ASPIRANTEN

HOME

December - Januari

De maand december… de maand waarin de leiding minus de Flap, Vaos, Wimmeke, Yeanke en Danio terug in hun hol kruipen. In dit hol zal den Bastos weer 1,5 maand lang zijn borsthaar laten groeien, koffie drinken, series kijken en een beetje studeren. Natuurlijk hebben de aspiranten chance want Ik rik de anti-voetbal-vriend ben er nog. Nu dat den Bastos weg is gaan we geen voetbal meer spelen. In de plaats van voetbal gaan we het geliefde spelletje basebal spelen.

Zondag 2 december 2018: Casino + gezelschapsspelendagju
We gaan voor de verandering eens op ons gat zitten vandaag, terwijl een spelletje poker/wiezen/monoploy/risk en andere varianten spelen;…. CU!

vrijdag 7 december 2018: Exame Chiro
Vandaag is het nekeer op vrijdag Chiro in plaats van op zondag. Omdat jullie o zo graag sjotten worden jullie om 18uur op de Chiro verwacht met voetbal outfit en voetbal schoenen. We gaan een uureke sjotten waarna we op ons gemakske iets gaan eten. Hierna zouden we nog ontspannen met een filmke!

Zondag 16 december 2018: Examen Chiro Part II
Zie vorige zondag

Zondag 23 december 2018: Geen Chiro:
Menne geniet van kerstavond! (das wel morgen maar goed)

Zondag 30 december 2018: Geen Chiro
Ook dit jaar zal het nieuwe jaar weer ingezet worden op de Chiro. Op 31 december of 1 januari zijn jullie allemaal welkom op de Chiro om mee met ons het nieuwe jaar in te gaan. Op facebook zullen jullie zeker nog uitgenodigd worden voor het evenement! Tot morgen!

Zondag 6 januari 2019: patatte kanonnen fabriceren
De ervaren aspiranten weten ondertussen ongetwijfeld hoe dit moet. Maar ook dit jaar zijn er weer drie nieuwe leden. Natuurlijk gaan we hen deze ervaring niet ontnemen dus zullen we er terug een paar maken he? Neem allemaal wat deo of haarlak mee. PVC lijm en PVC buizen, koppelingen, … moogde ook altijd meenemen?

Zondag 13 januari 2019: Kubb in het groot
De titel zegt het zelf. We gaan deze middag gewoon kubb in het groot spelen. Dit gaan we doen op verschillende manieren. Misschien betrekken we zelf de kanonnen er nog eens bij.

Zondag 20 januari 2019: Game dag
Voor vele is dit de dag bij uitstek waar ze hun talent kunnen tonen. Ik denk dan aan de gamers Kefke, Pol en de Martin die ganse dagen voor hunne ps4 zitten te kassen. Chance dat we op de Chiro geen internet hebben zodat we deze zondag GEEN FORTNIGHT kunnen spelen. Graag volgende equipment mee te nemen:
- Oldscool Ps2, Ps3,Ps4, …
- Tv’s beamers
- Multiplayer games voor tornooikes te spelen.

Zondag 27 januari 2019: Vervangleiding
We worden vervangen boyz

Greetz
Uberskerter – Flap
Skertschildknaap - Bastos

November

November, november, herinner je de maand november. Ah wacht dat rijmt niet in het Nederlands. Dus wacht he. November, november, bouillonsoep met gember. D I T W A S W E L D E G E L I J K D E I N L E I D I N G; 't wordt een toffe maand skano's

Zonag 4 november 2018: Highland games
Vandaag zijn de onderbroeken uit den boze. Het enige wat jullie rondom je flieter mogen hebben is ne skanko kilt uit schotland. GRAAG NE KILT MEE TE NEMEN ANDERS KRIJG JE ER ENE VAN ONS… T’ZAL GENE LANGE ZIJN DAN! Dit is natuurlijk den dag voor de METTES he. Paalwerpen, om ter snelst nen boom omkappen, touwtrekken en nog zovele sporten meer gaan wij deze middag beoefenen. Tot deze zondag buuuys!

Zondag 11 november 2018: wapenstilstand
Wapenstilstand… de dag dat de eerste wereld oorlog tot een einde kwam.
Enkele wist-je-datjes over deze dag:
- Wisten jullie dat er op deze dag een wapenstilstandsceremonie gehouden wordt aan het Graf van de onbekende soldaat, eerst om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te gedenken, maar nadien ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.
- Wisten jullie dat De Poolse nationale feestdag, Dag der Onafhankelijkheid ook op 11 november valt.
- Wisten jullie dat 11 november de 315de dag is van het jaar of de 316de dag in een schrikkeljaar?
- Wisten jullie dat De wiskundige Gottfried Wilhelm Leibniz demonstreert voor de eerste keer de integraalrekening?
Voilà se nu weten jullie al wat meer over 11 november he. Btw boys het is vandaag GEEN Chiro. See u next week!

Zondag 18 november 2018: Hungergames
Hongerspelen. We weten allemaal wat dat betekent natuurlijk. Deze zondag zullen we jullie allemaal handboeien aan de chauffage en we gaan zien wie er het langste zonder eten kan. Deze hongerstaking heeft uiteraard een symbolische waarde. Met deze actie willen we de braspartijen van onze geliefde leider Piet aanklagen. Nee grapje. We gaan een spel doen waar jullie overlevingsinstinct wordt uitgetest. Gelieve dus ook een week op voorhand met Toon Cools naar het Coolhembos te gaan, waar hij jullie zal uitleggen welke plantjes eetbaar zijn en welke niet. Zeker niet te missen!

Zondag 25 november 2018: Chriko
Vandaag is het Christus-koning. Het feest waarbij we onze Chiro vieren en ons verbonden voelen met Jezus Christus die ons redde van onze erfzonde (thanks Adam en Eva, gelieve in 't vervolg van die appels te blijven, tenzij natuurlijk dat het Granny Smith is want die zijn echt wel goed). We gaan dit jaar wederom zwemmen in Breeven, dus gelieve jullie beste ballenspanner van onder het stof te halen. Uiteraard gaan we ietwat vroeger afspreken op de Chiro, info daaromtrent volgt later nog.

Greets,
Bastos AKA vernoemd naar deje bekende voetballer
En
Flap AKA vernoemd naar deje met z’n grote oren AKA Dumbo

September - oktober

Juu Skano’s!

Ik hoop dat jullie al wat bekomen zijn van weer (hopelijk) ne zotte KK. Het is vrijdag 24/08 terwijl ik dit boekje aan het schrijven ben waardoor ik natuurlijk nog niet weet of het ne zotte kermis gaat zijn. Ondertussen weten jullie de leidingsverdeling alwel he. En wat vinde er van? De flapmans den 3de keer en mister keuning skano aka bastosssss. Wij hopen er dit jaar een vet jaar van te maken! Normaliter moet dit met den bastos zijn literaire kennis (hier ben je later niet veel mee) en de Flap zijn technische vakkennis (hier ben je later wel veel mee) wel lukken. (noot van de redactie(toevallig bestaat die uit 1 lid en het is niet de flap): ju ik zen den bastos) See u on elke Sunday skano’s!

Zondag 9 september 2018: overgang
Om het Chirojaar in te zetten starten we zoals gebruikelijk met den overgang. Op deze dag weten jullie dus de nieuwe leidingsverdeling. Ik vrees ervoor dat jullie tegen deze zondag al wel de verdeling zullen weten. De leiding is er namelijk niet zo goed in om dingen te verzwijgen.

Zondag 16 septemberi 2018: startdag en ………
Dit bovenstaande raadseltje verklapt wat we na de startdag zullen doen. Voor de startdag zelf moeten jullie eigenlijk maar één ding doen. Er voor zorgen dat jullie vrienden ook in de Chiro komen. Vorig jaar is het jullie gelukt om de Ruben erin te krijgen. Dit zal misschien wel wat te maken hebben met de affaires van Esther en den Dentel ma bon.

Zondag 23 september 2018: fortloopke doen
We zullen die lopende en hijgende lijven eens gaan voorzien in slappe fruitsapkes, lauw water en heerlijke, bruingevlekte bananen, dat zal ze leren. Hopelijk is Dina Tersago ook weer van de partij bij de prijsuitreiking. Naar het schijnt is die goe in het koppelen van boeren aan vrouwen en dat zou wel eens van pas kunnen komen in de Spit z’n geval. Ju

Zondag 30 september 2018: volksdans Liezele
Wat valt er nog te introduceren? Zon, cola’s, die legertent waar de tap staat die altijd veel te laag….de volksdans in Liezele is gewoonweg een monument. Ale ik heb er eigenlijk geen woorden voor en ik zou er dan ook niet te veel woorden aan willen vuilmaken want dan blijf je om den duur maar lezen en lezen en lezen en lezen en lezen en lezen en lezen en lezen en lezen en lezen en lezen en lezen en lezen en lezen en lezen en dan besef je dat dit eigenlijk gewoon bladvulling is hahahahh KOM AF BRO FAKKABROEDER

Zondag 7 oktober 2018: boenkentocht
Eens goed boenken dat kan al eens deugddoen. En nu het nieuwe stadspark open is moeten we dat zeker gaan verkennen he boyz! Het zal vettig en prettig worden: BRENG DOUCHEGERIEF EN VUILE KLEREN MEE

Zondag 14 oktober 2018: ROAGE SPELEN
Ja menne de klassieker. De flap is niet zo heel erg roag, maar dat geldt zeker wel voor jullie andere leider die vandaag extra veel roagheid zal vertonen. GELIEVE BORSTHAAR TE LATEN GROEIEN EN ELKE KLINKER ALS ‘OA’ UIT TE SPREKEN

Zondag 21 oktober 2018: Gemengde
Vandaag gaan we de aspi-dames wat beter leren kennen. Er zal gezorgd worden voor spelen met fysiek contact zodat jullie weten wat voor vlees er in de kuip ligt. Maar eveneens zorgen we voor intellectueel vermaak. Zo kunnen we de optimale match bepalen voor jullie. Hieronder al enkele matchen die we verkregen uit een matchmachine die we vonden op het internet.

- Martin x Rune
- Siebe x Martha
- Mertes x Lincey
- Dentel x een eend
- Bastos x Iris
Ik hoop dat de machine zich vergist heeft over deze laatste match! Voor de rest ziet ge dat zo’n matchmachine dus wel degelijk mooie en realistische resultaten geeft he.

Zondag 28 oktober 2018: kokkerellen
Aangezien jullie twee leidertjes heuse culinaire genieën zijn gaan we vandaag eens goed boefen. We zullen dan ook geen friet of pizza bestellen. Breng zeker 10 euro mee. Want het we gaan gerechtjes met champieter en kaviaar fixen.

Groet from the kallehood
Flap aka logopedist aka straffen tist
Bastos aka Hugo Claus van den aldi aka ju zen den bastos, wie zedde goa?