ASPIRANTEN

HOME

Maart - April

Yow Yow Yow wa$$up Boyzzzz! Februari is gepasseerd, den Themes is ondertussen 21 en den Tonnie heeft de zotste ‘grades’ aan het gerenommeerde wereldberoemde ‘instituut’ KU Leuven behaald! Dit zijn allemaal redenen om de volgende zondagen (indien ze nog niet bezet zijn) weer eens in te vullen met de meest crazy programmas! Er liggen ook in maart en april opnieuw tal van spannende zondagen in het verschiet; ’T Pekesweekend, de volksdans, het feestweekend,… kortom, de meest grave maanden van het chirojaar komen eraan! Jullie leiders kijken er weer erg naar uit! We hopen jullie dus ook weer de volgende zondagen in grote getalen te mogen verwelkomen op ons Chiroheem!
Beknopt overzichtje a:

Zondag 4 maart 2018: Cell Ef Dete
YUuuuuuuuuuuUuuU menne! Vandaag gaan we is testen hoe goed dat jullie (ik richt me oa naar u, Kev) jullie call of duty ‘skills’ kunnen omzetten in real life. De dag zal propvol zitten met spannende wargames, zoals domination in real life, TDM (team deathmatch -> voor de leken), free-for-all en nog veel meer! Als kers op de taart zullen we na deze games misschien nog een klein toernooitje spelen op de old skool PS3, de console waar de echte OG kassers op hebben leren kassen. De FPS – master op console (Themes) en de Ven Gensewinckel (Tonnie Paillard) verwachten jullie allemaal! Tot dan kidz! Noot: bb guns meebrengen als je die hebt! Ook zwembril/zonnebril/beschermingsbril meenemen ivm verplichte bescherming.

Zondag 11 maart 2018: Boefdag; MAN VS WILD edition
Ja owkeeeeeej! Mannen vandaag gaan op verzoek van enkelen onder jullie een boefdagske organiseren. We zullen ons buikske (onzen boak) heel de dag lekker vol eten met een groot assortiment aan lekkers! MAAAAR!!! Hier is de twist! Den Themes is de laatsten tijd nogal geïnteresseerd in survivaltechnieken. Na een zelf opgezette maar weliswaar mislukte survival nacht in ’T Coolhem (het bos natuurlijk) die op een haar na eindigde in onderkoelde staat, hebben jullie leiders samen besloten om de survival way-of-life van den Thémez nog eens een kans te geven op de chiro! We gaan dus ergens een vuurke maken met een klein kampke en daar gezellig ons geschoten everzwijn veroberen! See u Boys!

Zondag 18 maart 2018: Mountainbike
Vandaag gaan we onze fiets eens uit de garage halen en de mooie veldwegjes die Klein-Brabant rijk is, verkennen. Indien jullie een MTB hebben staan thuis (gewone fiets ook geen probleem), pak die gerust mee deze zondag! Normaal zou het deze periode van het jaar niet al te drassig meer mogen zijn, maar je weet natuurlijk nooit… Door het slijk ploeteren is naar het schijnt de favoriete activiteit van den Dentel. Aan de rest: neem voor de zekerheid misschien ook extra kleren mee.

Zondag 25 maart 2018: Hawaïdag
Aangezien de lente in het land is wordt het tijd om eens van het zonneke te genieten. Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind vandaag zodat we wat kunnen chillen met onze voetjes int zand. Als jullie nog strandstoelen, palmbomen, exotische vrouwen, enz. hebben liggen thuis, neem deze gerust mee! Voor de goede vibes zullen jullie leidertjes wel zorgen uiteraard.

Zondag 1 april 2018: Pasen (Geen Chiro)
Pasen is de favoriete feestdag voor alle Christenen want niemand minder dan onze Heer Jezus Christus is op deze dag uit de dood opgestaan! Wonderbaarlijk toch? Om deze knappe prestatie te vieren, zullen we dus vandaag geen Chiro geven. En ohja, gisterenavond was het natuurlijk onze topquiz waar jullie nog allemaal van moeten bekomen… Dus reden te meer om geen Chiro te geven. Vandaag is het ook ‘Vlaanderens mooiste’ dus dan is er sowieso al een goede reden nodig om den Tonnie uit zijne zetel te krijgen.

Zondag 8 april 2018: Pekesweekend (Geen Chiro)
OOOOW SHIIIIIIT!!! Het weekend is weer voorbijgevlogen… Het was weer een topper van formaat dit Pekesweekend! Noot: zoals jullie genieën wel zullen weten, is dit boekje veel vroeger geschreven. Ik hoor jullie al denken, hoe kunnen onze leiders nu weten of het weer een geslaagde editie was? Omdat wij gewoon helderziend zijn natuurlijk… Nee boys, deze dag zal nog even hard werken worden om alles op te ruimen dus is het vanzelfsprekend geen Chiro. Zorg dat jullie deze week goed uitrusten zodat jullie volgende week terug kunnen shinen op onze volksdans!

Zondag 15 april 2018: Volksdanssss
Dit keer is het terug onze beurt om de beste volksdans van Puurs en omstreken te organiseren! Chiro Liezele huivert al bij de gedachte om onze terreinen te betreden en eindelijk eens te zien hoe een serieuze volksdans in zijn werk gaat. Jawel boys, zet jullie beste beentje maar weer voor vandaag… Aangezien we nog wel het een en het ander moeten opzetten, verwachten we jullie allemaal al om 12:30 op de Chiro!

Zondag 22 april 2018: Feestweekend (Geen Chiro)
Yuuuu de Menne! Heute zal het wederom jammer genoeg geen chiro zijn.. We hebben net het meest zotte feestweekend achter de rug en jullie willen allemaal wel een beetje uitrusten me dunkt! Dat terwijl jullie leidertjes de chiro helemaal zullen moeten kuisen! HoHoHooo al een geluk dat den Tonnie een geboren keusvraa is! Anders zou dit vervloekte titanenwerk nooit voltooid kunnen worden. Geniet van de rustdag mannen!

Zondag 29 april 2018: Weekend (Geen Chiro)
Men men mennnn! Wat was me dat weer voor een zot weekend seg.. Deze zondag komen we terug van het Kerel-Aspi weekendje dus is het vandaag geen chiro. Wel wordt er voor eventuele gegadigden een workshop 'messeltent-inrichting’ op poten gezet. Deze zal gehost worden door ½ van de raad van het bestuur van klasseetablissement ‘De Voal Messel’, nl. Themes! Hopelijk tot dan boyka's!

Jopla! Dat was het weer voor de volgende twee maanden!
Greets from the streets of Kalfort Ghetto
Methodical Tonnie Havoc a.k.a Baller Daddy
& his cuzz
Busta Themes Funk Puch a.k.a $ling $wagg

Februari

YUUUUUU BOYKA’S
Alles kits met jullie? Met den Tonnie gaat het vanzelfsprekend uitstekend, aangezien de internationaal hoog aangeschreven Katholieke Universiteit van Leuven eindelijk zijn machtige greep op onze arme hoofdleider gelost heeft. Dit betekent dus ook dat hij deze maand weer helemaal terug is! Jochei Jochei Jochei! Nu we weer voltallig zijn, hebben den Tonnie en ik onze talrijke hersencellen nogmaals in een blendertje gegooid. Het wordt elke keer frappanter met wat voor originele programma’s we op de proppen komen! We nodigen jullie dus allemaal uit om de komende zondagen samen met ons van enkele zotte spelen te komen genieten! Tot zondag!!!!! Yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Noot: Jullie hebben jullie rol als interim-leiding goed tot zeer goed vervuld! Dikken bal boys!

Zondag 4 februari 2018: gratis escapéroom (na echt)
Jaaaaa mennen, omdat we wegens een schrijnend leidingtekort vorige maand geen ecapéroom hebben kunnen doen en omdat den Tonnie en ik jullie graag nekeer willen opsluiten, gaan we vandaag ons lokaal omtoveren tot een homemade-escaperoom! Jullie gaan vandaag jullie hoofden echt moeten breken dus zaterdagavond geld er een uitgaansverbod (Dries: binnenblijven a.u.b). Tot de zondag mannen!

Zondag 11 februari 2018: Fortnite in real life
Wassup guys! Ik heb voor vandaag weeral eens superneig mijn best gedaan om het zotste inleefspel ooit ineen te flansen. Deze keer heb ik een real-life 4D_lvl90000 versie gemaakt van de graafste game ooit; Fortnite (gratis beschikbaar op alle consoles). Verwacht jullie vandaag aan het meest kranke ‘Battle-Royal’ spel dat jullie ooit zullen spelen.. Een echte once-in-a-lifetiem experience! Noot: als er iemand met mij al wat wil oefenen (online) -> add me: ‘Theeemes’! Tot op the battlefield menne! Voor de lolbroeken: geen wapens meebrengen aub. NOOT 2: Voor tips contacteer Bastos. Hij is zonder twijfel de beste fortnite-speler van de chiro en hij kan u carry’en naar elke overwinning

Zondag 18 februari 2018: Geen chiro a
Vandaag zijn we allemaal doodop van de bangelijkste dropping ooit, dus is het geen chiro vandaag! Ooooooooh ☹ Tot volgende week knoeperds!

Zondag 25 februari 2018: Witse
Men men men! Today is the day dat we eindelijk het grote, legendarische Witsespel zullen spelen. Ik denk dat jullie net zoals den Tonnie en ik, elke dag al (licht) rouwend terugkijken op de gloriejaren van commissaris Witse. Waar is den tijd dat we elke zondagavond voor de buis gekluisterd zaten om de vaak retorische vraag ‘Wie heeft het verdomme nu eigenlijk gedaan??’ te kunnen beantwoorden.. Veeg die tranen maar al van jullie sombere aangezichten want deze zondag gaan we al onze verloren Witsetijd inhalen met een zenuwslopend spel dat ik gevonden heb in een schatkist die volgens al jaren geleden verstopt werd in de kelder van de chiro.. Zeker allemaal komen vandaag manne! Het zal er bloedstollend aan toe gaan…

Voila! Dat was het voor deze maand boys! ,
Greets,
Tonnie ‘de zwalper’ Cools
Themes ‘de crawler’ Delrue

December - Januari

Juuuuu skertboooois,

We zijn ondertussen in de maanden december en januari beland en dat betekent dat de winter helaas nu echt van start is gegaan. En jammer genoeg is dat nog niet het enige slechte nieuws. De periode van de gevreesde ‘blok’ is weer aangekomen voor zowel jullie als jullie leidertjes. Daardoor zullen we elkaar helaas enkele zondagen moeten missen… Maar niet getreurd, we zullen ervoor zorgen dat jullie in december wat stoom kunnen afblazen met de examenchiro! Vice versa zorgen we ervoor dat in januari andere (top)leiders voor jullie zullen klaarstaan om die o zo bangelijke chirozondagen te verzorgen zoals jullie die van ons natuurlijk gewoon zijn... Ook zullen jullie in januari op een zondag zelf leiding moeten geven zodat jullie eens kunnen proeven van dat ‘zware’ leiderschap (tenzij ge natuurlijk T. Delre heet). We willen jullie in ieder geval veel succes wensen met jullie toetsen en prettige feestdagen wensen! Tot binnenkort!

Zondag 3 december 2017: Examenchiro (Gezelschapspellekes)
Voor sommige zijn de examens misschien al bezig, voor anderen gaan deze er van de week aankomen. In ieder geval zullen we geen volledige chirozondag meer geven zodat jullie tijd hebben om jullie boeken eens te bekijken (voor sommige misschien den eerste keer dat ze hunnen boek überhaut hebben aangeraakt). Het zal dus maar vanaf 17:00 Chiro zijn vandaag!

Zondag 10 december 2017: Examenchiro (Film)
Jullie zijn ondertussen al even bezig met de grote toetsen dus zorgen we vandaag voor een toffe ontspanning na het studeren. Vandaag gaan we dus een filmke checken (en tmag is wa anders zijn als F.C. De Kampioenen)! Als ge thuis dus nog iets goed hebt liggen, pakt maar mee he menne!

Zondag 17 december 2017: Examenchiro (Kerstmarkt!)
De examens lopen stilletjes aan op hun einde voor jullie… Het zal vandaag dus (jawel) de laatste examenchiro zijn! Zoals op voorhand al aangekondigd, gaan we vandaag op de kerstmarkt van Puurs staan! Dit doen we om een centje bij te verdienen voor onze aspi-groep. Aangezien de kerstmarkt al vanaf 14:00 van start gaat, gaan we ons standje dus met enkele andere leiders openhouden. Vanaf 17:00 zijn jullie dus welkom om ons te vervoegen op het dorpshart te Puurs!

Zondag 24 december 2017: Geen Chiro (Kerstavond)
Hopelijk hebben jullie allemaal een goei rapport gekregen en zijn jullie klaar om te genieten van jullie welverdiende vakantie! Omdat het vandaag dus kerstavond is en de feestdagen nu officieel van start zijn gegaan, is het vandaag dus geen Chiro!

Zondag 31 december 2017: Geen Chiro (Oudejaarsavond)
We zijn vandaag al aan de laatste dag van het geslaagde jaar 2017 gekomen. Dit is natuurlijk een ideaal excuus om eens goed te vieren! Iedereen van jullie is dan ook vanavond welkom om mee met de leiding te komen eten (en feesten) zodat we 2018 goed kunnen inzetten. Hopelijk zal dit jaar er een met een goede gezondheid, veel voorspoed en een goei lief worden! Tot vanavond boys!

Zondag 7 januari 2018: Escapé room
Zullen we vandaag eindelijk een antwoord krijgen op de vraag wie nu eigenlijk A.Peeters & E.Cools zijn? Ik vrees er een beetje voor.. Maar wat we jullie wel geven vandaag is een supervetgraafbangelijk spel! Vandaag zullen jullie leidertjes jullie opsluiten in een donker lokaal en dienen jullie zo snel mogelijk een uitweg te zoeken! Hoe het spel precies ineen steekt zullen we vandaag allemaal uitgebreid expliqueren. Tot zondag manne!

Zondag 14 januari 2018: Dag door aspiranten
Yuu Knappe gasten, vandaag is dus het grote moment! Op deze heugelijke zondag zullen jullie voor het eerst eens mogen proeven van het leiderschap! We hopen dat jullie blij zijn met de groep die we jullie toewezen. Desalniettemin wensen wij, Sinte Témes en Sinte Tonnie jullie alvast veel plezier & succes!. Ga in vrede en moge de heer met u wezen!

Zondag 21 januari 2018: Kalforts kampioenschap kassen
Weeeeee! Pak vandaag al jullie ps4’s, ps3’s, atari’s, gamecubes, nintendo’s, gamepc’s, etc. mee naar de chiro want we gaan is goed doorzakken! Als er iemand nog een bruikbaar scherm op overschot heeft is dat ook altijd zéér welkom! Wie kan er fifakeuning Tonnie Paillard verslaan? Zullen jullie kunnen winnen van den Thémes (CoD kingslayer_6969) op black ops? (of andere first person shooters) We zijn zeer benieuwd!!! Tot zondag beys!

Zondag 28 januari 2018: Witse in real life
In de kelder van de Chiro hebben jullie leiders vorige maand een schatkist gevonden met daarin 3000 kilo goud en een megagraaf witsespel! Ik en den Tonnie kochten met dat goud een airbus3824 en een geldig vliegbewijs in een Vietnamese winkel. Met onze nieuwe aanwinst vlogen we direct naar de witte stranden van Portugal om het Witsespel daar uit te werken. Dus mannen, houden jullie van enige spanning en een geweldig graaf moordverhaal? Kom dan zeker allemaal meedoen vandaag! Be oep de gireau or be square!!!!

Voila mannen, ons programma is alweer volledig ingeblikt!
We hopen jullie weer in grote getalen te mogen verwelkomen op het chiroheem. (onder den hangaaaar)

Mvg
Tonniemeister aka de conciërge
Thimas aka cafébaas ‘de voale mossel’

November

BAM! Ziezo! De eerste maand van het nieuwe Chirojaar is alweer afgelopen. Jullie leidertjes zitten ondertussen weer volop in het school/feeststramien dat hopelijk nog zo lang mogelijk hun leven zal blijven domineren. Maar even serieus; deze maand wordt weer een dolle vier weken vol met de meest grave programma’s die jullie je maar kunnen voorstellen! We manen jullie dan ook aan om met zoveel mogelijk op zondag af te komen! Hier alvast een slordige 472 woorden die ons maandprogramma moeten voorstellen:

Zondag 5 november 2017: Weekend! (Geen chiro)
Vandaag komen we moe maar voldaan terug van ons zeer geslaagd weekend te Hoboken. Aangezien jullie, net als jullie leidertjes, nog wel wat schoolwerk te wachten staat, geven we dus geen chiro meer. Rust deze week goed uit zodat jullie er volgende week weer vollenbak tegenaan kunnen!

Zondag 12 november 2017: Rondgang 11-11-11
We gaan vandaag (weer) ons goei hart laten zien he boys. Zoals de vorige jaren gaan we ook dit jaar terug rondgaan voor het goede doel, namelijk 11-11-11! We gaan van deur tot deur om geld in te zamelen. Dit zal dan dienen om de mensen die in armoede leven (zoals ene T. Delrue) te helpen. En als we terug op de chiro komen zal er jullie misschien nog een verrassing te wachten staan… Hopelijk zijn jullie vandaag talrijk aanwezig!

Zondag 19 november 2017: Zwemmen
Vandaag exact 20 jaar geleden is de wereld een zeer belangrijk persoon rijker geworden. Het is vandaag namelijk de verjaardag van jullie favoriete leider, den Tonnie Paillard vant onderhoud ! Om dit te vieren gaan we vandaag eens lekker opt gemakske gaan zwemmen (en neen, niet op mijn kosten). Vergeet dus allemaal zeker niet jullie zwemgerief mee te nemen! Tenzij als ge niet van zin bent om te zwemmen maar om grietjes te spotten natuurlijk… Dan kunt ge in ieder geval den Themes (aka ‘titskeuning’) en mij al vervoegen. See you this sunday boooys!

Zondag 26 november 2017: Christus koning
Yuuuuuu de menne!!! Zet jullie atheïstische persona’s maar even opzij want het grote moment is weer daar; Vandaag vieren we Christus Koning! Een beknopte definitie die we vonden op ‘www.chiro.be’ -> De term Christus Koning verwijst naar één van de drie Messiaanse functies van Jezus: Koning, Priester en Profeet. In het evangelie van Johannes zegt Jezus letterlijk tegen Pontius Pilatus: "(...) ik ben koning. Met geen andere bestemming ben ik geboren en in de wereld gekomen dan om te getuigen van de waarheid." (Joh. 18, 37). Voila! Ik denk dat dat dus duidelijk is! Vandaag zeker naar de Chiro komen zodat we allemaal van een mis, een supervette niet nadergenoemde activiteit en lekkere kriekskes met ballekes kunnen genieten! Over-and-out & tot dan!

Warme en lieve groetjes!

Tonnie Paillard aka טוני של תחזוקה
Themes Delre aka נושאים של אוהל שבלול

September - oktober

Yuuuuu de menne!

Of zoals ze in de streets van Mechelen wel eens durven zeggen: Ewaaa dreriez! Voelen jullie dat ook? het ontluikende Chirovuur in de borstkast? Jaja mannen! Dat wilt natuurlijk maar een ding zeggen: er is weer eens een nieuw Chirojaar aangebroken! Jullie 2 keuningen van leiders zullen dit jaar hun uiterste best doen om een heel gamma aan zotte programma's uit hun mouw te schudden. Normaal gezien zal dit met onze gezamenlijke 18 jaren Chiro-ervaring en ons gezamenlijk IQ (dat een slordige 500 bedraagt) helemaal geen probleem zijn. Haha nee mannen, even serieus -> wij hebben er keiveel zin in en hopen jullie elke zondag van het jaar in grote getalen te verwelkomen! Hieronder volgt een overzicht van de eerste twee maanden, september en oktober.

Zondag 10 september 2017: Overgang
D-Day! De eerste dag van ‘Operation Overlord’ in WOII of eerder gekend onder de landing van Normandië die plaatsvond op 6 juni 1944. Ja jongens, zoals jullie ondertussen wel doorhebben zullen we jullie kennis dit jaar wat proberen bijschaven... Vandaag is het dus ‘D-day’ of ook wel de dag waarop jullie te weten zijn gekomen wie jullie geniale en knappe leiders zullen zijn voor dit Chirojaar! Hopelijk zijn jullie wat tevreden en zijn we gereed om er een bangelijk jaar van te maken! Until next week!

Zondag 17 september 2017: Startdag
Springkastelen, doolhof, smoutebollen,… wat moet ne mens nog meer hebben? Jaja boys, vandaag is het dus startdag! Dit is de ideale moment om jullie vriendjes mee te nemen naar de Chiro… Maar aangezien jullie belangrijkste vrienden toch al in de Chiro zitten, zal dit niet aan de orde zijn he! Nee nee, genoeg gezeverd, als jullie nog makkers kennen die misschien wel graag naar de Chiro zouden komen, neem ze gerust mee! En wie weet kunnen we hierna nog effkes op Pukema gaan piepen… ;) Tot dan!

Zondag 24 september 2017 : Fortloop
Zoals de voorbije jaren gaan we vandaag terug helpen op de Fortloop! Wat houdt dat nu eigenlijk in hoor ik al een paar onder jullie zeggen? Awel, wij moeten ervoor zorgen dat de lopers voldoende eten en drinken krijgen tijdens hun ‘vermoeiende’ (15km draait den Danio zijn hand ni voor om…) inspanning. Dus allen op post (op de Chiro dus) rond 13:40 zodat we daar op tijd zijn aangezien dit vanaf 14:00 van start zal gaan!

Zondag 1 oktober 2017: Volksdansen @Liezele
Dit weekend zijn het dus de Oktoberfeesten van Chiro Liezele en als flinke medechiro die we zijn, gaan we hen vandaag wat steunen op hun volksdans. Misschien dat de meeste onder jullie nog wat ‘klein oogskes’ hebben van gisterenavond op de torenfuif dus dan is dit misschien de ideale gelegenheid om terug wat wakker te worden. Wie is de grootsten danskeuning van de aspi’s? Wie kan er even goed flumdansen gelijk ons? (Themes is daar naar eigen zeggen ne meester in… -> zie foto rechts als bewijs) Dat zullen we vandaag te weten komen he boys!

Zondag 8 oktober 2017: Lokaal pimpen
Holy smokes! hebben jullie ons lokaal al eens goed bekeken? Wat een stort! Precies het kot van ene V. Delrue.. Daar moet dringend iets aan gedaan worden boys. Neem vandaag zoveel mogelijk posters, wandklokken, schilderijen, flatscreentelevisies, Etc. mee! Wij hebben alvast de dure leren fauteuil uit ene E. Cools zijn living gestolen. Goei marchandies! Vandaag dus pimpen, pimpen en nog is pimpen! Misschien zelfs wat graffiti hier en daar ;) wie weet! Tot dan jongens!

Zondag 15 oktober 2017: Doopke leggen niemand zeggen
Ooooooow snap! het moment is weer eens daar... De doop!!! Vandaag zullen jullie leiders zich in een echte doopjas hullen en jullie op gepaste wijze inwijden in de groep. We hebben inspiratie gezocht bij enkele goede vrienden van ons die in het verre Leuven reeds een echte studentendoop hebben moeten doorstaan, dus verwacht jullie maar aan een dag vol zotte opdrachten. Oja! vandaag dienen wij aangesproken te worden met 'Doopmeester Tonnie' & 'Doopmeester Themes' ;) CU on sundeej!

Zondag 22 oktober 2017: CKC 'surprise' extreme edition
Een surprise (Frans uitgesproken als surpriese, Frans voor verrassing) is een verrassend cadeau, dat vaak ook zeer ingenieus en verrassend is verpakt. Surprises komen in diverse vormen voor. Een voorbeeld: de bekende chocolade-ei verrassingen, waarin een eenvoudig speelgoedje verstopt zit. Bron: Wikipedia Jongens, vandaag jammer genoeg geen kindersurprise maar wel een hele andere verrassing... Wat gaat er vandaag gebeuren boyz...? Gaan we naar de kust? Naar Rotterdam om het R-dam terrorkorps te vervoegen? Naar een jumpup/d&b-feestje in een bos in de Ardennen (speciaal voor de Spit)? Wie zal het zeggen? Kom zeker naar de Chiro deze zondag en wees getuige van de grote onthulling! Tot dan menne!

Zondag 29 oktober 2017: WO2 inleefspel
Heute gehen wir ein grosse Weltkrieg II Spiel spielen. Voor de onwetenden onder ons: dit is Duits voor 'vandaag gaan we een groot Wereldoorlog II spel spelen.' het zotste spel ooit gemaakt in de geschiedenis. Fris jullie kennis over WO II tegen vandaag wat op door alvast op te zoeken wie volgende sleutelfiguren waren -> 'Hermann Göring' , 'Winston Churchill' en 'Benito Mussolini'. Jullie antwoorden op een gele briefkaart noteren en in de postbus van de Chiro komen steken a.u.b. We hopen jullie vandaag talrijk te mogen verwelkomen jongens! Yuuuu

Mvg

Tonnie aka King Gizzard
&
Themes aka The lizard wizard