RAKKERS

HOME

September - oktober

Yuuuuuuu menne!!!!

Hopla! Het startschot is gegeven! Shots fired! Jullie kunnen je vanaf vandaag weer voorbereiden op een Chirojaar vol plezier, avontuur en de nodige moddervlekken op de kleren. We hopen dat jullie blij zijn met jullie drie nieuwe leidertjes! Wij staan alvast te popelen om dit jaar met jullie door te brengen! Zoals ieder jaar zullen we er overigens ook voor zorgen dat er elke zondag weer een spetterend programma op het menu staat. Hieronder kan je alvast de programmatie vinden van de eerste twee maanden. Kom dus zeker af en neem AL jullie vrienden mee!!! 𝐶𝑈𝑆𝑢𝑛𝑑𝑎𝑦 boys!

Zondag 9 september 2018: overgang
Holalala! Zoals jullie kunnen lezen is het vandaag overgang! Dat wil zeggen dat jullie jammer genoeg afscheid zullen moeten nemen van jullie oude leiders. Maar niet getreurd!! Jullie krijgen er drie spiksplinternieuwe voor in de plaats. ‘Ves oat de verpakking’ gelek da ze in Antwaarepe wel eens durven zeggen! Maak jullie kiekebeusjes dus maar al nat want we gaan er meteen volle gaas invliegen! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons. Tot dan groene ridders!!!

Zondag 16 september 2018: startdag
Jawel....het Chirojaar is nu ECHT officieel begonnen! Zoals gewoonlijk zijn er vandaag verschillende standjes verspreid op het Chiroheem. Een kleine selectie van enkele doldwaze activiteiten: er is een doolhof, een deathride, een nieuw springkasteel en nog heel erg veel meer. Vergeet zeker ook niet al jullie vriendjes mee te nemen, zodat we er allemaal samen een extra leuke dag van kunnen maken. Als afsluiter van de dag krijgen jullie (zoals ieder jaar) lekkere smoutebollen voorgeschoteld. Spring dus maar al in jullie uniformen zodat ze al wat ingelopen zijn! C U there jongens!!!

Zondag 23 september 2018: lokaal pimpen
WOW!! Een lokaal?!?! Ja boys, we weten het! Voor sommige is dit niets nieuws maar voor de jongens die van de speelclubs komen zullen we het even haarfijn uitleggen: Net als vorig jaar is ons rakkerslokaal gelokaliseerd op ‘den boven’ en moeten er dringend renovatiewerken/(aan)interieurvormgeving/sloopwerk gedaan worden! Pak dus al die mooie posters maar mee!!! PS: Graag eentje van The Avengers!!! PPS: vandaag komt een van jullie leiders terug van het verre Vietnam... misschien heeft hij wel een verrassing of iets dergelijks bij!!! Rep je als de bliksem naar de Chiro om het te weten te komen. Yuuuuuhuuu!

Zondag 30 september 2018: Doop!!!!
Oei, boys! De laatste zondag van september is al aangebroken!! Wat ging dat maandje snel.. Nu de temperaturen hopelijk nog lekker aangenaam zijn is het hoog tijd om onze traditionele doop te laten plaatsvinden. Want een echte rakker, is een gedoopte rakker (dat weten jullie zelf ook he jongens ;) ). Vandaag zal het er dus iets vuiler aan toe gaan als normaal.. Maar! Not to worry!! De beek is tegen dan alweer goed gevuld zodat we ons na enkele knotsgekke opdrachten grondig kunnen wassen ;)). Zet jullie dus maar al schrap voor deze lekker vettige zondag! Feesten als de Beesteeeeeeen! NOOT: zeker niet te vergeten!!! -> reservekledij, Chirokleren, handdoek, shampoo en een zakje om de vuile kleren terug in mee te nemen.

Zondag 7 oktober 2018: laddercompetitie
’T begin van het jaar is natuurlijk ook dé periode om enkele classic programma’s in te plannen he groene appels! Vandaag zullen we eens testen wie van jullie er het sterkst,het slimst en het knapst is! Vandaag zullen jullie onderling moeten duelleren. Bij winst ga je een trapje omhoog op de ladder en bij verlies ga je een trapje omlaag. Simpel dus! Enkele opdrachten om jullie thuis rustig voor te bereiden: 700x jongleren met een bal, 100000 sit-ups doen, vier marathons lopen en 5 keer pompen! Tot zondag guys!

Zondag 14 oktober 2018: Monsterboerderij (the return)
Hohooooo! Misschien zijn er enkelen onder jullie die dit spel nog kennen.. De Smeagol heeft ondertussen een extra jaartje kunnen nadenken over het graafste spel dat ooit gemaakt werd op de Chiro. Na wat onderzoek en wat gepuzzel heeft hij er zelfs een supermegazotte ULtiMaTe edition van gemaakt! Wij zijn alvast benieuwd met wat voor ‘monsterlijke boerderij-ideeën jullie op de proppen zullen komen!!!’ Kom deze zondag zeker naar de Chiro om nog eens te genieten van dit zotte spel! Ciao jongens!

Zondag 21 oktober 2018: Roage Schpelen
Vandaag zullen jullie jullie ‘roagheyd’ moeten bewijzen. ‘Roagheyd’ is een eeuwenoud begrip dat reeds in de oudheid werd gebruikt om de uitstraling van jongere mannen aan te duiden als deze uitermate (ik citeer uit ‘Wereld in Woorden’ door Frits van Oostrom) ‘dappere’, ‘grave’ en ‘kwenioestercke’ kenmerken vertoonden ! Jullie leiders hebben ondertussen al meerdere keren bewezen dat ze enorm veel ‘Roagheyd’ bezitten en zullen vandaag testen of er ook potentieel in de groep zit! Verwacht je vandaag dus aan het iets wilder geravot en ook het iets rustiger (maar nog altijd roag) geravot (schaken enzo). Tot de zondag menneuuuuuuu!

Zondag 28 oktober 2018: Hungergames
Om de maand oktober af te sluiten hebben we een heel speciaal programma voorzien voor vandaag, jongens! We gaan vandaag de hongerspelen spelen. Vandaag sta je er alleen voor. Grijp één van de zakken van de hoop, rep je naar je schuilplaats en kijk welke wapens je moet verzamelen om het spel te winnen. Houden jullie van spannende zondagen?? Kom dan zeker vandaag eens piepen op de Chiro!!! Arrividerci!

Ciaowkez Miauwkezzzzzz
Jullie leiderz
Burak aka kuifje aka Yondu
Smeagol aka Spoderman
Milad aka Mr. M