Rakkers

Mei – Juni

Whassupppp!!!

Jaja, we zijn aangekomen aan het laatste Chiromanneke en de laatste maanden van het Chirojaar. Dit betekent weeral maar één ding en dat zijn de juni-examens voor de leiding . Maar niet getreurd want Burak heeft uitzonderlijk geen examens en zal jullie samen met Milano kunnen entertainen. Tegelijkertijd staat er dan ook weer een tiendaags kamp voor ons klaar in de zomervakantie waar we hopen jullie met zoveel mogelijk op mee te nemen als de perfecte afsluiter van het Chirojaar. Ziezo dit is dan weer de programmatie voor de komende weken en mogen jullie talrijk aanwezig zijn op deze laatste zondagen!

Zondag 5 mei 2019: GEEN Chiro (ledenweekend)
Aangezien we juist terugkomen van een spetterend weekend in Wommelgem en jullie hoogstwaarschijnlijk wel een beetje rust kunnen gebruiken, zal het vandaag geen chiro zijn. Geniet dus maar van het mooie weer vanuit de hangmat deze zondag en we zien jullie gauw weer, met hopelijk lekker zomerweer.

Zondag 12 mei 2019: Lowland games 2k19
Iedereen heeft als eens gehoord van de highland games maar wisten jullie dat er zoiets bestaat als de lowland games. Awel wij wisten dit ook niet. Daarom gaan we deze zondag alles uit de kast halen om hier voor eens en altijd een duidelijke definitie op te kleven. Vandaag zullen we ook zien welke rakker(s) zich tot Lowland game champignon 2k19 zal kronen. Het belooft weer een fantastische zondag te worden met nieuwe uitdagingen en boordevol plezier. Tot dan!

Zondag 19 mei 2019: edreekegmo gad
gaadnaV si teh nee gadnoz oz sla ella eredna. eW naag nettovar, toz neod, neleps, … Of toch niet? Nee hoor! Als je de titel en de eerste twee zinnen leest zal je misschien al zien dat we vandaag alles omgekeerd doen. Zo gaan we onzen truien omgekeerd dragen, onze broeken omdraaien, achteruit lopen enz. Wil je zien wat voor gekke beelden dat oplevert? Kom dan zeker naar de chiro want het zal weer een dag worden om van vooronder te vallen!

Zondag 26 mei 2019: Gotcha
Deze zondag zullen we ontdekken welke rakkers zenuwen van staal en de instincten van een koudbloedige huurmoordenaar bezitten. Zo gaan we basic spellekes spelen zoals rugby, hollandse voetbal, baseball, hoger-lager, enz. Maar ondertussen heeft iedereen een kaartje gekregen met daarop zijn doelwit want er heerst onrust in de onderwereld van de huurmoordenaars. Zo zal elke rakker en andere rakker moeten proberen vermoorden zonder dat iemand anders het ziet. Wie als laatste overblijft is de ultieme huurmoordenaar van Kalfort.

Zondag 2 juni 2019: Once upon a time
Once upon a time is een spel dat veel inzicht vergt zo zullen de rakkers worden onderverdeeld in teams en zullen zij hun krachten moeten bundelen om de andere teams te verslagen. Doormiddel van het uitvoeren van opdrachten kunnen ze voordelen verdienen die hun kunnen helpen om het uiteindelijke doel te bereiken, heersen over het spelbord (lees: stukske karton). Welk team zal uiteindelijk als overwinnaar uit de bus komen en de anders teams genadeloos verslagen? P.S.: Jullie kennen het spel onder een andere naam, namelijk “Monster boerderij”.

Zondag 9 juni 2019: pijleke trek
Neem deze zondag die wandelbenen zeker mee want we gaan pijltje trek spelen. Voor diegene die dit nog niet kennen volgt een korte uitleg. Awel, bij pijltje trek wordt de groep in 2 gesplitst en vertrekt 1 groep ,met krijtjes, een paar minuten eerder dan de andere. Onderweg tekent deze groep pijlen die de richting aangeven naar waar ze wandelen. Pas op! Er zouden ook wel eens een paar opdrachten moeten worden uitgevoerd. Wie weet waar we gaan eindigen. Ciauwkes miauwkes!

Zondag 16 juni 2019: Mountainbiken
Hello there, op deze (hopelijk) mooie zondag gaan we de velden van Kalfort en omstreken verkennen en temmen. We gaan namelijk één van de drie MTB-routes van Klein-Brabant overwinnen. Het is dan ook aangeraden om een degelijke fiets te voorzien die tegen een stootje en tegen een vuiltje hier en daar kan. Aangezien we deze routes op een ietwat “goed tempo” willen afleggen en MTB’en niet zonder gevaar is, is het VERPLICHT om een HELM te dragen. Diegene die zonder helm komen zullen jammer genoeg deze zondag alle grassprietjes van het veld moeten tellen. Smeer die benen maar al in en bestel snel nog een biefstuk om de dag heelhuids te overleven 😉. P.S.: we voorzien ook de mogelijkheid om de fietsen te kuisen na het MTB’en.

Zondag 23 juni 2019: Dag door de aspi’s
Juuu menne! Vandaag gaan de aspi’s het van ons overnemen om te bewijzen dat ze klaar zijn om mee in de leidingsploeg te stappen. Jullie krijgen voor één dag dus nieuwe leiders die het zotste spel ooit voor jullie zullen maken. Wie deze leiders zullen zijn is natuurlijk één groot mysterie. Om te weten wie jullie krijgen moet je natuurlijk naar de Chiro komen. Kom dat zien!

Zondag 30 juni 2019: Waterspellekes
Na 1 weekje verdiende rust 😉 zijn mijn batterijen weer helemaal opgeladen om er nog 1 keer stevig tegenaan te gaan op deze laatste zondag van het Chirojaar. Nu dat het weer ook stukken beter is kunnen we nog eens met het water spelen en misschien zelfs buikschuiven. Vergeet dus zeker geen handdoek, zwembroek en zonnecrème. Tot dan!

De tofste leiders van Chiro Kalfort,
Themes AKA ‘Themas’ AKA Tinielover AKA hij die niet graag heeft dat er met zen kloten wordt gespeeld
Burak AKA Peter Yromaan AKA hij die niet graag heeft dat er met vuur wordt gespeeld (zonder hem)
Milano AKA hij die niet graag heeft dat er niet gelachen wordt op een zondag