Verslag dag 1

Sloebers

De kleinsten van de hoop staan aan het begin van een avontuur wanneer ze de bus opstappen richting Westouter. De mama en/of papa werd uitgewuifd en hun bange hartjes maakten al snel plaats voor een verlangen naar de komende tien dagen. Robbe, Rik en Jens zullen de oranje garde begeleiden in deze ervaring.

Speelclubs

Ook voor de speelclubs is zulke bivak nog altijd een heuse belevenis. Ze zijn des te benieuwder voor wat komen zal omdat ze de vorige jaren al mochten proeven van wat een kamp te bieden heeft!

Rakkers

De kleine maar hechte groep rakkers verbroederde inning op de chiroterreinen van chiro Kalfort. Iedereen was er klaar voor! Gepakt en gezakt met een goed humeur en met twee kanjers van leiders aan hun zijde staat er gewoonweg niets in de weg van een legendarische bivak!

Toppers

De oudste jongensten stonden te popelen om in de bus te springen richting onze kampplaats. Het afscheid met vader en moeder viel al net iets minder zwaar dan vroeger: ze hebben dan ook al een brok ervaring opgedaan. Het goede weer zorgde voor een fijne sfeer en een gezonde spanning onderweg naar het idyllische Westouter!

Kerels

De grote groep van blauwe pubers zag de hellende vlaktes van het mooie Westouter een dagje eerder dan het gewone voetvolk. De kleine Ronde Van Vlaanderen die ze hadden afgelegd belette hen echter niet om alles in paraatheid te brengen voor het lonkende bivak. De leiders zijn er klaar voor en zij ook; dat lijdt geen twijfel!

Aspiranten

De oudere garde van de wielerploeg richting Westouter kwam eveneens een dagje eerder aan op de kampplaats. Bij het ochtendgloren gingen ze ondanks de stijve spieren en stroeve gewrichten toch aan de slag met tentpalen en zeilen allerhande zodat de jongsten van onze chiro bij aankomst vlekkeloos het bivak konden aanvatten.

Held van de dag

account_box Komend...

announcement Komend..

Eten van vandaag

  • Ontbijt
    • Komend..
  • Middagmaal
    • Komend..
  • Avondmaal
    • Spaghetti

Kampverhaal

Het kampthema werd geïntroduceerd. Walewein, Lanseloet, Tristan, Perceval en Galahad zijn ridders op de dool. Ze mislukken in hun basistaak als ridder: het kwaad efficiënt bestrijden. Koning Arthur ziet hun potentieel maar wil hen onder zijn leiderschap brengen om de krachten te bundelen voor de strijd tegen het kwaad. De komende dagen zullen de kerseverse ridders van de ronde tafel verschillende beproevingen doorstaan.