SLOEBERS

HOME

September - oktober

Ola Que tal?!! Jowjowjow allercoolste gasten van de Chiro!

Het nieuwe Chirojaar staat weer voor de deur. Voor zij die al een jaartje Chiro achter de rug hebben: Welkom terug boys! Jullie weten alvast een beetje wat er gaat komen, en dat dit jaar dus opnieuw kei-plezant gaat worden. Voor zij die nieuw zijn in de Chiro: Welkom! De poorten van het plezier-Walhala van Kalfort en omstreken is vanaf heden voor jullie geopend. Ravotten met jullie beste makkers, jullie amuseren met nieuwe vriendjes en lachengierenbrullen met de leiding: de Chiro is elke zondag opnieuw de schoonste dag van de week. Samen met jullie maken we er een bangelijk jaar van. Wij zijn er alvast klaar voor, en oh, wat hebben we er zin in. Jullie ook? Ready, set… Go!

Zondag 9 september 2018: Overgang
Ein-de-lijk! Vandaag weten jullie wie jullie 3 knappe, superleuke en sympathieke leidertjes worden voor het komende Chirojaar. Hopelijk zijn jullie allemaal tevreden en kunnen we er vanaf vandaag een lap op geven! Als jullie nog vriendjes hebben van jullie school, de voetbalclub, muziekschool,… die graag naar de Chiro zouden komen, neem ze dan zeker volgende week mee naar onze super-de-luxe aanwerving!! Diegene die het meeste vriendjes kan meekrijgen, ontvangt misschien wel een heus cadeau van ons, wie weet? Tot dan!

Zondag 16 september 2018: Startdag
Vandaag gaan we de echte start van het Chirojaar maken. Speciaal voor deze dag hebben we dan ook verschillende standen geplaatst die jullie de hele zondag mogen uitproberen. Doolhof, deadride, springkasteel,… kortom: voor ieder wat wils! We willen jullie na deze leuke dag uiteraard niet met een lege maag naar huis sturen. Daarom krijgen jullie dan ook de lekkerste smoutebollen die er zijn om deze dag mee af te sluiten.

Zondag 23 september 2018: Reis rond de Wereld
Globetrotters! (=Wereldreizigers!) Vandaag gaan we op tocht. Niet door Kalfort, nee; vandaag gaan op toch rond de Wereld! OP één zondagmiddag laten we jullie kennismaken met de Italiaanse Mafia, het Chinese script, Amerikaanse beurzen, Franse cuisine, Japanse draken, Australische kangoeroes en Vietnamese jetlags. Kortom, een zondag waarop we zo’n 40 075km gaan afleggen, en dat allemaal de mooiste weide van de wereld: die van Kalfort. (Noot aan de ouders: Heeft uw kind vliegangst? Of last van misselijkheid in de auto? Geen zorgen, vandaag doen we alles te voet. Reisbureau TJV dankt u voor het vertrouwen.)

Zondag 30 september 2018: Het grote piratenspel
AAAAHHHRRRR!! Wie is de stoerste, meest meedogenloze of kortom de strafste piraat onder jullie? Dat gaan we vandaag te weten komen. Jullie zullen getest worden op jullie strategisch inzicht, jullie teamgeest, jullie uithouding en zoveel meer! Kom dus allemaal verkleed als piraat vandaag! Hopelijk weten jullie tegen het eind van de dag waar de schat ligt en kunnen jullie terug naar huis keren met echte goudstukken... Ahoy mateys!

Zondag 7 oktober 2018: Doop
Jaja, zoals jullie allemaal kunnen lezen is het vandaag doop. Hiervoor gaan we echter niet naar de kerk maar gaan we een doop doen zoals dat alleen bij de Chiro gebeurt. Want wat is nu een Chirojaar zonder doop? Natuurlijk, niets. Daarom stellen we voor dat jullie deze zondag massaal komen zodat jullie allemaal gedoopt kunnen worden tot trotse sloebers. Voor de mama's en de papa's: Het zou handig zijn om reservekleren, een handdoek en zeep mee te pakken, dit zodat ze hierna rustig kunnen douchen en dus niet in hun vuile kleren naar huis moeten gaan.

Zondag 14 oktober 2018: Dinojacht
Tussen de cola’s op café horen jullie leiders al wel eens wat geruchten waaien. Welnu, vorige week hebben we een toch ietwat verontrustend gerucht horen waaien! Er zouden blijkbaar Dino’s ontsnapt zijn vanuit een speciale onderzoeksafdeling uit de Pfizer (of Alcon), en… die Dino’s hebben zich verstopt in het bos! Waarheid of geroddel: daar komen we vandaag achter. Vooraleer we écht op dinojacht gaan wacht jullie een korte ‘Hoe vang ik een Dino’-opleiding, zodat we jullie heelhuids kunnen terugbezorgen aan jullie mama en papa om 17u. SPANNING TROEF. Kom mee jagen op het monster-van-het-speelbos deze zondag joepie! Tot dan dinojagers!! Wie thuis een safari-outfit, dino-vang-net of velociraptor feromonen heeft liggen mag deze altijd meenemen. (Noot aan de ouders: Dino’s zijn gevaarlijke dieren maar wij kunnen u met zekerheid garanderen dat uw geliefde kind vandaag niet door een T-Rex zal worden opgepeuzeld)

Zondag 21 oktober 2018: Stratego in ’t groot
De helft van jullie zal dit spelletje misschien niet kennen, maar stratego is een gezelschapspelletje waarbij inzicht en strategie de 2 sleutelfactoren zijn om de overwinning te behalen. Vandaag gaan we zelfs nog een stapje hoger, we spelen het namelijk in ’t groot! Wij 3 voorspellen nu al dat jullie na vandaag een heel Chirojaar zullen zeuren om dit bangelijk spel toch nog maar eens te mogen spelen. Met andere woorden: komen is de boodschap!!

Zondag 28 oktober 2018: Leden VS leiding
Nu dat we al wat zondagen achter de rug hebben, gaan we eens kijken waar jullie zoal bij kunnen winnen van ons. Aangezien dat er zoveel opdrachten gaan zijn, kunnen we spelen tot er een ploeg opgeeft. Dus maak jullie allemaal al klaar want het gaat weer een vermoeiende maar bangelijke dag worden.

Zo oranje gasten: dat was het voor september en oktober!
Dikke high-five,
Au revoir Géraar,
Auf Wiedersehen Marie,
Groetjes aan de mama (en de papa),
En tot snel!
Jullie favoriete leiders: Tonnie, James en Vinnie