Verslag dag 4

Sloebers

Alle leden namen in de voormiddag deel aan de keuzeruimte. Flap, Burak en Jeanke hadden in de namiddag een superheldenbordspel voorzien dat de sloebers erg konden smaken. Na nog even rustig te hebben geravot snelden de jongens naar hun bedden om hun valies eens op te ruimen, een hoognodig. De dag werd afgesloten met een ontspannend potje weerwolven.

Speelclubs

Alle leden namen in de voormiddag deel aan de keuzeruimte. In de namiddag wonnen ze hun voetbalmatch tegen de rakkers waarna ze even uitrustten en op een rustige manier de dag afsloten met enkele klassieke spelletjes.

Rakkers

Alle leden namen in de voormiddag deel aan de keuzeruimte. In de namiddag speelden ze nog een bloedstollende match tegen de speelclubs, die ze spijtig genoeg verloren. Daarna relaxten ze nog wat in de gloednieuwe jacuzzi. Na de pap konden onze groene jongens nog genieten van een selfmade ‘escape room’. Het was een fijne dag.

Toppers

Alle leden namen in de voormiddag deel aan de keuzeruimte. In de namiddag verkenden ze Westouter met de fiets. Dat was geen gemakkelijke fietstocht met al die heuvels. Teruggekomen op de kampplaats werd nog wat genoten van het mooie weer door waterspelletjes te spelen. Na de pap speelden ze een Kubbspel.

Kerels

Alle leden namen in de voormiddag deel aan de keuzeruimte. In de namiddag was het hakken geblazen voor de kerels. Ze leefden zich in in het gabberbestaan. De match met de Aspiranten was een kers op de taart, met een winnende score van 3-2. Na de pap werden de lasershooters bovengehaald. Wat een fijne dag!!

Aspiranten

Alle leden namen in de voormiddag deel aan de keuzeruimte. In de namiddag trokken ze naar het Hellegatbos waar ze hun eigen variant van de hungergames speelden. Daarna was er de match tegen de kerels die spijtig genoeg verloren werd. Na de pap speelden ze nog wat casinospelletjes in de grote zaal.

Held van de dag

account_box Wannes "Pirre" Maes

announcement hij is altijd zeer behulpzaam

Eten van vandaag

  • Ontbijt
    • brood en beleg
  • Middagmaal
    • tomatensoep met balletje-wortelstoemp met worst
  • Avondmaal
    • balletjes met kriekjes

Kampverhaal

Vandaag begon de cyclus rond Lanseloet. Er arriveert een koningin aan het hof van koning Arthur. Ze is op zoek naar een echtgenoot. De koningin is zo oogverblindend mooi dat de ridders bijna van hun stoel vallen. Vooral Lanseloet is onder de indruk. Hij is dus zeer blij wanneer de koningin vertelt dat de man die naar haar hand kan vragen haar de poot van het witte hert moet brengen. Dat hert wordt bewaakt door 2 leeuwen , wat de ridders angst inboezemt, behalve Lanseloet. Lanseloet vertrekt, begeleid door het hondje van de koningin dat hem de weg wijst, naar het woud waar het hert zich bevindt. Hij verslaat de twee leeuwen die het hert beschermen maar geraakt daarbij gewond. Met de witte poot, de rechterachterpoot. Lanseloet slaagt dus in zijn opdracht maar is te gehavend om de tocht naar camelot nog te maken ( en dus de hand te krijgen van de koningin). Een zonderlinge, lelijke ridder botst op de creperende Lanseloet. Lanseloet neemt hem meteen in vertrouwen. Hij hoopt dat de vreemdeling hem kan helpen de weg terug te maken. Lanseloet legt uit waarom hij uit is op het hert met de witte poot. De vreemdeling raakt zelf geïnteresseerd bij het vooruitzicht van een huwelijk met een beeldschone koningin. Hij slaat Lanseloet het hoofd in, denkend dat hij een genadeslag uitdeelde. Lanseloet leeft echter nog. De vreemde man vertrekt triomfantelijk richting Camelot en zijn aanstaande bruid.