SLOEBERS

HOME

Februari

Hasta La Vista Señores y Señoritas! The boys are back! Februari is de maand dat die duivelse grote toetsen van jullie leiders eindelijk zijn afgelopen (en hopelijk ook tot een goed einde zijn gebracht). Om dat te vieren vieren doen we enkel het leukste van het leukste deze maand. Zo vertrekken we onder andere eindelijk op ons langverwachte weekend zonder de mama en de papa (spannend!!!). Wij hopen dat jullie ondertussen even veel zin hebben in deze tweedaagse uitstap als ons. Maar geen zorgen, de andere programma’s zijn ook weer om van te likkebaarden. Wij zijn blij dat we jullie eindelijk terug elke zondag kunnen komen amuseren en hopen dan ook dat jullie (zoals altijd, natuurlijk) gigantisch talrijk aanwezig zullen zijn en ons (zoals altijd, natuurlijk) elke zondag weer verwennen met jullie eindeloze energie en enthousiasme. Tot snel, mannen van Oranje!

Zondag 3 februari: Chirolympische spelen
Zie hier, de wedstrijd van het jaar, de spelen van de sloebers. We gaan vandaag eens laten zien wat jullie zoal kunnen van de Olympische spelen en waar jullie nu zoal beter in zijn. Hopelijk heeft iedereen zijn sportbenen mee want het gaat een vermoeiende dag worden.

Zondag 10 februari: Intrige op de piste
Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt zijn er twee van jullie leiders last-minute nog naar het buitenland moeten vertrekken vorige zondag. Op vraag van de Oostenrijkse geheime dienst, Iks Serpa (of kortweg, XS), zijn wij holder de bolder moeten vertrekken om een uiterst geheime missie tot een goed einde te brengen. Bestemming: een verlaten bunker ergens in het Zillertal in Oostenrijk. Doel van de missie <<<<>>>>. Na een week zwoegen en hard werk in de sneeuw is het ons jammer genoeg niet gelukt de opdracht te volbrengen…. De XS is ons achtervolgd tot in België, en door een kleine misstap in de Après-ski daar (zo’n dingen gebeuren), hebben we ook nog iets af te handelen met de Noord-Italiaanse Maffia. Kortom: intrige op de piste! De sloebers zijn onze laatste hoop om de de opdracht tot een goed einde te kunnen brengen. Komen jullie ons redden uit de klauwen van de XS en Noord-Italiaanse Maffia? Als dat maar goed komt…

Zondag 17 februari: Geen chiro
Vandaag is het geen chiro. We zijn namelijk maar juist terug van ons superdeluxe weekendje in Belsele! Laad jullie batterijtjes dus maar goed op vandaag zodat jullie volgende week terug in form zijn! Want dan belooft, zoals jullie van ons gewoon zijn, weer een topper van formaat te worden.

Zondag 24 februari: Cluedo
Vandaag zullen jullie de Sherlock Holmes in jullie moeten bovenhalen. Er is namelijk een moord gebeurd op de Chiri… Wie gaat er het eerste de moordenaar ontmaskeren? En met welk wapen? Was het den James met een kegel in het crossparcour? Of de vinnie met een tas koffie op het basketbalveld? Of misschien wel den Toni met een sjaaltje onder den hangaar? Bereid jullie dus maar al voor door alle Sherlock Holmes films van buiten te leren zodat jullie alle nodige detective vaardigheden bezitten. Het zou wel eens van pas kunnen komen vandaag…

Groetjes van jullie teerbeminde leiders
Vinnie aka den originele
James aka den technischen dienst
Toni aka den b

December - Januari

Brrrrr… We zijn nu wel degelijk in de koude wintermaanden terechtgekomen. Maar naarmate de buitentemperatuur daalt, stijgt de sfeer en gezelligheid binnenhuizen des te meer. Want december en januari zijn zoals jullie wel weten de feestmaanden bij uitstek. We wensen jullie en jullie ouders dan ook al een prettig kerstfeest en een gelukkige nieuwjaar! Helaas betekent deze periode ook dat jullie jullie 3 gegeerde leiders een tijdje zullen moeten missen. De zo gevreesde ‘blok’ is namelijk gearriveerd… Niet getreurd, we zullen andere, minstens even leuke leiders voor jullie regelen zodat jullie je zeker niet gaan vervelen!

Zondag 2 december 2018: Spelletjesnamiddag
Vandaag gaan we het eens wat rustiger aandoen en gaan we met z’n allen gezellig wat spelletjes binnen spelen. Dus als jullie denken, oh dit is een heel leuk spelletje dat ik met de anderen wil spelen, pak dat dan maar zeker mee zodat we kunnen zien wie er geluk heeft in het spel en wie er geluk heeft/gaat hebben in de liefde. Neem jullie geluksdobbelstenen en magische handen dus zeker mee dat jullie je als ultieme spelletjeskampioen kunnen bekronen.

Zondag 9 december 2018: Hij komt, hij komt, …
De lieve goede Sint natuurlijk!! Als beste vriend van jong (de Sloebie’s) maar ook van oud (de leiding!) wordt zoals elk jaar deze zondag de Sint met open armen ontvangen op de Chiro! Kom hem -en zijn wilde bende Pieten- mee met ons verwelkomen, en wie weet zit er ook wel een verrassing voor jullie bij. Op voorwaarde dat jullie allemaal brave kindjes geweest zijn natuurlijk… Graag dus ook allemaal een bewijs van goed gedrag en zeden bij de mannen van gemeente gaan aanvragen (of een briefje van jullie ouders meenemen/een Sinterlijk-attest van braafheid volgens zijne Heiligheid’s grote kinderboek zien te regelen). Wij speuren alvast reikhalzend de horizon af naar een Rode Mijter. Tot dan lieve sloebie’s!

Zondag 16 december 2018: Knutselen
Aangezien de buitentemperaturen niet meer ideaal zijn dezer dagen, gaan we vandaag lekker gezellig knutselen! Boetseer je graag met klei of schilder je liever een portret van een van jullie favoriete leiders? Voor ieder wat wils! Breng vandaag dus zeker jullie creatieve geest mee…

Zondag 23 december 2018: Geen Chiro
Kerst is in aantocht, en zoals elk jaar zijn jullie leiders weeral eens vergeten al hun kerstcadeaus in te pakken… Omdat ze hun Oma natuurlijk niet willen teleurstellen met slecht ingepakte pakjes, hebben wij deze zondag nodig om nog net op tijd voor kerstavond klaar te zijn (en hebben we het eerste weekend van de kerstvakantie meer dan ooit nodig om ons mentaal voor te bereiden op de blok). Geniet van jullie kerstavond en kerstmis Sloebertjes! Moge de kalkoen warm zijn, de Chocomelk nog warmer, maar de familie-knuffels en het samenzijn het warmst.

Zondag 30 december 2018: Geen Chiro
Het einde van het jaar kom in zicht, en dat wil zeggen… Nieuwjaar vieren! Jullie leiders zijn wederom vergeten hun pakjes in te pakken (en hebben zeker 2 dagen nodig om volledig netjes en gedoucht te geraken voor oudejaarsavond na 2 helse blok-weken), dus daarom is het vandaag jammer genoeg geen Chiro. Via deze weg wensen we dus alle Sloebie’s goeie vriendjes en veel speelplezier in het nieuwe jaar, een warm familiefeest en veel succes met het voorlezen van de nieuwjaarsbrief! Driemaal drie dikke kussen van jullie favoriete drie Klunzen.

Zondag 6 januari 2019: Vervangleiding
De blokperiode: een periode even grauw als het weer. Lange dagen en korte nachten, vol veel te kleine lettertjes en veel te dikke cursussen, brrrrrr. Jammer genoeg moet dit ook gebeuren, en kunnen jullie favoriete leiders niet aanwezig zijn de komende 4 weken! Maar niet getreurd, jullie krijgen elke week nog steeds een graaf programma, voorzien van enkele vervangleiders. Meestal zijn dit oud-leiders, maar vaak ook leiders van bijvoorbeeld een oudere groep. Geen zorgen, deze zijn op voorhand allemaal goedgekeurd door jullie vaste trio ;).

Zondag 13 januari 2019: Vervangleiding
Jullie leiders zijn nog steeds aan het zwoegen om die 10/20 binnen te halen, dus deze zondag zal er wederom vervangleiding voorzien worden. Geen zorgen: deze oud-leiders zijn het leidinggeven nog niet verleerd en maar al te enthousiast om nog eens een dag te ravotten met de Sloebers!

Zondag 20 januari 2019: Vervangleiding
Idem de twee vorige zondagen. We missen jullie, Sloebers!

Zondag 27 januari 2019: Vervangleiding
Idem de drie vorige zondagen. We missen jullie, Sloebers! Al kan het zijn dat de examengoden tegen deze zondag al gunstig geweest zijn en er misschien al één van ons drie terug leiding kan kom geven! Zo’n halve wedergeboorte naar een niet-blok leven willen jullie niet missen, komen is dus zeker de boodschap.

November

Hey daar Sloebers. Nu dat we aan de maand november gaan beginnen, begint het toch al stilletjes aan wat kouder te worden hé. Gelukkig voor jullie hebben we ook deze maand voldoende spelletjes voorzien zodat jullie goed gaan kunnen bewegen en het dus terug wat warmer krijgen. Voor de rest hopen we dat jullie de Chiro nog leuker vinden en dat jullie terug elke zondag massaal afkomen.

ZATERDAG 3 November 2018: Halloweentocht
Sidder en beef! Vanavond trekken we het grote donkere bos in om menig gruwelijk en angstaanjagend schepsel te spotten. Geen zorgen lieve sloebertjes, jullie leiding is er bij om al dit kwaad weg te jagen (gelieve de mama dus thuis te laten)! Omdat het op zondag moeilijk Halloween-tochten is met de zon (die monsters zijn enkel zichtbaar in het donker, vandaar), is het deze week speciaal Chiro op zaterdagavond om 19u. Afspreken doen we op de Chiro, en na de tocht wacht er nog een warme verrassing op jullie (om al die net-opgedane schrik mee weg te spoelen). Om er voor te zorgen dat alle gedrochten in het bos ons niet té hard lastigvallen, is het de bedoeling dat jullie jullie ook zo angstaanjagend mogelijk aankleden. Denk aan: enge masker, gruwelijke schmink, een bandieten outfit, ballet-tutu, leerkrachten-outfit, … Laat jullie gaan! Het wordt een griezlig-koude avond, dus vraag ook even aan uw mama een extra trui mee (en misschien een extra onderbroek, voor het geval dat…) Griezelige groetjes en tot snel sloebie’s! (Noot aan de ouders: de leiding kan geen ‘niet bedplassen’ garantie geven na afloop van de tocht. Ook nachtmerries of andere nachtelijke kwalen achteraf vallen onder deze overeenkomst.)(Mopje natuurlijk, het wordt spannend maar wij screenen alle griezels uitvoerig op voorhand.)

Zondag 11 november 2018: Geen Chiro (Wapenstilstand)
Neem al even een zakdoekje bij de hand boys, want er komt slecht nieuws aan… Het is geen Chiro vandaag! 100 jaar geleden op deze dag, is de wapenstilstand ondertekend. Omdat deze dag het einde van de 1e wereldoorlog betekende, wordt hij tot op de dag vandaag geëerd met een feestdag. En daarbovenop zijn de 17 graafste gasten van Kalfort dit weekend op safari geweest naar het verre Niel, en omdat tijgers vangen nu niet zo’n rustige activiteit is, zijn wij best tevreden met deze rustdag. Wel gaan we nog rond voor 11.11.11 in Kalfort, dus wie weet vangen jullie toch nog een glimp op van jullie kort-gebroekte idolen deze zondag. Jammer, jammer maarrrrrrrrrrr niet getreurd! Volgende week zijn jullie favoriete drieling (echt waar trouwens, Toon en Vinnie hebben gewoon wat geluk gehad met de rosse genen) weer vol enthousiasme van de partij!

Zondag 18 november 2018: Huisje bouwen
Wie heeft er al eens allemaal een huisje gebouwd? Hopelijk iedereen want vandaag is het de bedoeling dat jullie zoveel mogelijk huisjes bouwen. Het enige probleem is wel dat moeder natuur er ook nog is en dat we haar niet mogen onderschatten want met moedertje weet je nooit wat er gaat gebeuren. Hopelijk komen jullie allemaal weer met grote aantallen zodat jullie kunnen laten zien wie de beste huizenbouwer is.

Zondag 25 november 2018: Christus Koning
Deze zondag is het als het ware onze eigen Chirofeestdag! Vandaag staat er dan ook veel leuks op het programma… Om 10u spreken we af op de Chiro. Na een gezellige viering in de kerk van Kalfort verwennen we jullie met overheerlijke ‘kriekskes met ballekes’! In de middag zakken we af naar het zwembad, waar we de dag in stijl zullen afsluiten. De Chiro zal vandaag dus ook gedaan zijn om 17u. Meer info zal jullie bezorgd worden via een brief of via mail.

Ziezo sloebies,
Tot zondag!
Dikke knuffels van jullie heilige drievuldigheid:
Vinnie AKA Maria
Tonnie AKA Jozef
James AKA Kinneke Jezus

September - oktober

Ola Que tal?!! Jowjowjow allercoolste gasten van de Chiro!

Het nieuwe Chirojaar staat weer voor de deur. Voor zij die al een jaartje Chiro achter de rug hebben: Welkom terug boys! Jullie weten alvast een beetje wat er gaat komen, en dat dit jaar dus opnieuw kei-plezant gaat worden. Voor zij die nieuw zijn in de Chiro: Welkom! De poorten van het plezier-Walhala van Kalfort en omstreken is vanaf heden voor jullie geopend. Ravotten met jullie beste makkers, jullie amuseren met nieuwe vriendjes en lachengierenbrullen met de leiding: de Chiro is elke zondag opnieuw de schoonste dag van de week. Samen met jullie maken we er een bangelijk jaar van. Wij zijn er alvast klaar voor, en oh, wat hebben we er zin in. Jullie ook? Ready, set… Go!

Zondag 9 september 2018: Overgang
Ein-de-lijk! Vandaag weten jullie wie jullie 3 knappe, superleuke en sympathieke leidertjes worden voor het komende Chirojaar. Hopelijk zijn jullie allemaal tevreden en kunnen we er vanaf vandaag een lap op geven! Als jullie nog vriendjes hebben van jullie school, de voetbalclub, muziekschool,… die graag naar de Chiro zouden komen, neem ze dan zeker volgende week mee naar onze super-de-luxe aanwerving!! Diegene die het meeste vriendjes kan meekrijgen, ontvangt misschien wel een heus cadeau van ons, wie weet? Tot dan!

Zondag 16 september 2018: Startdag
Vandaag gaan we de echte start van het Chirojaar maken. Speciaal voor deze dag hebben we dan ook verschillende standen geplaatst die jullie de hele zondag mogen uitproberen. Doolhof, deadride, springkasteel,… kortom: voor ieder wat wils! We willen jullie na deze leuke dag uiteraard niet met een lege maag naar huis sturen. Daarom krijgen jullie dan ook de lekkerste smoutebollen die er zijn om deze dag mee af te sluiten.

Zondag 23 september 2018: Reis rond de Wereld
Globetrotters! (=Wereldreizigers!) Vandaag gaan we op tocht. Niet door Kalfort, nee; vandaag gaan op toch rond de Wereld! OP één zondagmiddag laten we jullie kennismaken met de Italiaanse Mafia, het Chinese script, Amerikaanse beurzen, Franse cuisine, Japanse draken, Australische kangoeroes en Vietnamese jetlags. Kortom, een zondag waarop we zo’n 40 075km gaan afleggen, en dat allemaal de mooiste weide van de wereld: die van Kalfort. (Noot aan de ouders: Heeft uw kind vliegangst? Of last van misselijkheid in de auto? Geen zorgen, vandaag doen we alles te voet. Reisbureau TJV dankt u voor het vertrouwen.)

Zondag 30 september 2018: Het grote piratenspel
AAAAHHHRRRR!! Wie is de stoerste, meest meedogenloze of kortom de strafste piraat onder jullie? Dat gaan we vandaag te weten komen. Jullie zullen getest worden op jullie strategisch inzicht, jullie teamgeest, jullie uithouding en zoveel meer! Kom dus allemaal verkleed als piraat vandaag! Hopelijk weten jullie tegen het eind van de dag waar de schat ligt en kunnen jullie terug naar huis keren met echte goudstukken... Ahoy mateys!

Zondag 7 oktober 2018: Doop
Jaja, zoals jullie allemaal kunnen lezen is het vandaag doop. Hiervoor gaan we echter niet naar de kerk maar gaan we een doop doen zoals dat alleen bij de Chiro gebeurt. Want wat is nu een Chirojaar zonder doop? Natuurlijk, niets. Daarom stellen we voor dat jullie deze zondag massaal komen zodat jullie allemaal gedoopt kunnen worden tot trotse sloebers. Voor de mama's en de papa's: Het zou handig zijn om reservekleren, een handdoek en zeep mee te pakken, dit zodat ze hierna rustig kunnen douchen en dus niet in hun vuile kleren naar huis moeten gaan.

Zondag 14 oktober 2018: Dinojacht
Tussen de cola’s op café horen jullie leiders al wel eens wat geruchten waaien. Welnu, vorige week hebben we een toch ietwat verontrustend gerucht horen waaien! Er zouden blijkbaar Dino’s ontsnapt zijn vanuit een speciale onderzoeksafdeling uit de Pfizer (of Alcon), en… die Dino’s hebben zich verstopt in het bos! Waarheid of geroddel: daar komen we vandaag achter. Vooraleer we écht op dinojacht gaan wacht jullie een korte ‘Hoe vang ik een Dino’-opleiding, zodat we jullie heelhuids kunnen terugbezorgen aan jullie mama en papa om 17u. SPANNING TROEF. Kom mee jagen op het monster-van-het-speelbos deze zondag joepie! Tot dan dinojagers!! Wie thuis een safari-outfit, dino-vang-net of velociraptor feromonen heeft liggen mag deze altijd meenemen. (Noot aan de ouders: Dino’s zijn gevaarlijke dieren maar wij kunnen u met zekerheid garanderen dat uw geliefde kind vandaag niet door een T-Rex zal worden opgepeuzeld)

Zondag 21 oktober 2018: Stratego in ’t groot
De helft van jullie zal dit spelletje misschien niet kennen, maar stratego is een gezelschapspelletje waarbij inzicht en strategie de 2 sleutelfactoren zijn om de overwinning te behalen. Vandaag gaan we zelfs nog een stapje hoger, we spelen het namelijk in ’t groot! Wij 3 voorspellen nu al dat jullie na vandaag een heel Chirojaar zullen zeuren om dit bangelijk spel toch nog maar eens te mogen spelen. Met andere woorden: komen is de boodschap!!

Zondag 28 oktober 2018: Leden VS leiding
Nu dat we al wat zondagen achter de rug hebben, gaan we eens kijken waar jullie zoal bij kunnen winnen van ons. Aangezien dat er zoveel opdrachten gaan zijn, kunnen we spelen tot er een ploeg opgeeft. Dus maak jullie allemaal al klaar want het gaat weer een vermoeiende maar bangelijke dag worden.

Zo oranje gasten: dat was het voor september en oktober!
Dikke high-five,
Au revoir Géraar,
Auf Wiedersehen Marie,
Groetjes aan de mama (en de papa),
En tot snel!
Jullie favoriete leiders: Tonnie, James en Vinnie