RAKKERS

HOME

December - Januari

YUUUUUUUU de manne! Na alweder een topmaand komt het einde van het heugelijke jaar 2018 langzaam maar zeker steeds dichterbij. Het einde van het jaar betekent voor jullie veel pakjes (Sinterklaas, Kerstmis én Nieuwjaar!) maar voor ons betekent dat zoals jullie misschien ondertussen al weten ook iets anders. Twee van jullie drie knappe leiders zullen nl. weer eens grote toetsen moeten gaan afleggen op de Universiteit/Hogeschool. MAAR! niet getreurd, terwijl wij ons enkele zondagen in een klein, rustiek kamertje zullen opsluiten om megahard te zwoegen zullen er vanzelfsprekend enkele vervangers per postpakket worden opgestuurd om onze taak even over te nemen. Geen zorgen! De hoogstaande kwaliteit van de programma’s op zondag zullen zeker hetzelfde blijven 😉 . Hier een beknopt overzicht van de volgende twee maanden.

Zondag 2 december 2018: GAMEDAG
Vandaag zullen we het eindelijk te weten komen… het antwoord op de vraag die op ieders lippen brandt; ‘Wie is de beste gamer van de rakkers’?? Jullie leidertjes zullen voor al het gamemateriaal zorgen dus jullie moeten niet liggen zeulen met televisies en verlengkabels van 150 meter. Als jullie echter een gezelschapsspel of een game hebben die jullie graag willen meenemen mag dat natuurlijk steeds (op eigen risico 😉). Enkele lichte versnaperingen om onze hersenen te voeden tijdens het bedenken van vernuftige strategieën zijn ook steeds welkom! Tot zondag, jongens!

Zondag 9 december 2018:
Ho! Ho! Ho! Oei, neen! Dat is de strijdkreet van de kerstman. Vandaag komt echter niet de kerstman maar de Sint naar de Chiro. Naast de roe voor de stoute kindjes onder jullie (wie is er stout geweest, boys???) zal de Heilige man ook wel wat pakjes en veel lekkers met zich mee brengen. Kom vandaag dus zeker naar de Chiro als je lekker wilt smikkelen en smullen! Er wordt ook een PS4 verloot onder de brave kinderen. De échte heilige boontjes onder jullie maken zelfs kans op 100000 V-bucks om uit te geven op Fortnite! (jippie, nieuwe skins!!!!). We hopen ook vandaag weer talrijk te mogen verwelkomen jongens! Tot dan.

Zondag 16 december 2018: Ter Groene Poorten (www.boefdag.com)
OOOOOOOOOOOW yessss! Voordat er twee van jullie leiders in de krochten van de studiegrot verdwijnen zullen ze ook deze zondag weer hun best doen om een topgerech… euh ik bedoel programma voor te schotelen! Den Burak en de Smeagol zijn al een kleine 3 maanden aan het brainstormen betreffende een supermegacoole boefdag. Als rasechte bourgondiërs voelen wij ons verplicht om de knepen van het vak door te geven aan jullie, die voor een dag onze sous-chefs zullen zijn. Dus jongens, willen jullie vandaag ook jullie buik zo rond eten dat je met moeite nog uit de zetel kan komen; kom dan zeker naar deze exclusieve cursus die we vandaag op de Chiro zullen aanbieden. Yuuuuuu!

Zondag 23 december 2018: geen Chiro (kerstmis komt eraan)
Jullie leiders zullen er vandaag niet zijn omdat ze met z’n allen kerstbomen moeten gaan kopen. Geniet van de kerstsfeer jongens

Zondag 30 december 2018: geen Chiro (nieuwjaar komt eraan)
Vandaag is het ook geen Chiro! We zitten ondertussen ook al een poos achter onze boeken en hebben alle tijd nodig die we kunnen krijgen. Wens ons sterkte, boys!

Zondag 6 Januari 2018: vervangleiding
Zoals reeds aangekondigd zullen we vandaag worden vervangen door enkele meer dan capabele substituten! Tot over een kleine maand, gruun menne!

Zondag 13 januari 2018: vervangleiding
Ook vandaag zullen jullie weder verrast worden met programma’s van een geheim leidersteam! Kom dus zeker af!

Zondag 20 januari 2018: vervangleiding

Zondag 27 januari 2018: vervangleiding
Vandaag is het de laatste zondag dat jullie ons zullen moeten missen! Volgende week zijn we zoals altijd weer present! Tot dan boys!!!!

Geniet van de feestdagen, alle pakjes, het lekkere eten en alle andere zaken!
Zalig Pasen!
Kusjes van jullie kapoenen,
Thimas aka Sammi Feer
Burak aka Franz Azantenjager
Milad aka Christoff oladrinker

November

Aandacht, aaaaandacht! Chiro Kalfort weze gepreeezeee! De maand november is zoals jullie ondertussen reeds weten een speciale maand voor onze steeds groeiende chirogemeenschap. Jawel… Christus Koning is weder in het land en komt ons verblijden met een zondag vol plezier en vertier! Voor de rest hebben wij weer een paar bloedstollende programma's voor de groene boys in petto! Het wordt een korte, maar zeker niet minder grave maand jongens!!! Jullie leiders kijken er weer naar uit alle blije gezichten te mogen verwelkomen op de volgende zondag! Tot dan booooooyzzzzzz! Hier een beknopt overzicht van de programma's:

Zondag 4 november 2018: eendjesjagers
Yu de manne! Vandaag gaan jullie leiders eens testen hoe het zit met jullie 'ninja/stealthskills’. Normaal gezien denken jullie allemaal bij het woord 'stelen’ aan termen zoals 'gevangenis’, 'verboden’ en 'politierechtbank’, maar vandaag zou dit echter anders moeten zijn! Op deze heugelijke zondag zullen jullie nl. moeten stelen om als overwinnaar uit de bus te komen! Zoveel mogelijk eendjes pikken uit de boerderij van boer Julien maar ook verdedigen en jagen,... Het wordt weer een zondag van jewelste! Noot: Je mag als BOEF of SECURITY-AGENT verkleed komen. Tot zondag jongens!!!!

Zondag 11 november 2018: Wapenstilstand (GEEN CHIRO)
Op deze dag exact 100 jaar geleden werd er om 5 uur ’s nachts een akkoord getekend dat het einde betekende van de Eerste Wereldoorlog. De wapenstilstand zou vanaf 11.00 uur in gaan op de elfde dag van de elfde maand. Tot dan vielen aan beide kanten nog vele slachtoffers. Tot op de dag van vandaag herdenken we hen die het leven lieten bij alle oorlogen in de wereld. Hierdoor zal er deze zondag geen Chiro worden gegeven.

Zondag 18 november 2018: Avengers Infinity War
“Belachelijk spannende intro” …. Enkele onder jullie zullen al staan te popelen bij het lezen van de titel en dan kijken we vooral naar Maurits en Nio. Aangezien we nog veel te lang moeten wachten vooraleer we het vervolg op IW: part 1 kunnen bekijken dachten we om een mega, cool, groot en over the top inleefspel te spelen over de MCU (kort voor Marvel Cinematic Universe). Voor wie dit allemaal een beetje onbekend klinkt raden we aan om in de vakantie alle films, series en strips te bekijken of te lezen. Vergeet dus ook geen verkleedkleren mee te nemen om er helemaal in op te gaan.

Zondag 25 november 2018: CHRIKO!!!!
Naar aloude gewoonte (die nog afstemt van de tijd dat er nog dinosaurussen op de wereld rondliepen) is het vandaag het Chirofeest vant jaar. Een dag waar menig Chiroleider, -lid en sympathisant naar uitkijkt. Want vandaag proppen we ons vol met heerlijke kriekskes met ballekes en gaan we de wateren van het zwembad onveilig maken. Blijkbaar zit er ook echt een verhaal achter vandaar de volgende belangrijke informatie. Het feest van Christus Koning van het Heelal ("Dominus Noster Iesus Christus Universorum Rex" in het Latijn) is een hoogfeest binnen de Rooms-katholieke Kerk dat eind november gevierd wordt, op de 34e en laatste zondag van het liturgisch jaar. Het feest werd in 1925 ingesteld door paus Pius XI naar aanleiding van de 1600-jarige viering van het Concilie van Nicaea. Pius XI wijdde de encycliek Quas Primas aan dit feest dat telkens het kerkelijk jaar afsluit. (www.beleven.org/feest/christus_koning) Jullie (d’ avers zoals ze in Kalfort al eens durven zeggen) kleine spruit zal in de loop van deze maand een brief meekrijgen met verdere info. Gelieve deze ook zo spoedig mogelijk terug te bezorgen.

Dikke kusjes
The Bleck Pentah aka “Milad”
Ulysses Klaue aka “Théééééééémes”
Ant-Man aka “Burak”

September - oktober

Yuuuuuuu menne!!!!

Hopla! Het startschot is gegeven! Shots fired! Jullie kunnen je vanaf vandaag weer voorbereiden op een Chirojaar vol plezier, avontuur en de nodige moddervlekken op de kleren. We hopen dat jullie blij zijn met jullie drie nieuwe leidertjes! Wij staan alvast te popelen om dit jaar met jullie door te brengen! Zoals ieder jaar zullen we er overigens ook voor zorgen dat er elke zondag weer een spetterend programma op het menu staat. Hieronder kan je alvast de programmatie vinden van de eerste twee maanden. Kom dus zeker af en neem AL jullie vrienden mee!!! 𝐶𝑈𝑆𝑢𝑛𝑑𝑎𝑦 boys!

Zondag 9 september 2018: overgang
Holalala! Zoals jullie kunnen lezen is het vandaag overgang! Dat wil zeggen dat jullie jammer genoeg afscheid zullen moeten nemen van jullie oude leiders. Maar niet getreurd!! Jullie krijgen er drie spiksplinternieuwe voor in de plaats. ‘Ves oat de verpakking’ gelek da ze in Antwaarepe wel eens durven zeggen! Maak jullie kiekebeusjes dus maar al nat want we gaan er meteen volle gaas invliegen! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons. Tot dan groene ridders!!!

Zondag 16 september 2018: startdag
Jawel....het Chirojaar is nu ECHT officieel begonnen! Zoals gewoonlijk zijn er vandaag verschillende standjes verspreid op het Chiroheem. Een kleine selectie van enkele doldwaze activiteiten: er is een doolhof, een deathride, een nieuw springkasteel en nog heel erg veel meer. Vergeet zeker ook niet al jullie vriendjes mee te nemen, zodat we er allemaal samen een extra leuke dag van kunnen maken. Als afsluiter van de dag krijgen jullie (zoals ieder jaar) lekkere smoutebollen voorgeschoteld. Spring dus maar al in jullie uniformen zodat ze al wat ingelopen zijn! C U there jongens!!!

Zondag 23 september 2018: lokaal pimpen
WOW!! Een lokaal?!?! Ja boys, we weten het! Voor sommige is dit niets nieuws maar voor de jongens die van de speelclubs komen zullen we het even haarfijn uitleggen: Net als vorig jaar is ons rakkerslokaal gelokaliseerd op ‘den boven’ en moeten er dringend renovatiewerken/(aan)interieurvormgeving/sloopwerk gedaan worden! Pak dus al die mooie posters maar mee!!! PS: Graag eentje van The Avengers!!! PPS: vandaag komt een van jullie leiders terug van het verre Vietnam... misschien heeft hij wel een verrassing of iets dergelijks bij!!! Rep je als de bliksem naar de Chiro om het te weten te komen. Yuuuuuhuuu!

Zondag 30 september 2018: Doop!!!!
Oei, boys! De laatste zondag van september is al aangebroken!! Wat ging dat maandje snel.. Nu de temperaturen hopelijk nog lekker aangenaam zijn is het hoog tijd om onze traditionele doop te laten plaatsvinden. Want een echte rakker, is een gedoopte rakker (dat weten jullie zelf ook he jongens ;) ). Vandaag zal het er dus iets vuiler aan toe gaan als normaal.. Maar! Not to worry!! De beek is tegen dan alweer goed gevuld zodat we ons na enkele knotsgekke opdrachten grondig kunnen wassen ;)). Zet jullie dus maar al schrap voor deze lekker vettige zondag! Feesten als de Beesteeeeeeen! NOOT: zeker niet te vergeten!!! -> reservekledij, Chirokleren, handdoek, shampoo en een zakje om de vuile kleren terug in mee te nemen.

Zondag 7 oktober 2018: laddercompetitie
’T begin van het jaar is natuurlijk ook dé periode om enkele classic programma’s in te plannen he groene appels! Vandaag zullen we eens testen wie van jullie er het sterkst,het slimst en het knapst is! Vandaag zullen jullie onderling moeten duelleren. Bij winst ga je een trapje omhoog op de ladder en bij verlies ga je een trapje omlaag. Simpel dus! Enkele opdrachten om jullie thuis rustig voor te bereiden: 700x jongleren met een bal, 100000 sit-ups doen, vier marathons lopen en 5 keer pompen! Tot zondag guys!

Zondag 14 oktober 2018: Monsterboerderij (the return)
Hohooooo! Misschien zijn er enkelen onder jullie die dit spel nog kennen.. De Smeagol heeft ondertussen een extra jaartje kunnen nadenken over het graafste spel dat ooit gemaakt werd op de Chiro. Na wat onderzoek en wat gepuzzel heeft hij er zelfs een supermegazotte ULtiMaTe edition van gemaakt! Wij zijn alvast benieuwd met wat voor ‘monsterlijke boerderij-ideeën jullie op de proppen zullen komen!!!’ Kom deze zondag zeker naar de Chiro om nog eens te genieten van dit zotte spel! Ciao jongens!

Zondag 21 oktober 2018: Roage Schpelen
Vandaag zullen jullie jullie ‘roagheyd’ moeten bewijzen. ‘Roagheyd’ is een eeuwenoud begrip dat reeds in de oudheid werd gebruikt om de uitstraling van jongere mannen aan te duiden als deze uitermate (ik citeer uit ‘Wereld in Woorden’ door Frits van Oostrom) ‘dappere’, ‘grave’ en ‘kwenioestercke’ kenmerken vertoonden ! Jullie leiders hebben ondertussen al meerdere keren bewezen dat ze enorm veel ‘Roagheyd’ bezitten en zullen vandaag testen of er ook potentieel in de groep zit! Verwacht je vandaag dus aan het iets wilder geravot en ook het iets rustiger (maar nog altijd roag) geravot (schaken enzo). Tot de zondag menneuuuuuuu!

Zondag 28 oktober 2018: Hungergames
Om de maand oktober af te sluiten hebben we een heel speciaal programma voorzien voor vandaag, jongens! We gaan vandaag de hongerspelen spelen. Vandaag sta je er alleen voor. Grijp één van de zakken van de hoop, rep je naar je schuilplaats en kijk welke wapens je moet verzamelen om het spel te winnen. Houden jullie van spannende zondagen?? Kom dan zeker vandaag eens piepen op de Chiro!!! Arrividerci!

Ciaowkez Miauwkezzzzzz
Jullie leiderz
Burak aka kuifje aka Yondu
Smeagol aka Spoderman
Milad aka Mr. M