VERSLAG DAG 6

HOME

Activiteiten groepen

Sloebers

In de voormiddag speelden de sloebers een meeslepend maffiaspel. Alle sloebers, gehuld in een heuse maffia-outfit, amuseerden zich te pletter. Tijdens dit meeslepende spel haalden onze jongste leden hun ware gangster-persona naar boven. Gewapend en gekleed in een heus maffiakostuum zorgde iedereen voor een knallende voormiddag. In de namiddag trokken de sloebers naar het dicht beboste woud naast onze kampplaats om er stratego te spelen. De benjamins van onze chiro gingen hier een intense strijd met elkaar aan. Sluipen, schieten met propjes, bommen uitschakelen,.. Het was een echte strijd met alles erop en eraan!

Speelclubs

’s ochtends na het eten speelden onze gele ridders een leger-bordspel. De jongens leerden als team samen te werken en probeerden met bazooka’s, tanken en allerlei artillerie de vijandige teams uit te schakelen. Na even een kleine eetpauze genomen te hebben werden de jongens ondergedompeld in een meeslepend boerderijspel waarbij ze getest werden op hun creatief denken. Na dit spel trokken ook de speelclubs naar het bos om daar een douanespel te spelen. De groep werd verdeeld in douanes en smokkelaars en er werd gesmokkeld aan de vleet. Ook de douanes deden hun uiterste best om de smokkelaars en hun waar te onderscheppen. Na dit spel genoot heel de groep van een ludieke Bonte avond waarbij de groep in drie werd verdeeld en om ter meest kleren probeerde aan te trekken. Ter informatie: de verkleedmanden waren volledig leeg!

Rakkers

Er werd de rakkers voor het kamp gevraagd om witte T-shirts mee te nemen om te batikken. In de voormiddag haalden alle groene leden hun witte kledingstukken boven die onvermijdelijk in de grote zwarte batikbak belandden. Het resultaat liet zeker niet te wensen over! Voor de rest van de dag speelden de rakkers een groot StarWars-spel dat de rakkersleiding op een heel ingenieuze wijze begeleidde. De leden speelden een spannend spel met een spetterende ontknoping. Tijdens de bonte avond namen de rakkers deel aan een klein starwars schermtoernooi.

Toppers

Met luide hardcoremuziek als achtergronddeuntje werden de toppers door de voormiddag geloodst. De toppers haalden hun meest marginale kleren uit hun koffer en speelden een ongelofelijk meeslepend hardcorespel met alles erop en eraan.’hakbattles’, zware muziek en marginale outfits! Meer hebben de toppers niet nodig om zich een hele dag te amuseren. Na deze exciterende dag kregen de toppers tijdens de bonte avond de opdracht om een eiwit zo snel mogelijk op te kloppen en als apotheose op te eten. We zijn allemaal van een ding zeker; de kookkunsten van de toppers zijn tijdens de Bontenavond zeker en vast de lucht in geschoten!

kerels

Na een vermoeiende maar geweldige tweedaagse in de Lilse Bergen liftten de kerels terug naar de kampplaats om daar te genieten van een heerlijke maaltijd. Deze helemaal haaks tegenover de opdracht die de kerels moesten vervullen op de bonten avond. Chips en yoghurt die tussen de tenen werd gesmeerd moest worden opgegeten. Na enkele walgende geluiden vervulden de kerels deze opdracht uiteindelijk met veel succes.

Aspiraten

De aspiraten kwamen net zoals de kerels terug van een zware tweedaagse. Nadat de leden terug huiswaarts liftten en hun maaltijd op de kampplaats verorberden childen ze nog even in de tent om daarna tijdens de bonten avond deel te nemen aan een echt worstelkamp.

Kampthema

Han Solo en Darth Vader hebben de legendarische lightsaber in handen en smeden een plan om de planeet Oppoeteren opnieuw te veroveren. Ze vallen de troonhal binnen, overmeesteren de keizer en claimen de heerschappij. De bounty hunter voelt zich schuldig en loopt over naar onze vrienden. Ze trekken daarna naar café en ontmoeten Jabba The Hut, een smokkelaar die hen een toverdrankje aanbiedt waardoor Yoda terug jeugdig en sterk wordt. Hij krijgt zijn krachten terug. Hierna vertrekken de vrienden naar het kastelen van Oppoeteren voor de finale confrontatie.