VERSLAG DAG 7

HOME

Activiteiten groepen

Sloebers

Bij de sloebers stond de dag in het teken van FC De Kampioenen. Onze oranje mannen moesten via verschillende opdrachten raden welke van de 15 roddels juist was. Uiteindelijk bleek dat Pascal de waarheid sprak toen ze zei dat Xavier Waterslaeghers kolonel was geworden in het leger. Gelukkig was er geen misverstand over het feit dat de sloebers zich kapot amuseerde! Na de pap konden de sloebers hun nieuwe leiders leren kennen. De kennismaking verliep meer dan goed en de sloebers vergaten even hoe bangelijk hun eigenlijke leiders wel niet zijn!

Speelclubs

Het dagje bij de speelclubs stond vandaag in het teken van cowboys en indianen. In de voormiddag trokken ze het bos in om speren, pijl-en bogen en tipi’s te maken. In de namiddag werd het iets moderner aangepakt met een lasergeweergevecht. De wapens waren modern maar de rivaliteit tussen cowboys en indianen bleef bestaan, terwijl ze hun hoogtechnologische geweren op elkaar afschoten. Na de pap werd de dag door aspiranten ingeleid, wat voor groot jolijt zorgde bij onze gele jongens. De strenge, oude leiders worden voor een dagje vervangen door levendige, frisse jonkies!

Rakkers

De rakkers werden vandaag iets vroeger wakker gemaakt om een even te gaan joggen in de geest van een legerdag. De leiders stonden volledig klaar toen ze de deur van hun lokaal open deden en merkten dat het pijpenstelen regenden. De eerste drill van de dag werd dus afgelast maar daarna heerste er absolute discipline! Links, rechts, links rechts… Onze groene jongelingen werden opgeleid tot elite-soldaten. In de namiddag werden onze groene soldaten getest op vlak van gevechtscapaciteiten. Ze moesten bewijzen dat ze volwaardige tegenstanders waren voor hun leiders. De leiders zagen af net zoals de leden, maar uiteindelijk was het een zalig dagje!

Toppers

De toppers begaven zich vandaag in de wereld van ‘Game of Thrones’. Ze moesten bepaalde delen van Westeros veroveren en in het algemeen hun fantasie laten werken. Een tafeltje voor onze twee teerbeminde topperleiders was het epicentrum van een geweldig inleefspel. Creativiteit, kundigheid op alle vlakken en doorzettingsvermogen waren de eigenschappen die de toppers nodig hadden om het spel te winnen. Na het avondeten werd er wat gebalsport, een chille manier om de dag te eindigen!

Kerels

De kerels begonnen de dag met een inleefspel gebaseerd op muziek. Elke groepje kerels moest een bepaald muziekgenre kiezen waarop ze hun carrière zouden baseren. Er werd ‘gehakt’, er werd gedanst op K3 en er werden polonaises gestart! Een gevarieerde voormiddag die zin deed krijgen in wat zou volgen. Na de platte rust vertrokken de kerels op een survivaltocht. Ze moeten zien te overleven tot morgen doormiddel van een vuurtje te bouwen, slaapplaatsen te voorzien, vis te vangen… Opnieuw een bangelijke dag voor de blauwe boys!

Aspiranten

Vandaag werd er bij de aspiranten strategisch nagedacht. Onze oudste leden speelden Risk in ’t groot waarbij er in plaats van dobbelstenen te gooien, effectief gevochten werd. Met de befaamde lasergeweren eerst, later met de klakkenbuizen. Een fijne invulling van de dag die voor de rest in het teken stond van de dag door aspiranten! Na de pap werden onze oudsten verdeeld over de twee jongste groepen (sloebers en speelclubs) om tot morgen tot de pap leiding te geven. De aspiranten keken uit naar een dagje ravotten met onze jongste leden!

Kampthema

Onze vrienden komen aan bij Opoeteren kasteel in hoop snel de troonhal te bereiken waar Darth Vader zich ophoudt. Vol goede moed, met onder andere het drankje van Jabba, gaan ze richting de troonhal tot ze op een bepaald moment worden gestopt door een verschrikkelijk monster. ‘The good guys’ ¬¬worden met gemak weggejaagd door het monster. Jabba bedenkt een plan waarmee ze het monster kunnen verslagen. Hij gebiedt Yoda om rond de nek van het beest te vliegen terwijl Luke de benen in bedwang houdt. Vervolgens kan Jabba the Hut de genadeslag uitdelen waardoor normaal gezien de weg naar de troonhal, en dus naar Darth Vader, openligt. Het plan wordt met succes uitgevoerd, Luke en co rukken verder op richting troonhal maar worden halverwege opnieuw geconfronteerd met een obstakel. Han Solo komt tevoorschijn, verspert de weg en vormt de laatste beproeving vooraleer ‘the good guys’ tot bij Darth Vader kunnen komen. Leia ziet haar vroegere liefde en probeert hem met haar charmes te overtuigen om zich opnieuw aan te sluiten bij de Luke, Yoda en Chewbacca. Han Solo stoot haar af waarop Luke vol razernij op Han vliegt…