Rakkers

Mei – Juni


Gegroeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet,

Jajajajajaja mannekes, het zijn allemaal toeren he. Dit is alweer het laatste boekje van het oooo zooo leuke Chiro jaar: oooooooh. Jammer he? Jullie leidertjes hebben doorheen deze drukke weken nog een efforeke gedaan om nog eens een prachtig boekje te maken. Maar helaas zullen jullie ons een paar weken moeten missen. Wij zitten met onze kleine toetsjes die we moeten maken van onze school. Maar: we hebben nog enkele beestige ultra grave programma’s in elkaar gestoken voor jullie. Voor de komende zondagen is er dus maar één boodschap: kom allemaal zeker naar de Chiro!

Zondag 15 mei  2022: Waterspelletjeeeeeeeeeeeeeeees

Waterratten opgelet! Vandaag spelen we enkel en alleen waterspelletjes. MAAR LEIDER IS DAAR WEL HET WEER VOOR? Een antwoord: JAAAAAA WANT ZE GEVEN 24 GRADEN!!! Op moment dat ik dit hier neer pen, het kan zijn dat het nu -2 graden is. Maar dan moet ge maar Frank Deboosere lastig vallen. Hier alvast zijn e-mail: Frank.the.beast@vrt.be. Alles gaat nat worden, en ook de leiding zal het niet droog houden vandaag. Zoevende waterballonen, frisse emmer-douches, buik- of rug- of zijschuiven (of kopstandschuiven, voor de echte durvers): alles kan en mag vandaag. Een zwembroek aantrekken en een extra droge T-shirt meenemen is vandaag geen slecht plan (hint aan de ouders). Maar efkes serieus: laat jullie waterpistolen maar thuis: zo gaan ze niet kapot en is de strijd eerlijker in onze spelletjes!

Zondag 22 mei: Capture the flag

Vandaag gaan we allerlei spelletjes spelen dat te maken heeft met het veroveren van de vlag: namelijk capture the flag of vlaggenroof (eikes dat klinkt vies in het Nederlands). Ma nee, jullie kennen dat wel: zo snel mogelijk de vlag van het ander team proberen te pikken. Hiermee bedoelen we dus de vlag van onze buren hé, die van de scouts. Nee nee, dat is voor een andere keer. Vandaag zal er heel wat leiding niet meer zijn, omwille van hun toetsjeeeeeees. (brand dus maar een kaarsje voor hen). Maar niet getreurd: Er is nog leiding van jullie die nog even wacht met studeren om jullie een onvergetelijke dag te bezorgen!

29 mei, 5 juni, 12 juni & 19 juni 2022: Vervangleiding

Komende vier weken geven wij vervangleiding aangezien wij met onze examens zitten. Normaal  gezien worden we dan weer wat slimmer, zodat jullie nog leukere programma’s te zien zullen krijgen van ons.

Zondag 26 juni 2022: Ballen dag

Vandaag gaan we ballekes met kriekskes eten! Ahnee wacht dat is voor het kamp… (dus zeker allemaal meegaan he! Het wordt super leuk). Maar ik bedoel dus dat we vandaag spellekes zullen spelen waar een bal in voor komt. Ge zult vast wel denken aan voetbal, baseball en die dingen. Maar nee! Dat gaan we niet doen. We gaan spelletjes spelen die jullie (en wij hihi) niet echt kennen.

Zondag 3 juli 2022: Omgekeerde dag

Jaja mannekes, het is zo ver: de laatste Chirozondag van dit jaar… Maar we gaan er nog één keer een lap opgeven he! Vandaag doen we alles omgekeerd. “Maar leider wat wilt dat nu zeggen?” Awel! Wij sluiten onze zondag traditioneel altijd af met pottekestamp maar vandaag zullen we daar mee beginnen. Nu een idee van wat we gaan doen? We verwachten jullie allemaal met jullie sfeerfrak aan!

Zo dat was het dan. Tijdens het schrijven van dit slot was de inspiratie efkes op dus hierbij een paar raadsels voor op het toilet:

  1. Hoe noem je een hond die kan goochelen?
  2. Hoe stop je een koe in een vriezer?
  3. Wat is groen en rijdt op de weg?
  4. Welk huis heeft geen dak, geen deur en geen raam?
  5. Wat is het toppunt van onaardig zijn?

Draai je scherm efkes op zijn kop om te zien of het juist is 😉

˙uǝsuǝʍ ǝʇʞɹǝʇs ןǝǝʌ ןıɹq uǝǝ ʇǝɯ puɐɯǝı (5 sınɥʞoןʞ (4 ɹǝɯɯoʞɯoɹq uǝǝ (3 ʇɥɔıp ɹnǝp ‘uıɹǝ ǝoʞ ‘uǝdo ɹnǝp (2 ɹopɐɹqɐpɐɔɐɹqɐן uǝǝ (1

Groeteeeeeeeeeeeeeen uit groenten land

Fosti de ui (wat zijn toekomst weerspiegelt: kaal)

JM de prei (geoogst door de Archibald)

Butcher de ??? (gaat niet, alleen vlees kan hier staan)

Jakke de paprika (haalt stukskes uit de tanden van zijn patiënten)

Wimpie de rode biet (even rood als hij fristi drinkt)

Maart – april


Groen gasteeeeen, we zitten al verder dan de helft van het jaar ondertussen en toch hebben we nog een hele resem aan grave, coole, plezante programma’s aan te bieden! Lees snel verder om te weten te komen wat we gaan doen!

Zondag 6 maart 2022: Nationale takkendag!!!!

Mannen…. Vandaag is DE dag van heel jullie chirocarrière. Hier gaan jullie nog jaaaaaren op terugkijken naar de dag dat jullie adonissen van leiders jullie eindelijk een heeeeeeeeeeeeeele dag lang met takken hebben laten spelen. Jullie hebben er lang naar uit gekeken, wij hebben er al veel voor moeten zagen dat het de vorige zondagen geen nationale takkendag was en da ge uwe stok dus moet wegsmijten MAAR VANDAAG IS HET ZOVER DAMES EN HEREN. Maar leider, wat gaan we dan met dieje tak doen? Hahaha! Daarvoor zult ge moeten afkomen naar de chiro! CU!

Zondag 13 maart 2022: Mountainbiken

Deze weken mogen dan nat en druilerig zijn, je zou denken, ideaal voor binnenspelen. Wij, stoere rakkers trekken ons hier echter niets van aan, we gaan ons vandaag al eens lekker vuil maken door te crossen in de bossen! PS: Zelfs al hebt ge geen mountainbike moet ge zeker gewoon komen met ne normale fiets!!!

Wij verwachten iedereen deze zondag met geschoren benen 😉

Zondag 20 maart 2022: Grote, grootse schaak

Vandaag gaan we een kei breed program hebben want jullie leider Fostier heeft deze zondag iets kei vet voorbereid. Gelle moogt nog ni weten wa het is, want het is zo graaf da ge gewoon ga moeten komen om te weten wa het kei tof programma van de Fostier ga zijn! Van de titel zelf kunde misschien al iets afleiden, dus laat u fantasie maar al is werken! See you!!!

Zondag 27 maart 2022: De Mol 2.0

Jaja.. Helaas konden we vorige maand dit spel niet spelen omwille dat we met iets te weinig leiders hiervoor waren! Maar deze zondag gaat het eindelijk wel door!!! Vandaag doen we een spel dat we baseren op een tv-programma: namelijk de Mol! Weet je al waarover het gaat? Begin maar met opzoekwerk! Wij gaan alvast nog niets zeggen om zo weinig mogelijk te verklappen… Een tip: zoek zeker op wie de voorbije winnaars waren van het echte programma. 😉

Zondag 3 april 2022: Roage spelen

Jullie leiders hopen da gelle vandaag allemaal in vorm zijt en goe veel spek me eieren hebt gegeten vanochtend want vandaag gaan we zien wie da den grootste beir van de rakkers is, door allemaal kei grave en roage spellekes te spelen. Dees is een van de vetste programma’s van het jaar dus ziet maar da gelle der allemaal zijt!!!

Zondag 10 april 2022: geen Chiro cause Pekesweekend

Vandaag wederom geen Chiro omdat heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel moe zijn van het hele weekend te moeten werken op ons Pekesweekend. Kennen jullie dat weekend???? Want dat is wel hét weekend van Vlaanderen he! We verwachten dat jullie daar ook naartoe komen als jullie een beetje ouder zijn. Voor de ouders: wees gekomen! Hier is de link naar het evenement: https://www.facebook.com/events/2800230270277968.

Zondag 17 april 2022: Pasen (geen Chiro)

Aangezien vandaag onze goede vriend Jezus Christus herrijst aka paaseieren bij de oma rapen, om daarna naar de zotte verhalen van den bompa uit den oorlog te luisteren, is het geen Chiro vandaag.

Zondag 24 april 2022: Kinderdisco!!

Wij voorspellen vandaag een prachtig weer en dus zullen we naar een dag disco gaan!! Deze disco is niet op onze eigen terreinen maar op het dorp naast ons: in Puurs. Daar vinden dit jaar de Vijverbosfeesten plaats. Na het Pekesweekend is dit het tweede legendarische weekend dat je maar kan vinden in Vlaanderen. Oefen thuis maar al eens je danspasjes, want je zal het nodig hebben!

Groetjes van jullie big five:

Buffalo butch

Wimpy de leeuw

JM de olifant

Jakke het luipaard

Fosti de neeushoorn

Februari


Heeeeeeey hoooooooi rakkertjeeeeees! Klaar voor een nieuwe leuke maand??? En dat zonder vervangleiding vanaf nu! We zijn weer helemaal terug!!!! Hopla, we zullen het hier kort houden en direct ons programma beginnen voorstellen:

Zondag 6 februari 2022: Highland games

Op de eerste zondag van deze nieuwe maand vliegen we er weer direct in, namelijk met Schotse spelen! Highland Games zijn traditionele volksspelen, die vanaf de 11de eeuw werden georganiseerd in Schotland. Verschillende mensen kwamen dan bij elkaar om hun kracht en behendigheid te demonstreren tijdens een wedstrijd. Vandaag mogen jullie dat eens tonen tijdens onze kei coole orignele spelen!  Ahja, en dan nog iets: vandaag zijn den Jakke en den Butcher er niet,die liggen te zonnen in de sneeuw. Maar Fosti, JM en Wimpie zijn er voor jullie! 😊

Zondag 13 februari 2022: Valentijn

Dag dag dag! Morgen (14 februari) is het Valentijn! Op deze dag vier je samen met je liefje jullie relatie en zet je elkaar in de bloemetjes. Maar ja, uiteraard zou je dat elke dag moeten doen en niet 1 keer per jaar he ;). Onze winkels zien dat anders en proberen op die dag zoveel mogelijk geld te verdienen (een reclamestunt zeg maar). Toch doen we dit jaar eens mee en zullen we met de Kwiks (de meisjes) samen de namiddag doorbrengen. Kom zeker, je hoeft geen schrik te hebben. We zullen spelletjes spelen zoals een ander, maar gewoon met een veel grotere groep. Tot dan!

Zondag 20 februari 2022: Expeditie Robinson

Kennen jullie expeditie Robinson? Nee? Hier even een kleine uitleg van onze beste vriend Google: “Expeditie Robinson is een programma op de televisie waarin kandidaten proberen te overleven op een onbewoond eiland”. Maar ja… als je naar de wereldkaart kijkt is België (nog) geen eiland! Vandaag worden jullie getest op jullie overleving skills door allemaal opdrachten moeten doen. Niet getreurd: hier en daar krijgen jullie tips van professionelen!

Zondag 27 februari 2022 De mol

Je denkt vast: “seg jullie kijken zeker veel TV?”. Ja inderdaad! Vandaag doen we terug een spel dat we baseren op een tv-programma: namelijk de Mol! Weet je al waarover het gaat? Begin maar met opzoekwerk! Wij gaan alvast nog niets zeggen om zo weinig mogelijk te verklappen… Een tip: zoek zeker op wie de voorbije winnaars maken van het echte programma. 😉

Groetjes en tot snel xxxx

je favo leidertjes

December – Januari


YUUU MANNE VAN HET SCHONE LEIVE!!! De koude wintermaanden komen eraan, maar da wilt ni zegge da de programma’s minder leuk worden eeee, integendeel zelfs!!! Jullie topleiders hebben er weer voor gezorgd dat jullie zich weer de komende zondagen gaan rot amuseren!! Deze maanden gaan we genieten van die korte broek (die van de Fostier extra kort) die ons toch zo hard verwarmd in deze koude tijden. Kom dus zeker elke zondag af om te laten zien wa voor beesten da gelle zijt!!!

Zondag 5 december 2021: Sinterklaas + laddercompetitie

Yezzz boyzzz, vandaag komt er een heel bekende man op de Chiro die jullie vast wel allemaal zullen kennen: SINTERKLAAS. Vandaag zullen we zien of jullie echt wel allemaal zo flink zijn geweest, want wij leiders denken dat sommige rakkers het nogal hebben uitgehangen het voorbije jaar ;)).  De sint heeft allerlei verassingen voor vandaag dus jullie moeten zeker komen op deze toffe zondag. Aangezien onze favoriete heiligman niet alleen ons moet komen bezoeken, zullen we na zijn bezoek testen wie écht de beste is. Laddercompetitie met andere woorden!  Zo’n heilige man uit Spanje en zo’n 5 heilige leiders zie je niet elke dag, allemaal afkomen dus!!!!!!!!!

Zondag 12 december 2021: Jachtseizoen

Manneeuh, een paar weken geleden hebben we jullie al opgeleid tot beginnende beenhouwers. Daar komt nu een vervolg aan, we gaan jullie leren jagen!!! Nee niet (alleen) op de miekes vandaag gaan we echt jagen zoals in het jachtseizoen. Tis aan jullie om te laten zien wie de echte mannen zijn en me een goei stukske vlees van de jacht kunnen terugkomen ;). (PS: fazanten zijn altijd bonuspunten). Kom dus zeker af want ik heb gehoord dat echte rakkers de beste jagers zijn.

Zondag 19 december 2021- 2 januari 2022: GEEN CHIRO

3,2,1, Gelukkig nieuwjaar!!!!!!  Aangezien dat jullie dit waarschijnlijk uitbundig gevierd hebben en jullie nog allerhande nieuwjaarsrecepties en nieuwjaarsbrieven moeten voorlezen, is het deze zondag geen Chiro. Tijd genoeg dus om meteen te beginnen aan die goede voornemens.

Zondag 9 januari 2022: VERVANGLEIDING

Januari volgens Wikipedia: ‘Januari (ook wel: louwmaand, ijsmaand, wolfsmaand, hardmaand) is de eerste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. Januari heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar Janus, de Romeinse god van het begin en het einde.’

Januari volgens jullie liefste, leidertjes (op dit moment eerder lijdertjes): Examenssss.

Met andere woorden: omdat jullie leiders moeten blokken zullen jullie enkele begaafde vervangleiders krijgen, vakkundig gekeurd door ons. Benieuw wie dit zijn →→ Zeker komen!!!

Zondag 16 januari 2022: VERVANGLEIDING

Verrassing verrassing! Jullie geliefde leiders hebben jammer genoeg nog steeds examens, dus ook deze week hebben jullie weer vervangleiding. Wat ze deze zondag uit hun hoed zullen toveren zul je alleen dan kunnen ontdekken door te komen!

Zondag 23 januari 2022: VERVANGLEIDING

Om er nog eens te variëren, wij hebben nog steeds examens. Dus terwijl wij achter onze boeken zitten, mogen jullie je ook deze zondag uitleven met de vervangleiding!

Ps: Je mag steeds een kaartje sturen of een taartje brengen om de goede moed erin te houden 😉

Zondag 30 januari 2022: VERVANGLEIDING

Nog een weekje ons missen en dan zijn we terug, echt waar! Maar gelukkig zijn onze vervangleiders bereid om het nog één zondag over te nemen van ons. Ondertussen knallen we de laatste examens erdoor zodat we terug naar onze rakkertjes kunnen!

1 januari 2022,

Jullie kapoenen

  • Jakke aka student                                            
  • JM aka student
  • Butch aka student                                            
  • Wimpy aka student
  • Fosti aka student

November


Da Boyzzzzzzz,

We zijn weer twee maanden verder dan twee maanden geleden dus is het eens tijd om een tipje van de sluier te lichten over hoe episch de volgende zondagen wel zullen zijn! Zet u schrap voor een zware strijd tegen jullie leiding, een super cool weekend, diepe religieuze belevenissen en een mysterieuze zoektocht naar één van onze favoriete leiders :0!

Zondag 7 november 2021: Leden VS leiding

Vandaag kunnen jullie laten zien wat jullie als GROEP allemaal kunnen. Jullie zullen het namelijk opnemen tegen jullie eigen liefste, mooiste en stoerste leiders! We zullen allerlei spelletjes spelen om te zien wie de sterkste zijn: jullie of wij. Wij zijn alvast dit weekend op hoogtestage geweest om ons optimaal te kunnen voorbereiden op deze dag. WEES DUS GEWAARSCHUWD!

Zondag 14 november 2021: GEEN CHIRO – Ledenweekend

Jaja Rakkertjes, we zijn heel het weekend al met elkaar opgescheept en dat vinden wij wel mooi zo. Daarom geven wij zondagmiddag geen Chiro zodat jullie kunnen uitrusten van dat kei bangelijk – maar vermoeiend weekend! Voor de ouders: al de informatie is te vinden in het weekendboekje.

Zondag 21 november 2021: Christus Koning

Vandaag is het een zeer speciale Chirodag. We vieren Christus Koning. Maar wat is dat juist??? Awel op het internet is dit te lezen: “Het feest van Christus, Koning van het Heelal (Dominus Noster Iesus Christus Universorum Rex in het Latijn) of kortweg Christus Koning is een hoogfeest binnen de Katholieke Kerk dat eind november gevierd wordt, op laatste zondag van het kerkelijk jaar. De daarop volgende zondag is het begin van de advent, het begin van het nieuwe kerkelijk jaar”. Veel moeilijke woorden he?? Awel, des te meer een reden om naar de Chiro af te zakken om te weten te komen wat die dag juist is én waarom het te maken heeft met Chiro! We starten op deze dag iets vroeger, het exacte uur en wat we gaan doen krijgen jullie nog via een brief.

Zondag 28 november 2021: waar is wimpyspel

We hebben een probleem: onze goeie maat, de wimpy, is ervandoor en we hebben al heel Klein-Brabant afgezocht maar elk spoor ontbreekt. Dus jullie geniale leidertjes dachten: ‘ah, maar anders roepen we de hulp in van de beste speurneuzen van Chiro Kalfort? Namelijk de rakkers?’ dus vandaag staat alles in het teken om de wimpy terug te vinden! We hebben alle hulp nodig dus kom zeker met zoveel mogelijk man af!

Veel kusjes van jullie favoriete leiders aka:

De Zjakke, De Vostjee, De Zjee Em, den Boedtsch en de Wympel

September – Oktober


Gruun manneeeeeeeeeee

Tis weer van da, een nieuw, geweldig, fantastisch, top chirojaar is aangebroken!!! Hopelijk zijn jullie ook een beetje content van jullie vijfkoppige leiding. We gaan er dit jaar alles (maar dan ook echt al-les) aan doen om van dees jaar de graafste periode uit jullie chirocarrière ooit te maken! Lees maar snel verder, dan kunt ge al beginnen uitkijken naar de eerste 2 legendarische maanden! CU iedere zondag om 2 uur op het chiroheem xxx

Zondag 12 september 2021: Overgang

Misschien wel de spannendste zondag van het jaar vandaag! Want wie zal jullie nieuwe leiding zijn? Wie zal er dit jaar fantastische spelen maken, wie zal jullie lach teruglachen en je traan wegpinken. Aan wie zal je je diepste geheimen kunnen vertellen of je coolste verhalen. Tegen wie ga je proberen winnen met alle spelen, met wie ga je fikfakken tot je moegestreden bent? Kom allemaal te weten wie jullie mysterieuze nieuwe leiders zullen zijn, zeker komen dus!

Zondag 19 september 2021: Startdag

Yeeeees, smoutebollen eten!!!!! Springkasteel springeeeen!!! Op den deathride cruiseeeen!!!! De ideale combinatie om officieel uit te startblokken te schieten met dit bangelijke jaar!

Zondag 26 september 2021: Identiteitcrisis

Een nieuw chirojaar, het ideale moment om te bezinnen wie je in je diepste zelf écht bent, Luister ik wel goed naar mijn nieuwe leiders, eet ik elke dag een fruitje, ben ik wel braaf op school. Je weet het allemaal niet meer goed, wie ben ik? Wat doe ik hier? Gelukkig kun je rekenen op onze lange levenservaring en kan je stukje bij beetje je nieuwe identiteit samenstellen. Wie weet ben je eigenlijk wel iemand helemaal anders???? Kom het vandaag allemaal te weten.

Zondag 3 oktober 2021: Dope

Jaja manne, het is zover: de gevreesde doop is vandaag! Geen zorgen, het gaat allemaal nog wel meevallen. *pinky promise* den doop is natuurlijk wel een verplicht nummertje om u een echte stoere rakker van chiro kalfort te kunnen noemen dus afkomen is de boodschap! Bericht aan de ouders: graag uw kind in kleren die vuil mogen worden naar de chiro sturen met hun chiro kleren, een handdoek en shampoo in een rugzakje <3

Zondag 10 oktober 2021: waar is wimpy-spel

We hebben een probleem: onze goeie maat, de wimpy, is ervandoor en we hebben al heel klein brabant afgezocht maar elk spoor ontbreekt. Dus jullie geniale leidertjes dachten: ‘ah, maar anders roepen we de hulp in van de beste speurneuzen van chiro kalfort? Namelijk de rakkers?’ dus vandaag staat alles in het teken om de wimpy terug te vinden! We hebben alle hulp nodig dus kom zeker met zoveel mogelijk man af!

Zondag 17 oktober 2021: het grote butler of miljonair spel

Heb je er altijd al van gedroomd om veel geld te verdienen, een giga huis te bezitten en personeel in dienst te hebben die je op jouw wenken bedienen? Dan is deze dag DE dag voor jou! Maar pas op: eens verkeerd gokken op de beurs of een andere tegenslag kan ervoor zorgen dat heel jouw fortuin in vlammen opgaat en dan speel jij misschien de butler van 1 van jouw kameraadjes! Benieuwd wie er op het einde van deze dag vanboven staan op de ranking: rijkste rakker van kalfort? Afspraak om 14h op de chiro!

Zondag 24 oktober 2021: Het grote wim en chris-spel

Ge kent het allemaal: de klassezaak naast den okay waar ze de beste vlezekes van klein brabant (en ver daarbuiten) verkopen. Nu hebben jullie het geluk dat de zoon van de enige echte Wim en Chris jullie leider is! (da rijmt hihi) daarom staat vandaag helemaal in het teken van deze lucratieve handelszaak. Begin dus maar al vanbuiten te leren hoeveel ne kilo gekapt kost en alle openingsuren af te rammelen want dit komt zeker van pas deze zondag x

Zondag 31 oktober 2021: Het grootste Halloween spel ooit

Jawel boyzzzz, hier komt een van de vetste spellen van het jaar en da is het grootste halloween spel. Ik hoop da gelle ni snel in alle broek kakt van de schrik, want anders kunde best ne pamper meenemen :). Zie da ge der allemaal zijt voor deze ongelofelijke chirozondag (alweer), want we gaan weer de gekste spellekes spelen rond het thema Halloweeeeen

Zo, nu weten jullie ook wat jullie de komende 2 maanden te doen staat xxx

Vele groetjes, jullie vijfkoppige leiding:

Wimpie, de wijze

Fosti, de kale

JM, de rijke

Butcher, de junior

Jakke, het oudje

De meisjes
Door op onderstaande link te klikken, komt u automatisch op de site van onze allerleukste buren terecht: de Chiromeisjes van Kalfort.