SLOEBERS

HOME

Maart - April

Jooow oranje krachtpatsers!

De maanden maart en april zijn weer in het land. Wat wilt dit zeggen? De zon begint eindelijk weer te schijnen, de dagen worden weer langer, iedereen wordt weer vrolijker, maar het belangrijkste is toch dat het weer bijna Pekesweekend is! Helaas is zijn jullie nog wat jong om hiernaartoe te komen maar de mama en de papa zijn altijd welkom! 😊 De leiders hebben voor deze twee maanden weer 6 toffe, coole, vette programma’s in elkaar gestoken voor jullie! Ook is er in de maand april een feestweekend. Hierbij mogen de leden een nachtje op de Chiro komen slapen en voorzien wij een gepaste avondactiviteit.

Zondag 4 maart 2018: kwartetten in het groot
Hopelijk heeft iedereen een fotografisch geheugen alsook een goede conditie want dit zal deze zondag nodig zijn! Hiernaast zou het goed zijn dat elke sloeber zijn blad-steen-schaar skils verbetert want ook deze ga je nodig hebben om dit spel te kunnen winnen. Hopelijk zijn jullie ook deze zondag weer in grote getallen aanwezig!

Zondag 11 maart 2018: de beste 100
Nenene sloebers de beste 100 is geen muzieklijst van studio brussel of klara het is een opdrachtlijst speciaal door jullie leiding opgesteld. Dit zijn de 100 beste en tofste opdrachten van de wereld. Deze zullen jullie deze zondag in groep of individueel moeten uitvoeren. Het zal dus weer een zéér drukke zondag worden voor jullie! Succes!

Zondag 18 maart 2018: Het grote ganzenbord
Vandaag gaan we eens ganzenbord in het groot spelen. Maar echt wel een super groot hé. We gaan natuurlijk niet met levende ganzen spelen! Dat zou een beetje te zot en te gevaarlijk zijn want ganzen durven wel eens bijten. Een andere reden waarom we niet met echte ganzen spelen is namelijk dat leider yeanke hier schrik van heeft. Maar één ding kunnen we jullie wel verzekeren en dat is dit een super, mega, kei tof spel wordt. Dus we verwachten je om 14 uur op de chiro. Want hoe meer zielen hoe meer vreugd, nietwaar?

Zondag 25 maart 2018: De schat van Piet Piraat
Piet Piraat, Piet Piraat. Schip ahoy, hoy, hoy. Dat is jouw kameraad. Schip ahoy, hoy, hoy. Als dit jullie niet bekend in de oren klinkt dan weet ik het ook niet hoor 😉. Liefste sloebertjes zitten wij toch met de handen in het haar. Piet piraat himself heeft ons een schatkaart in handen gegeven die we maar niet kunnen ontrafelen. Daarom hebben we besloten om de beste speurneuzen van Kalfort en omstreken om hulp te vragen want zeg nu zelf, wie kan een schat sneller vinden dan de sloebers. Kom dus zeker af als je wilt weten wat er in deze geheimzinnige schat gaat zitten. Één ding is al zeker it’s gonna be hugeeeee.

Zondag 1 april 2018: Pasen (geen Chiro)
Bim bam beieren, vandaag mogen jullie zoeken naar paaseieren! Sorry sloebers, maar voor vandaag hebben wij zeer slecht nieuws… . Het is vandaag helaas pindakaas geen Chiro! Vandaag mogen jullie paaseitjes gaan zoeken die door de meneer de paashaas (hier rechts op de foto) en zijn handlangers in jullie tuintje zijn gelegd. Veel succes met het zoeken naar eitjes en laat er een paar over voor ons hé! :-)

Zondag 8 april 2018: Pekesweekend (geen Chiro)
Sorry sloebers maar ook vandaag moeten we jullie teleurstellen. Het is juist pekesweekend geweest waardoor wij zeer moe zijn. Deze moeheid zouden we wel kunnen en willen overwinnen voor jullie maar helaas staat onze Pekestent er nog. Hierdoor zal er geen plaats zijn om spelletjes te spelen. Wij zullen er deze zondag werk van maken om deze op te kuisen en erna vroeg in ons bedje te kruipen zodat we weer fris zijn voor de volgende zondag! See u next Sunday orange boys!!

Zondag 15 april 2018: Lowland games
Iedereen heeft als eens gehoord van de highland games maar wisten jullie dat er zoiets bestaat als de lowland games. Awel wij wisten dit ook niet. Daarom gaan we deze zondag alles uit de kast halen om hier voor eens en altijd een duidelijke definitie op te kleven want iedereen weet dat de sloebers elke uitdaging aangaan. Vandaag zullen we ook zien welke sloeber(s) zich tot lowland game 2k18 champion zal kronen. Het beloofd weer een fantastische zondag te worden met nieuwe uitdagingen en boordevol plezier. Tot dan!

Zondag 22 april 2018: geen Chiro wegens camping/feestweekend
Na een spetterende nacht doorgebracht te hebben aan ons gezellige kampvuur op de chiro terreinen is het vandaag helaas pindakaas geen chiro. Dat is misschien maar goed ook want jullie leiders zijn doodop van heel de nacht het vuur brandende te houden. Ook zullen ze vandaag de terreinen moeten kuisen zodat jullie er volgende week weer stevig tegen aan kunnen gaan. Tot volgende week!!

Zondag 29 april 2018: Het grote sloeber burgeroorlogenspel
O nee er is een burgeroorlog tussen de sloebers uitgebroken. Een aantal sloebers zijn in het leger van een dictator getreden en hebben heel Kalfort bezet. Maar er is nog hoop de andere sloebers hebben een verzet opgericht om de plannen van de dictator te dwarsbomen. Het zal er deze zondag heftig aan toe gaan en trekken met de troepen richting het speelbos om daar de veldslag te strijden. Wie zal er winnen? De elitesoldaten van de dictator of de moedige verzetsstrijders. Trek je zotste camouflage outfit aan om zeker niet gespot te worden door de vijand.

Groetjes,
Flapmans, Grondweirker en Burak

Februari

We kunnen nu wel letterlijk zeggen dat de tijd vliegt want wat een topmaanden waren dat niet al. En er staat een nieuwe voor de deur namelijk dat speciaal gevalleke van een februari. Het is niet alleen een maand met 28 dagen het is ook de maand waarin de groep weer compleet zal zijn want 2 oude bekende zullen terugkeren vanuit hun weken hard studeren. Inderdaad de Flapmans en den Burak komen terug. We hopen dan ook dat jullie het super, geweldig, mega en vooral keitof vonden met Yeanke en de vervangleiding in januari zodat we met zen allen er weer voluit voor kunnen gaan!! Tot op zondag manne(tjes)! :-p

Zondag 4 februari 2018: Siamese tweeling
Jow sloebers, vandaag gaan we het eens een beetje anders doen. We trekken naar het Verre Oosten en wanen ons echte Aziaten om erachter te komen hoe een Siamese tweeling zich voelt. Het is de bedoeling om vandaag alles met twee te moeten doen. Zo zal je samen met een medesloeber aan elkaar worden geplakt om verschillende spelletjes te spelen. Denk maar aan Siamese voetbal, Siamese rugby, Siamees spinneke achteruit en nog zo veel meer. Het belooft weeral een topzondag te zijn. 在那之前男孩!

Zondag 11 februari 2018: Carnaval + pijltje trek
Kom deze zondag in jullie meest gekke carnavalskostuum en neem die wandelbenen ook zeker mee want we gaan pijltje trek spelen. Maar wat is dat nu pijltje trek? Awel, bij pijltje trek wordt de groep in 2 gesplitst en vertrekt 1 groep, met krijtjes, een paar minuten eerder dan de andere. Onderweg tekent deze groep pijlen die de richting aangeven naar waar ze wandelen. Pas op! Er zouden ook wel eens een paar opdrachten moeten worden uitgevoerd. Vergeet je dus zeker niet te verkleden en kom zeker af voor dit doldwaze avontuur. Ciauwkes miauwkes!

Zondag 18 februari 2018: Hoe tem je een draak
Jaja, jullie lezen het goed. Vandaag gaan we leren hoe je een draak moet temmen. Dit zal nodig zijn als we de grote, gemene draak die in het cross-parcours leeft voor eens en altijd willen Sloebers verdrijven uit Kalfort. We raden jullie dan ook allemaal aan om tijdens de krokusvakantie zeker de films “Hoe tem je een draak” en “Hoe tem je een draak 2” te kijken zodat jullie al direct een goede basis hebben om mee te starten op deze zondag. En wie weet wordt een van jullie de nieuwe super drakentemmer. Drakenweetje van de dag: een gronkel kan maar 6 lavaballen spuwen.

Zondag 25 februari 2018: Het grote de mol spel
Ik denk niet dat jullie al gehoord hebben van het spelprogramma “De mol” maar vandaag komt daar verandering in. Deze zondag zal dus 1 van jullie door de leiders worden aangeduid als mol. Deze mol moet dan proberen om zo veel mogelijk opdrachten te laten mislukken om zo de boel te saboteren. Zo zal op het einde van deze zondag een stemronde plaatsvinden waar jullie moeten proberen om de mol te ontmaskeren. Werk dus goed samen en laat de mol niet winnen. Het beloofd weeral een zondag te worden met veel plezier en een sprankeltje mysterie.

Jullie top trio,
De 3 musketiers
Flap, Burak en Yeanke

December - Januari

De koude maanden van december en januari zijn weer aangebroken. De temperaturen dalen, de beek vriest dicht en sneeuwmannen verspreiden zich over de chiroterreinen. Ook is het de periode van de verschillende feesten en lekkere maaltijden. De mooi versierde kerstbomen vinden hun plaats weer in het huis, net zoals de cadeautjes die eronder zullen liggen! Jammer genoeg is dat voor 2 leiders en zware periode en zullen jullie de Flap en mezelf voor een tijdje moeten missen maar Yeanke zal er altijd voor jullie zijn. Zo. Ik hoop dat jullie er al naar uitkijken. Tot dan!

Zondag 3 december 2017: filmnamiddag
Nu dat de temperaturen dichter tegen het vriespunt beginnen te liggen is het tijd om eens lekker cosy een filmke te checken, gecombineerd met een paar lekkere snacks. Daarom gaan we vandaag de grote zaal omtoveren tot een echte cinemazaal waar zelfs de kinepolis jaloers op zal zijn. Wie weet is er wel popcorn en chips aanwezig om de grootste honger te stillen. Er zal ook een grote selectie aan films zijn waaruit we één zullen kiezen om eens lekker bij onderuit te zakken. Tot dan!

Zondag 10 december 2017: Sinterklaas op de chiro
Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint, mijn beste vriend, jouw beste vriend, de vriend van ieder kind. Jawel beste sloebertjes, na dinsdagnacht over de daken te hebben gelopen met zwarte piet en Slecht)-Weer Vandaag en allemaal toffe cadeautjes en snoepgoed te hebben achtergelaten, komt hij deze zondag naar onze chiro. Dus pas maar op dat je niet in het boek van de stoute kinderen belandt want dan kan je wel eens geen snoepjes krijgen. Wees dus nog maar wat extra braaf en kom zondag dus zeker langs!

Zondag 17 december 2017: knutsel/gezelschapspelnamiddag
Na onze plaatselijke weerman Frank ( AKA Bestes ) te hebben aangesproken over de weersverwachtingen voor komende weken, heeft hij mij vertelt dat het vandaag berekoud zal zijn waardoor we in levensgrote ijspegels zouden veranderen als we buiten zouden spelen. Dat kunnen we natuurlijk niet laten gebeuren hè. We gaan deze zondag eens lekker knutselen en samen gezelschapspelletjes spelen zoals “wie is het?”. Trotseer dus zeker de ijzige buitentemperaturen en kom gezellig meedoen.

Zondag 24 december 2017: GEEN chiro (kerstavond)
Jammer maar helaas zal het deze dag geen chiro zijn. Maar waarom is het vandaag geen chiro zullen sommige van jullie je wel afvragen. Awel vandaag vieren we de dag dat er een klein manneke is geboren in een stalletje hier ver vandaan. Want het is vandaag kerstavond en naar aloude gewoonte vieren we dat gezellig met onze families met een goedgevulde kalkoen en een mooi versierde kerstboom. Dus geniet deze avond van de warmte en gezelligheid van je familie. Merry Christmas boyssssz!!

Zondag 31 december 2017: GEEN chiro (oudejaarsavond)
10, 9, 8, …, 3 2 1 Happy New Year!!! Het is ook vandaag geen chiro oooooh :(. Maar het is wel oudejaarsavond :) waar we weeral :D lekker zullen kunnen eten tot we ontploffen. Hierdoor kan er geen chiro gegeven worden vandaag want ook de leiding moet zich helemaal op- en klaarmaken voor het grote feest van vanavond waar er veel plezier zal worden gemaakt. Gebruik die vrije tijd dus maar om te oefenen voor je nieuwjaarsbrieven zodat je als eerst je cadeau kan openmaken.

Zondag 7 januari 2018: Vervangleiding 1.0
De eerste zondag van het nieuwe jaar is er eentje in mineur. Er zijn namelijk twee super leiders waarvan jullie een tijdje niets zullen horen door de naderende examenperiode. Maar niet getreurd super Yeanke zal heel goed voor jullie zorgen zenne. Hij zal de komende weken voor al de bangelijke momenten zorgen totdat wij kunnen terugkeren met opgeheven hoofd.

Zondag 14 januari 2018: vervangleiding 2.0 leden kiezen
Zoals jullie kunnen lezen zijn het niet de leiders die jullie dag gaan vullen, maar het zijn jullie zelf die in samenspraak met de rest van de groep de spelletjes van vandaag mogen kiezen. Ik weet zeker dat jullie vol met super grave/nice/supervette ideeën zitten en zien er al naar uit om van deze dag weer een top dag van te maken. Begin maar al na te denken over al die spelletjes en tot dan manne!!!

Zondag 21 januari 2018: vervangleiding 3.0 stratego in’t groot
Na al 4 maanden met jullie te hebben doorgebracht (jaja het zijn er al 4) merken we dat jullie verzot zijn op het o zo toffe spel stratego. Daarom gaan we deze dag wijden aan stratego in’t groot. Wie weet gaan we zelfs naar het speelbos om nieuwe gronden te verkennen en de zintuigen op scherp te stellen want wie weet, misschien zit er wel een bom achter de boom. Bedenk maar al een tactiek om te kunnen winnen van de andere groep.

Zondag 28 januari 2018: vervangleiding 4.0
Nog 1 zondag en dan zijn jullie leiders weer compleet dan vliegen we erin patat! Maar tot dan heeft Yeanke weer een fantastisch programma voorzien waarvan alle details nog veilig zijn weggeborgen voor verschillende speurneuzen en curieuze-neuze mosterdpotten. Zodat alles zeker nog een verrassing blijft. Om te weten te komen wat deze zondag inhoudt is er maar één oplossing en dat is zeker afkomen

Merry Christmas and a Happy New Year!!!
Warme knuffels
Flap, Burak en Yeanke

November

Joo sloebeurs!!

Everybody happy?! Ja wat een maanden al he seg! Wij zijn content dat jullie steeds zo voltalig aanwezig zijn op een Chirozondag! Nu dat jullie gedoopt zijn kunnen jullie je eigen echte Chiro mannen noemen! Ik hoop dat jullie de eerste 2 maanden ook al plezant vonden? Wij hebben weer ons best gedaan om voor jullie toffe activiteiten te vinden. Deze maand zal een spannende maand worden voor sommigen. De eerste keer op weekend seg! Dat zal weer een ervaring worden! ;-) Dit is al de ideale voorbereiding voor het grote kamp! We hopen jullie deze maand weer in grote getalen te ontvangen, wij hebben er alvast veel goesting in!!

Zondag 5 november 2017: Iedereen Chironaut
Naar de sterren en daar voorbijijij! Zoals jullie ongetwijfeld zullen weten is het jaarthema van dit jaar ‘iedereen chironaut’. Daarom gaan we vandaag hierrond een keitof spel spelen waarin we zowat de halve melkweg gaan ontdekken, vertrekkende vanaf het lanceerplatform te kalfort AKA Chiro Kalfort. Hebben de vliegkriebels jou ook al te pakken? Kom dan zeker deze zondag af in je zotste ruimtepak zodat je deze gevaarlijke reis zeker kan overleven. Tot zondag spaceboysz!!

Zondag 12 november 2017: Weekend sloebers
Helaas is het deze zondag geen Chiro omdat we dit weekend op supertof/Cool/megavet/supadupah/bangelijk sloebersweekend gaan. We gaan naar het mooie mol. Dit is wel eventjes rijden en aangezien we met zovele zijn gaan we nooit iedereen in onze eigen auto’s krijgen. Hierbij een warme oproep aan de ouders om te rijden. Indien je rijdt, laat dit dan weten aan de Robbe : 0498 97 59 55

Zondag 19 november 2017:Legerdag
ATTENTIE! SOLDATEN, GEEF ACHT!! (schijt in u broek met volle kracht ;-)). Het leger zit met een groot probleem: alle soldaten zijn gaan lopen omdat er een nest muizen in de kazerne zit. Daarom hebben ze aan de stoerste, de dapperste, de knapste (de flap niet meegeteld) en natuurlijk de tofste chiro van het land gevraagd of wij een paar rekruten zouden kunnen opleiden. En welke groep is er nu dapperder dan de sloebers? Inderdaad, niemand! Vergeet dus zeker vandaag niet om in je coolste legeroutfit te komen om niet op te vallen tussen struiken van het crossparcours.

Zondag 26 november 2017: Christus Koning
Ga heen en vermenigvuldig u!! Met deze wijze woorden brak Jezus het brood in twee. Om dat moment te vieren is het vandaag een zeer speciale Chirodag! Deze zondag begint niet om 14h00 maar wel een beetje vroeger. Het exacte uur en wat we gaan doen krijgen jullie nog via een brief. We gaan op deze dag naar de kerk! Kennen jullie de liedjes van jullie communie al? Hopelijk wel want dat gaat zeker van pas komen tijdens de viering waarin veel gezongen gaat worden. Na al dat zingen gaan jullie zeker honger hebben en staan er balletjes met kriekjes op jullie te wachten op de Chiro. Dat wordt smullen geblazen! Na onze buikjes rond gegeten te hebben op de Chiro, vertrekken we naar onze activiteit. Normaal gezien zijn we zeker tegen 17u terug in Kalfort.

Vele groeten

Flap, Burak en Yeanke

September - oktober

Jooo sloebers!!

Welkom terug voor de 2dejaars en welkom te Chiro Kalfort voor de nieuwtjes onder ons. Eens jullie dit boekje gekregen hebben, zullen jullie de nieuwe leiders al ontmoet hebben. Hopelijk vinden jullie ons toffe leiders?! Ondertussen hebben jullie de overgang al meegemaakt en hopelijk vonden jullie dit ook leuk. Dit was nog maar een voorsmaakje op alles wat er dit jaar nog te doen staat. De maanden september en oktober zitten boordevol met spelletjes, verkenningstochten en andere zaken. We verwachten jullie dus elke zondag vol energie op de Chiro, zodat we al deze megabangelijke zaken met jullie kunnen spelen. Jullie leiders zijn er in ieder geval klaar voor, wij hopen van jullie hetzelfde!

Zondag 10 september 2017: Overgang
Zoals jullie kunnen lezen is het vandaag overgang dus dat wil zeggen dat we afscheid nemen van enkele leiders en er plaats vrijkomt voor enkele nieuwe leiders. Ook weten jullie op deze dag wie jullie nieuwe leidertjes zullen zijn. Wij hopen dat jullie het fijn gaan vinden dit jaar met ons. Wij zien het zeker en vast al zitten en gaan er een bom van een jaar van maken!!

Zondag 17 september 2017: Startdag
Het Chirojaar start nu officieel! Op deze dag organiseren wij verschillende standjes en mogen jullie de vriendjes meenemen om deze de Chiro eens te laten voelen. Dit wordt zeker en vast een spetterende dag! Enkele standjes op het programma: Paardje rijden, deadride, springkasteel,… . Ook krijgen jullie lekkere smoutebollen om de dag mee af te sluiten.

Zondag 24 september 2017: leden VS leiders
Vandaag gaan we eens zien wat de sloebers in hun mars hebben. Wij gaan selectief enkele opdrachten voorzien die de leden tegen ons moeten uitvoeren. Dit kan gaan van penalty bokal tot wimpelvechten tegen den Boerak. Ik zou zeggen smeer de beentjes al maar eens goed in want vandaag kan het wel eens zijn dat we ne kilometer of 100 gaan lopen.

Zondag 1 oktober 2017: Laddercompetitie
We zullen eens zien wie van de leden het sterkst, slimst, het meeste balgevoel, ... heeft aan de hand van een laddercompetitie. De leden gaan onderling dueleren en gaan hierdoor een trapje omhoog of een trapje omlaag gaan. Begin thuis alvast maar eens te jongleren met een bal of smijt een paar keer met een basketbal naar een ring zodat jullie al een beetje opgewarmd zijn voor deze zondag

Zondag 8 oktober 2017: alles met een bal
Ra Ra Ra wat zouden we vandaag toch gaan doen?!?! Vandaag spelen we dus alleen maar spelletjes met ballen van verschillende grootte. Sommige spelletjes zullen jullie wel kennen zoals voetbal, basketbal, honkbal en hockey. Maar we gaan ook andere spelletjes spelen die je alleen te weten kunt komen als jullie er deze zondag zijn. Kom dus zeker naar deze baltastische dag.

Zondag 15 oktober 2017: DOOP!!!
Omdat er terug wat leden zijn bijgekomen moeten deze natuurlijk gedoopt worden! Op deze dag gaan we jullie niet tot ridder slaan maar wel tot sloeber! Verwacht hier zeker geen vieze vettige doop, we gaan het kalm houden maar jullie zullen natuurlijk wel een klein beetje vuil worden. Wat jullie zeker niet mogen vergeten is : reserve kledij, handdoek, shampoo en een zakje om de vuile Chirokleren terug in mee te nemen.

Zondag 22 oktober 2017: Kampen bouwen
We zullen vandaag eens testen wie er een handige Harry is. We gaan namelijk een groot kamp bouwen in het crossparkoer. We gaan proberen een kamp zoals hiernaast te bouwen he 😊 Jullie hebben natuurlijk al 2 handige Harry’s als leider (Flap en Jeanke). De leider Boerak zal jullie wel helpen met hout sprokkelen want hij heeft namelijk 2 linkse handen!

Zondag 29 oktober 2017: Legerdag
ATTENTIE! SOLDATEN, GEEF ACHT!! (schijt in u broek met volle kracht ;-)). Het leger zit met een groot probleem. Alle soldaten zijn gaan lopen omdat er een nest muizen in de kazerne zit. Daarom hebben ze aan de stoerste, de dapperste, de knapste (de flap niet meegeteld) en natuurlijk de tofste Chiro van het land gevraagd of wij een paar rekruten zouden kunnen opleiden. En welke groep is er nu dapperder dan de sloebers? Inderdaad, niemand! Vergeet dus zeker vandaag niet om in je coolste legeroutfit te komen om niet op te vallen tussen de struiken van het crossparkoer.

Groetjes van jullie knuffelberen
Flap, Boerakje en Jeanke