VERSLAG DAG 5

HOME

Activiteiten groepen

Voor de jongste groepen tot kerels: trektocht

Vandaag trokken de jongste groepen naar Maaseik via de bus (en 2 korte wandelinkjes). Aangekomen aan het zwembad ‘Aqua Droom’ daar was iedereen vol energie om in het water te ravotten en aan de schouders van de leiders te hangen. In de weg heen-en-terug werd de honger gestild door bifi-worstjes of boterhammen met choco, wat voor velen al een heus feestmaal was! Teruggekomen op het verlate bivakterrein werd er nog wat gespeeld en gelachen, maar de moeheid sloeg weldra toe bij zowel de leden als de leiding! We zitten in de helft van het kamp maar het vloog voorbij in seconden.

Voor de oudste groepen vanaf kerels: 2-daagse

De kerels en aspiranten werkten vanmorgen hun laatste obligatoire diensten af, pakten hun zakken, schreven ‘Gent’ of ‘Lille’ op een kartonnen bord en gingen in kleine groepjes richting bewoonde wereld. Ze zijn al liftend aangekomen op hun kampeerplaats, klaar voor avontuur!

Kampthema

Yoda leidt Han Solo en co naar ‘the legendary lightsaber’ zodat ze deze voor altijd kunnen veiligstellen voor Darth Vader. Bij het aanzien van dit krachtig, betoverend zwaard wordt Han Solo bezeten. Hij slaat zijn vrienden bewusteloos die daarna vluchten in de jungle. Mr. Snickers, de huurling, ziet het allemaal gebeuren en laat zijn opdrachtgever weten waar hij moet zijn. Dadelijk komt hij aangevlogen en hij treft een verwilderde Han Solo aan. Verzwakt door de ongelooflijke kracht die het zwaard uitstraalt, is Han Solo een makkelijke prooi voor Darth Vader, die Han Solo ervan overtuigd dat zijn vrienden hem hebben verlaten en dat hij voortaan aan zijn zijde moet staan. Han Solo wordt bekeerd tot ‘the dark side’. In de ban van Darth Vader zal hij meewerken aan het plan van die laatste om de heerschappij over het heelal te winnen. Darth Vader legt uit hoe hij vanuit Opoeteren, het centrum van het heelal, de hele kosmos wil veroveren. De eerste taak van onze slechterikken is dus om Opoeteren over te nemen. Darth Vader stuurt Mr. Snickers opnieuw op jacht naar Yoda, Luke Skywalker, Leia en Chewbacca om voor eens en voor altijd het enige groepje uit te schakelen dat zijn macht zou kunnen omverwerpen…