maak jullie borst dus maar al nat (niet al te letterlijk nemen aub) en zorg dat jullie deze zondag allemaal aanwezig zijn!

Zondag 19 mei 2019: pokemon
Wie van jullie heeft er de meeste kennis van pokemons en kan er de meeste vangen? Dat zullen we vandaag eens allemaal bekijken en ondervinden. Of ga je niet voor de meeste maar voor de leukste? Hopelijk zijn jullie zoals altijd talrijk aanwezig zodat we ook hier een super spetterende dag van kunnen maken.

Zondag 26 mei 2019: kampen bouwen
De hoogdag van de Sloebers is aangebroken… vandaag doen we niets anders dan: KAMPEN BOUWEN!! Pak alle jullie wilde bouwplannen mee, oefen al eens met het boormachien van de papa (mopje) en gaat de werf van de buren maar al is bezoeken ter voorbereiding; vandaag bouwen we een mini Taj Mahal op de heilige gronden van CKC! Hoe meer handen hoe lichter het werk natuurlijk, dus om een écht sloeberswaardig mega Fort te kunnen bouwen hebben we jullie allemaal nodig vandaag. Tot dan!

Zondag 2 juni 2019: Abc-dag
ABCDEFG
Zing met ons de letters mee
HIJKLMNOP
QRSTUVW
XYZ, goed opgelet, dit is nu het alfabet. Oefen alvast maar goed, want vandaag gaan we heel het alfabet af! Elke letter is een spel of opdracht, en de bedoeling is om tegen het einde van de dag aan de Z te geraken. Spanning en actie gegarandeerd. Bonuspunten voor alle Sloebie’s die het alfabet volledig kunnen opzeggen, en extra bonuspunten voor de Sloebie’s die het alfabet achterstevoren ondersteboven kunnen opzetten. ABC lachen gieren brullen, komt dat zien komt dat zien, vandaag tellen we niet tot tien, maar gaan we door tot Z! Yuuu de mannen, tot straks!!

Zondag 9 juni 2019: Kookdag
Piet Huyzentruiten van Kalfort verzamelt u: vandaag duiken de Sloebers de keuken in om al jullie smaakpapillen weg te blazen! Geen zorgen, soep en spruitjes zijn verboden op de Chiro vandaag, we maken enkel lekker eten! (Noot aan de ouders: Geen zorgen, curryworsten en andere rommel gaan we ook niet klaarmaken vandaag). Past die kokshoed nog? Schorten ingepakt? Klaar: start! Op naar de keuken! Wij hebben er alvast zin in (haha)! Smakelijke groetjez, jullie Leiders aka de beste koks van Leuven en Antwerpen!

Zondag 16 juni 2019: Waterspelletjeeeess!
Waterratten opgelet! Vandaag spelen we enkel en alleen waterspelletjes. Alles gaat nat worden, en ook de leiding zal het niet droog houden vandaag. Zoevende waterballonen, frisse emmer-douches, buik- of rug- of zijschuiven (of kopstandschuiven, voor de echte durvers): alles kan en mag vandaag. Doe even mee nog wat schietgebedjes dat de weergoden ook zo veel zin hebben in deze zondag zodat de zon weer lustig schijnt. Een zwembroek aantrekken is misschien geen slecht plan, en een extra droge tshirt kan ook wel van pas komen. Waterpistolen om mee op de leiding te schieten (als je durft) zijn welkom. Spetterende groetjes, jullie favo fleiders. TOT DAN.

Zondag 23 juni 2019: dag door aspi’s
Oei oei mannen, wat is dat hier! Jullie leiders zijn opeens terug 3 jonge knapen geworden!? Vandaag nemen den Tonnie, James en Vinnie een dagske congé (om te studeren, joepie). Maar geen zorgen: de Aspiranten staan klaar om jullie een bangelijke zondag te geven vandaag! Zeker komen vandaag, want dit is de ultieme kans om die gasten eens extra het vuur aan de schenen te leggen. (Mopje) Tot volgende week gasten!! En draag wat zorg voor de Aspi’s 😉

Zondag 30 juni 2019: Boiten in Sint Pietersburcht
Mannen! Vandaag is de dag! We trekken met z’n allen richting Puurs’ schoonste speeltuin en boit-gebied: Sint Pietersburcht! Hier kunnen jullie de hele dag goed ravotten (en hier en daar een traantje bedwingen want het is ook de laatste Chiro zondag.) Dikke schommels, wilde bergen, zotte slides, crazy boomhutten: Jullie leiders zijn hier ook nog groot op geworden. Goeie tijden, wordt een fantastische zondag mannen! Smeer u hopelijk ook maar goed in met een dikke plak zonnecreme, want we hopen op goed weer! Ciao, Challas, Bye, Salut: we zien jullie dan! PS: graag met de vélo cruisen naar de Chiro, zodat we niet naar de Burcht moeten stappen. Wat een jaar, wat een jaar mannen! Wat gaan we jullie missen… MAAR! Eerst is er natuurlijk nog het kamp. Jullie leiders hebben er alvast kei-veel zin in. Nog een paar dagen aftellen en die onvergetelijke tien-daagse gaat weer van start. Tot dan, kanjers.