VERSLAG DAG 3

HOME

Activiteiten groepen

Sloebers

In de voormiddag amuseerden de sloebers zich met een klassiek ridderspel. Er werden twee ‘burchten’ gemaakt, volledig uitgerust voor de strijd, van waaruit de oranje ridders de vijand aanvielen met kousen( gevuld met nat krantenpapier) en verdedigden met zelfgemaakte, gepersonaliseerde kartonnen schilden. Na de vol-au-vent met friet hadden de leiders van de sloebers een soort ganzenbord-laddercompetitie in petto voor hun leden. Tout court, een gevarieerde dag die werd beëindigd met een heus zangfeest!

Speelclubs

Deze dag stond in het teken van het kampthema waarbij de speelclubs in de voormiddag zelf stokken selecteerden, die ze later omtoverden tot ‘lightsabers’. In de namiddag konden ze hun zelfgemaakte jedi-attributen verdienen door zich te bewijzen als echte jedi’s. Doormiddel van verschillende beproevingen werd duidelijk dat ze het waard waren om zichzelf echte jedi’s te noemen. Na het avondeten werd er gezongen en gedanst op de zangstonde, waarna onze gele loebassen met een schorre keel het beddengoed opzochten.

Rakkers

Vandaag werden de rakkers gedoopt. In de voormiddag bereidden de rakkers zich voor met verschillende ruige spelen (of zoals wij het noemen: ‘roage’ spelen). ’s Namiddags wandelden de rakkers met een bang hartje de bivakweide op om zich nogmaals te bewijzen als echte rakkers. Het ging er vuil aan toe, maar niets weegt op tegen de voldoening die onze chirojongens krijgen bij het voltooien (sommige zeggen zelfs overleven) van de doop. Na het avondeten volgde de zangstonde en daarna werd er nog wat gevolleybald met op de achtergrond een ondergaande zon.

Toppers

Een klassieke bivakvoormiddag vulde het eerste deel van de 3de dag van het kamp op. De toppers maakten kartonnen schilden, batikte hun witte t-shirts en trokken met hun nieuwe spullen richting bos om een klakkenbuizenspel te spelen. In de namiddag volgde een maffia-inleefspel, waarbij de toppers zich even Italiaanse, criminele masterminds waanden. Na het zingen en dansen, werden de rode mannen eraan herinnerd dat persoonlijke hygiëne onontbeerlijk is op een chirobivak: douchen dus! Fris gewassen doken ze onder de lakens, klaar voor de volgende dag!

Kerels

Opnieuw een zeer ‘mannelijke’ dag voor de kerels vandaag. Na het ontbijt vlogen er aardappelen door het Opoeterse luchtruim, afgevoerd door een zelfgefabriceerd, zogenaamd ‘pattatenkanon’. Het hele gebeuren zorgde bijna voor een kijkfile op onze bivakweide! Des namiddags toonde de kerels opnieuw hun bouwerscapaciteiten door het maken van een vlot dat ze later die dag zouden uitproberen op de vaart. Met enkele simpele paletten en een paar autobanden toverde ze in een mum van tijd een heus schip tevoorschijn. Na de zangstonde volgde een spannende vlaggenwacht tegen de leidingsgroep, die ze spijtig genoeg verloren.

Aspiranten

In de voormiddag werden de aspiranten voor de zoveelste maal ‘gedoopt’, wat niet wil zeggen dat het minder beproevend (of ranzig) was! Volgegeten met frietjes fietsten ze naar Maaseik om rustig te zwemmen (natuurlijk proper gewassen). Teruggekomen van Maaseik konden ze nog genieten van een sfeervolle zangstonde. Net als de kerels namen ze het even later tevergeefs op tegen de leiding om al worstelend de vlag te bemachtigen in een spannende vlaggenwacht.

Kampthema

Het plan van ‘the good guys’ werd vandaag uitgevoerd. Han Solo, Chewbacca en Luke Skywalker zijn erin geslaagd hun geliefde Leia terug naar huis te brengen: Opoeteren. Hun list met het nepzwaard heeft gewerkt en Darth Vader lijkt even opnieuw verslagen te zijn. Maar onze helden kunnen niet lang van hun succes genieten omdat Darth Vader dadelijk doorhad hoezeer hij om de tuin was geleid! Via geavanceerde intergalactische technologie weet onze über-slechterik weldra de locatie van ‘the good guys’ te bemachtigen en start hij een immense klopjacht!