VERSLAG DAG 4

HOME

Activiteiten groepen

Voormiddag voor alle groepen: keuzeruimte

In de voormiddag van de vierde dag van het kamp kwamen alle groepen samen om deel te nemen aan een keuzeruimte. Er waren 6 standjes waaruit de leden konden kiezen om hun voormiddagje door te brengen. Highland games, voetballen, een sauna maken, knutselen, cafésport en volleyballen. Het weer was over het algemeen zeer goed, wat het hele gebeuren nog leuker maakte! De vochtigheidsgraad viel al bij al goed mee waardoor de leden het de volle 2 uur konden uithouden.

Sloebers

Na het middageten waagden de sloebers zich aan een Chinese tienkamp. De jongsten van de chiro werden getest op verschillende vaardigheden om te tonen dat ze ware atleten zijn. Voor de rest was het een normaal dagje zonder een spelletje na de pap, omdat onze kleintjes uitgerust moeten zijn voor de trektocht die morgen voor de boeg staat!

Speelclubs

De speelclubs bouwden in de namiddag 2 kampen die als decor diende voor een spelletje Stratego. Dit is doorheen het jaar hét spel voor de gele mannen, die Stratego spelen alsof hun leven ervan af hangt. Na de pap werd er nog een klein spelletje gespeeld (tik-tak-boem) vooraleer ze de slaapzak in doken om fris en monter aan de trektocht-dag te starten!

Rakkers

Na een hevige keuzeruimte met veel beweging kozen de rakkers om het in de namiddag iets rustiger aan te doen. In plaats van de fysiek werden vooral de hersenen aangesproken in een spel gebaseerd op de twee middeleeuwse versies van Puurs en Kalfort: Peruurs en Kalifort (waarschijnlijk niet historisch correct). Achter de camo zat de leiding aan een tafeltje neer, om hun leden te ontvangen en hun schitterende ideeën te noteren. Het was zelfs zo leuk dat de rakkers erop stonden om het spel af te maken nog na de pap!

Toppers

In de namiddag werden de toppers gedrild door hun leiding alsof ze soldaten waren. Bevelen opvolgen is niet iets wat altijd makkelijk is voor jonge pubers, maar net dit werd gevraagd van hen. De leiding wrijfde zich in de handen terwijl ze hun leden de schenen aan het vuur legde. Gelukkig waren er ‘no hard feelings’ in de tent na de pap want ze konden nog allen samen lachen tijdens een spelletje Black Box.

Kerels

In de namiddag speelden de kerels een groot Machiavellispel gecombineerd met klakkenbuizen en lasergeweren. We vallen in herhaling, maar het valt opnieuw op hoe ‘mannelijk’ de kerels hun dagen doorbrengen. Na de pap genoten de kerels van hun zelfgemaakte jacuzzi die uiteindelijk al het harde werk waard bleek: De kerels voelden zich even in een spa-resort! Een ideaal ontspanningsmoment zo net voor hun 2-daagse!

Aspiranten

De aspiranten brachten de namiddag door in eigen tent waar ze een gezellig spelletje Risk speelden. Ze hadden aan de voorkant van hun tent een tafeltje gezet waardoor hun tent de atmosfeer van een gezellig café gecreëerd werd! Na de pap zaten ze samen aan een kampvuurtje gezellig te keuvelen als voorbereiding op hun tweedaagse die morgen van start gaat.

Kampthema

Darth Vader heeft door dat hij ‘in het zak is gezet’ door de Han Solo en co en zint dus op wraak. Via een speciaal ‘tracking system’ in zijn schip kan hij de locatie bepalen van zijn aartsvijanden: Opoeteren. Darth Vader zet dus koers naar de jungles van Opoeteren waar onze helden zitten verscholen. In Opoeteren aangekomen zet Darth Vader zijn klopjacht in, maar tevergeefs, hij strandt in het plaatselijke café ‘the milky way’. Woedend fulmineert hij tegen de andere stamgasten hoezeer hij op wraak zint en hoezeer hij Han Solo en co te pakken wil krijgen. Ergens in een hoekje maakt een mysterieuze man zich gewag van Vader’s uitbarsting en benadert hem. Het blijkt dat de man een ‘bounty hunter’ of huurling is met de naam Mr. Snickers die weet waar onze vrienden zich ophouden. Darth Vader belooft hem een gigantische beloning als hij hem bij Han Solo en co kan brengen. Wanneer onze vrienden vertrekken richting Yoda’s planeet en in hun schip stappen, sluipt Mr. Snickers mee in het schip zonder hun medeweten. Ze willen het legendarische zwaard, dat bij Yoda verstopt ligt, voor altijd veilig stellen voor Darth Vader. Aangekomen op de planeet van Yoda vindt er zich een fijne reünie plaats tussen oude vrienden, maar ze vermoeden niet dat Mr. Snickers op hen loert vanop een afstandje…