Verslag dag 7

Sloebers

De sloebers speelden het grote boerenspel. Een spel dat zich voltrok over de gehele dag. Iedere sloeber was uitgedost als een echte west-vlaamse boer. Ze leefden zich geweldig in! Na de pap werd het leiderschap doorgegeven aan de aspiranten.

Speelclubs

De speelclubs waanden zich vandaag echte maffiosi. Ze speelden een bloedstollend gangsterspel waarbij ze politie om de tuin moesten leiden en terwijl hun gangsterimperium moesten uitbreiden. Voor de pap speelden de boys nog een spelletje lasershooten en daarna werd het leiderschap voor een dag doorgegeven aan de aspiranten.

Rakkers

In de voormiddag speelden de rakkers minigolf op een nabijgelegen terreintje. Balletjes slaan, hoe ontspannend! In de namiddag werd er een fortnitespel gespeeld. Aangezien de rakkers allemaal fervente fortnitespelers zijn was dit een schot in de roos. Na de pap werd het leiderschap voor een dag doorgegeven aan de aspiranten

Toppers

In de voormiddag zijn de toppers naar het hellegatbos getrokken om op de hellingen om te schieten met de klakkebuizen. Er werden spelletjes als capture the flag en stratego in het groot. In de namiddag genoten ze van het goede weer dat nu al heel het kamp aanhoudt. Zeer verfrissend. Na de pap gaven de leiders met tranen in de ogen hun toppers door voor een dag aan de aspirantenleiding.

Kerels

De kerels en aspiranten kwamen druppelsgewijs terug op de kampplaats aan. Ze waren zeer uitgeput en waren dus blij dat ze konden genieten van het heerlijke stoofvlees met friet en rust.

Aspiranten

De kerels en aspiranten kwamen druppelsgewijs terug op de kampplaats aan. Ze waren zeer uitgeput en waren dus blij dat ze konden genieten van het heerlijke stoofvlees met friet en rust.

Held van de dag

account_box Jesse en Seb

announcement voorbeeldige leden voor alle sloebers!

Eten van vandaag

  • Ontbijt
    • wentelteefjes
  • Middagmaal
    • brood en beleg
  • Avondmaal
    • stoofvlees met frietjes

Kampverhaal

de queeste van ridder Tristan ging vandaag weer verder. In de nacht dat Tristan verbleef bij de schoonbroer van Arthur, Eggeric, droomde hij dat Eggeric achter de vuile roddels zat die het rijk van koning Arthur op wankelen bracht. Dit nieuws wou hij onmiddellijk melden aan Arthur dus hij ging opnieuw op pad richting Camelot. Op hetzelfde moment was Arthur op weg naar Eggeric wanneer hij in het woud een gesluierde persoon tegenkwam. Deze persoon bleek Tristan te zijn. Arthur werd woedend maar net voordat hij Tristan de genadeslag kon toebrengen, kon deze Arthur uitleggen hoe de vork in de steel zat. Arthur vergaf Tristan en herstelde hem in zijn eer. Hierna probeerde ze samen een plan te bedenken om Eggeric onschadelijk te maken. Gelukkig kregen ze de hulp van Merlijn de tovenaar, die ook wist te vertellen dat hij de magische leeuw naar Arthur had gestuurd. Arthur kan infiltreren in het kasteel van Eggeric en deze de feiten voorleggen die Tristan hem had verteld. Eggeric werd in de kerker geworpen en diens vrouw, de zus van Arthur werd regentes gemaakt omdat zij wel trouw bleef aan Arthur. Tristan en Arthur bedankten Merlijn voor de hulp en keerden daarna terug naar Camelot om zich te vervoegen bij de andere ridders van de Ronde Tafel.