Verslag dag 5

Sloebers

In de voormiddag maakten de sloebers schilden om het tegen elkaar op te nemen in waterspelletjes. De namiddag werd bijna volledig in beslag genomen door de spannende voetbalwedstrijd tegen de kerels die maar net verloren werd. De sloebers toonden zich als een talentvolle voetbalploeg. Na de pap was het als snel bedtijd voor onze kleinsten. Ze vertrekken namelijk morgen op trektocht en een beetje extra rust is dus altijd welgekomen.

Speelclubs

In de voormiddag speelden de speelclubs hun match tegen de aspiranten die ze eervol verloren. De eerste goal die gescoord werd was zelf van gele makelij. Daarna koelden ze wat af met waterspelletjes. Het programma dat voorzien was voor de namiddag werd vervangen door binnenspeelspelletjes door de verzengende hitte. Net als de sloeber kropen onze speelclubs ook heel snel het bedje in. Klaar voor de trektocht!

Rakkers

Deze dag stond voor de rakkers volledig in het thema van het grote journaalspel. De rakkers mochten met technologische hulp van hun leiders zelf een filmpje ineen steken over het leven zoals het is op kamp in de vorm van een nieuwsbulletin. De creativiteit van de rakkers werd getest en ze slaagden met glans!

Toppers

De rode boys waren vandaag ook volledig lam geslagen door de verzengende hitte. Ze kozen er dus voor om de schaduw op te zoeken. Dat betekende niet dat het er bij momenten niet heftig aan toe ging: in de voormiddag werden ze namelijk gedoopt! De toppers bevestigden zich nogmaals als echte toppers. In de namiddag knutselden ze aan hun schilden die ze nog in het verloop van de bivak zullen kunnen gebruiken. Na de pap en bonte avond speelden ze nog het befaamde fire ball maar daarna was het onverbiddelijk bedtijd, want de trektocht in en rond het heuvelachtige Westouter staat voor de boeg.

Kerels

In de voormiddag werd het grote gabberspel gespeeld. Er werd dus gehakt en gekapt tot en met. De hitte zorgde voor een relaxte manier van wakker worden. In de namiddag speelden de kerels een match tegen onze kleinste oranje pagadders. Ze slaagden erin te winnen, al was het wel spannend. Het ziet ernaar uit dat we van oudsher een Wkamp-finale krijgen tussen de twee oudste groepen. Na de pap en de bonte speelden ze nog een paar rondjes weerwolfje

Aspiranten

In de voormiddag speelden de aspiranten een match tegen de speelclubs die ze wisten te winnen. Dit betekent dus dat ze richting de finale gaan met als tegenstander de kerels (wat een verrassing). Na het heerlijke middageten zochten de aspiranten verkoeling in het zwembad van Poperinge. Na de pap en de bonte vertoefden ze nog een poosje gezellig in hun tent. De tweedaagse staat voor de boeg dus moet er wat slaap ingehaald worden!

Held van de dag

account_box Tobias Peeters

announcement voorbeeldig lid

Eten van vandaag

  • Ontbijt
    • hardgekookt eitje- pistolets met beleg- warme chocomelk
  • Middagmaal
    • groentesoep-gebraad met worteltjes en erwtjes – fruit
  • Avondmaal
    • brood en beleg

Kampverhaal

De vreemde lelijke ridder arriveert te Camelot en eist de hand van de koningin. Hij maakt de ridders en de koningin ook wijs dat Lanseloet werd opgegeten door de leeuwen die het hert bewaakten. De koningin is zienbaar teleurgesteld maar moet plichtsgetrouw toch in het huwelijk treden met deze vreemde man die ze veracht. De voorbereidingen voor het huwelijk worden getroffen. De koningin is echter nog steeds aangedaan van het nieuws over de dood van Lanseloet en gelooft nog steeds dat hij leeft en dat ze een leugen wordt opgespeld. Ze stuurt Walewein op een geheime queeste om naar het woud te gaan waar Lanseloet op zoek ging naar het hert met de witte poot om uit te zoeken hoe de vork in de steel zit. Daar aangekomen komt hij na enig zoekwerk terecht bij Lanseloet die zwaargewond en bewusteloos tegen de vlakte ligt. Wanneer hij Lanseloet wakker weet te maken legt die hem de hele historie uit en ze vertrekken naar Camelot om de bruiloft tegen te houden. De koningin staat op het punt om haar jawoord te geven aan de vreemde ridder wanneer Lanseloet en Walewein komen binnenstormen en verklaren dat de vreemde ridder een bedrieger is. De koningin gelooft en wil geloven dat Lanseloet de waarheid spreekt maar ze kan haar huwelijk niet ontbinden zonder bewijs dat het verhaal van Lanseloet ondersteunt. Lanseloet heeft een ingeving en vraagt aan de vreemde man welke poot hij nu juist heeft afgesneden. De koningin weet namelijk ook welke poot de witte is. De man gokt verkeerd en zijn bedrog komt uit. Lanseloet en de koningin beloven elkaar te trouwen nadat Lanseloet zijn plicht heeft vervuld tegenover Arthur. De beeldschone koningin vertrekt om het heugelijke nieuws overal te verspreiden