VERSLAG DAG 9

HOME

Activiteiten groepen

In de voormiddag was het ontbijtshow voor alle groepen. Alle leden en leiding werden gemengd aan tafels ondergebracht in de refter. Het was brunchen met een extraatje. Elke groep werd naar voren gehaald om voor wat entertainment te zorgen. Tussendoor speelden er wat liedjes om de zittenden te doen rechtstaan en de algemene sfeer te bevorderen. Het was fijn er werd stevig gegeten!

Sloebers

De sloebers vormden hun programma om tot gezelschapsspelletjes in de eetzaal na het zien van het slechte weer buiten. Jenga, lach je rijk… alles was aanwezig om de jongsten desalniettemin te entertainen. Toen het opklaarde, besloot de leiding dan toch om de buitenlucht op te snuiven. Er werden verschillende spelletjes gespeeld op het zeil. De sloebers genoten met volle teugen!

Speelclubs

In de namiddag viel het plan om waterspelletjes te spelen letterlijk in het water. Met het signaal tot afronding van de platte rust werd de deur van de slaapkamer geopend door de leden en zij zagen pijpenstelen. Het werden dan maar gezelschapsspelletjes, wat niet minder plezant bleek! Na het avondeten trokken ze hun zwembroekjes aan en sprongen ze in ons eigenste zwembad. Na het douchen kropen ze tevreden in hun slaapzak!

Rakkers

In de namiddag speelden de rakkers een fantasy-spel, ideaal voor een regenachtige namiddag. Ze konden hun eigen karakter kiezen op basis waarvan ze verschillende problemen moesten oplossen. Na de pap werd er nog een sluipspelletje gespeeld, waarna ze moegespeeld in hun slaapzak schoven!

Toppers

Na de ontbijtshow werden de hersentjes van de kerels weer aangesproken met een Machiavelli-inleefspel. Dit gecombineerd met lasergeweren zorgde voor een goede normale, laatste kampdag. Na de pap zocht de topperleiding naar de slimste topper onder de toppers. Een moeilijke opdracht die tot een goed einde werd gebracht! De toppers zijn klaar voor een bangelijk kampvuur!

Kerels

De kerels probeerden vandaag opnieuw om een vlot te maken, maar ze slaagden er niet in om het op het ‘wilde water’ uit te proberen. In plaats daarvan dreef hun vlot in het zwembadwater van ons bivakzwembadje. Spijtig natuurlijk, maar eveneens ludiek!

Aspiranten

Na de platte rust werden er verschillende rustige spelletjes gespeeld door de aspiranten: bordspelen, ik ben een banaan enzovoort. Toen het opklaarde, werd er wat gevoetbald en andere ‘chille’ spelen gespeeld. Na de pap hielden de aspiranten een generale repetitie voor het grote kampvuur met een kleinere variant. Ze bespraken en evalueerden een bangelijk aspirantenjaar!

Kampthema

Onze helden zetten de achtervolging in op Darth Vader die ondertussen reeds aangekomen is op de planeet van Yoda om daar ‘the legendary lightsaber’ in een force-versneller te installeren. Hierdoor zou Darth Vader het volledige heelal kunnen bekeren tot ‘the dark side’. Onze helden komen even later toe op de planeet van Yoda waar ze zich verspreiden om op zoek te gaan naar de force-versneller. Luke heeft geluk en stuit per ongeluk op de Darth Vader die het legendarische zwaard reeds in de force-versneller had gestoken. Er ontstaat een gevecht tussen Luke en Vader, waarbij Luke het onderspit moet delven en moet vluchten voor zijn leven. Luke gaat op zoek naar zijn vrienden die nog steeds, op hun beurt, op zoek zijn naar hun aartsvijand. Wanneer ze elkaar uiteindelijk gevonden hebben, vertelt Luke zijn verhaal en bespreken ze hoe ze Darth Vader zullen overmeesteren. Onze helden gaan op weg naar Darth Vader en voeren het plan uit. Luke steelt het zwaard, terwijl de rest Darth Vader en zijn stormtroopers afleidt. Het plan lukt, waarna Luke zelf de genadeslag uitdeelt aan Darth Vader. Het einde van een heel avontuur, waarbij het goede overwint op het kwade!