KERELS

HOME

Maart - April

DE ZON BREEKT EINDELIJK TERUG DOOR. Met open hart en groot verlangen naar meer vitamine D verwelkomen we allen de mooie maanden maart en april. Kriebels in jullie buikjes, fluitende vogeltjes, een lieve lach en een mooi gebaar zo hier en daar: het hangt in de lucht. De lente is onderweg. Wat dus ook betekent: korte rokken, terrasweer, die knappe griet/gast uit uw klas ziet u plots zitten, modderf***** PEKESWEEKEND (joepie joepie cola’s drinken op de kosten van uw bomma met katastroof in de achtergrond) (Pak uw bomma zeker ook mee! Iedereen welkom). Elk jaar opnieuw momenten die nog een heel jaar lang nazinderen. De lente is het mooiste seizoen, en dat gaan wij jullie mee laten zien de komende twee maanden. amen. xo

Zondag 4 maart 2K18: Friends Inleefspel
So no one told you life was gonna be this way
Your job's a joke, you're broke, your love life's D.O.A.
It's like you're always stuck in second gear
When it hasn't been your day, your week, your month, or even your year, but
I'll be there for you
(When the rain starts to pour)
I'll be there for you
(Like I've been there before)
I'll be there for you
('Cause you're there for me too)
^ verplicht van buiten te leren en toonvast te kunnen meezingen deze zondag. Toptip: wil je vandaag écht voor de winst gaan? Kijk dan snel nog even alle 10 de seizoenen achter elkaar als ultieme voorbereiding van dit ongetwijfeld geniaal buitenspel. Komen komen komen want zonder ‘Friends’ is er natuurlijk niets aan.

Zondag 11 maart 2K18: DENKTANK CkcOP
Vandaag duiken we met z’n allen de dieperik in en dompelen we ons volledig onder in de wereld van de denktanks en grote braintrusts. Gaat vet worden, man. Het vervolg is nog een beetje een verrassing, maarrrr wees gerust: het eindresultaat zal de moeite worden. Warm jullie hersenkronkel dus maar alvast op en zak af naar de CKC-hemen voor een namiddag knutselen voor gevorderden.

Zondag 18 maart 2K18: Survivaltechnieken met gastleraar Bear Grylls aka Vaos
Uw eigen pis drinken gade niet moeten, noch gaan jullie vandaag leren hoe je in een rendier kan overnachten. Wat wé wel gaan doen is vuur leren maken uit het niets, everzwijnen slachten en shelterplaatsen fixen zonder supplies. En daarna ook onze kennis in de praktijk omzetten. Tip: heel misschien bereiden we wel een bbq voor op ons eigen gemaakt houtvuur. Misschien he. Maar een idee. Maar wel een vet idee. Komt goed man. Vergeet jullie veldfles voor bronwater, slaapzak voor vriestemperaturen en machete mes niet mee te nemen.

ZATERDAG 24 maart 2K18: ExamenGiro op ZATERDAG
Arme stakkers, weeral volop in die examens! Met veel plezier kletsen jullie leiders weeral eens een supervette zaterdagavond ineen om jullie examenzorgen even te doen vergeten. Zij die er bij waren vorige keer in Breeven, weten wel dat dit echt de moeite wordt. Leg die boeken aan de kant, gooi je pen even neer, laat die Latijnse woordjes maar voor wat ze zijn en probeer de vraag en aanbodcurves even vanuit uw permanent zichtveld te bannen. Zak lekker af naar het CKC heem (maar niet voor lang want we gaan weer een spel spelen op verplaatsing!!!) en vergeet je zorgen. Niet vergeten de bomma te bedanken voor dat kaarsje dat ze altijd brandt voor uw goeie punten.

Zondag 1 april 2K18: Heiligpaasfeest dus geen Chiro (sadlyfe)
Vandaag herdenken we de herrijzenis van Jezus uit zijn graf, zo’n 2018 jaar geleden. Hoe hij die steen opzij rolde en vol flair naar zijn Vader opsteeg, voelen we nu nog steeds nazinderen. Het is dan ook geen Chiro vandaag. Uw leiders ontvangen graag een uitnodiging om mee pateekes te komen eten bij uw bomma. Ga je geen pateekes eten bij de bomma? Dan kan je altijd uw leiders komen vergezellen bij het pateekes eten op de Paasdisco. Of naar de koers kijken want die courreurs pakken blijkbaar geen verlof op deze hoogdag. Geniet van de zon jongenssss

Zondag 8 april 2K18: PEKESWEEKEND – geen Chiro
Jullie favoriete leiders zijn vandaag aan het bekomen (hahaha mopje was het maar waar, die gig tent moet door iemand worden afgebroken joh) van het meest legendarische weekend van het Jaar: PEKEZWIEKEND 2K18. Omdat het deze zondag geen Chiro is verwachten we jullie natuurlijk met z’n allen samen met jullie vriendjes en vriendinnetjes en jullie bomma op vrijdag- of zaterdagavond op het CKC heem om de dansbenen goed los te schudden en menig Cola’s of platte watertjes (voor de meelezende ouders) naar binnen te gieten. GENIET ERVAN want over twee/drie jaar is dit walhalla van plezier helemaal van jullie.

Zondag 15 april 2K18: VOLKSDANSEEUUUNNN
Dansbenen nog niet verloren vorig weekend??? Uw kartonnen benen er al terug aangezet??? Houd nog een restje dansenergie over voor deze zondag want we vliegen er volledig in: de poorten van het danswalhalla zijn vandaag geopend op ons eigen Chiroheem, be there of be not there en mis een giga party onder de hopelijk brandende zon. En jullie moeten helpen ook want de winst is voor enzo maar al die dingen bespreken we nog. Groetjesssss

Zondag 22 april 2K18: Camping chez CKCOP – Weeral gene Chiro maat
Jullie hebben op onze feest-ééndaagse waarschijnlijk weeral eens een onvergetelijke nacht beleefd aan het kampvuur met jullie beste maten, daarom is het vandaag ook weer geen Chiro. Jammer jammer jammer, maar dat feestweekend wordt er weer dik op. Meer info volgt snel, begin zeker al eens te denken aan een actje! Omdat jullie zo graag acteren en op een podium staan willen we er dit jaar iets speciaal van maken. En maak misschien al een afspraak met de bomma om een pateeke te komen eten want ze mist u.

Zondag 29 april 2K18: Kerel/Aspi weekend – Anders schaffen we Chirogeven op zondag gewoon af???
April is de maand van onvergetelijke programs, maar met bitterweinig Chiro zondagen. Niet getreurd, dit weekend maken we dat natuurlijk dubbeldubbeldubbel en dik goed. Wat we juist gaan doen is nog een beetje een verrassing, maarrrrrr het gaat een groot avontuur worden. Trek je beste avontuur kleren aan en maak jullie benen maar al nat want dit weekend wordt er één uit de duizend man. Meer info volgt snel.

In de naam van Vader Vaos, Zoon Pieter en Heilige Geest Vinnie D,
AMEN
Obama out *mic drop*

Februari

FEBRUARI: De dagen worden terug langer, onze collectieve vrees voor lawines daalt al wat meer en het is nog steeds te koud om in de zee te gaan zwemmen. Februari, de maand waarin het besef groeit dat al die goede voornemens uit januari toch niet haalbaar waren, en meer realistische doelen voor de rest van het jaar worden opgesteld. Februari, de maand van verlossing voor jullie blokkende leiders. Februari, de maand die augustus kan vervloeken door slechte punten te geven aan hierboven genoemde blokkende leiders. Februari, de tweede maand van de Gregoriaanse kalender en tevens de kortste van het jaar. MAAR VOORAL: Februari, dé maand met weer RETE GRAVE SUPPERZOTTE MEGA COOLE ONGELOOFLIJK SPONTANE EN VERRASSENDE…. C H I R O Z O N D A G E N. Wij hebben er zin. Jullie hopelijk ook. Buckle up en maak je hieronder alvast klaar voor een helse rit doorheen deze magnifieke maand.

Zondag 4 Februari 2K18: Bergfietsen
Modder… Adrenaline…. De sissende wind in je oren… Verzuurde benen, maar een warm gevoel vanbinnen. Deze zondag gaan we mountainbiken. Met z’n allen zoeken we de vuilste parcours op van Puurs-Sint-Amands ( INTERMEZZO: PuurS-SintAmands. Gemeende vraag-a: wie heeft die dubbele S daarin gestoken? Hoe spreekte dat zelfs uit? Waarom niet gewoon Klein Brabant gepakt? Of Puurs aan de Schelde ofzo?? Zoveel gouden opties en dan gaan ze hiervoor… tja) om deze aan een hels tempo door te scheren op onze fiets. Voorzien op de chiro: Mentale peptalk voor we aan het parcours beginnen, een waterspuit om uw fiets proper te spuiten na afloop, wax-strips om de benen mee te ontharen (fietste sneller mee naart schijnt). NIET voorzien op de Chiro en dus zelf mee te nemen : Biefstuk voor tussen uw bilspleet (zo’n zadel begint zeer te doen na een tijd), knappe dames/heren om de benen te masseren voor we vertrekken (Neen, uw leiders zijn hiervoor niet beschikbaar), EEN FIETS (zeker niet vergeten natuurlijk. Een echte mountainbike hoeft niet hoor. Jullie leiders wagen zich ook aan dit avontuur op een stadsfiets), een giga glimlach (die na afloop vol met modder zal hangen). VROEMVROEM tot dan! (Eigenlijk RINGRING want een fiets vroemt niet. Fiets niet vergeten boys).

Zondag 11 februari 2K18: Valentijn voorbereiden
Binnenkort is het weer zover. Bibberende benen, zweterige plak-pollen, een licht kuchje om de keel te schrapen en een reeds verharde kauwgom die al drie uur in uw mond zit om toch maar zeker uw date-to-be niet omver te blazen met die ajuinsoep met extra looksaus van de avond ervoor. JUIST JA: Valentijn. Dé favoriete feestdag van elke Kerel (wat kennen we jullie toch zo goed). Omdat we bovenstaande symptonen van ‘Ik wil iemand uitvragen’-itis willen voorkomen, geven jullie zeer kundige leiders vandaag een heuse DATEN 1.0 Workshop, zodat jullie klaar zijn om te shinen op dé grote dag zelf. Helemaal kosteloos! Speciaal voor jullie maakt de Vaos een uitzondering op zijn uurtarrief. Zeker meenamen deze zondag: Een lijst met alle parfums die ge thuis hebt liggen, kladversies van liefdesbrieven, een foto van uw soon-to-be lief (M/Vr, mind you: iedereen is welkom deze zondag.), een make-up spiegeltje en je stoutste schoenen om al eens te zien of ze nog wel gaan passen op Valentijn! Tot dan Boiz.
XOXO Gossip Girl
PS: Naast de workshop voorzien wij ook een valentijn getint inleefspel. Geen zorgen. Wordt leuke zondag.

Zondag 18 februari 2K18: GEEN CHIRO
Omdat jullie na de dropping al genoeg zotte verhalen gaan hebben voor deze week is het deze zondag geen Chiro. We voelen jullie gejammer en traantjes al aankomen maar geen nood! Hieronder een leuke lijst van alternatieve activiteiten op zondag:

  • - Koffie gaan drinken met de Bomma
  • - Taartje eten bij de Bomma
  • - Uw Bomma (bijna alle) details vertellen over die onvergetelijke dropping die veel te snel voorbij was en nu al tussen de hoogtepunten van 2018 komt te staan
  • - Leren brijen van uw Bomma
  • - Uw Bomma proberen overtuigen dat Scouts en Chiro weldegelijk niet hetzelfde is. (Argumenten te verkrijgen bij uw leiders)
  • Een hele zondag aan uw baar sleuren (niet met de Bomma)
  • Een rood frakske aandoen en gaan staken int station dat ge te weinig verlofdagen krijgt int jaar
  • - De rest van jullie leven uitplannen (zie Flowchart)

Zondag 25 februari 2K18: Ode Aan WIM HOF aka THE ICEMAN
Wim Hof. Dé legende. Dé man die alles aankan. Een hollander. Met een lange baard, én een giga grave methode om alle zotte dingen te doen met uw lichaam. Voor wie nog niet van deze real-life superhero heeft gehoord: zie www.innerfire.nl. Omdat jullie leiders heel hard begaan zijn met jullie gezondheid, dompelen we ons vandag met z’n allen diep onder in de koude, en in de WIM HOF METHOD. Geen zorgen beste ouders, uw kinderen-zoet zijn in goede handen. -30°C gaan we vandaag nog niet opzoeken, maar koude training kan wel, en een kennisbasis van ons CardioVasculair systeem zal zeker gelegd worden. Voor een wetenschappelijk onderbouwde zondag, vol spanning en avontuur (maar echt he. Het wordt spannend en avontuurlijk) moet je deze zondag op de CKC domeinen zijn. (Vandaag voor de gelegenheid omgedoopt tot de HOF domeinen). VET??? GRAAF?? MEGACOOL??? Ja toch. Komen, deze zondag veranderd jullie leven. Beloofd.

DAT WAS HET VOOR DEZE MAAND JONGENS.
We zien jullie snel.

December -Januari

DECEMBER. De koudste en tegelijkertijd warmste maand van het jaar. Gezellig keuvelen met de bomma aan de haard, een glaasje thee slurpen en wat lachen met dagelijkse miserie uit Thuis (of Familie, we don’t judge) terwijl je eigenlijk toch al stiekem een kerstfilm wilt opzetten? Houd dat maar voor Thuis, wannttttt koud weer of niet, we gaan de komende twee maanden weer jolig buiten ravotten!

Niets beter dan na een chirozondag uw ijskoude rode benen in een jogging te steken en alvast uit te kijken naar volgende week.

JANUARI. Een nieuw jaar, een nieuwe start. Goede voornemens, nieuwjaarsbrieven van de nichtjes en neefjes, gefrituurde scampi’s binnensteken met die ene tante die ge eigenlijk niet kent maar wel elk jaar half beschonken uw familiefeest komt crashen; niets is zo zalig als de feestdagen. Behalve natuurlijk alle zondagen tussen de feestdagen. Geloof ons, het wordt weer de moeite deze maand. Zak dus wederom weer elke zondag af naar jullie favoriete oord van vriendschap, broederliefde en plezier, en vergeet uw nieuwe colgate smile die ge van de nonkel hebt gehad voor Kerst niet op de kast. Tot snel blauwe gasten.

Zondag 3 December 2K17: Examen Chiro ( 17uur  19:30uur)

Jullie gaan bijna starten met de examens en daar houden wij rekening mee!! Daarom gaan wij de chiro verkorten! Vanaf 5 uur tot half 8 kunnen jullie bij ons te recht. Om samen iets te eten en een leuke avond activiteit te doen! Want ge hebt tussen al dat blokken ook Ontspanning nodig! Wij gaan de volgende 3 weken de vetste avond activiteiten voorzien! We zouden zeggen komen!! Maar enkel als ge zeker zijt da u examen maandag geen flop zal zijn! ;)

ZATERAG 9 December 2K17: Examen Chiro x WWB2.0 ( 18u  20:30 )

Wilde woestijnbendes TWEEPUNTNUL babyyyyyyyy het is zover! Haal jullie woenstijnoutfits maar al terug uit de kast want deze avond gaan jullie ze goed kunnen gebruiken. Omdat jullie leiders bedachten dat afwisseling in deze barre studeer periode wel eens goed kan doen, zal de examen chiro deze week niet op zondag maar op zaterdagavond doorgaan. We eten niet op de Chiro dus smul jullie buikjes zeker goed vol op voorhand thuis. Kom ook zeker met de fiets want WWB2.0 speelt zich op locatie af deze keer!!!! Voor de leden onder jullie met een zandallergie: pilletjes en pamper niet vergeten. Tot dan boizzziizizizz

Zondag 17 December 2K17: Examen Chiro (17uur  19:30uur)

Houden jullie het nog vol zo, met al dat leren? Zo nee: kom dan zeker naar de Chiro deze zondag om nog eens alle remmen los te gooien en gezamenlijk te wenen voor alle slechte punten die jullie al hebben gescoord! (Disclaimer: Jullie Leiders hebben er het volste vertrouwen in dat alle leden met glans op alle examens gaan slagen en hopen ten stelligste dat jullie het beter doen dan hen in deze barre tijden van fluostiften, uitgeveegde inkt, lege rode balpennen en Tipp-Ex. Heel veel succes met die laatste loodjes jongens, we geloven in jullie.) Zo ja: kom dan zeker ook langs om nog eens af te wijken van die dagelijkse examenkost en jullie buik rond te eten met een heerlijke portie frieten van de pitazaak of pita van de frietzaak! Gewoon komen is de boodschap. Niets leuker dan een wilde Chiroavond om wat stoom van de examenstress af te laten. Hoogachtend en tot snel, jullie leiders.

Zondag 24 December 2K17: GEEN CHIRO (Kerstavond)
Nu dat de feestdagen er aan komen zal het de komende 2 weken geen chiro zijn. Eet je buikje maar goed vol en geniet deze dag samen met de familie en natuurlijk niet vergeten om samen met de familie naar de kerk te gaan om middernacht . Dit doen we om de geboorte van onze zoon Jezus Christus te vieren. Nog heel prettige Kerstmis gewenst van jullie pracht leiders en Vincent.

Zondag 31 December 2K17: GEEN CHIRO (Oudjaar)
Jaja de laatste dag van het jaar! Nog eventjes en we gaan aftellen… 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1…. Omdat het zo een speciale dag van het jaar is zal deze zondag ook geen chiro zijn. Wij mogen ook is nekeer genieten van ne rustige zondag zeker? Maar wees gerust de komende weken zullen er veel nieuwe programma’s klaar staan! Dit zal wel gedaan worden met de Vaos. Dit omdat de 2 goede studentjes Piet en Vinnie zullen moeten leren voor hun examens (rip). Deze 2 top leiders zullen jullie terug zien rond Februari!! Hopelijk in goede & nog levende staat én zonder buizen (hoop doet leven ey). Nog een gelukkig nieuwjaar gewenst en geniet er van!!

Zondag 7 Januari 2K18: Vervangleiding met Vaos Part 1
EPISODE I - THE VAOS LAYS BACK
Jooo menne, Vandaag gaan we nekeer chillen he! Omdat we dat dit jaar nog nooit hebben gedaan, gaan we deze zondag eens old school games doen: alle bordspelen en spelen die we aan een tafel kunnen doen dus! Enkele voorbeelden: machiavelli,risk,monopoly,… Alle dus sumpel uitgelegd wee nen vetten dag me moa ;) See u then V tot the AOS

Zondag 14 Januari 2K18: Vervangleiding met Vaos Part 2
EPISODE II - RETURN OF THE GOLFSTICK
Jooo menne, Vandaag gon we eens gaan golven se! Alleja, gaan golven bij ons he met onze fantastische hockeysticks :p van het begin van het spel tot het einde van het spel hebben jullie allemaal het zelfde doel. We gaan golven met enorm veel ‘’toevallige’’ obstakels etc. Juuuu, Vaos

Zondag 21 Januari 2K18: Vervangleiding met Vaos Part 3
EPISODE III - THE BACKWARD MENACE EPIPHANY
Jooo menne Vandaag gaan we eens alles achterstevoren doen zowel de activiteiten als onze kleren en onze gewoontes dus we zullen vandaag beginnen met het maken van die wel degelijk super lekkere fritlijst die iedereen zo blij maakt ;) en daarna natuurlijk de usual stuf zoals voetbal basketbal spritjes trekken enz. See uuu

Zondag 28 Januari 2K18: Vervangleiding met Vaos Part 4
EPISODE IV - THE END OF AN ERA
Jooo menne, Vandaag gon we leden worden leiders spelen vandaag is jullie dag om ons eens te commanderen maar hou in gedachten binnenkort zijn wij terug de baas he ;) Tot dennnnnnn

Zo beyz, dat was het voor deze twee feestelijke maanden! Omdat we wel vermoeden dat jullie een nieuwjaarspakje mee gaan nemen voor jullie favoriete triumviraat, hieronder een korte, vrijblijvende, verlanglijst:
10’en/20 en 19876567 schietgebedjes voor de Vinnie zijn examens;
5000 nieuwe followers voor de Piet zijn streamchannel op Youtube;
Een Fein KBC 35 Compact Magneet Kernboormachine tot 35 mm voor de Vaos.
GROETJES VAN JULLIE KAPOENEN

November

REMEMBER REMEMBER de vette maand november, met de Kerels van Chiro Kalfort.

Nee??? Maak jullie dan maar al klaar voor de volgende maand want deze gaat blijven plakken. Wervelende programma’s, grave spelen en onvergetelijke momenten staan jullie de komende -bijna- wintermaand te wachten. Van het koude weer trekken we ons juist niks aan, we blijven dus hardnekkig geloven in die verre herinnering aan de zon en beleven ook deze maand -bijna- al onze fantastische nieuwe avonturen in de frisse buitenlucht. Zoek die warme onderhemdjes alvast maar bij elkaar of doe uw favoriete Slav-Squad vest aan over uw Chiro trui voor extra warmte. Lange onderbroeken tegen de koude keuren uw leiders enkel goed als er een tijgermotief op staat, het eigenlijk een kousenbroek is, en er een vrouw in zit. Dikke no-go dus, hard gaan en die korte broek rockeeennnn. Jullie favoriete triumviraat rekent ook deze mooie maand weer op jullie talrijke aanwezigheid en gouden glimlach. Maak jullie borst maar al nat -maar niet te nat want dan doet ge waarschijnlijk een valling op met dat snertweer- en tot snel Boizzzz!

Zondag 5 November 2K17: Wilde Woestijnbendes (en Lokaal Pimpen 2.0)
Opvliegend zand in de ogen, kamelengemekker in de achtergrond (of is het de Vaos zijn lach???), Fata Morgana’s, zoeken naar drinkwater, opgelicht worden in de Soekhs, sluipen door wilde Marokkaanse straten, … Droomvakantie toch? Vandaag wordt hij werkelijkheid! We zakken met z’n allen af naar de wereld van de miljoenmiljard zandkorrels om ons helemaal onder te dompelen in de smokkelbendes van de woestijn (en in zand, waarschijnlijk ook). Wat kunnen jullie verwachten? Smokkelen. Niet zomaar inleefspel smokkelen, maar real-life bad-ass Antwerpse-cocaïne handel smokkelen! (Noot van de Leiding: Beste ouders, natuurlijk wordt er niet echt met illegale dingen gesmokkeld. Uw kind is steeds in goede handen bij zijn favoriete drie leiders). Bereid jullie dus maar al voor op spanning en avontuur (dit wilt dus zeggen: als je denkt een pamper nodig te hebben, wij voorzien er geen dus neem ze zelf mee.) Naast deze smokkeltocht gaan we ons opnieuw wagen aan een PIMP MY LOCAAL CKC STYL, de enige echte sequel, de 2.0, de …. Versie waarbij we hopelijk wél ons lokaal pimpen dus! Alles wat mooi is en tegen een muur geplakt mag worden is welkom (inspiratie vind je bijvoorbeeld op playboy.com of penthouse.com). De lampkes van de bomma zijn ook goed, en als ge nog oude designmeubels hebt liggen thuis moogde die ook meepakken want dan koopt de Vinnie die wel over voor een prijsje! Zetels enzo zijn zeker welkom om ons volgend kampvuur mee aan te steken (mopje, thuislaten aub xx)

Zondag 12 November 2K17: Highland Games
Highland Games jullie hebben er zeker en vast van gehoord. Balk werpen, band rollen, touw trekken en schoofwerpen hoort hier ook bij. Bij dezen spelen worden jullie getest op kracht. Wie durft het op te nemen tegen de krachtpatser van Kalfort. Wordt de sterkste van de groep en ga een heel jaar door het leven van Beir vant jaar. Neem ook je beste Schotse outfit mee want natuurlijk kunnen het geen Highland Games zijn zonder een rok te dragen! De Vinnie heeft zijn schoonste exemplaar alvast uit de kast gehaald.

Zondag 19 November 2K17: Boefdag
Omdat wij de zomer ook zo missen haalt Vaos vandaag zijn favoriete speelgoeod mee naar de Chiro: de vetste bbq die België en de rest van de wereld ooit gekend heeft. Dit topstuk in noeste handarbeid is van ongekende geschiktheid om vlees op te schroeien en lookbroodjes op te bakken! Classic Boefdag-gewijs zullen er ook frituurhapkes worden voorzien, en voor de vegetariërs zullen we ervoor zorgen dat het gras al een paar weken niet gemaaid is. “Hoe bereid ik mij nu best voor op een boefdag Leider???” Awel, dat zullen we even kort uitleggen. Zoek alvast een te grote Chirobroek (misschien dat de Tank of de Piet er nog hebben liggen), en zie dat er nog wat gaatjes over zijn in uw riem om deze wat losser te zetten, want dit gaat nodig zijn. Uithongeren is een slecht plan, maar best niet te veel eten voor jullie deze zondag naar CHEZ-VAOSVINNIEPIET vertrekken! Gros bisous van jullie leiders en vergeet natuurlijk ook geen centen mee te nemen om voor al dit lekkers wat bij te dragen. Greeeetzzz

Zondag 26 November 2K17: Chriko (10:30 chiro)
Het is weer zover! Christus Koning. Hierbij gaan we met zijn allen samen naar de kerk om voor god te bidden. Hem te bedanken voor wat we allemaal gekregen hebben. Denk nu eens betere leiders had je toch niet kunnen hebben? Hiervoor moeten jullie om 10:30 op de chiro staan in Chiro uniform! Vervolgens zullen we samen lekker iets eten op de chiro. Daarna zoals elk jaar een heel leuke middagactiviteit. We zouden het al willen verklappen maar we weten zelf nog niet wat we gaan doen. Dit zal mee gedeeld worden in een brief tijdens de chiro activiteiten deze maand. Als dit allemaal gedaan is zullen we samen met de 3 oudste groepen nog knus bij elkaar schuiven en een filmpje zien. Dit zou er voor kunnen zorgen dat de chiro vandaag tot 8uur duurt in plaats van half 8. Meer informatie -ook over eventueel rijden met auto en dergelijke- krijgen jullie nog apart op een feestelijke uitnodiging (een wit papier dus) voor dit groots jaarlijks evenement. Tot dan!!

Zo Boys/Boiz/Bois/Jongens/Vette Gasten,

Dat zal’t zijn voor deze week! 400gram vette programma’s, 2 schellen kaas, 300 gram salami ni te dik en een schelleke samsonworst voor de kleine.

Hoogachtend, als altijd, en tot snel.

VinnieVincentDelrue
PietjePieterFlorus
MoessonJefSchelfout
xxx

September - oktober

Yuuuuuuuuu de mannen,

Kerels kunnen we jullie pas noemen na de Doop natuurlijk ;). Hier zijn we weer een jaar verder met een nieuwe kleur of dezelfde. Deze keer met jullie favoriete leiding natuurlijk! Wij staan hier klaar om het beste Chirojaar ooit te beleven! Alles wat wij in petto hebben voor jullie de eerste 2 maanden staat hieronder. Tis nogal veel maar lezen vindt iedereen toch wel leuk zeker? Wij zijn in ieder geval klaar voor dit jaar en hopen zoveel mogelijk mensen te zien. Be there or Be nowhere

Zondag 10 September 2017: Overgang
Spannnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeennnnnnd vandaag weten jullie eindelijk wie jullie leiders zijn!!! Bent ge nu ni kei content? Het beste trio van Chiro Kalfort staat klaar en paraat voor een geweldig jaar samen met jullie!! Vandaag zullen we starten met ons als nieuwe leiders. We gaan nu eerst nog leuke kennismaking spelletjes spelen op de Chiro en vervolgens over gaan tot het echte werk. See you there boiis

Zondag 17 September 2017: Startdag + Pukema
Vandaag zullen we starten met de jaarlijkse traditie van de startdag! Moesten jullie nog vrienden hebben buiten de Chiro mogen jullie deze sowieso eens meenemen want hoe meer vrienden hoe meer vreugd! Kalfort kermis is juist gedaan maar wij zijn klaar om terug op de botsottos te gaan zitten!! Eerst gaan we nog leuke kennismaking spelletjes spelen op de Chiro, maar ik zou jullie ook aanraden om wat extra geld mee te nemen voor op Pukema zelf. Wat gel in jullie haartjes smeren kan ook geen kwaad, want naar ’t schijnt durven daar ook wel eens knappe grieten rond te lopen ;). (En misschien ook wat extra versiertrucks voorzien, want de Vinnie aka Titskeuning van de leiding zit in Rusland dus kan ulle niet helpen vandaag). Oefen maar al goed op jullie botsautoskills, want van de leiders gaat ge toch niet winnen ;). Tot dan boysssss.

Zondag 24 September 2017: Maffiosi
Vandaag gaan we nog is wat nostalgie terug brengen naar de hood van Kalfort. We gaan een maffiaspel spelen getint in het Kalfortse gettoleven zoals onze echte mc tempel het vroeger deed. We gaan terug naar de tijd waar hij is opgegroeid en gaan het leven een keer uit zijn ogen bekijken dus kzien ale dan eeeeej

Zondag 1 Oktober 2017: Pimp My Chirolokaal
We gaan niet te veel op ons gat zitten vandejaar, maar toch: een vet lokaal is essentieel voor een vet Chirojaar! Vandaag gaan we er dus alles aan doen om jullie wildste lokaal-pimp-dromen uit te laten komen! Pakt dus alles maar mee wat ge thuis hebt liggen en kerel-lokaal waardig vindt. Denk aan: posters met naakte grieten, posters met grieten die niet naakt zijn, posters met meerdere naakte grieten, restjes verf om een portret mee te schilderen van jullie liefste leiders in ’t groot op de muur, dat inbouw-binnenzwembad dat ge toevallig thuis nog hebt liggen, basketbalringen zodat we niet meer naar buiten moeten om te basketten, restjes domotica die ge thuis niet meer nodig hebt, discolampen voor onze wekelijkse raves mee te organiseren, een foto van de mama en papa (zodat die ook altijd nog een oogje in het zeil kunnen houden, … De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat jullie fantasie maar de vrije loop!

Zondag 8 Oktober 2017: DOOP
Hoewel we jullie reeds bestempelden als ‘Kerels’ of ‘Merels’, zijn jullie die naam niet volledig waardig. Geen nood want daar gaat vandaag verandering in komen. Wij zullen jullie op de proef stellen met verschillende opdrachten. JA, vuil zult ge worden. Ik veronderstel dat jullie allemaal aanwezig zullen zijn om elkaar te steunen in het belangrijkste moment van uw Kerelsjaren. Gouden tip: neem slechte/oude kleren mee die heel vuil mogen worden! Maar geen nood, na deze dag staat er een goeie koude douch op jullie te wachten! Wie zal het verdienen om een echte Kerel te zijn?!?

Zondag 15 Oktober 2017: KALFORT EXPRESS
Wie kent het nog, Peking Express?? Dat avonturenprogramma waarin koppels op een heldhaftige tocht worden gestuurd met één doel: veel geld verdienen of niet uiteengaan tijdens de uitzendingen. Omdat er toch heel wat grave dingen gebeuren tijdens dat avontuur, maar Peking nu iets te ver is, hebben wij de Kalfort Express klaarstaan voor jullie!! Bereid je maar voor op een dag die voorbijvliegt als een razende trein, vol avontuur, spanning, grave uitdagingen en nog veel meer! Omdat we jammer genoeg geen tuktuks hebben rijden in het dorp, waarmee jullie dan zouden kunnen meeliften, moogt ge vandaag zeker uw fiets niet vergeten! Tot op de Express, boysss!

Zondag 22 Oktober 2017: Vikings
Of ge nu deze serie kent of niet maakt allemaal niet uit! Wat er vandaag op de planning staat is een inleefspel en zegt dit niet al genoeg? Allee we zullen nog wat meer informatie geven. Het gaat over Vikings. Nee nog niet voldoende? Het speelt zich af in het verleden. Ja mannen ik ga niet alles verklappen he!!! Als ge echt wilt weten wat er allemaal gaat gebeuren zou ik zeggen, komt maar af want wie weet zit er in jullie bloed wel ne Viking.

Zondag 29 Oktober 2017: Escape Room CKC
Voor diegenen die niet weten wat een ‘Escape Room’ is, blijft vandaag een grote verrassing! Diegenen die het wel denken te weten, weten dat ze zich kunnen verwachten aan een extreem grave namiddag, vol raadsels, teamwerk, spanning, puzzels, hopelijk geen pipibroeken, … kortom: een onvergetelijke zondagnamiddag. Durf jij te ontsnappen uit de kerkers van CKC?? Kom jezelf en jullie groep dan bewijzen vandaag!! Tip: voor de leden die toch bezwijken onder de spanning, op het internet staan voorbeelden genoeg van Escape Rooms, om jullie al een beetje warm te maken ;) .

Dit is alles wat we in de kast hebben liggen voor de komende 2 maanden! Wij verwachten iedereen elke dag aanwezig want zo zal alles plezanter worden!

Greeeetzzzzz van het beste leidingsteam:

Jef aka Vaos, Mouson

Piet aka Pietje Big D, Piet

Vincent aka Vinnie, lekkerste woaf van ons leidingstrio