VERSLAG DAG 2

HOME

Activiteiten groepen

Sloebers

Bij de sloebers stond de hele dag vandaag in het teken van het kampthema Star Wars. In de voormiddag moesten de kleine loebassen bij wijze van voorbereiding op het kampenspel in de namiddag, verschillende spelletjes spelen. Extreme kampenbouwen met de bakken, touwtrekken, potjes voetbal met een twist en veel meer beproevingen konden de sloebers ‘stormtroopers’ opleveren. Het weer zorgde er spijtig genoeg voor dat sommige spelen vervangen werden door gezelschapsspelletjes binnenskamers, wat zeker en vast niets veranderde aan het enthousiasme van de sloebers om plezier te maken en te winnen! In de namiddag dan, werden de stormtroopers ingezet in een extreem kampenspel. Twee teams probeerden elk zoveel mogelijk stormtroopers te verzamelen door binnen te dringen in het kamp van ‘de vijand’ en hun stormtroopers af te nemen. Allen maakten plezier ondanks het mindere weer! Na het avondeten werd er naar jaarlijkse gewoonte ‘gebatikt’ en daarna gingen de sloebers alweer moegespeeld richting dromenland!

Speelclubs

In deze druilerige voormiddag amuseerden de speelclubs zich met een klassieker in de geschiedenis van Chiro Kalfort: t-shirts batikken. Een ideale bezigheid om aan een regenachtige dag te beginnen. Wachtend op de witte t-shirts die langzaam prachtige gele vormen aannamen, zaten de speeclubs gezellig neer in de refter om zich te entertainen met enkele gezelschapsspelletjes. In de namiddag trokken ze het bos in om een kampenspel te spelen met de befaamde ‘klakkenbuizen’, waarna ze voldaan vroeg in het bedje kropen!

Rakkers

Opstaan, ontbijten en een hoogtechnologisch kamp bouwen: zo zag de voormiddag van de rakkers eruit. Met de bijl op de schouder vertrokken ze naar het bos klaar om als echte houthakkers een prachtige houten constructie te maken. Het bouwen zelf zorgde voor de nodige ‘mannelijke’ voldoening, maar ook het feit dat ze hun prachtige bouwsel later in de bivak zouden kunnen gebruiken voor menig andere spelen. Met het maagje gevuld trokken de rakkers het dorp Opoeteren in om een door de leiders opgezet stadsspel (succesvol) af te werken. Ze moesten een 20-tal vragen correct beantwoorden over het idyllische Opoeteren waarbij ze voor elk correct antwoord een puzzelstuk kregen. Deze puzzelstukken vormden een kaart die een schat aanduidde. Gelukkig vormde kaartlezen geen probleem voor de rakkers en konden ze zonder problemen hun schat claimen. Na de pap gingen de rakkers op een gezellige fakkeltocht en kropen ze gelukzalig het bedje in.

Toppers

Wegens het slechte weer brachten ook de toppers de voormiddag onder een dak door. Gezelschapsspelletjes troef dus! In de namiddag werd er een gotcha-variant gespeeld gebaseerd op de katholieke kerk. Het paterspel werd een groot succes, onder andere ook door de hilarische paterskledij die obligatoir was voor de deelnemers. Na het eten trokken de toppers het bos in met onze gehuurde lasergeweren. De ‘grote’ toppers voelde zich even weer een sloebertje! Al bij al een heerlijke eerste volledige dag op ons bivak!

Kerels

De lijn die de Kerels dit kamp zullen aanbrengen in hun dagelijkse bezigheden is vandaag ingezet: een gigantische jacuzzi bouwen (zelfs overdekt!). Grote dagvullende programma’s is dus wat de kerels de volgende dagen voorgeschoteld zullen krijgen. Het technisch inzicht wordt aangesproken, terwijl er veel wordt afgelachen en er een goede groepssfeer wordt gecreëerd. Het frame staat alvast recht, er rest enkel nog de jacuzzi met water te vullen en het vuur aan te steken onder het verwarmingselement (voor technische details, wend u tot leider Flap). Na het avondeten ontspanden onze harde werkers met een zogenaamde ‘Pisquiz’. Hopelijk morgen wel beter weer!

Aspiranten

In de voormiddag vertrokken de aspiranten fris en monter op een fietstochtje door de natuur van Opoeteren. Teruggekomen nuttigde ze een heerlijke pita, waarna ze een uurtje uitrustte in de tent. Na het broodnodige middagdutje nam de aspirantenleiding hun leden mee richting bos, gepakt en gezakt met klei en ‘klakkebuizen’. Ze amuseerden zich met een ‘old-school’-chirospel waarbij het kinderlijke zich in onze jonge adolescenten opnieuw toonde. Na de pap werd er nog wat afgelachen in de tent. Een stevige aspiranten-dag, vol met van alles!

Kampthema

Han Solo, Luke Skywalker en Chewbacca worden verscheurd tussen de keuze voor Leia en ‘het hoger goed’. Ofwel bemachtigen ze ‘the legendary lightsword’ van hun goede vriend (en tevens leermeester van Luke) en ruilen het voor Leia (waardoor Darth Vader opnieuw de macht in het heelal kan veroveren). Ofwel proberen ze het laatste te verhinderen door Darth Vader niet te geven wat hij wil. Han Solo, de impulsieve vechtersbaas wil eerst en vooral Leia bevrijden, terwijl Luke Skywalker als idealist zijnde, geen toekomst ziet met Darth Vader aan het roer in ‘the galaxy’. Luke beslist dan achter de rug van zijn vrienden naar Yoda’s planeet te trekken en het zwaard te verstoppen, in samenspraak met zijn oude leermeester. Wanneer hij dan aankomt met Han en Chewbacca, die nietsvermoedend zijn over wat Luke heeft bekokstoofd, bij Yoda ontstaat er een kleine schermutseling. Han vraagt aan Yoda of hij het zwaard heeft en die weigert. Daarom bedenken ze een plan om Leia te bevrijden én Darth Vader om de tuin te leiden: ze spreken af om een nep ‘lightsaber’ met Leia te ruilen en zo hun geliefde terug te winnen terwijl ze hun grootste vijand (voorlopig) in bedwang houden.