SLOEBERS

HOME

Mei - Juni

Jaja boys, helaas is bijna zover. De laatste zondagen van ons magnifieke chirojaar. We hopen dat jullie er allemaal van hebben genoten en dat jullie vriendschappen zijn gesmeed voor 100 jaar. 😊 Niet getreurd, het zijn misschien wel de laatste 2 maanden maar we gaan er nog een lap op geven hé. Dit zodat iedereen voldoende chiro-vreugde heeft om tot het grote chiro kamp te overleven hé. Nu gaan we met zen allen nog met volle teugen genieten van de (helaas) laatste maanden maar “nog betere”? programma’s.

Zondag 5 mei 2019: laddercompetitie
Ik hoor het jullie al roepen: “Yes, eindelijk!!” Vandaag gaan we dus laddercompetitie spelen. Stiekem is dit ook wel het favoriete spelletje van den Tonnie aangezien hij een echt competitiebeest is. Wie eindigt er deze zondag helemaal vanboven op de ladder en mag zich dus de winnaar van de dag noemen? En wie zal helaas helemaal vanonder terecht komen? We zullen het vandaag te weten komen!

Zondag 12 mei 2019: binnen de minuut
Wie kan er binnen de minuut om ter meest touwtje springen? Of wie kan er het langst op twee handen staan? Vandaag staan er allerlei opdrachten op het menu die jullie moeten proberen afronden in een minuut. Maak jullie borst dus maar al nat (niet al te letterlijk nemen aub) en zorg dat jullie deze zondag allemaal aanwezig zijn!

Zondag 19 mei 2019: pokemon
Wie van jullie heeft er de meeste kennis van pokemons en kan er de meeste vangen? Dat zullen we vandaag eens allemaal bekijken en ondervinden. Of ga je niet voor de meeste maar voor de leukste? Hopelijk zijn jullie zoals altijd talrijk aanwezig zodat we ook hier een super spetterende dag van kunnen maken.

Zondag 26 mei 2019: kampen bouwen
De hoogdag van de Sloebers is aangebroken… vandaag doen we niets anders dan: KAMPEN BOUWEN!! Pak alle jullie wilde bouwplannen mee, oefen al eens met het boormachien van de papa (mopje) en gaat de werf van de buren maar al is bezoeken ter voorbereiding; vandaag bouwen we een mini Taj Mahal op de heilige gronden van CKC! Hoe meer handen hoe lichter het werk natuurlijk, dus om een écht sloeberswaardig mega Fort te kunnen bouwen hebben we jullie allemaal nodig vandaag. Tot dan!

Zondag 2 juni 2019: Abc-dag
ABCDEFG
Zing met ons de letters mee
HIJKLMNOP
QRSTUVW
XYZ, goed opgelet, dit is nu het alfabet. Oefen alvast maar goed, want vandaag gaan we heel het alfabet af! Elke letter is een spel of opdracht, en de bedoeling is om tegen het einde van de dag aan de Z te geraken. Spanning en actie gegarandeerd. Bonuspunten voor alle Sloebie’s die het alfabet volledig kunnen opzeggen, en extra bonuspunten voor de Sloebie’s die het alfabet achterstevoren ondersteboven kunnen opzetten. ABC lachen gieren brullen, komt dat zien komt dat zien, vandaag tellen we niet tot tien, maar gaan we door tot Z! Yuuu de mannen, tot straks!!

Zondag 9 juni 2019: Kookdag
Piet Huyzentruiten van Kalfort verzamelt u: vandaag duiken de Sloebers de keuken in om al jullie smaakpapillen weg te blazen! Geen zorgen, soep en spruitjes zijn verboden op de Chiro vandaag, we maken enkel lekker eten! (Noot aan de ouders: Geen zorgen, curryworsten en andere rommel gaan we ook niet klaarmaken vandaag). Past die kokshoed nog? Schorten ingepakt? Klaar: start! Op naar de keuken! Wij hebben er alvast zin in (haha)! Smakelijke groetjez, jullie Leiders aka de beste koks van Leuven en Antwerpen!

Zondag 16 juni 2019: Waterspelletjeeeess!
Waterratten opgelet! Vandaag spelen we enkel en alleen waterspelletjes. Alles gaat nat worden, en ook de leiding zal het niet droog houden vandaag. Zoevende waterballonen, frisse emmer-douches, buik- of rug- of zijschuiven (of kopstandschuiven, voor de echte durvers): alles kan en mag vandaag. Doe even mee nog wat schietgebedjes dat de weergoden ook zo veel zin hebben in deze zondag zodat de zon weer lustig schijnt. Een zwembroek aantrekken is misschien geen slecht plan, en een extra droge tshirt kan ook wel van pas komen. Waterpistolen om mee op de leiding te schieten (als je durft) zijn welkom. Spetterende groetjes, jullie favo fleiders. TOT DAN.

Zondag 23 juni 2019: dag door aspi’s
Oei oei mannen, wat is dat hier! Jullie leiders zijn opeens terug 3 jonge knapen geworden!? Vandaag nemen den Tonnie, James en Vinnie een dagske congé (om te studeren, joepie). Maar geen zorgen: de Aspiranten staan klaar om jullie een bangelijke zondag te geven vandaag! Zeker komen vandaag, want dit is de ultieme kans om die gasten eens extra het vuur aan de schenen te leggen. (Mopje) Tot volgende week gasten!! En draag wat zorg voor de Aspi’s ;)

Zondag 30 juni 2019: Boiten in Sint Pietersburcht
Mannen! Vandaag is de dag! We trekken met z’n allen richting Puurs’ schoonste speeltuin en boit-gebied: Sint Pietersburcht! Hier kunnen jullie de hele dag goed ravotten (en hier en daar een traantje bedwingen want het is ook de laatste Chiro zondag.) Dikke schommels, wilde bergen, zotte slides, crazy boomhutten: Jullie leiders zijn hier ook nog groot op geworden. Goeie tijden, wordt een fantastische zondag mannen! Smeer u hopelijk ook maar goed in met een dikke plak zonnecreme, want we hopen op goed weer! Ciao, Challas, Bye, Salut: we zien jullie dan! PS: graag met de vélo cruisen naar de Chiro, zodat we niet naar de Burcht moeten stappen. Wat een jaar, wat een jaar mannen! Wat gaan we jullie missen… MAAR! Eerst is er natuurlijk nog het kamp. Jullie leiders hebben er alvast kei-veel zin in. Nog een paar dagen aftellen en die onvergetelijke tien-daagse gaat weer van start. Tot dan, kanjers.

Maart - April

Jowwwww sloebie’s!!! Hopelijk zijn jullie al bekomen van ons bangelijk weekend, want de komende twee maand vliegen we er weer in, aan een tempo dat enkel de Sloebers kunnen volhouden! Préparé toi meme, want deze twee maanden worden er twee om U tegen te zeggen! Hopelijk zien we jullie allen daar. De enigste benodigdheden: een glimlach, goeie maaltijd voor de Chiro, én Sloeber-stijl enthousiasme. Tot dan boys!

Zondag 3 maart 2019: Alaaaaaarrrmm
Groot alaarm mannen! Jullie leiders hebben last minute ene oproep gekregen van de Zologie van’t Stad. Blijkbaar zijn er een paar wilden beesten ontsnapt en in Centraal den trein naar Puurs-city (ook bekend als: Puurs-Sint-Amands) afgekomen. Nu, het probleem is: de kaka van die dieren zorgt voor gigantisch veel overlast. Vandaar werd er ons gevraagd dit grote -stinkende- probleem op te lossen. We hebben met de leidingsploeg overlegd, en uiteindelijk moeten beslissen dat enkel de Sloebers over de nodige vaardigheden beschikken om deze kleine ramp op te lossen!! Safarinetten zijn welkom vandaag, zo lang je er maar geen Olifant mee gaat proberen vangen!

Zondag 10 maart 2019: Wie is het?
Wie is het jongens? Wij weten alvast niet meer wie het is, jullie wel? Misschien is het wel den Tonnie, misschien is het James of is het toch de Vinnie? Om erachter te komen wie het is moet je zeker vandaag komen. Alvast een kleine ‘Wie is het tip’ -> Het gaat vast en zeker iemand van jullie zijn! Tot daaannnn

Zondag 17 maart 2019: Schtar warsch
Pew pew, pew pew. Vandaag gaan we eens kijken wie van jullie de beste Jedi is en wie het in hem heeft om de Sith zijn. Vandaag gaan we jullie testen op wie er het beste de force beheert en zo de Dark Side kan verslaan. Of zou het kunnen dat de Dark Side overheerst? Wie zal het zeggen?

Zondag 24 maart 2019: Siamese tweeling
Het kan al eens gebeuren dat 2 kindjes aan elkaar vasthangen vanaf hun geboorte. Dit is namelijk niet zo plezant want ze moeten alles altijd samendoen maar om toch eens te kijken hoe je kan spelen als je met 2 vasthangt aan elkaar zullen we voor deze zondag jullie allemaal koppelen aan een vriendje en gaan jullie voor 1 zondag alles met 2 moeten doen. Succes!!

Zondag 31 maart 2019: Fietsdag
Wij hebben vernomen dat jullie allemaal grote fietsfanaten zijn. Vandaar dat we vandaag een fietsdag houden! Ook jullie leiders zijn echt wielerliefhebbers en daarom gaan we deze zondag eens kijken wie de Tom Boonen of Greg Van Avermaet onder jullie is. Vergeet dus vandaag zeker niet jullie Fiets en helm mee te nemen naar de Chiro!

Zondag 7 april 2019: Volksdans @ Chiro Kalfort
Vandaag organiseren onze eigenste kerels en aspiranten een volksdans op onze Chiro! Ideale gelegenheid om eens een danske te placeren dus…Wij weten al langer dat er enkele onder jullie meester zijn in de Fortnite dansjes. Aan jullie dus om dit vandaag eens te tonen aan de rest! Voor diegene die toch niet echt zo wild zijn van de dansvloer, hebben we nog andere activiteiten gepland. Dus niet getreurd!

Zondag 14 april 2019: Geen Chiro (Pekesweekend)
Helaas pindakaas zal het deze zondag geen chiro zijn. Dit komt namelijk doordat jullie lieftallige leiders het te druk hebben met hun evenement op te ruimen en aangezien we niet willen dat jullie je verongelukken kunnen we maar beter geen leiding geven. Zeker niet getreurd want binnenkort zijn we weer van de partij met volop spelletjes te toveren en te maken zodat de sloebers zich terug kunnen herenigen.

Zondag 21 april 2019: Geen Chiro (Pasen)
Vandaag kunnen we helaas geen chiro geven aangezien het Pasen is en iedereen weet wat er met pasen gebeurd hé. Voor zij die het nog niet weten: Pasen is het belangrijkste Christelijke feest waarbij Jezus is opgestaan uit de dood op de derde dag na zijn kruisiging. Blablabla, je kan het natuurlijk ook bekijken dat jullie alle paaseieren moeten gaan zoeken en opsporen die de paasklokken en de paashaas hebben verstopt. Achteraf kunnen jullie deze dan lekker opeten!

Zondag 28 april 2019: Laddercompetitie
Ik hoor het jullie al roepen: “Yes, eindelijk!!” Vandaag gaan we dus laddercompetitie spelen. Stiekem is dit ook wel het favoriete spelletje van den Tonnie aangezien hij een echt competitiebeest is. Wie eindigt er deze zondag helemaal vanboven op de ladder en mag zich dus de winnaar van de dag noemen? En wie zal helaas helemaal vanonder terecht komen? We zullen het vandaag te weten komen!

Groetjes,
Yours truly
VINCENT kompany
anTONI vandamme
JAMES milner

Februari

Hasta La Vista Señores y Señoritas! The boys are back! Februari is de maand dat die duivelse grote toetsen van jullie leiders eindelijk zijn afgelopen (en hopelijk ook tot een goed einde zijn gebracht). Om dat te vieren vieren doen we enkel het leukste van het leukste deze maand. Zo vertrekken we onder andere eindelijk op ons langverwachte weekend zonder de mama en de papa (spannend!!!). Wij hopen dat jullie ondertussen even veel zin hebben in deze tweedaagse uitstap als ons. Maar geen zorgen, de andere programma’s zijn ook weer om van te likkebaarden. Wij zijn blij dat we jullie eindelijk terug elke zondag kunnen komen amuseren en hopen dan ook dat jullie (zoals altijd, natuurlijk) gigantisch talrijk aanwezig zullen zijn en ons (zoals altijd, natuurlijk) elke zondag weer verwennen met jullie eindeloze energie en enthousiasme. Tot snel, mannen van Oranje!

Zondag 3 februari: Chirolympische spelen
Zie hier, de wedstrijd van het jaar, de spelen van de sloebers. We gaan vandaag eens laten zien wat jullie zoal kunnen van de Olympische spelen en waar jullie nu zoal beter in zijn. Hopelijk heeft iedereen zijn sportbenen mee want het gaat een vermoeiende dag worden.

Zondag 10 februari: Intrige op de piste
Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt zijn er twee van jullie leiders last-minute nog naar het buitenland moeten vertrekken vorige zondag. Op vraag van de Oostenrijkse geheime dienst, Iks Serpa (of kortweg, XS), zijn wij holder de bolder moeten vertrekken om een uiterst geheime missie tot een goed einde te brengen. Bestemming: een verlaten bunker ergens in het Zillertal in Oostenrijk. Doel van de missie <<<<>>>>. Na een week zwoegen en hard werk in de sneeuw is het ons jammer genoeg niet gelukt de opdracht te volbrengen…. De XS is ons achtervolgd tot in België, en door een kleine misstap in de Après-ski daar (zo’n dingen gebeuren), hebben we ook nog iets af te handelen met de Noord-Italiaanse Maffia. Kortom: intrige op de piste! De sloebers zijn onze laatste hoop om de de opdracht tot een goed einde te kunnen brengen. Komen jullie ons redden uit de klauwen van de XS en Noord-Italiaanse Maffia? Als dat maar goed komt…

Zondag 17 februari: Geen chiro
Vandaag is het geen chiro. We zijn namelijk maar juist terug van ons superdeluxe weekendje in Belsele! Laad jullie batterijtjes dus maar goed op vandaag zodat jullie volgende week terug in form zijn! Want dan belooft, zoals jullie van ons gewoon zijn, weer een topper van formaat te worden.

Zondag 24 februari: Cluedo
Vandaag zullen jullie de Sherlock Holmes in jullie moeten bovenhalen. Er is namelijk een moord gebeurd op de Chiri… Wie gaat er het eerste de moordenaar ontmaskeren? En met welk wapen? Was het den James met een kegel in het crossparcour? Of de vinnie met een tas koffie op het basketbalveld? Of misschien wel den Toni met een sjaaltje onder den hangaar? Bereid jullie dus maar al voor door alle Sherlock Holmes films van buiten te leren zodat jullie alle nodige detective vaardigheden bezitten. Het zou wel eens van pas kunnen komen vandaag…

Groetjes van jullie teerbeminde leiders
Vinnie aka den originele
James aka den technischen dienst
Toni aka den b

December - Januari

Brrrrr… We zijn nu wel degelijk in de koude wintermaanden terechtgekomen. Maar naarmate de buitentemperatuur daalt, stijgt de sfeer en gezelligheid binnenhuizen des te meer. Want december en januari zijn zoals jullie wel weten de feestmaanden bij uitstek. We wensen jullie en jullie ouders dan ook al een prettig kerstfeest en een gelukkige nieuwjaar! Helaas betekent deze periode ook dat jullie jullie 3 gegeerde leiders een tijdje zullen moeten missen. De zo gevreesde ‘blok’ is namelijk gearriveerd… Niet getreurd, we zullen andere, minstens even leuke leiders voor jullie regelen zodat jullie je zeker niet gaan vervelen!

Zondag 2 december 2018: Spelletjesnamiddag
Vandaag gaan we het eens wat rustiger aandoen en gaan we met z’n allen gezellig wat spelletjes binnen spelen. Dus als jullie denken, oh dit is een heel leuk spelletje dat ik met de anderen wil spelen, pak dat dan maar zeker mee zodat we kunnen zien wie er geluk heeft in het spel en wie er geluk heeft/gaat hebben in de liefde. Neem jullie geluksdobbelstenen en magische handen dus zeker mee dat jullie je als ultieme spelletjeskampioen kunnen bekronen.

Zondag 9 december 2018: Hij komt, hij komt, …
De lieve goede Sint natuurlijk!! Als beste vriend van jong (de Sloebie’s) maar ook van oud (de leiding!) wordt zoals elk jaar deze zondag de Sint met open armen ontvangen op de Chiro! Kom hem -en zijn wilde bende Pieten- mee met ons verwelkomen, en wie weet zit er ook wel een verrassing voor jullie bij. Op voorwaarde dat jullie allemaal brave kindjes geweest zijn natuurlijk… Graag dus ook allemaal een bewijs van goed gedrag en zeden bij de mannen van gemeente gaan aanvragen (of een briefje van jullie ouders meenemen/een Sinterlijk-attest van braafheid volgens zijne Heiligheid’s grote kinderboek zien te regelen). Wij speuren alvast reikhalzend de horizon af naar een Rode Mijter. Tot dan lieve sloebie’s!

Zondag 16 december 2018: Knutselen
Aangezien de buitentemperaturen niet meer ideaal zijn dezer dagen, gaan we vandaag lekker gezellig knutselen! Boetseer je graag met klei of schilder je liever een portret van een van jullie favoriete leiders? Voor ieder wat wils! Breng vandaag dus zeker jullie creatieve geest mee…

Zondag 23 december 2018: Geen Chiro
Kerst is in aantocht, en zoals elk jaar zijn jullie leiders weeral eens vergeten al hun kerstcadeaus in te pakken… Omdat ze hun Oma natuurlijk niet willen teleurstellen met slecht ingepakte pakjes, hebben wij deze zondag nodig om nog net op tijd voor kerstavond klaar te zijn (en hebben we het eerste weekend van de kerstvakantie meer dan ooit nodig om ons mentaal voor te bereiden op de blok). Geniet van jullie kerstavond en kerstmis Sloebertjes! Moge de kalkoen warm zijn, de Chocomelk nog warmer, maar de familie-knuffels en het samenzijn het warmst.

Zondag 30 december 2018: Geen Chiro
Het einde van het jaar kom in zicht, en dat wil zeggen… Nieuwjaar vieren! Jullie leiders zijn wederom vergeten hun pakjes in te pakken (en hebben zeker 2 dagen nodig om volledig netjes en gedoucht te geraken voor oudejaarsavond na 2 helse blok-weken), dus daarom is het vandaag jammer genoeg geen Chiro. Via deze weg wensen we dus alle Sloebie’s goeie vriendjes en veel speelplezier in het nieuwe jaar, een warm familiefeest en veel succes met het voorlezen van de nieuwjaarsbrief! Driemaal drie dikke kussen van jullie favoriete drie Klunzen.

Zondag 6 januari 2019: Vervangleiding
De blokperiode: een periode even grauw als het weer. Lange dagen en korte nachten, vol veel te kleine lettertjes en veel te dikke cursussen, brrrrrr. Jammer genoeg moet dit ook gebeuren, en kunnen jullie favoriete leiders niet aanwezig zijn de komende 4 weken! Maar niet getreurd, jullie krijgen elke week nog steeds een graaf programma, voorzien van enkele vervangleiders. Meestal zijn dit oud-leiders, maar vaak ook leiders van bijvoorbeeld een oudere groep. Geen zorgen, deze zijn op voorhand allemaal goedgekeurd door jullie vaste trio ;).

Zondag 13 januari 2019: Vervangleiding
Jullie leiders zijn nog steeds aan het zwoegen om die 10/20 binnen te halen, dus deze zondag zal er wederom vervangleiding voorzien worden. Geen zorgen: deze oud-leiders zijn het leidinggeven nog niet verleerd en maar al te enthousiast om nog eens een dag te ravotten met de Sloebers!

Zondag 20 januari 2019: Vervangleiding
Idem de twee vorige zondagen. We missen jullie, Sloebers!

Zondag 27 januari 2019: Vervangleiding
Idem de drie vorige zondagen. We missen jullie, Sloebers! Al kan het zijn dat de examengoden tegen deze zondag al gunstig geweest zijn en er misschien al één van ons drie terug leiding kan kom geven! Zo’n halve wedergeboorte naar een niet-blok leven willen jullie niet missen, komen is dus zeker de boodschap.

November

Hey daar Sloebers. Nu dat we aan de maand november gaan beginnen, begint het toch al stilletjes aan wat kouder te worden hé. Gelukkig voor jullie hebben we ook deze maand voldoende spelletjes voorzien zodat jullie goed gaan kunnen bewegen en het dus terug wat warmer krijgen. Voor de rest hopen we dat jullie de Chiro nog leuker vinden en dat jullie terug elke zondag massaal afkomen.

ZATERDAG 3 November 2018: Halloweentocht
Sidder en beef! Vanavond trekken we het grote donkere bos in om menig gruwelijk en angstaanjagend schepsel te spotten. Geen zorgen lieve sloebertjes, jullie leiding is er bij om al dit kwaad weg te jagen (gelieve de mama dus thuis te laten)! Omdat het op zondag moeilijk Halloween-tochten is met de zon (die monsters zijn enkel zichtbaar in het donker, vandaar), is het deze week speciaal Chiro op zaterdagavond om 19u. Afspreken doen we op de Chiro, en na de tocht wacht er nog een warme verrassing op jullie (om al die net-opgedane schrik mee weg te spoelen). Om er voor te zorgen dat alle gedrochten in het bos ons niet té hard lastigvallen, is het de bedoeling dat jullie jullie ook zo angstaanjagend mogelijk aankleden. Denk aan: enge masker, gruwelijke schmink, een bandieten outfit, ballet-tutu, leerkrachten-outfit, … Laat jullie gaan! Het wordt een griezlig-koude avond, dus vraag ook even aan uw mama een extra trui mee (en misschien een extra onderbroek, voor het geval dat…) Griezelige groetjes en tot snel sloebie’s! (Noot aan de ouders: de leiding kan geen ‘niet bedplassen’ garantie geven na afloop van de tocht. Ook nachtmerries of andere nachtelijke kwalen achteraf vallen onder deze overeenkomst.)(Mopje natuurlijk, het wordt spannend maar wij screenen alle griezels uitvoerig op voorhand.)

Zondag 11 november 2018: Geen Chiro (Wapenstilstand)
Neem al even een zakdoekje bij de hand boys, want er komt slecht nieuws aan… Het is geen Chiro vandaag! 100 jaar geleden op deze dag, is de wapenstilstand ondertekend. Omdat deze dag het einde van de 1e wereldoorlog betekende, wordt hij tot op de dag vandaag geëerd met een feestdag. En daarbovenop zijn de 17 graafste gasten van Kalfort dit weekend op safari geweest naar het verre Niel, en omdat tijgers vangen nu niet zo’n rustige activiteit is, zijn wij best tevreden met deze rustdag. Wel gaan we nog rond voor 11.11.11 in Kalfort, dus wie weet vangen jullie toch nog een glimp op van jullie kort-gebroekte idolen deze zondag. Jammer, jammer maarrrrrrrrrrr niet getreurd! Volgende week zijn jullie favoriete drieling (echt waar trouwens, Toon en Vinnie hebben gewoon wat geluk gehad met de rosse genen) weer vol enthousiasme van de partij!

Zondag 18 november 2018: Huisje bouwen
Wie heeft er al eens allemaal een huisje gebouwd? Hopelijk iedereen want vandaag is het de bedoeling dat jullie zoveel mogelijk huisjes bouwen. Het enige probleem is wel dat moeder natuur er ook nog is en dat we haar niet mogen onderschatten want met moedertje weet je nooit wat er gaat gebeuren. Hopelijk komen jullie allemaal weer met grote aantallen zodat jullie kunnen laten zien wie de beste huizenbouwer is.

Zondag 25 november 2018: Christus Koning
Deze zondag is het als het ware onze eigen Chirofeestdag! Vandaag staat er dan ook veel leuks op het programma… Om 10u spreken we af op de Chiro. Na een gezellige viering in de kerk van Kalfort verwennen we jullie met overheerlijke ‘kriekskes met ballekes’! In de middag zakken we af naar het zwembad, waar we de dag in stijl zullen afsluiten. De Chiro zal vandaag dus ook gedaan zijn om 17u. Meer info zal jullie bezorgd worden via een brief of via mail.

Ziezo sloebies,
Tot zondag!
Dikke knuffels van jullie heilige drievuldigheid:
Vinnie AKA Maria
Tonnie AKA Jozef
James AKA Kinneke Jezus

September - oktober

Ola Que tal?!! Jowjowjow allercoolste gasten van de Chiro!

Het nieuwe Chirojaar staat weer voor de deur. Voor zij die al een jaartje Chiro achter de rug hebben: Welkom terug boys! Jullie weten alvast een beetje wat er gaat komen, en dat dit jaar dus opnieuw kei-plezant gaat worden. Voor zij die nieuw zijn in de Chiro: Welkom! De poorten van het plezier-Walhala van Kalfort en omstreken is vanaf heden voor jullie geopend. Ravotten met jullie beste makkers, jullie amuseren met nieuwe vriendjes en lachengierenbrullen met de leiding: de Chiro is elke zondag opnieuw de schoonste dag van de week. Samen met jullie maken we er een bangelijk jaar van. Wij zijn er alvast klaar voor, en oh, wat hebben we er zin in. Jullie ook? Ready, set… Go!

Zondag 9 september 2018: Overgang
Ein-de-lijk! Vandaag weten jullie wie jullie 3 knappe, superleuke en sympathieke leidertjes worden voor het komende Chirojaar. Hopelijk zijn jullie allemaal tevreden en kunnen we er vanaf vandaag een lap op geven! Als jullie nog vriendjes hebben van jullie school, de voetbalclub, muziekschool,… die graag naar de Chiro zouden komen, neem ze dan zeker volgende week mee naar onze super-de-luxe aanwerving!! Diegene die het meeste vriendjes kan meekrijgen, ontvangt misschien wel een heus cadeau van ons, wie weet? Tot dan!

Zondag 16 september 2018: Startdag
Vandaag gaan we de echte start van het Chirojaar maken. Speciaal voor deze dag hebben we dan ook verschillende standen geplaatst die jullie de hele zondag mogen uitproberen. Doolhof, deadride, springkasteel,… kortom: voor ieder wat wils! We willen jullie na deze leuke dag uiteraard niet met een lege maag naar huis sturen. Daarom krijgen jullie dan ook de lekkerste smoutebollen die er zijn om deze dag mee af te sluiten.

Zondag 23 september 2018: Reis rond de Wereld
Globetrotters! (=Wereldreizigers!) Vandaag gaan we op tocht. Niet door Kalfort, nee; vandaag gaan op toch rond de Wereld! OP één zondagmiddag laten we jullie kennismaken met de Italiaanse Mafia, het Chinese script, Amerikaanse beurzen, Franse cuisine, Japanse draken, Australische kangoeroes en Vietnamese jetlags. Kortom, een zondag waarop we zo’n 40 075km gaan afleggen, en dat allemaal de mooiste weide van de wereld: die van Kalfort. (Noot aan de ouders: Heeft uw kind vliegangst? Of last van misselijkheid in de auto? Geen zorgen, vandaag doen we alles te voet. Reisbureau TJV dankt u voor het vertrouwen.)

Zondag 30 september 2018: Het grote piratenspel
AAAAHHHRRRR!! Wie is de stoerste, meest meedogenloze of kortom de strafste piraat onder jullie? Dat gaan we vandaag te weten komen. Jullie zullen getest worden op jullie strategisch inzicht, jullie teamgeest, jullie uithouding en zoveel meer! Kom dus allemaal verkleed als piraat vandaag! Hopelijk weten jullie tegen het eind van de dag waar de schat ligt en kunnen jullie terug naar huis keren met echte goudstukken... Ahoy mateys!

Zondag 7 oktober 2018: Doop
Jaja, zoals jullie allemaal kunnen lezen is het vandaag doop. Hiervoor gaan we echter niet naar de kerk maar gaan we een doop doen zoals dat alleen bij de Chiro gebeurt. Want wat is nu een Chirojaar zonder doop? Natuurlijk, niets. Daarom stellen we voor dat jullie deze zondag massaal komen zodat jullie allemaal gedoopt kunnen worden tot trotse sloebers. Voor de mama's en de papa's: Het zou handig zijn om reservekleren, een handdoek en zeep mee te pakken, dit zodat ze hierna rustig kunnen douchen en dus niet in hun vuile kleren naar huis moeten gaan.

Zondag 14 oktober 2018: Dinojacht
Tussen de cola’s op café horen jullie leiders al wel eens wat geruchten waaien. Welnu, vorige week hebben we een toch ietwat verontrustend gerucht horen waaien! Er zouden blijkbaar Dino’s ontsnapt zijn vanuit een speciale onderzoeksafdeling uit de Pfizer (of Alcon), en… die Dino’s hebben zich verstopt in het bos! Waarheid of geroddel: daar komen we vandaag achter. Vooraleer we écht op dinojacht gaan wacht jullie een korte ‘Hoe vang ik een Dino’-opleiding, zodat we jullie heelhuids kunnen terugbezorgen aan jullie mama en papa om 17u. SPANNING TROEF. Kom mee jagen op het monster-van-het-speelbos deze zondag joepie! Tot dan dinojagers!! Wie thuis een safari-outfit, dino-vang-net of velociraptor feromonen heeft liggen mag deze altijd meenemen. (Noot aan de ouders: Dino’s zijn gevaarlijke dieren maar wij kunnen u met zekerheid garanderen dat uw geliefde kind vandaag niet door een T-Rex zal worden opgepeuzeld)

Zondag 21 oktober 2018: Stratego in ’t groot
De helft van jullie zal dit spelletje misschien niet kennen, maar stratego is een gezelschapspelletje waarbij inzicht en strategie de 2 sleutelfactoren zijn om de overwinning te behalen. Vandaag gaan we zelfs nog een stapje hoger, we spelen het namelijk in ’t groot! Wij 3 voorspellen nu al dat jullie na vandaag een heel Chirojaar zullen zeuren om dit bangelijk spel toch nog maar eens te mogen spelen. Met andere woorden: komen is de boodschap!!

Zondag 28 oktober 2018: Leden VS leiding
Nu dat we al wat zondagen achter de rug hebben, gaan we eens kijken waar jullie zoal bij kunnen winnen van ons. Aangezien dat er zoveel opdrachten gaan zijn, kunnen we spelen tot er een ploeg opgeeft. Dus maak jullie allemaal al klaar want het gaat weer een vermoeiende maar bangelijke dag worden.

Zo oranje gasten: dat was het voor september en oktober!
Dikke high-five,
Au revoir Géraar,
Auf Wiedersehen Marie,
Groetjes aan de mama (en de papa),
En tot snel!
Jullie favoriete leiders: Tonnie, James en Vinnie