Sloebers

Mei- Juni


Aloha sloebers,

Zoals jullie al we zullen hebben gemerkt is de zomer weer in aantocht. Dit is zeer goed nieuws maar ook toch een beetje slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat het supertoffe Chirojaar nu zo goed als om is en dat we elkaar nog maar een paar zondagjes zullen zien☹. Dit mede mogelijk gemaakt door het jaarlijks wederkerend fenomeen: de examens. Het goed nieuws is dat het einde van het Chirojaar dan weer de blijde intrede van een ander jaarlijks wederkerend fenomeen inluidt. En nee het is niet de Sint 😉. We hebben het natuurlijk over het event waar menig lid, leider en misschien ook ouder naar uitkijkt en dit is niets minder dan het tiendaagse kamp :-D. We hopen dan ook dat we met zoveel mogelijk sloebers naar Opoeteren trekken om de buurt daar eens op stelten te gaan zetten.

Zondag 15 mei 2022:  edreekegmo gad

gaadnaV si teh nee gadnoz oz sla ella eredna. eW naag nettovar, toz neod, neleps, …

Of toch niet? Nee hoor! Als je de titel en de eerste twee zinnen leest zal je misschien al zien dat we vandaag alles omgekeerd doen. Zo gaan we onzen truien omgekeerd dragen, onze broeken omdraaien, achteruit lopen enz. Wil je zien wat voor gekke beelden dat oplevert? Kom dan zeker naar de chiro want het zal weer een dag worden om van vooronder te vallen!

Zondag 22 mei 2022: Lammetjes zoektocht

Sinds enkele weken heeft leider Spit een hoop nieuwe babyschaapjes, ook wel lammetjes genaamd. We gaan dus een bezoekje brengen aan ’t Spittalleke FKS om eens te kijken hoe het met ze gaat en om heel veel bij te leren over schapen. We geven jullie al even de definitie van een schaap volgens de Urbandictionary: “Een levende grasmaaier”. Tot dàààà-ààààn!!!

Zondag 29 mei 2022: Sloebluedo

Zet jullie detective pet en speurneus almaar op want er is een moord gebeurd en de politie heeft onze hulp ingeroepen om te ontdekken wie dit heeft gedaan. We gaan proberen uitzoeken: wie de moordenaar is, waar de moord heeft plaatsgevonden, wat het moordwapen is en wat het motief van de moordenaar is. Het zou wel eens kunnen dat de moordenaar nog rondloopt op de Chiro dus vergeet niet op jullie sluipkunsten te oefenen.

Zondag 5, 12 en 19 juni 2022: Vervangleiding

De komende 3 weken zullen jullie het helaas zonder een groot aantal van jullie leiders moeten doen. Zij staan namelijk voor een zware periode vol bloed, zweet en tranen aka “Den blok”. Gelukkig zullen er voor jullie vervangleiders klaar staan die heel graag enkele dagen Chiro willen komen geven en die zelf reeds enkele jaren leider zijn geweest. Hopelijk tot snel!!!

Zondag 26 juni 2022: Waterspellekes

Na weken van hard zwoegen en zweten zijn jullie leiders (de meeste althans) eindelijk klaar met hun examens en vliegen we er voor de laatste zondag van het jaar nog eens stevig in. Nu dat het weer ook stukken beter is kunnen we nog eens met het water spelen en misschien zelfs buikschuiven. Als jullie thuis een waterpistool hebben liggen kan je dat altijd meenemen. Vergeet zeker geen handdoek, zwembroek en zonnecrème. Tot dan!

Zondag 3 juli 2022: Oei niet gevonden, het is alleszins wel Chiro!

Het tofste kwintet van Kalfort en ver daarbuiten

Burak                            aka                   Burki

Wim                                                        Ulrich itboller

Zan                                                         Z&L

Spit                                                         Veterinaire

Brent                                                       Brentbrent

Maart – April


Goedendag oranje kastaars

Hebben jullie ook zo een beetje het gevoel dat het in de ochtend wat sneller licht wordt en dat ‘s avonds de zon wat langer opblijft? Als dat het geval is hebben jullie goed opgelet, de lente is in aantocht en dat wilt zeggen dat bomen terug blaadjes krijgen, bloemen beginnen te groeien en de vogeltjes terug gaan beginnen fluiten. Voor jullie wilt dat zeggen dat er veel zonnige, warme en plezante Chirozondagen op jullie staan te wachten.

Zondag 6 maart 2021:  Legerdag

Om de veiligheid in ons land te garanderen, heeft Koning Filip aan ons gevraagd om de Sloebers op te leiden als echte soldaten. Wij nemen deze taak dan ook zeer ernstig en zullen ons uiterste best doen om op deze zondag jullie leger-vaardigheden op punt te stellen. Jullie mogen dan ook zeker leger- of camouflagekleren aandoen als jullie dit hebben, want een goede soldaat moet volledig kunnen opgaan in zijn omgeving. Houd jullie vast voor een avontuurlijke zondag!

Zondag 13 maart 2021: Olympische Sloeberspelen

Zoals jullie misschien is opgevallen, zijn de Olympische Winterspelen juist achter de rug. We snappen dat dit jullie competitiebeest naar boven haalt. Maar met gebrek aan sneeuw zullen we een alternatief moeten verzinnen. DE OLYMPISCHE SLOEBERSPELEN! Jullie zullen het in verschillende disciplines tegen elkaar moeten opnemen. Dit zullen traditionele disciplines zijn maar ook ‘nieuwe’ disciplines die door jullie leiders zijn samengesteld. Zodat iedere sloeber evenveel kans heeft op Olympische Sloeberkampioen te worden!

Zondag 20 maart 2021: Fotozoektocht

Vandaag zal jullie grafisch geheugen goed van pas komen. Door middel van foto’s zullen jullie een locatie moeten herkennen. Op die locatie zal een opdracht te vinden zijn die jullie naar de volgende locatie zal leiden, enzovoort. Als jullie deze zoektocht tot een goed einde brengen, wacht er een schatkist op jullie bij de laatste opdracht. Wil je ermee voor zorgen dat jullie de schat vinden? Kom deze zondag dan zeker naar de Chiro!

Zondag 27 maart 2021: Ganzenbord in ’t groot

GANZENBORD! Misschien laat dit spel wel een belletje rinkelen in jullie hoofd. Het is een bekend en tof bordspel met ganzen als pionnen. Maar wij zouden Chiro Kalfort niet zijn als we ons houden aan de traditionele spelregels. Daarom GANZENBORD IN ’T GROOT! We zullen het spel op grote schaal spelen ipv op een spelbord. Door allerlei opdrachten uit te voeren kan je stappen vooruit gaan in het spel. Wie het eerst aan de finish is wint. Kortom een zondag vol plezier!

zondag 3 april 2022: Rustdag

We hebben juist een tof weekend achter de rug waar we ons goed hebben kunnen amuseren, maar van zo een weekend worden jullie en de leiding ook wel wat moe. Daarom geven is het vandaag geen Chiro. Zo kunnen we nog een beetje nagenieten van het toffe weekend en thuis vertellen hoe het is geweest, om dan op tijd te gaan slapen zodat we goed uitgerust zijn om de maandag naar school te gaan.

zondag 10 april 2022: Pekesweekend

Het middelste weekend is de vaste datum voor ons wereldbekende Pekesweekend. Dat is het grootste evenement dat wij met de jongens organiseren, dit duurt dan ook een heel weekend en zondag hebben wij onze handen vol om alles te moeten afbreken dus hebben we spijtig genoeg geen tijd om jullie leiding te geven, daarom is het vandaag geen Chiro.

zondag 17 april 2022: Pasen

Is bij jullie de paashaas al langs geweest om eitjes te komen verstoppen of cadeautjes te geven?? Omdat jullie en de leiding het vandaag druk gaan hebben met paaseitjes te zoeken of cadeautjes te openen hebben we allemaal vandaag geen tijd om naar de Chiro te gaan, daarom is het vandaag geen Chiro ☹. Ik kan jullie nu wel al met zekerheid zeggen dat het na 3 zondagen geen Chiro, volgende week we eindelijk terug Chiro geven 😊!

zondag 24 april 2022: Binnen de minuut

Haal je snelle handen, voeten én hersenen maar van onder het stof want vandaag gaan jullie allerlei korte opdrachten doen die jullie in minder dan 1 minuut moeten voltooien. Anders krijg je geen punten voor het finale spel. De opdrachten zullen zeer gevarieerd zijn zodat iedere sloeber kan laten zien waar hij goed in is. Voor al eens te oefenen: LEES DIT VOORBIJE TEKSTJE BINNEN 1 MINUUT, START!

Is het gelukt? Dan ben je zeker klaar voor deze zondag!

Februari


HEEEEEEEEEEEY ORANJE SNOODAARTJES

Boooys, zoals elke maand bieden we jullie ook nu weer 4 leuke zondagen aan die onvergetelijk zullen zijn. Aangezien da winter nog steeds aan onze deur staat, gaan we natuurlijk hiervan gebruik maken om gepaste zondagen te organiseren. Het zullen allemaal spelen zijn die we nog niet gedaan hebben dit chirojaar en die de sfeer enkel ten goede komt. We hopen natuurlijk dat jullie allemaal rijkelijk aanwezig zullen zijn om onze zondag nog leuker te maken dan anders. 

Zondag 6 Februari 2021:De grote “ballen-dag”

Voetbal, volleybal, tennis, basketbal, dood aan, trefbal, baseball, balminton, ketsen, muureke shot, penalty bokal,… Volgens mij kennen jullie nog veel meer sporten met een bal e gasten? Kom dan zeker naar de chiro om ons mee te helpen naar zoveel mogelijk balsporten. Voor de sloebers die nog niet doorhebben wat we nu gaan doen deze zondag, gaan we een tip geven: er zal deze zondag veel met een bal gespeeld worden! Tot dan !!

Zondag 6 Februari 2021:De grote “ballen-dag”

Voetbal, volleybal, tennis, basketbal, dood aan, trefbal, baseball, balminton, ketsen, muureke shot, penalty bokal,… Volgens mij kennen jullie nog veel meer sporten met een bal e gasten? Kom dan zeker naar de chiro om ons mee te helpen naar zoveel mogelijk balsporten. Voor de sloebers die nog niet doorhebben wat we nu gaan doen deze zondag, gaan we een tip geven: er zal deze zondag veel met een bal gespeeld worden! Tot dan !

Zondag 13 februari 2021: Siamese tweeling

Kennen jullie een Siamese tweeling? Dit zijn eigenlijk twee baby’s die aan elkaar zijn geboren. Vandaag gaan jullie groepjes van 2 vormen en worden jullie doormiddel van een sjaaltje of touw aan elkaar vastgemaakt. Dan zullen we verschillende spelletjes spelen waar jullie elkaar zullen moeten helpen om de opdracht te doen slagen! Jullie hebben maar 1 been nodig dus alleen vandaag mag je met het verkeerde been uit bed stappen. Tot zo!!!

Zondag 20 februari 2021: Tikkertjes dag

Jaaa zenne vandaag doen we geen voetbal, tennis, baseball of meisjes kussen nee we gaan allerlei soorten tikkertjes spelen. We gaan jullie nog niet vertellen welke spelletjes we gaan spelen, maar ik kan jullie verzekeren jullie zullen verschieten. Jullie gaan moeten lopen verstoppen, springen, duiken, tellen,… . wij verzekeren jullie dat jullie al om 18u in jullie bedje moet gaan liggen omdat jullie zoooooooooooooooooo moe zijn. 

Zondag 27 Februari 2021: Fotoverhaal 2.0

Je hoort het goed foto verhaal 2.0!!! omdat we de vorige keer met te weinig sloebertjes waren om een mooi verhaal te maken waar de mama en papa trots op kunnen zijn gaan we het deze zondag nog eens proberen. Jullie weten het natuurlijk al maar vergeet zeker niet jullie grootste en mooiste glimlach mee te brengen dus oefen alvast nog eens voor de spiegel. We hebben iedereen nodig dus zeker komen !!!!

December – Januari


Gegroet kleine sloebers

Jullie hebben waarschijnlijk ook al ondervonden dat de dagen wat korter worden, de nachten wat langer en dat je af en toe wel eens een dikkere trui moet aandoen. De winter is op komst maar dat wilt niet alleen maar zeggen dat het kouder wordt, nene dit is ook een tijdperk van veel cadeautjes!! Sinterklaas komt langs, misschien ligt er ook wel iets onder de kerstboom voor jou. Dit wilt spijtig genoeg ook zeggen dat er een groot deel van de leiding grote mensen examens hebben. Jullie zullen ons een groot deel van december en januari niet zien ☹, we zorgen voor vervangleiding die onze plaatsen zullen innemen.

Zondag 5 december 2021: Sinterklaas

Jaja, ik hoop dat jullie zijn braaf geweest! De Sint zal vandaag een bezoekje komen brengen op de Chiro samen met zijn roetpieten. Dit is de laatste keer dat je tegen de Sint kunt zeggen wat je wilt hebben. Het is ook de laatste dag dat je braaf moet zijn 😊, want de nacht van zondag op maandag zal de Sint jullie cadeautjes komen brengen, als hij dat nog niet eerder heeft gedaan natuurlijk.

Zondag 12 december 2021: Filmnamiddag

Nu dat de temperaturen dichter tegen het vriespunt beginnen te liggen is het tijd om eens lekker cosy een filmke te checken, gecombineerd met een paar lekkere snacks. Daarom gaan we vandaag de grote zaal omtoveren tot een echte cinemazaal waar zelfs de kinepolis jaloers op zal zijn. Wie weet is er wel popcorn en chips aanwezig om de grootste honger te stillen. Er zal ook een grote selectie aan films zijn waaruit we één zullen kiezen om eens lekker bij onderuit te zakken. Tot dan!

Zondag 19 december 2021: Geen Chiro

Het wordt nu toch wel heel koud en de kerstvakantie komt in de buurt. Nog 1 week school en dan begint jullie wel verdiende vakantie, maar om jullie al een beetje in de juiste mood te brengen geven we vandaag geen Chiro.

Zondag 26 december 2021: Geen Chiro

Gisteren hebben jullie zo als vele andere mensen kerstmis gevierd. Eén van de leukste feestdagen, iedereen komt nog eens samen met de hele familie, of met vrienden. Jullie zullen dan ook wel veel te vertellen hebben tegen de neefjes en nichtjes of vrienden, want door corona zien we elkaar wel wat minder dan vroeger. Door al die lange verhalen kan het wel eens wat later worden dan verwacht, daarom geven we vandaag geen Chiro zodat jullie goed kunnen uitslapen!

zondag 2 januari 2022: Geen Chiro

Over lange nachten gesproken… mochten jullie dit jaar al opblijven om het vuurwerk te zien? en wat vonden oma en opa van de nieuwjaarsbrieven? Als jullie een cadeautje hebben gekregen zullen ze het wel goed gevonden hebben.

Maar amai zo 2 feestdagen achter elkaar is toch wel echt vermoeiend. Dan kan je vandaag eventjes bekomen, want het zal geen Chiro zijn vandaag.

zondag 9 januari 2022: Vervangleiding

Na 3 weken op rij geen Chiro te hebben gehad zullen jullie het toch wel echt gemist hebben. Niet getreurd vandaag zal het terug Chiro zijn, YOEPIEE!! Maar wel niet volledig met de huidige leiding ☹. Maar… er zal vervangleiding zijn, die met veel plezier jullie gaan entertainen vandaag.

zondag 16 januari 2022: Vervangleiding: Leden kiezen

Zoals jullie kunnen lezen zijn het niet de leiders die jullie dag gaan vullen, maar het zijn jullie zelf die in samenspraak met de rest van de groep de spelletjes van vandaag mogen kiezen. We weten zeker dat jullie vol met grave/nice/supervette ideeën zitten en zien er al naar uit om van deze dag weer een top dag van te maken. Begin maar al na te denken over al die spelletjes en tot dan manne!!!

zondag 23 januari 2022: Vervangleiding

Missen jullie ons al een beetje? Wij jullie al wel! Deze zondag zal het wederom met wimmeke te doen zijn. Hij heeft ons al veel berichtjes gestuurd dat het ook in 2022 keileuk is bij de sloebers! Onze aftelkalenders tot wanneer we terug kunnen komen zijn bijna vol, nog 2 weken wachten en dan is iedereen terug aanwezig joepiiieee!!! P.S.: Blijkbaar heeft één van de leiders een beetje sneller gedaan met de examens en komt die volgende week al terug, wie zou het zijn?

zondag 30 januari 2022: Vervangleiding: De Schat van de ijskoning

Tijdens kerstmis kregen enkele leiders een geheimzinnige brief uit een ver en mysterieus land over een schat die al meer dan 500 jaar kwijt is. In deze brief staat dat de schat werd begraven door ‘Igor II van Ijsdonië’ die bekend stond als de ijskoning (verre neef van Lodewijk XIV)… Maar toen Igor was gestorven heeft hij tegen niemand gezegd waar de schat is verstopt, nu hebben enkele slimme koppen ontdekt dat de schat wel eens in Kalfort zou kunnen liggen. Breng vandaag zeker voldoende moed en dapperheid mee want de tocht kan gevaarlijk worden aangezien de schat zou bewaakt worden door Yeti’s. 

Merry Christmas and a Happy New Year!!!

Warme knuffels

Zan, Burak, Wim, Spit en Brent

November


Joo sloebeurs!!

Everybody happy?! Ja?! Wat waren dat al een toffe 2 maanden he seg! Wij zijn content dat jullie steeds zo voltalig aanwezig zijn op een Chirozondag! Nu dat jullie gedoopt zijn kunnen jullie je eigen echte sloebers noemen! We hopen dat jullie de eerste 2 maanden ook al plezant vonden… Wij hebben weer ons best gedaan om voor jullie toffe activiteiten te vinden. Deze maand zit weer boordevol met leuke spelletjes en een heel groot feest. We hopen jullie dan ook weer in grote getalen te ontvangen, wij hebben er alvast veel goesting in!!

Zondag 7 november 2021: Pijltje trek

Neem vandaag zeker jullie wandelbenen mee want we gaan pijltje trek spelen. Maar wat is dat nu pijltje trek? Awel, bij pijltje trek wordt de groep in 2 gesplitst en vertrekt 1 groep ,met krijtjes, een paar minuten eerder dan de andere. Onderweg tekent deze groep pijlen die de richting aangeven naar waar ze wandelen. Pas op! Er zouden ook wel eens een paar opdrachten moeten worden uitgevoerd. Kom dus zeker af voor dit doldwaze avontuur. Ciauwkes miauwkes!

Zondag 14 november 2021: Letterkoekjesspel

Jullie denken waarschijnlijk: ‘Jaa, lekker koekjes eten.’ En dat kan, maar niet zonder dat jullie er moeite voor hebben moeten doen. Vandaag gaan we ook de 2de (minder gebruikte) functie van de letterkoekjes toepassen, namelijk woorden vormen. Ik weet dat jullie ze liever direct opeten, maar dan gaan je kansen om het spel te winnen dalen. Dus wat is het leukste? De zondag eindigen met een goed gevulde maag of zondag naar huis gaan en kunnen zeggen dat je het grote letterkoekjesspel hebt gewonnen. Dat mogen jullie deze zondag voor jullie zelf uitzoeken.

Zondag 21 november 2021: Chriko

Ga heen en vermenigvuldig u!! Met deze wijze woorden brak Jezus het
brood in twee. Om dat moment te vieren is het vandaag een zeer
speciale Chirodag! Deze zondag begint de Chiro niet om 14h00 maar
wel een beetje vroeger. Het exacte uur en wat we gaan doen krijgen
jullie nog te horen via een brief. We gaan op deze dag naar de kerk!
Kennen jullie de liedjes van de Chiro al want dat gaat zeker van pas
komen tijdens de viering waarin veel gezongen gaat worden. Na al dat
zingen gaan jullie zeker honger hebben en staan er balletjes met
kriekjes op jullie te wachten op de Chiro. Dat wordt smullen geblazen!
Na onze buikjes rond gegeten te hebben op de Chiro, vertrekken we
naar onze activiteit die we nog even geheim gaan houden 😉 .

Zondag 28 november 2021: ontdekkingstocht in het Coolhembos

Jullie leiding heeft in de straten van Kalfort horen fluisteren dat het Coolhembos vol zou zitten met gevaarlijke wezens zoals sabeltandtijgers, beren, wolven en misschien zelfs een dinosaurus! We weten ondertussen al hoe sterk jullie zijn dus hebben wij beslist dat we eens een kijkje gaan nemen in dit prachtig stukje natuur om te zien wat er nu van deze verhalen allemaal waar is. Probeer met zoveel mogelijk aanwezig te zijn want hoe meer sterke sloebers we hebben, hoe makkelijker het is om al deze roofdieren te pakken te krijgen!

Jullie heilige vijfvuldigheid!

  • Spitte Aka Eligius
  • BrentBrent Aka Benezet
  • Wim Aka Blasius
  • Burak Aka Arnold
  • Zan Aka Vitus

September – Oktober


jooooooooooowwwwwwwwwwwww oranje bende,

Het nieuwe Chirojaar is weer van start gegaan. Hopelijk hebben vele nieuwe sloebers hun weg naar onze Chiro gevonden. Want één van de beste spreuken op Chiro Kalfort luidt nog steeds: “hoe meer zielen, hoe meer vreugd”. Op de startdag heb je al een dag vol spannende spelletjes meegemaakt en tijdens de overgang heb je je nieuwe leiders ontmoet. Dat was nog maar een voorsmaakje op alles wat er dit jaar nog te doen staat. De maanden september en oktober zitten boordevol met spelletjes, verkenningstochten en andere zaken. We verwachten jullie dus elke zondag vol energie op de Chiro, zodat we al deze megabangelijke zaken met jullie kunnen spelen. Jullie leiders zijn er in ieder geval klaar voor, wij hopen van jullie hetzelfde;)!!

Zondag 12 september 2021: Overgang

Zoals jullie kunnen lezen is het vandaag overgang dat wil zeggen dat we enkele nieuwe leiders mogen verwelkomen in de leidingsploeg. Ook weten jullie op deze dag wie jullie nieuwe leidertjes zullen zijn. Wij hopen dat jullie samen met ons een megabangelijk jaar gaan hebben. Wij zien het zeker en vast al zitten en gaan er een boem van een jaar van maken!!

Zondag 19 september 2021: Startdag

Het Chirojaar start nu officieel! Op deze dag organiseren wij verschillende standjes en mogen jullie de vriendjes meenemen om deze de Chiro eens te laten voelen. Dit wordt zeker en vast een spetterende dag! Enkele standjes op het programma: deadride, springkasteel,… Ook krijgen jullie lekkere smoutebollen om de dag mee af te sluiten.

Zondag 3 oktober 2021: Doop

Omdat er terug wat leden zijn bijgekomen moeten deze natuurlijk gedoopt worden! Op deze dag gaan we jullie niet tot ridder slaan maar wel tot sloeber! Verwacht hier zeker geen vieze vettige doop, we gaan het kalm houden maar jullie zullen natuurlijk wel een klein beetje vuil worden Wat jullie zeker niet mogen vergeten : Chirokledij, reserve kledij om aan te doen tijdens de doop, handdoek, shampoo en een zakje om de vuile kleren terug in mee te nemen.

Zondag 26 oktober 2021: Dorpspel

Als Chiro is het noodzakelijk om ons dorpke van binnen en van buiten te leren kennen, daarom spelen deze zondag een megagroot dorpspel. Zet jullie detectiveklak maar al op want jullie zullen je aan de hand van rebussen, droedels en andere puzzels een weg door Kalfort moeten zoeken. Zo gaan we de meest verstopte plekjes van Kalfort opzoeken om alle geheimen van ons dorp te ontdekken.

Zondag 10 oktober 2021: 3, 2, 1, … lancering!!

Naar de sterren en daar voorbijijij! Vandaag kan iedereen een Chironaut worden daarom gaan we vandaag een keitof spel spelen waarin we zowat de halve melkweg gaan ontdekken vertrekkende vanaf het lanceerplatform te Kalfort AKA Chiro Kalfort. Hebben de vliegkriebels jou ook al te pakken, kom dan zeker deze zondag af in je zotste ruimtepak zodat je deze gevaarlijke reis zeker kan overleven. Tot zondag spaceboysz!!

Zondag 17 oktober 2021: Laddercompetitie

We zullen eens zien wie van de leden de allrounder van de groep is aan de hand van een laddercompetitie. De leden gaan onderling duelleren en gaan hierdoor een trapje omhoog of een trapje omlaag gaan. Begin thuis alvast maar eens te jongleren met een bal of smijt een paar keer met een basketbal naar een ring zodat jullie al een beetje opgewarmd zijn voor deze zondag 🙂

Zondag 24 oktober 2021: Fotoverhaal

Deze zondag mogen jullie weer de grootse glimlach en de beste acteerkunsten meebrengen want vandaag gaan wel veel foto’s trekken. Jullie gaan namelijk een verhaal vertellen aan de hand van foto’s. Oefen alvast thuis in de spiegel want enkel de allerbeste mogen in beeld komen! Jullie leidertjes twijfelen er zeker niet aan dat dat voor niemand van de sloebers een probleem gaat zijn. Laat jullie plankenkoorts dus maar thuis !!!

Vrijdag 29 oktober 2021: Halloweentocht

Binnen enkele dagen is het weer Halloween, de dag dat alle enge wezens en spoken wakker worden. Dit jaar hebben ze aan onze Sloebers gevraagd om deze wezens te verdrijven zodat ze geen andere mensen kunnen lastigvallen. We vertrekken dan op wandeltocht waar we ongetwijfeld angstige wezens gaan tegenkomen. Maar onze Sloebers zullen dan hun sterkste en dapperste kanten laten zien om deze wezens te verslaan. Eenmaal ze verslagen zijn, kunnen alle Kalfortenaren op hun beide oren slapen dankzij het dappere optreden van de Sloebers. Na de wandeltocht wordt onze overwinning gevierd met soep en kunnen onze kleine helden alle felicitaties in ontvangst nemen.

Tot dan, jullie nieuwe leiding!!!

Zan, Spit, Brent, Wim & Burak

De meisjes
Door op onderstaande link te klikken, komt u automatisch op de site van onze allerleukste buren terecht: de Chiromeisjes van Kalfort.