VERSLAG DAG 1

HOME

Activiteiten groepen

Sloebers

De sloebers zijn met veel enthousiasme aangekomen op het kampterrein na een lange treinrit. Het afscheid van de ouders viel eerst zwaar maar deze zwaarmoedige gevoelens verdwenen als sneeuw voor de zon bij het zien van de vriendjes en toffe leiders. Veel is er niet gebeurd vandaag buiten kennismaking met het terrein en enkele simpele spelletjes. De heerlijke spaghetti vulde zonder problemen de sloebermaagjes en gaf genoeg energie voor de fakkeltocht door de bossen van Opoeteren met de speelclubs. Een eerste maar vermoeiende dag!

Speelclubs

Met het vertrek vanuit het station van Puurs verdwenen ook de negatieve emoties die van oudsher verbonden zijn met het afscheid met de ouders. De treinrit bracht de kampsfeer al op gang! De verbinding Leuven-Genk brachten ze door in het gangpad van de trein. Aangekomen op het kampterrein konden ze na het installeren van de kamers, genieten van een lekkere spaghetti. Het vervolg was een geslaagde fakkeltocht met de sloebers, die alle speelclubs genoeg vermoeide om dadelijk in slaap te vallen!

Rakkers

Na het vertrek uit Puurs duurde het niet lang vooraleer de rakkers het kampterrein bereikte. Een heerlijke spaghetti vulde de maag en de rustige spelen zorgde voor enige ontspanning. Een perfecte voorbereiding voor een zalige nachtrust. Klaar voor een spetterende bivak!

Toppers

Onze oudste kleinsten verborgen vanmiddag met enige schaamte het gemis naar hun ouders, maar ze stapten uiteindelijk toch met veel plezier op de trein richting Opoeteren. Rond 5 uur bij het aankomen, begonnen de toppers aan hun ondertussen routine geworden gesleur. Van camo naar tent met valies en slaapzak in de hand. Een heerlijke spaghetti sloot de dag af en onze toppers zochten het wilde beddengoed op!

Kerels en Aspiranten

De helden van het begin van het kamp! Een dag op voorhand vertrokken zorgde zij voor het opzetten van de tenten en het uitladen van de camo. Ondanks een vermoeiende fietstocht van wel 130 kilometer slaagde zij erin om zonder kleerscheuren en met veel goede moed het kamp in te zetten én op te zetten! De spaghetti smaakte voor hen eens zo goed waarna ze het voor de rest van de namiddag en avond rustig hielden, met het oog op een wervelende bivak!

Kampthema

Het kampthema werd deze namiddag ingezet met een inleidend toneeltje gebaseerd op het filmpje, getoond op de inschrijvingsavond op de chiro. Darth Vader, verslagen door Luke Skywalker, Han Solo, de bevallige prinses Leia en de beestachtige Chewbacca, zoekt naar een manier om de heerschappij over het heelal terug te winnen. Hij heeft gehoord over de legende van ‘the legendary lightsaber’ waarvan hij echter niet de ligging weet. Daarom gaat hij te rade bij zijn oude leermeester Obi Wan Kenobi, die hem, na enige intimidering, weet te zeggen waar het zwaard zich bevindt: bij Yoda, een machtige Jedi-master, vele malen machtiger dan Darth Vader. Daarom ontvoert Darth Vader Prinses Leia om zo van Luke Skywalker, Han Solo en Chewbacca gedaan te kunnen krijgen dat zij ‘the legendary lightsaber’ in ruil voor hun geliefde bezorgen aan Darth Vader. Een spannend begin aan een hele saga!