RAKKERS

HOME

Mei - Juni

Whassupppp!!!

Jaja, we zijn aangekomen aan het laatste Chiromanneke en de laatste maanden van het Chirojaar. Dit betekent weeral maar één ding en dat zijn de juni-examens voor de leiding . Maar niet getreurd want Burak heeft uitzonderlijk geen examens en zal jullie samen met Milano kunnen entertainen. Tegelijkertijd staat er dan ook weer een tiendaags kamp voor ons klaar in de zomervakantie waar we hopen jullie met zoveel mogelijk op mee te nemen als de perfecte afsluiter van het Chirojaar. Ziezo dit is dan weer de programmatie voor de komende weken en mogen jullie talrijk aanwezig zijn op deze laatste zondagen!

Zondag 5 mei 2019: GEEN Chiro (ledenweekend)
Aangezien we juist terugkomen van een spetterend weekend in Wommelgem en jullie hoogstwaarschijnlijk wel een beetje rust kunnen gebruiken, zal het vandaag geen chiro zijn. Geniet dus maar van het mooie weer vanuit de hangmat deze zondag en we zien jullie gauw weer, met hopelijk lekker zomerweer.

Zondag 12 mei 2019: Lowland games 2k19
Iedereen heeft als eens gehoord van de highland games maar wisten jullie dat er zoiets bestaat als de lowland games. Awel wij wisten dit ook niet. Daarom gaan we deze zondag alles uit de kast halen om hier voor eens en altijd een duidelijke definitie op te kleven. Vandaag zullen we ook zien welke rakker(s) zich tot Lowland game champignon 2k19 zal kronen. Het belooft weer een fantastische zondag te worden met nieuwe uitdagingen en boordevol plezier. Tot dan!

Zondag 19 mei 2019: edreekegmo gad
gaadnaV si teh nee gadnoz oz sla ella eredna. eW naag nettovar, toz neod, neleps, … Of toch niet? Nee hoor! Als je de titel en de eerste twee zinnen leest zal je misschien al zien dat we vandaag alles omgekeerd doen. Zo gaan we onzen truien omgekeerd dragen, onze broeken omdraaien, achteruit lopen enz. Wil je zien wat voor gekke beelden dat oplevert? Kom dan zeker naar de chiro want het zal weer een dag worden om van vooronder te vallen!

Zondag 26 mei 2019: Gotcha
Deze zondag zullen we ontdekken welke rakkers zenuwen van staal en de instincten van een koudbloedige huurmoordenaar bezitten. Zo gaan we basic spellekes spelen zoals rugby, hollandse voetbal, baseball, hoger-lager, enz. Maar ondertussen heeft iedereen een kaartje gekregen met daarop zijn doelwit want er heerst onrust in de onderwereld van de huurmoordenaars. Zo zal elke rakker en andere rakker moeten proberen vermoorden zonder dat iemand anders het ziet. Wie als laatste overblijft is de ultieme huurmoordenaar van Kalfort.

Zondag 2 juni 2019: Once upon a time
Once upon a time is een spel dat veel inzicht vergt zo zullen de rakkers worden onderverdeeld in teams en zullen zij hun krachten moeten bundelen om de andere teams te verslagen. Doormiddel van het uitvoeren van opdrachten kunnen ze voordelen verdienen die hun kunnen helpen om het uiteindelijke doel te bereiken, heersen over het spelbord (lees: stukske karton). Welk team zal uiteindelijk als overwinnaar uit de bus komen en de anders teams genadeloos verslagen? P.S.: Jullie kennen het spel onder een andere naam, namelijk “Monster boerderij”.

Zondag 9 juni 2019: pijleke trek
Neem deze zondag die wandelbenen zeker mee want we gaan pijltje trek spelen. Voor diegene die dit nog niet kennen volgt een korte uitleg. Awel, bij pijltje trek wordt de groep in 2 gesplitst en vertrekt 1 groep ,met krijtjes, een paar minuten eerder dan de andere. Onderweg tekent deze groep pijlen die de richting aangeven naar waar ze wandelen. Pas op! Er zouden ook wel eens een paar opdrachten moeten worden uitgevoerd. Wie weet waar we gaan eindigen. Ciauwkes miauwkes!

Zondag 16 juni 2019: Mountainbiken
Hello there, op deze (hopelijk) mooie zondag gaan we de velden van Kalfort en omstreken verkennen en temmen. We gaan namelijk één van de drie MTB-routes van Klein-Brabant overwinnen. Het is dan ook aangeraden om een degelijke fiets te voorzien die tegen een stootje en tegen een vuiltje hier en daar kan. Aangezien we deze routes op een ietwat “goed tempo” willen afleggen en MTB’en niet zonder gevaar is, is het VERPLICHT om een HELM te dragen. Diegene die zonder helm komen zullen jammer genoeg deze zondag alle grassprietjes van het veld moeten tellen. Smeer die benen maar al in en bestel snel nog een biefstuk om de dag heelhuids te overleven 😉. P.S.: we voorzien ook de mogelijkheid om de fietsen te kuisen na het MTB’en.

Zondag 23 juni 2019: Dag door de aspi’s
Juuu menne! Vandaag gaan de aspi’s het van ons overnemen om te bewijzen dat ze klaar zijn om mee in de leidingsploeg te stappen. Jullie krijgen voor één dag dus nieuwe leiders die het zotste spel ooit voor jullie zullen maken. Wie deze leiders zullen zijn is natuurlijk één groot mysterie. Om te weten wie jullie krijgen moet je natuurlijk naar de Chiro komen. Kom dat zien!

Zondag 30 juni 2019: Waterspellekes
Na 1 weekje verdiende rust ;-) zijn mijn batterijen weer helemaal opgeladen om er nog 1 keer stevig tegenaan te gaan op deze laatste zondag van het Chirojaar. Nu dat het weer ook stukken beter is kunnen we nog eens met het water spelen en misschien zelfs buikschuiven. Vergeet dus zeker geen handdoek, zwembroek en zonnecrème. Tot dan!

De tofste leiders van Chiro Kalfort,
Themes AKA ‘Themas’ AKA Tinielover AKA hij die niet graag heeft dat er met zen kloten wordt gespeeld
Burak AKA Peter Yromaan AKA hij die niet graag heeft dat er met vuur wordt gespeeld (zonder hem)
Milano AKA hij die niet graag heeft dat er niet gelachen wordt op een zondag

Maart - April

Hey menne van de gruundienst! De laatste dagen van februari voltrekken zich weer en we zullen vanaf nu steeds vaker op zondag kunnen genieten van een prachtig ondergaande zon. Het ontluikende mooie weer is nog een extra reden om de volgende twee maanden massaal af te zakken naar het chiroheem. Maart en april beloven alweder vol te zitten met bangelijke zondagen op dewelke jullie leidertjes weer tal van ongelooflijk ingenieuze programma’s voorzien hebben. Aangezien we met de gehele leidingsploeg ook nog eens het notoire Pekesweekend organiseren, belooft het dus duchtig druk te worden de volgende maanden! Hopelijk hebben jullie er een veel zin in als ons! Tot op zondag jongens!!!!

Zondag 3 maart 2019: Gaelic Football
Yuuuuuu menne! Bij het lezen van bovenstaande titel hoor ik jullie breintjes al druk kraken. Geen nood echter, alles zal duidelijk worden uitgelegd. We hebben vandaag een heel onbekende maar supermegagrave sport van onder het stof gehaald. Even een korte definitie zodat jullie toch al een idee hebben: Gaelic football is een teamsport en balspel met kenmerken van zowel voetbal als van rugby. Het wordt voornamelijk in Ierland gespeeld. Alhoewel het spel al eeuwen bestaat werden de regels vastgelegd door de Gaelic Athletic Association (GAA) aan het eind van de 19e eeuw. Er bestaan verschillende competities voor mannen en vrouwen en er bestaat ook een Europees kampioenschap dat in 2012 in Maastricht (Nederland) plaatsvond. Aangezien er tevens gebruik wordt gemaakt van een speciaal veld, zullen we ons vandaag ook bezighouden met de constructie van het ‘Gaelic-Speelterrein’. Voor ieder wat wils dus! CU boys!

Zondag 10 maart 2019: Het grote ninja zoekspel
Wazzaaaaaaaaa! ‘ Heute’ (zoals ze wel eens durven zeggen in alle Duitstalige gebieden van de wereld) hebben we weer eens een bangelijk spel in elkaar gebokst. Kom vandaag als ninja verkleed naar de Chiro en probeer zo snel mogelijk de gestolen wapens van koning Suzi Wan terug te vinden! Kies een ninja-character en level zo snel mogelijk up om zo de schaduwknecht van de drie oude sensei’s te worden. Misschien klinkt deze bliksemsnelle uitleg jullie wat vaag in de oren, maar geen zorg; alles zal duidelijk worden op zondag! Tot dan jongenz!

Zondag 17 maart 2019: leiding vs leden
Ewa! Vandaag: Old -school leiding versus leden. Jullie kennen het concept; versla ons in alle disciplines die we hebben voorbereid en we zullen eeuwig voor jullie buigen (niet heus hoor jongens hihihihi). Bon, deze zondag vraagt eigenlijk weinig uitleg. Zoals van ouds gewoon nog eens een goede klassieke Chirozondag. Tot dan jongens!

Zondag 24 maart 2019: Kampen bouwen xtreme + klakkebuizen (kerstmis komt eraan)
Vandaag: een hoogdag. God weze geprezen, hij heeft ons bij de geboorte gezegend met twee handen die vandaag erg goed van pas zullen komen. Twee teams, twee goed uitgebouwde kampen, camouflagekledij én …. Één vlag. Puur genieten. Kruip zaterdagavond maar vroeg onder de wol want vandaag gaan we knallen! Ciao Bambino’s!

Zondag 31 Maart 2019: Chinese Day
Today we will nemen een tlip to het glootste maal ook op twee na glaafste land (het glaafste is vietnam) in Azië. China is een elg mooi land waal er veel spelletjes gespeeld wolden die wij, de leidels hebben getlansponeerd naal een iets meel westelse setting. Velwacht je vandaag maal aan veel vuulwelk, lijst met flietjes en samoelaisaus, chinese dlaken en kleulijke kledeldlacht. Nihao!

Zondag 7 april 2019: pokemonspel
GoTtA CaTch Them ALl!!! Vandaag hoopt de Smeagol antwoord te krijgen op een vraag die reeds een slordige 4 maanden door zijn hoofd spookt; ‘Wie is er de grootste pokémonkenner van onze groep?’. Vandaag draait alles rond pokémon. Vang ze, train ze en strijd tegen elkaar een ware pokémaster te worden. Wie vangt er de meeste legendarische pokémons?? Of nog belangrijker; wie verslaat er the elite 3??? SPANNING VERZEKERD vandaag! (ontspanning natuurlijk ook he 😉) See You Guys!

Zondag 14 april 2019: Pekesweekend 2019 (geen chiro)
Jullie leiders zijn dit weekend druk bezig met het in stand te houden van een traditie die reeds enkele eeuwen oud is; het pekesweekend. De legendarische poorten van het grootste feestweekend van Klein-Brabant zijn weer geopend en dat betekent: feest! Maar voor ons ook; heeeeel hard werken! Wens ons succes, jongens!

Zondag 21 april 2019: pasen (geen chiro)
Op heilige dagen als deze, verbied God het ons om leiding te geven… Sorry boys! Tot volgende week x

Zondag 28 april 2019: siamense tweeling x xtreme sporten
Holapola! Today is the day … Jullie leiders zijn terug, de Chiro is opgeruimd dus gaan we vandaag eens wat empirisch onderzoek doen betreffende jullie samenwerkingsvaardigheden. Hoe goed kunnen jullie samenwerken om een doel te bereiken? Bereid jullie maar al voor om een hele dag met twee aan mekaar vast te zitten (iets wat ongetwijfeld weer enkele schaterlachsituaties zal opleveren). Om jullie extra op de proef te stellen, zijn we eens gaan neuzen in de kronieken van Chiro Kalfort. We hebben veel inspiratie opgedaan en kunnen jullie zelfs enkele oeroude extreme sporten/spelletjes voorschotelen waar jullie waarschijnlijk nog nooit van gehoord zullen hebben. Kan je de spanning al voelen?? Wij alvast wel!!!!! Gelieve in grote getale af te zakken naar de Chiro vandaag, boys!!! Yuuuuuu!! Zooooooow! Voila le program pour les mois de mars et avril (excuse my french)

Gros bisous van jullie heilige drievuldigheid,
BSM

Februari

Gooooooood morning Kalfort!!!! Na een lange tijd in complete duisternis te hebben gezeten, zagen we eindelijk het licht aan het einde van de tunnel. Dit betekent dat jullie olijke trio opnieuw compleet is na “Den Blok”. Nu de dagen al weer langer worden is er geen beter moment om er met een patat tegenaan te gaan. Er staan weer tal van toffe programma’s klaar en jullie krijgen binnenkort ook de eerste sneakpeak van het ledenweekend! Jammer genoeg zal den Themes niet aanwezig kunnen zijn op de eerste zondag aangezien hij met een paar andere leiders is gaan skifahren maar desalniettemin gaan we weer verder met ons bangelijk jaar! Until Sunday Boysz!

Zondag 3 februari 2019: Siamese tweeling
Jow rakkers, vandaag gaan we het eens een beetje anders doen. We trekken naar het Verre Oosten en wanen ons echte Aziaten om erachter te komen hoe een Siamese tweeling zich voelt. Het is de bedoeling om vandaag alles met twee te moeten doen. Zo zal je per 2 aan elkaar worden geplakt/gehangen/gebonden/geniet/genaaid om verschillende spellen te spelen. Denk maar aan Siamese voetbal, Siamese rugby, Siamees spinneke achteruit en nog zo veel meer. Het belooft weeral een topzondag te zijn. 在那之前男孩!

Zondag 10 februari 2019: Gemengde met de Kwiks
Aangezien het bijna Valentijn is moet elk potje toch een dekseltje vinden om deze speciale dag te vieren. Daarom gaan we vandaag allerlei spelletjes spelen met onze “GRUUNE” buurmeisjes. Maak jullie borst maar al nat, doe een klodder gel in jullie haar en breng eau de toilette aan om de harten van de kwiks sneller te doen slaan. P.S.: vergeet geen liefdesbrief te schrijven voor die ene speciale hé boys 😉.

Zondag 17 februari 2019: De kolonisten van Kallevoorde
Heel lang geleden waren er eens een paar gasten en gastinnekes die zich vestigde op het mooiste plekje aan de molenbeek, ze noemde deze plaats Kallevoorde. Na een tijdje groeide Kallevoorde uit tot een prachtig dorpje waar iedereen altijd vrolijk was en genoot van zijn overheerlijke asperges de Calfort. In tegenstelling tot het naburige dorpje hadden de inwoners van Kallevoorde geen last van nekken met een immense diameter. Iets wat tot op de dag van vandaag nog steeds een probleem blijkt te zijn :p. Uiteindelijk besloten de Kalfortenaren de naam Kallevoorde naar Kalfort te veranderen zoals het nu nog steeds is. Om de ontstaansgeschiedenis van Kalfort beter te begrijpen spelen we er vandaag een spel rond à la De kolonisten van Catan.

Zondag 24 februari 2019: Oldschool klakkebuizen
De echte chiro-veteranen weten al onmiddellijk wat ze moeten doen als ze een grijze holle buis en wat klei krijgen om zichzelf uren te amuseren. Maar wat is nu juist een klakkebuis? Klakkebuis - [klakkëbuis] zn. (v) een/de ~, klakkebuize(n), klakkeböske: holle buis waarmee men papieren pijltjes kan wegblazen; meestal een stuk PVC-buis voor electrische leidingen. Nu we dat ook weeral weten staat niets ons nog in de weg voor een zondag vol plezier. Allez tenzij de matlok verantwoordelijke de klei weer is vergeten (ik kijk naar a Themes). Pas wel op naar het schijnt is den Burak wel de klakkebuismeister van gans Kalfort en omstreken. ‘t zal wéér plezant worre zenne!

Jullie heilige drievuldigheid,
Milad AKA “De zuurstoffige”
Burak AKA “De vurige”
Themes AKA “De aangebrande”

December - Januari

YUUUUUUUU de manne! Na alweder een topmaand komt het einde van het heugelijke jaar 2018 langzaam maar zeker steeds dichterbij. Het einde van het jaar betekent voor jullie veel pakjes (Sinterklaas, Kerstmis én Nieuwjaar!) maar voor ons betekent dat zoals jullie misschien ondertussen al weten ook iets anders. Twee van jullie drie knappe leiders zullen nl. weer eens grote toetsen moeten gaan afleggen op de Universiteit/Hogeschool. MAAR! niet getreurd, terwijl wij ons enkele zondagen in een klein, rustiek kamertje zullen opsluiten om megahard te zwoegen zullen er vanzelfsprekend enkele vervangers per postpakket worden opgestuurd om onze taak even over te nemen. Geen zorgen! De hoogstaande kwaliteit van de programma’s op zondag zullen zeker hetzelfde blijven 😉 . Hier een beknopt overzicht van de volgende twee maanden.

Zondag 2 december 2018: GAMEDAG
Vandaag zullen we het eindelijk te weten komen… het antwoord op de vraag die op ieders lippen brandt; ‘Wie is de beste gamer van de rakkers’?? Jullie leidertjes zullen voor al het gamemateriaal zorgen dus jullie moeten niet liggen zeulen met televisies en verlengkabels van 150 meter. Als jullie echter een gezelschapsspel of een game hebben die jullie graag willen meenemen mag dat natuurlijk steeds (op eigen risico 😉). Enkele lichte versnaperingen om onze hersenen te voeden tijdens het bedenken van vernuftige strategieën zijn ook steeds welkom! Tot zondag, jongens!

Zondag 9 december 2018:
Ho! Ho! Ho! Oei, neen! Dat is de strijdkreet van de kerstman. Vandaag komt echter niet de kerstman maar de Sint naar de Chiro. Naast de roe voor de stoute kindjes onder jullie (wie is er stout geweest, boys???) zal de Heilige man ook wel wat pakjes en veel lekkers met zich mee brengen. Kom vandaag dus zeker naar de Chiro als je lekker wilt smikkelen en smullen! Er wordt ook een PS4 verloot onder de brave kinderen. De échte heilige boontjes onder jullie maken zelfs kans op 100000 V-bucks om uit te geven op Fortnite! (jippie, nieuwe skins!!!!). We hopen ook vandaag weer talrijk te mogen verwelkomen jongens! Tot dan.

Zondag 16 december 2018: Ter Groene Poorten (www.boefdag.com)
OOOOOOOOOOOW yessss! Voordat er twee van jullie leiders in de krochten van de studiegrot verdwijnen zullen ze ook deze zondag weer hun best doen om een topgerech… euh ik bedoel programma voor te schotelen! Den Burak en de Smeagol zijn al een kleine 3 maanden aan het brainstormen betreffende een supermegacoole boefdag. Als rasechte bourgondiërs voelen wij ons verplicht om de knepen van het vak door te geven aan jullie, die voor een dag onze sous-chefs zullen zijn. Dus jongens, willen jullie vandaag ook jullie buik zo rond eten dat je met moeite nog uit de zetel kan komen; kom dan zeker naar deze exclusieve cursus die we vandaag op de Chiro zullen aanbieden. Yuuuuuu!

Zondag 23 december 2018: geen Chiro (kerstmis komt eraan)
Jullie leiders zullen er vandaag niet zijn omdat ze met z’n allen kerstbomen moeten gaan kopen. Geniet van de kerstsfeer jongens

Zondag 30 december 2018: geen Chiro (nieuwjaar komt eraan)
Vandaag is het ook geen Chiro! We zitten ondertussen ook al een poos achter onze boeken en hebben alle tijd nodig die we kunnen krijgen. Wens ons sterkte, boys!

Zondag 6 Januari 2018: vervangleiding
Zoals reeds aangekondigd zullen we vandaag worden vervangen door enkele meer dan capabele substituten! Tot over een kleine maand, gruun menne!

Zondag 13 januari 2018: vervangleiding
Ook vandaag zullen jullie weder verrast worden met programma’s van een geheim leidersteam! Kom dus zeker af!

Zondag 20 januari 2018: vervangleiding

Zondag 27 januari 2018: vervangleiding
Vandaag is het de laatste zondag dat jullie ons zullen moeten missen! Volgende week zijn we zoals altijd weer present! Tot dan boys!!!!

Geniet van de feestdagen, alle pakjes, het lekkere eten en alle andere zaken!
Zalig Pasen!
Kusjes van jullie kapoenen,
Thimas aka Sammi Feer
Burak aka Franz Azantenjager
Milad aka Christoff oladrinker

November

Aandacht, aaaaandacht! Chiro Kalfort weze gepreeezeee! De maand november is zoals jullie ondertussen reeds weten een speciale maand voor onze steeds groeiende chirogemeenschap. Jawel… Christus Koning is weder in het land en komt ons verblijden met een zondag vol plezier en vertier! Voor de rest hebben wij weer een paar bloedstollende programma's voor de groene boys in petto! Het wordt een korte, maar zeker niet minder grave maand jongens!!! Jullie leiders kijken er weer naar uit alle blije gezichten te mogen verwelkomen op de volgende zondag! Tot dan booooooyzzzzzz! Hier een beknopt overzicht van de programma's:

Zondag 4 november 2018: eendjesjagers
Yu de manne! Vandaag gaan jullie leiders eens testen hoe het zit met jullie 'ninja/stealthskills’. Normaal gezien denken jullie allemaal bij het woord 'stelen’ aan termen zoals 'gevangenis’, 'verboden’ en 'politierechtbank’, maar vandaag zou dit echter anders moeten zijn! Op deze heugelijke zondag zullen jullie nl. moeten stelen om als overwinnaar uit de bus te komen! Zoveel mogelijk eendjes pikken uit de boerderij van boer Julien maar ook verdedigen en jagen,... Het wordt weer een zondag van jewelste! Noot: Je mag als BOEF of SECURITY-AGENT verkleed komen. Tot zondag jongens!!!!

Zondag 11 november 2018: Wapenstilstand (GEEN CHIRO)
Op deze dag exact 100 jaar geleden werd er om 5 uur ’s nachts een akkoord getekend dat het einde betekende van de Eerste Wereldoorlog. De wapenstilstand zou vanaf 11.00 uur in gaan op de elfde dag van de elfde maand. Tot dan vielen aan beide kanten nog vele slachtoffers. Tot op de dag van vandaag herdenken we hen die het leven lieten bij alle oorlogen in de wereld. Hierdoor zal er deze zondag geen Chiro worden gegeven.

Zondag 18 november 2018: Avengers Infinity War
“Belachelijk spannende intro” …. Enkele onder jullie zullen al staan te popelen bij het lezen van de titel en dan kijken we vooral naar Maurits en Nio. Aangezien we nog veel te lang moeten wachten vooraleer we het vervolg op IW: part 1 kunnen bekijken dachten we om een mega, cool, groot en over the top inleefspel te spelen over de MCU (kort voor Marvel Cinematic Universe). Voor wie dit allemaal een beetje onbekend klinkt raden we aan om in de vakantie alle films, series en strips te bekijken of te lezen. Vergeet dus ook geen verkleedkleren mee te nemen om er helemaal in op te gaan.

Zondag 25 november 2018: CHRIKO!!!!
Naar aloude gewoonte (die nog afstemt van de tijd dat er nog dinosaurussen op de wereld rondliepen) is het vandaag het Chirofeest vant jaar. Een dag waar menig Chiroleider, -lid en sympathisant naar uitkijkt. Want vandaag proppen we ons vol met heerlijke kriekskes met ballekes en gaan we de wateren van het zwembad onveilig maken. Blijkbaar zit er ook echt een verhaal achter vandaar de volgende belangrijke informatie. Het feest van Christus Koning van het Heelal ("Dominus Noster Iesus Christus Universorum Rex" in het Latijn) is een hoogfeest binnen de Rooms-katholieke Kerk dat eind november gevierd wordt, op de 34e en laatste zondag van het liturgisch jaar. Het feest werd in 1925 ingesteld door paus Pius XI naar aanleiding van de 1600-jarige viering van het Concilie van Nicaea. Pius XI wijdde de encycliek Quas Primas aan dit feest dat telkens het kerkelijk jaar afsluit. (www.beleven.org/feest/christus_koning) Jullie (d’ avers zoals ze in Kalfort al eens durven zeggen) kleine spruit zal in de loop van deze maand een brief meekrijgen met verdere info. Gelieve deze ook zo spoedig mogelijk terug te bezorgen.

Dikke kusjes
The Bleck Pentah aka “Milad”
Ulysses Klaue aka “Théééééééémes”
Ant-Man aka “Burak”

September - oktober

Yuuuuuuu menne!!!!

Hopla! Het startschot is gegeven! Shots fired! Jullie kunnen je vanaf vandaag weer voorbereiden op een Chirojaar vol plezier, avontuur en de nodige moddervlekken op de kleren. We hopen dat jullie blij zijn met jullie drie nieuwe leidertjes! Wij staan alvast te popelen om dit jaar met jullie door te brengen! Zoals ieder jaar zullen we er overigens ook voor zorgen dat er elke zondag weer een spetterend programma op het menu staat. Hieronder kan je alvast de programmatie vinden van de eerste twee maanden. Kom dus zeker af en neem AL jullie vrienden mee!!! 𝐶𝑈𝑆𝑢𝑛𝑑𝑎𝑦 boys!

Zondag 9 september 2018: overgang
Holalala! Zoals jullie kunnen lezen is het vandaag overgang! Dat wil zeggen dat jullie jammer genoeg afscheid zullen moeten nemen van jullie oude leiders. Maar niet getreurd!! Jullie krijgen er drie spiksplinternieuwe voor in de plaats. ‘Ves oat de verpakking’ gelek da ze in Antwaarepe wel eens durven zeggen! Maak jullie kiekebeusjes dus maar al nat want we gaan er meteen volle gaas invliegen! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons. Tot dan groene ridders!!!

Zondag 16 september 2018: startdag
Jawel....het Chirojaar is nu ECHT officieel begonnen! Zoals gewoonlijk zijn er vandaag verschillende standjes verspreid op het Chiroheem. Een kleine selectie van enkele doldwaze activiteiten: er is een doolhof, een deathride, een nieuw springkasteel en nog heel erg veel meer. Vergeet zeker ook niet al jullie vriendjes mee te nemen, zodat we er allemaal samen een extra leuke dag van kunnen maken. Als afsluiter van de dag krijgen jullie (zoals ieder jaar) lekkere smoutebollen voorgeschoteld. Spring dus maar al in jullie uniformen zodat ze al wat ingelopen zijn! C U there jongens!!!

Zondag 23 september 2018: lokaal pimpen
WOW!! Een lokaal?!?! Ja boys, we weten het! Voor sommige is dit niets nieuws maar voor de jongens die van de speelclubs komen zullen we het even haarfijn uitleggen: Net als vorig jaar is ons rakkerslokaal gelokaliseerd op ‘den boven’ en moeten er dringend renovatiewerken/(aan)interieurvormgeving/sloopwerk gedaan worden! Pak dus al die mooie posters maar mee!!! PS: Graag eentje van The Avengers!!! PPS: vandaag komt een van jullie leiders terug van het verre Vietnam... misschien heeft hij wel een verrassing of iets dergelijks bij!!! Rep je als de bliksem naar de Chiro om het te weten te komen. Yuuuuuhuuu!

Zondag 30 september 2018: Doop!!!!
Oei, boys! De laatste zondag van september is al aangebroken!! Wat ging dat maandje snel.. Nu de temperaturen hopelijk nog lekker aangenaam zijn is het hoog tijd om onze traditionele doop te laten plaatsvinden. Want een echte rakker, is een gedoopte rakker (dat weten jullie zelf ook he jongens ;) ). Vandaag zal het er dus iets vuiler aan toe gaan als normaal.. Maar! Not to worry!! De beek is tegen dan alweer goed gevuld zodat we ons na enkele knotsgekke opdrachten grondig kunnen wassen ;)). Zet jullie dus maar al schrap voor deze lekker vettige zondag! Feesten als de Beesteeeeeeen! NOOT: zeker niet te vergeten!!! -> reservekledij, Chirokleren, handdoek, shampoo en een zakje om de vuile kleren terug in mee te nemen.

Zondag 7 oktober 2018: laddercompetitie
’T begin van het jaar is natuurlijk ook dé periode om enkele classic programma’s in te plannen he groene appels! Vandaag zullen we eens testen wie van jullie er het sterkst,het slimst en het knapst is! Vandaag zullen jullie onderling moeten duelleren. Bij winst ga je een trapje omhoog op de ladder en bij verlies ga je een trapje omlaag. Simpel dus! Enkele opdrachten om jullie thuis rustig voor te bereiden: 700x jongleren met een bal, 100000 sit-ups doen, vier marathons lopen en 5 keer pompen! Tot zondag guys!

Zondag 14 oktober 2018: Monsterboerderij (the return)
Hohooooo! Misschien zijn er enkelen onder jullie die dit spel nog kennen.. De Smeagol heeft ondertussen een extra jaartje kunnen nadenken over het graafste spel dat ooit gemaakt werd op de Chiro. Na wat onderzoek en wat gepuzzel heeft hij er zelfs een supermegazotte ULtiMaTe edition van gemaakt! Wij zijn alvast benieuwd met wat voor ‘monsterlijke boerderij-ideeën jullie op de proppen zullen komen!!!’ Kom deze zondag zeker naar de Chiro om nog eens te genieten van dit zotte spel! Ciao jongens!

Zondag 21 oktober 2018: Roage Schpelen
Vandaag zullen jullie jullie ‘roagheyd’ moeten bewijzen. ‘Roagheyd’ is een eeuwenoud begrip dat reeds in de oudheid werd gebruikt om de uitstraling van jongere mannen aan te duiden als deze uitermate (ik citeer uit ‘Wereld in Woorden’ door Frits van Oostrom) ‘dappere’, ‘grave’ en ‘kwenioestercke’ kenmerken vertoonden ! Jullie leiders hebben ondertussen al meerdere keren bewezen dat ze enorm veel ‘Roagheyd’ bezitten en zullen vandaag testen of er ook potentieel in de groep zit! Verwacht je vandaag dus aan het iets wilder geravot en ook het iets rustiger (maar nog altijd roag) geravot (schaken enzo). Tot de zondag menneuuuuuuu!

Zondag 28 oktober 2018: Hungergames
Om de maand oktober af te sluiten hebben we een heel speciaal programma voorzien voor vandaag, jongens! We gaan vandaag de hongerspelen spelen. Vandaag sta je er alleen voor. Grijp één van de zakken van de hoop, rep je naar je schuilplaats en kijk welke wapens je moet verzamelen om het spel te winnen. Houden jullie van spannende zondagen?? Kom dan zeker vandaag eens piepen op de Chiro!!! Arrividerci!

Ciaowkez Miauwkezzzzzz
Jullie leiderz
Burak aka kuifje aka Yondu
Smeagol aka Spoderman
Milad aka Mr. M