Verslag dag 2

Sloebers

In de voormiddag speelden de sloebers met de lasershooters. In de namiddag speelden ze nog een match tegen de speelclubs. Voor de pap speelden ze trefbal en na de pap speelden ze nog een sluipspelletje.

Speelclubs

In de voormiddag kleurden de speelclubs T-shirts en schilden om vol speelclub-ornaat aan het kamp te beginnen. In de namiddag vond er een Wkamp match tegen de sloebers plaats. ’S Avonds trokken ze de bossen in voor enkele sluipspelen.

Rakkers

De rakkers speelden in de voormiddag een cowboy-inleefspel. Na het middagmaal bouwden onze jongens twee kampen om tegen elkaar te kunnen lasershooten. Voor de pap stond het befaamde expeditie rakkerson op het programma. Na de pap speelde ze nog een kleine pisquiz; Het kamp goed ingezet!

Toppers

De Toppers verkenden het kampterrein op de eerste echte dag van het kamp. Ze zochten een geschikte plek uit voor hun toekomstige kamp. In de namiddag trokken ze de bossen in om te lasershooten. Een fijne dag vandaag!

Kerels

In de voormiddag stond er een match tegen de kerels op het programma, in het kader van het WKamp. Spijtig genoeg konden ze hun slag niet thuis halen. In de namiddag speelden de kerels een dagvullend inleefspel samen met de aspiranten. Het kamp werd sfeervol ingezet voor onze blauwe boys!

Aspiranten

De aspiranten speelden in de voormiddag het hemcool-spel. In de namiddag leefden ze zich in in de Amerikaanse politieke wereld tijdens een groot inleefspel samen met de kerels. Na de pap gingen de aspiranten urbexen in de omgeving van Westouter. Een alternatieve, maar gevarieerde dag!

Held van de dag

account_box Siebe "Spit" Spittaels

announcement Goed meegewerkt aan het opzetten van de kampplaats

Eten van vandaag

  • Ontbijt
    • brood en beleg
  • Middagmaal
    • courgettesoep - vol-au-vent met frietjes
  • Avondmaal
    • brood en beleg

Kampverhaal

Aan het hof van koning Arthur is het hofdag. De ridders zitten allen aan de ronde tafel als er plots een schitterende gouden mantel binnenvliegt. Arthur is meteen weg van de knappe cape. Hij besluit dat elke waardige koning dergelijke mantel moet hebben. Hij vraagt dan ook aan de ridders of ze de mantel voor hem willen najagen. Niemand blijk echter enthousiast. De ridders vrezen het onbekende en voelen zich nog wat onwennig aan het hof van de koning. Uiteindelijk biedt ridder Walewein zich aan om de missie te voltooien. Hij vertrekt met zijn paard en rijdt vastberaden de poorten van het kasteel uit. Na even gereden te hebben stuit Walewein op een kloof waar hij twee fezelende bandieten tegenkomt. Hij vraagt hun of ze de mantel hebben zien voorbijvliegen. De boeven hebben de cape weldegelijk zien vliegen, maar willen de windrichting niet zomaar aan Walewein vertellen. Het drietal gooit het op een akkoordje; als Walewein de twee boeven in een vuistgevecht verslaat zullen ze de richting aanduiden maar als hij verliest moet hij al zijn bezittingen afgeven. Natuurlijk verslaat hij ze en met nieuw vergaarde informatie vertrekt Walewein naar het kasteel van een gekke koning, koning Wonder. Na een korte rit komt Walewein aan bij Wonder zijn kasteel. Hij introduceert zichzelf en legt zijn queeste uit aan de koning. Wonder grinnikt. Zijn hofnarren vingen de magische mantel toen hij over het kasteel vloog. Hij wil de mantel alleen geven als Walewein hem het zwaard met de twee ringen brengt.