Verslag dag 3

Sloebers

Onze sloebies begonnen vandaag al meteen aan hun dag met een heuse knaller; een voetbalmatch tegen de groene rakkers van Saudi-Arabië. Het was een match vol spektakel. De rakkerleiding, gekleed in lange, witte gewaden, sprongen als vluchtige konijnen over het veld en wisten zich dankzij vier topfitte leden zich sterkt te houden tegen een vurig spelend Oranje onder leiding van een topcoach. Wat een georganiseerde ploeg! Voor de namiddag hadden Flap, Burak en Jeanke wederom een tof inleefspel voorzien. Het ‘grote indianenspel’ werd door alle leden gesmaakt. Net zoals de rest van de afdelingen sloten onze jongsten ook de dag af met een knallende zangstonde.

Speelclubs

De speelclub speelden vandaag dan wel geen match, toch waren ze heel de dag actief bezig. Verkleed als koene ridders paradeerden onze gele jongens over ons kampterrein. James en Chimme hadden een spel voorzien dat heel wat strategisch inzicht van de jongens vroeg. Onze gele boys stelden niet teleur! Het spel duurde quasi heel de dag en dat kan alleen maar goed zijn. Ook de speelclub genoot als afsluiter van een spectaculaire zangstonde.

Rakkers

Na een heftige match tegen de sloebers, die zeer sterk was gespeeld, gingen onze groene gastjes schilderen en knutselen. De opzet: een machtig schild maken om te kunnen overleven in de battle die ze daarna speelden. Gewapend met een gevulde natte voetbalkous gingen ze elkaar als getrainde kousvechters te lijf. Schilden sneuvelden, allianties werden gesmeed en op de gezichtjes van onze rakkers vielen alleen maar brede glimlachen af te lezen. De rakkers gaven tijdens de zangstonde overigens nog een geweldig dansoptreden… ongezien!

Toppers

De toppers begonnen hun dag met een erg inventief spel. Ondanks de warmte wisten Bastos en Wimmeke er weer een prachtige dag van te maken. De toppers zaten het gehele spelverloop op het puntje van hun stoel en moesten enkele hilarische opdrachten vervullen, wat de eerste helft van de dag des te leuker maakte. In de namiddag speelden ze de meest spannende voetbalmatch tot nu toe; die tegen onze aspiranten. Ondanks zware analyses en een uitgewerkte tactiek wisten onze rode boys de droom net niet waar te maken. Ze verloren met 1-3. Ondanks deze tegenslag wisten de toppers toch nog te genieten van de zangstonde. Ze sloten de dag af met een rustig potje honkbal.

Kerels

Dankzij onze heilige drievuldigheid konden de kerels alweer rekenen op een rijk gevulde dag. Bij het ochtendgloren trokken onze blauwe dudes hun chirouniform aan. Het was namelijk old-skool chirodag. De jongens werden gekatapulteerd in het verleden. Ze leerden gebedjes vanbuiten en speelden echte old-skool spelletjes zoals schipper-mag-ik-overvaren en dikke bertha. Na deze heuse Flash-Back keerden de kerels terug naar het heden en trokken ze naar het Hellegatbos om te klakkebuizen en een beetje te urbexen. Na een vette zangstonde vertrokken de kerels samen met de apsis naar het centum van Westouter voor de vossenjacht.

Aspiranten

De oudste jongens speelden na het onbijt meteen een groot spel. Het game-of –thronesspel werd door de fans in de groep heel bedrijvig gespeeld. Na de middag speelden ze hun classico tegen de toppers, waar ze na een lichte struggle de overwinning binnenhaalden. Euforie troef! Na een kort roddelrondje in de tent werd het volleybalnet opgezet en speelden de leden en leiding kort wat Volleybal. Na een rap/disbattle tijdens de zangstonde vertrokken ook onze oranje bliksems met veel zin naar het centrum voor de vossenjacht.

Held van de dag

account_box Stan van de speelclubs

announcement een lid dat altijd flink luistert

Eten van vandaag

  • Ontbijt
    • brood en beleg
  • Middagmaal
    • groentesoep- pitta
  • Avondmaal
    • brood en beleg

Kampverhaal

Ook vandaag haalde de eerlijkste ridder van de ronde tafel, Walewein, weer enkele dappere toeren uit. Nadat hem door koning Wonder werd verzocht het zwaard met de twee ringen na te jagen, ging Walewein verder op pad. Een lange zwerftocht door enkele duistere grotten later wist hij het mythische zwaard eindelijk te lokaliseren. De klus zou normaliter snel geklaard zijn maar het zwaard werd echter bewaakt door een boosaardige geest. Om zijn opdracht nog moeilijker te maken zou hij ook nog eens verstenen mocht hij in de ogen van de geest kijken. Eerst leek Walewein het onderspit te delven tijdens het gevecht maar door het gebruik van een spiegel kon hij anticiperen op de dodelijke manoeuvres van het spook. Met enkele vernuftige halen van zijn zwaard lukte het hem uiteindelijk de bewaker van het door Wonder gegeerde artefact te verslaan. Met het magische wapen in zijn knapzak keerde hij voldaan terug naar het kasteel van koning Wonder die hem met plezier de beloofde mantel overhandigde. Wonder werd dankzij de krachten van de twee ringen meteen overvallen door een bevallige jonkvrouw, waarna een tevreden Walewein terugkeerde naar het kasteel van Arthur. Arthur en de ridders ontvingen ridder Walewein als een echte held. De andere ridders waren erg trots op hem nadat hij het hele verhaal uit de doeken had gedaan. Hij werd dan ook overladen met complimenten Nu is het weer wachten op het volgende avontuur…