RAKKERS

HOME

Maart - April

Goedendag mijn groene jongens, koning winter vertrekt stilletjes aan en binnenkort komt de lente in het land! Dit wil ook zeggen dat die dagen van rillende koude voorbij zijn en dat we uit kunnen kijken naar meer (hopelijk) zomerse temperaturen… geen weer of goed weer, jullie leiders zullen weeral proberen om jullie weer met de meest uiteenlopende spelletjes bezig te houden de komende weken! Afkomen is dus de boodschap!

Zondag 4 maart 2018: Velo dag
Yuuuuu fietstalenten!! Vandaag wordt het al zeker een topdag voor de Lucas aangezien dat dieje steeds nog wat op zijn fietske blijft cruisen vlak voor de Chiro. Deze zondag gaan we zien wie van jullie het meest behendig is met en op de fiets! Vandaag zullen we allerei opdrachten en testen uitvoeren met onze fiets! Misschien gaan we zelfs leren goochelen ?? Wie weet????

Zondag 11 maart 2018: Omgekeerde dag
Zoals jullie misschien al hebben gelezen is het vandaag ‘gad ekeerdegom’. Deze dag zal er dus helemaal anders uitzien! Beginnen met potteke stamp, eindigen met gezamenlijk spel dit dat, allemaal zotte dingen! Wij gaan ook nog iets speciaals voorzien voor jullie! Be there or be a Carrot!

Zondag 18 maart 2018: Capture the flag
Salut my green soldiers, Deze dag zal volledig in het teken staan van den oorlog. Vandaag gaan wij jullie leren sluipen, shooten, vermommen, leren overleven op Antarctica,… Dus zie maar dat ge er zeker bijbent als ge nen echte Kalfortste soldaat wilt worden! Ingerukt;
Generaal Moefie aka Sniperboy
Generaal Jakke aka Blueke

Zondag 25 maart 2018: het grote cowboy inleefspel
Vandaag hebben jullie leiders nog eens een knaller van formaat afgeleverd! We gaan nog niet veel verklappen maar we oefenen op lassowerpen, paardrijden en Engels praten kan handig zijn! See you soon, folks!

Zondag 1 april 2018: Pasen (geen chiro)
Vandaag is het Pasen, dit wil zeggen dat je eitjes kan gaan rapen in de tuin als de paashaas is langsgeweest en in de namiddag, als je niet naar 1 of ander familiefeest moet, samen met de papa naar de Ronde van Vlaanderen kan kijken. Vandaag kunnen jullie echter niet afkomen naar de chiro… tot binnen 2 weken!

Zondag 8 april 2018: Pekesweekend (geen chiro)
Sorry boys maar vandaag is het weerom geen Chiro omdat jullie leidertjes een heel weekend meegewerkt hebben aan het coolste weekend van het jaar: HET PEKESWEEKEND!!! Maar niet getreurd: volgende week zijn we er weer met meer we- *euhm* spelletjes!

Zondag 15 april 2018: Volksdans
Vandaag gaan we aan alle chiro’s van omstreken laten zien dat de rakkers de beste, zwoelste en meest grave dancemoves bezitten. Vandaag organiseren onze eigen kerels en aspi’s een volksdans en aangezien deze doorgaat op ons eigen chiroheem gaan we hier eens dag gaan zeggen!

Zondag 22 april 2018: Feestweekend (geen chiro)
Aangezien we allemaal een beetje moe zijn door gisteren al op de chiro overnacht te hebben, gaan we vandaag het chiro-gebeuren hierbij laten zodat iedereen misschien nog wat kan bijslapen om de nieuwe week zo fris mogelijk in te zetten. Vandaag geen chiro dus!

Zondag 29 april 2018: gemengde
Jongens, het moment is gekomen om de vrouwelijke antagonisten van onze Chiro te leren kennen. Daarom volgende tips van de grote PIMP’s die jullie leiders zijn: kam uw haren, spuit wat deo en parfum van uw papa (of mama als deze lekker ruikt) en kom als de bliksem naar de Chiro want de guurlzz houden van stiptheid! CU on Sunday boys!!!

Groetjes van jullie dynamische duo:
Jakke aka de student in Leuven
Moefie aka de student in Antwerpen

Februari

Yuu de gruun menne!!
Na lange afwezigheid van jullie twee adonissen gaan we er deze maand terug een lap op geven! Na al dat studeren zijn we die boeken meer dan beu gezien en steken we onze tijd liever in ravotten met de meest bangelijke groep ooit (jullie dus). Blijf dus de volgende zondagen zeker niet thuis want jullie leiders staan op hete kolen om jullie de beste tijd van ulle leven te geven! CUUUUUU

Zondag 4 februari 2017: pijltje trek
Pijlen zijn in de loop van de eeuwen in allerlei vormen en van uiteenlopende materialen gemaakt. Voor de constructie werden klemverbindingen, lijm of dun bindmateriaal gebruikt, al dan niet in combinatie. De pijl die in de boog gezet wordt, bestaat uit drie hoofdonderdelen: punt, schacht en bevedering. Alle geluk gaan we ons deze zondag niet bezighouden met deze pijlen want er zou wel iemand een oog kunnen verliezen maar gaan we gewoon nog eens old school pijltje trek doen! Trek uw slechte schoenen maar aan, neem een krijtje in de hand en kom af naar de chiro op deze ongetwijfeld geweldige zondag!

Zondag 11 februari 2017: jakke is back at it again with the white vansssssss
*tromgeroffel* *trompetgeschal* *1000 bloemen die de lucht in gezwierd worden* Jullie moeten zeker denken: ‘wa is er ier aant gebeuren???’ maar gene stress, jullie leiders zijn niet zot geworden MAAARRRRR JAKKE IS BACKKKK. examens zijn gedaan, boeken zijn verbrand en nu is het tijd voor iets anders! Namelijk mij alleen maar amuseren met jullieee!! Omdat ik jullie zo hard gemist heb, heb ik ineens een megacoolfantastischniteduunechtdeshitgewoonongelooflijkgraaf inleefspel gemaakt! Wil je meer weten? Zeker met massa’s afkomen naar de chiro!

Zondag 11 februari 2017: De mol
DVoor één enkele zondag zal er een verrader in ons midden zitten. Iemand van de groep zal er alles aan proberen doen om elke opdracht te saboteren. De bedoeling is dus dat de andere deze mol proberen te ontmaskeren. Pak vandaag zeker allemaal jullie loep mee want ge zult op de allerkleinste details moeten letten!

Zondag 25 februari 2017: Leden versus Leiding
Zoals de titel zegt, mogen jullie vandaag proberen jullie goddelijke leiders van de troon te stoten in alles wat ge kunt bedenken: kameelrijden, om ter snelst naar de maan en terug (spoetnik *hint*), zoveel mogelijk olifanten proberen te tillen, … niets is te gek om niet op de proef te stellen! Maak voor jullie zelf al een lijstje en bedenk een strategie want het gaat spannend worden! See jullie on zondag bois!

Groetjes,
Jakke aka ‘de man die de blok beu is’
Moefie aka ‘de paus der turken

December - Januari

The ting goes skrrrahh! Pap, pap, ka-ka-ka! Skidiki-pap-pap! And a pu-pu-drrrr-boom! Skya! Du-du-ku-ku-pun-pun! Poom, poom. En daarmee neemt de rakkerleiding met voorsprong de prijs voor beste inleiding in een maandboekje meteen in handen! Jaja boys, de dagen worden korter, het weer wordt frisser en jullie leidertjes moeten zich bijna achter hun boeken zetten want ‘den blok’ komt eraan. Maar niet getreurd, we sluiten het jaar 2017 af met nog een paar fantastische programma’s waar jullie alleen maar van zouden kunnen dromen! Wekelijks zondag afzakken naar de chiro is dus de boodschap he. CU!

Zondag 3 december 2017: game dag
Wie kan er de grootste Killstreak halen op COD? Of wie is het snelst op need for speed? Of wie scoort er de mooiste goal op FIFA? Kortom welke rakker kroont zich vandaag tot king of games 2017-2018. Vandaag is voor vele leden onder jullie DE topdag van het chirojaar want op deze dag sluiten we ons voor 4 uur op in het lokaal en gaan we eens old school gamen. Wie zich geroepen voelt om zijn console en een paar spelletjes mee te doen mag dit zeker doen! We twijfelen er niet aan dat jullie voltallig aanwezig zijn dus tot zondag!

Zondag 10 december 2017: Sinterklaas
Ik hoop dat jullie een beetje braaf zijn geweest dit jaar want die heilige man op zijn paard met zijn staf die een paar dagen geleden de haven van Antwerpen is binnengevaren vanuit Spanje komt ook een bezoekje brengen aan Chiro Kalfort! Oefen reeds jullie Sinterklaasliedjes en kom dus zeker massaal af om te smullen van al dat lekkers dat zijn zwarte pieten zullen uitdelen!

Zondag 17 december 2017: lokaal pimpen 2.0
Nadat we in oktober onze schilderkunsten hebben bovengehaald gaan we dit vandaag nog eens overdoen om de final touch aan te brengen! daarna is er altijd nog tijd om binnen een gezelschapspelletje te spelen of buiten even te gaan voetballen. Vele handen maken het werk licht dus afzakken naar de chiro is dus de boodschap.

Zondag 24 december 2017: geen chiro (kerstavond)
Kerstmis (veelal zo aangeduid door rooms-katholieken), kerst(feest) (veelal zo aangeduid door protestanten) of het geboortefeest van de Heer is een belangrijk christelijk feest in het kerkelijk jaar. Met Kerstmis wordt door christenen de geboorte van Jezus Christus gevierd. De evangeliën van Lucas en Matteüs beschrijven de geboorte van Jezus. Vooral Lucas geeft brede aandacht aan de geboorte van Jezus in Bethlehem. Meer woorden maak ik hier niet aan vuil. Amuseer je maar met cadeautjes open doen!

Zondag 31 december 2017: geen chiro (oudjaar)
Hallo, hallo!
de kok is daar,
met een speciaal gerecht
voor 't nieuwe jaar
een lepel vol liefde,
een snuifje geluk,
een paar druppels vrede
en 't kan niet meer stuk
met heel veel warmte klaargemaakt
we hopen van harte dat het smaakt!
Jullie kapoenen, jakke en moefie,
Kalfort, 1 januari 2018
Vandaag geven we ook geen leiding omdat het deze avond oudjaar is! Volgend jaar zijn we er weer met NOG coolere programma’s!

Zondag 7 januari 2018: vervangleiding
Met spijt in ons hart moeten we melden dat jullie lieftallige leidertjes gevangen zitten. Niet achter tralies maar achter onze boeken. We kunnen dus voor een kleine maand geen leiding meer geven maar niet getreurd want we zorgen ervoor dat er andere capabele mannen met een spetterend programma op deze dag voor jullie neus zullen staan. Willen jullie weten van wie jullie vandaag leiding krijgen? Kom dan zeker vandaag naar de chiro!

Zondag 14 januari 2018: vervangleiding
Net als vorige week zullen er vandaag andere gasten, aliens, koningen, prinsen en eventueel zelf een draak voor jullie staan om jullie van entertainment te voorzien! En denk soms ook eens aan jullie leiders die zich ondertussen al 2 weken aan het doodblokken zijn terwijl er nog 2 lange zware weken te wachten staan… tot zondag jongens!

Zondag 21 januari 2018: vervangleiding
Vandaag krijgen jullie voor de laatste keer leiding van iemand anders. Wie dit zijn kan ik jullie jammer genoeg niet vertellen. Misschien is het de Tank wel? Of de Q? Misschien hebben we zelfs een vrouwelijk individu gevraagd om aan jullie leiding te komen geven? Wie weet!

Zondag 28 januari 2018: Moefie is back bitchezzz
Zoals jullie wel kunnen lezen is de Moefie vandaag back in business. We zullen wel nog enkele weken moeten wachten tot ons leidingsteam terug compleet is aangezien de Jakke nog tot in Februari kleine toetsjes moet maken! Vanaf volgende week zijn we dus terug allemaal gezellig samen! Tot dan boys!

November

Ewaa, de manne vant gruun.

Die eerste twee maanden zijn weer voorbij gevlogen! In deze twee maanden hebben wij mogen ontdekken hoe graag jullie je uitleven op de Chiro en wa voor een zotte manne da gelle bent. Ook deze maand hebben wij weer een tal van programma’s in aanbieding! Hou dus zeker al jullie zondagen vrij 😉 See you on super Sunday!

Zondag 5 november 2017: Weekend
Het is weeral zover! We gaan samen met de Toppers Bonheiden onveilig maken. Aangezien dit een heel sportief, leuk, fantastisch en leerrijk weekend zal worden geven wij deze zondag dus geen Chiro! Zo is een zondag zonder Chiro kan zeker eens geen kwaad, maar we verwachten volgende week zeker iedereen terug op post! Tot dan!

Zondag 12 november 2017: Gezelschapspelletjes
Vandaag gaan we het iets rustiger aan doen op zondag! We gaan vandaag namelijk bekijken wie er de grootste strateeg is van de Rakkers! Er zijn tal van gezelschapspelen op de Chiro maar indien jullie er zelf thuis hebben mogen jullie deze ook meenemen!

Zondag 19 november 2017: Zwemmen
Vandaag gaan wij ons is nekeer van onze mooiste kant laten zien in het zwembad! Neem dus zeker vandaag allemaal jullie zwembandjes, zwembroek, fiets, bandmuts, golfclubs en al wat je nog kan gebruiken om te zwemmen mee! Om er zo goed uit te zien in een zwembroek als jullie leiders, raad ik jullie alvast aan om thuis enkele fitnessoefeningen te doen.

Zondag 26 november 2017: Christus Koning
Christus Koning is het feest van de CHIRO. Vandaag komen we allemaal samen op de Chiro om een hele dag lekker samen te zijn en te genieten van elkaars aanwezigheid. Onze dag zal beginnen met gezamenlijk naar de kerk te gaan, daarna kunnen we lekker smullen van de kriekjes met balletjes. Wat we daarna gaan is nog een groot geheim dus zeker komen is de boodschap jongens!

Jullie 2 idolen

Moefie aka mister steal yo girl
Jakke aka Blueke

September - oktober

Jooooo boys!

Hoe is het met jullie? Goede vakantie gehad? Wij alvast wel zeneeee! Klaar voor het nieuwe Chirojaar? Zekerr wel! Wij hebben alvast heel veel zin in dit jaar! Jullie lieve leidertjes hebben dit jaar weer eens heel hard hun best gedaan om de meest crazy programma’s uit hun hoofdje te destilleren. We hopen alvast dat we erin geslaagd zijn. See you on Sunday boysss!

Zondag 10 september 2017: Overgang
Pink nog snel een traantje weg omdat jullie afscheid moeten nemen van jullie leiding van vorig jaar maar niet getreurd wanttt: ‘Alia iacta est’ ofwel ‘de teerling is geworpen! Vandaag gaan jullie te weten komen welk dynamisch duo jullie leiders worden voor dit jaar!!! Ook zullen de 2de jaar speelclubs van vorig jaar zich bij de beste groep van Chiro Kalfort voegen (=wij dus) en gaat jullie leiding aka marvelous Moefie en fantastische Jakke er een ge-wel-dig-uber-cool-spet-te-rend-niet-normaal-graaf jaar van maken!

Zondag 17 september 2017: Startdag
Ja jongens! Vandaag is het dus startdag! Het is dus de bedoeling om zoveel mogelijk maatjes , aliens en andere buitenaardse wezens te laten kennismaken met onze super mega bangelijke Chiro! Vergeet dus zeker niet om allemaal zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen.

Zondag 24 september 2017: Lokaal pimpennnn!!!
Vandaag is het dus de bedoeling dat wij ons lokaal omtoveren tot een rakkerprove ‘chillzone’ met posters, lichtjes, gestolen zetels van de toppers, zwembaden, glijbanen, vuurwerk, een tennisbaan en misschien zelfs (als er tijd over is) een voetbalstadion… eigen ideeën zijn ook steeds welkom! Breng dus vandaag zeker jezelf mee en een paar posters om in ons lokaal op te hangen. CU on Sunday!

Zondag 1 oktober 2017: Doop
Hallow groene kiwi’s! Vandaag gaan wij uitzoeken of jullie het wel waard zijn om Rakkers genoemd te worden. Wij gaan jullie onderwerpen aan enkele levensgevaarlijke en moed testende proeven. Schraap voor vandaag al jullie courage bij elkaar, slaap eens goed uit want het zal nodig zijn! Vergeet vandaag zeker geen reservekleren aan toe doen en douchegerief mee te nemen! Tot dan mijn groene krijgers!

Zondag 8 oktober 2017: Inleefspel ‘treinen’
Komt dat zien, komt dat zien! Het eerste inleefspel van de rakkers van Chiro Kalfort 2017-2018 is een feit! Ik ga nog niets verklappen over dit enorm-grave spel maar ik zeg wel dat het iets te maken heeft met *tromgeroffel* *hou u vast aan de takken van de bomen* … treinen! Deze zondag afkomen naar de Chiro is dus de boodschap!

Zondag 15 oktober 2017: Boenkentocht
Yuu de mannen! Voor vandaag hebben jullie leidertjes weer eens een kei-cool programma uit hun mouwen geschud! Vandaag gaan we boenken! Voor diegene die niet weten wat deze supergrave discipline inhoudt: altijd en overal rechtdoor lopen. Door beken, kerken, huizen, sportzalen, scholen…. Overal doorheen! Vergeet daarom vandaag zeker geen vuile kleren mee te brengen vandaag! Want het kan vandaag wel eens lekker vuil worden met al die vieze beeken heehee

Zondag 22 oktober 2017: Inleefspel gotcha
Nee, vandaag gaan we niet als hersendode zombies door de straten lopen met onze gsm in de hand en helemaal loco worden als we een lugia of mewtwo gevangen hebben… Vandaag gaan we een nieuwe versie spelen van het bekende ‘gotcha’-spel! Hiervoor moeten we uiteraard met voldoende leden zijn dus laat je maten niet in de steek en kom op deze dag zeker een kijkje nemen op de chiro!

Zondag 29 oktober 2017: Roage spelen
Vandaag gaan we eens zien wat voor een beiren die rakkers van kalfort wel niet zijn! We gaan ons helemaal onderdompelen in allemaal ruige spelen zoals palen wegsmijten, aan touwen trekken, tractorbanden verslepen, om ter langst aan nen boom hangen, vleeshoop, vaksleuren, etc etc.

XOXO van jullie leiding:

Moefie aka kapitein eenoog lodderoog
Jakke aka gids bij natuurpunt