VERSLAG DAG 8

HOME

Activiteiten groepen

Sloebers

In de voormiddag knutselden de sloebers verschillende star wars attributen bijeen. Later die dag speelden ze met hun capes en zwaarden een jedi-inleefspel waarbij 2 jedi-clans tegen elkaar streden. Het hele spel werd gecombineerd met waterspelletjes om het warme weer iets dragelijker te maken. Tussen avondeten en pap werd er nog wat wolfke gespeeld en in het algemeen een beetje uitgerust. De aspiranten hebben er een goede dag van gemaakt!

Speelclubs

Bij de gele boys begon de dag meteen hevig met het grote olympische spel. Er werd uitgezocht wie van de speelclubs de snelst, sterkste enzovoort was. Veel geloop en gehijg, maar vooral veel plezier! In de namiddag werd er gebruik gemaakt van het zwembad op het terrein om spelletjes in het water te spelen. Daarna moesten ze via tips, verkregen via opdrachten, een van hun aspirant-leiders gaan zoeken in de bossen van Opoeteren. Natuurlijk lukte dat en de speelclubs werden moe maar bij terug overgedragen aan de zorg van hun ‘echte’ leiders!

Rakkers

In de voormiddag gebruikten de rakkers de lasergeweren om team deathmatch en capture the flag te spelen in het bos. Hun gamecapaciteiten werden aangesproken en ze amuseerden zich rot! In de namiddag maakten ze van het goede weer gebruik om verschillende waterspelletjes te spelen zoals buikschuiven, worstelen in het zwembad enzovoort. Daarna mengden ze zich tussen andere oudere leden om te voetballen, te rugby’en: echte klassiekers dus die sowieso voor jolijt zorgen!

Toppers

Na het ontbijt en de afwas trokken de toppers het bos in om kampen te bouwen, waardoor ze hun beste ‘bouwskills’ moesten bovenhalen. Na het middageten werden er waterspelletjes gespeeld (ook samen met de rakkers) zoals buikschuiven en andere zonnige bezigheden. Onze toppers gingen nietsvermoedend slapen, maar het nachtspel stond nog voor de boeg…

Kerels

De kerels kwamen in de voormiddag aan op de kampplaats van hun survivaltocht. Alles verliep volgens plan en dus waren ze klaar voor een volgende dag op ons kamp! In de namiddag werd het plastieken zeil bovengehaald en werden er verschillende spelen onder de zon gespeeld. Vervolgens werden er nog ‘hunger games’ gespeeld met zelfgemaakte schilden en opgevulde sokken. Opnieuw een gevarieerde dag in een gevarieerd kamp!

Aspiranten

De aspiranten waren vandaag voor even leiders. De sloebers- en speelclubsleiding konden vakantie nemen terwijl de aspiranten hun taak overnamen. De leden waren blij door de verandering en sommigen verkozen de aspiranten zelfs boven hun ‘oude’ leiding! Na de pap werden ze opnieuw getransformeerd tot normale leden, een lot dat hen wel kon bekoren. Het was fijn om leiding te zijn, maar de vrijheid als aspirant is nog steeds heerlijk op een vermoeiende bivak.

Kampthema

Na gisteren een eerste obstakel richting de troonhal van Darth Vader uit de weg gewerkt te hebben, stuiten ze op een nieuwe hindernis: Han Solo. Hij was net weggelopen maar Luke kan hem inhalen. Luke vliegt op Han af, maar die kan hem overmeesteren. Wanneer Han de genadeslag wil toedienen, komen de anderen aangelopen en overmeesteren op hun beurt Han Solo. Ze leggen hem bewusteloos aan de kant terwijl ze verder richting de troonhal. Daar aangekomen, zien ze Darth Vader met een been al op zijn ruimteschip om zijn plan uit te voeren: hij wil ‘the legendarische lightsaber’ plaatsen in de Force-versneller op de planeet van Yoda, zodat hij van daar uit het hele heelal kan bekeren tot de dark side. Darth Vader vertrekt en onze vrienden besluiten om hem te achtervolgen. Door Leia’s liefde is Han opnieuw bekeerd tot ‘the light side’. Ze stappen in hun schip en zetten de achtervolging in richting Yoda’s planeet.